abi bendeki starexte abs yok ama frenlerim çok iyi,focus um vardı onda abs vardı ama bi fark göremedim.Yani frenler gayet iyi,bakım maliyeti çok iyi.Sanayide(hyundai servisi) 100 ytl ye mükemmel bir bakım yaptırdım.Bakım bitinceye kadar arabanın başından ayrılmadım hava filtresini,yağını suyunu değiştirdiler,yakıt ayarını yaptılar,balataları temizlediler.Scart girişinden bilgisayara bağlantı yaptılar,beyni kontrol ettikten sonra hava ve mazot ayarını yaptılar.Benden 100 ytl aldılar.İçimden daha fazla vermek geçti....WV t5 almak istersen çok şeyi göze almak zorundasın ama starexte bu yok.Starex e çok yakıyo diyen arkadaşlara bi daha diyorum arabanın mazot ve hava ayarını çok iyi yaptırın.Fabrikadan yeni çıkan starexlerin mazot-hava ayarı büyük bi olasılıkla ayarsız oluyor.Konfor olarak da starex iyi,bi WV citywan ile starex space in arka kısmına oturun sizde farkı göreceksiniz.Starex gerçekten her konuda daha iyi.Ama transporterinde adı var...
quote:
Orjinalden alıntı: cayenne
fiyatlarda ise t5 130 city vani kisa 42500almistim starex crdi multiwayi ise 36000 almistim (simdi ucuzladi ama)karar senin
Sanıyorum fiyat farkı biraz da donanımlardan geliyor, starex'de sadece ABS varken, t5'de EBC, EDL, ASR, yol bilgisayarı falan da var.
Bu arada, EDL kullanışlı bir şey midir, kullanan faydasını gören var mı? EBC ne işe yarar?
Starexlerin yakıt tüketiminin çok fazla olduğunu duymuştum.Starex kullananlar bu iddiaya ne diyorsunuz ?
Transit Eurodizel kullanmak zorunda mı arkadaşlar? Sanıyorum Transit ve Starex ne koysan yakıyor...
netfrend:yazdığım yazıları okur musun. ertegece:Aldığın petrol istasyonu kaliteli ve güvenilir olduktan sonra korkmana gerek yok...
basmassan yakmaz starex
bu arada starexlerde de yol bilgisayarı var...
nerde
hayır starexde surucunun kullanabılecegı bır yol bılgısayarı yok,yanıltmayalım lutfen
quote:
Orjinalden alıntı: ertegece
Bu arada, EDL kullanışlı bir şey midir, kullanan faydasını gören var mı? EBC ne işe yarar?
bu konuda bir şey söyleyecek olan yok mu arkadaşlar, özellikle transportercilerden...
pardon arkadaşlar ben 2006 ların yol bilgisayarının olduğunu gördüğümü zannetmişim.Özür dilerim kusuruma bakmayın.İnsanlık hali işte...
sencer hocam sana pm attım cevap verırmısın
caravella yada viano
transporteden şaşmayacaksın arkadaş o bu sınıfın kralı her zamansize bir anımıda anlatayım geçen sene hollandaya gitmiştim kuzenimin süper marketi var orda...her ay almanyadan mal almaya gidiyormuş bir gün beraber gidelim dedik...almanya otobanında bir bmn 3.23d ayara geldi size yemin ediyorum kuzen bir topukladı bmw bir an bile olsun bizimle başa baş gidemedi yalanım varsa allah bildiği gibi yapsın beni
quote:
Orjinalden alıntı: cayenne
ben yaptıgimi bilirim arkadasim transporter basmiyorsa benim günahim ne
kardeş sen hangi arabadan inip transportere bindin...ferrari???yoksa şu ses hızını aşanlardanmı???
bende ikiside var arkadasim (t5 starex)
Bi defa aralarında dünya kadar beygir farkı var, kıyas yapmak yanlış, güçleri farklı öncelikle..
neyden bahsediyorsun
bende 2 aracı bırden kullandım.10hplik starex 130 hplık t5 in yanından gecemez ama 140 hplık straex t5le rahat kapısır.benım sahsı deneyımım 105 hplık t5lerle bıle zor kalkıyor benım araba(imzadaki)
size viteslerdeki hizlarida söyliyim starex crdi 1 45 2 90 5000 dd e 3 te 110 4 te 175 km 5 4100 dd 220 km.... transporter 130 lük ise 1. 40 2 90 3 115 4 150 5 190 devir bitirdi 4500 dd ve 6 220 km 4000 dd bizzat kendim ve arkadas tarafindan denenmistir aman gaza gelmeyin