Şimdi Ara

Transit vize (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fobix arkadaşım yanılıyorsam lütfen düzelt.Şimdi benim 10 yıllık amerika vizem var.Air canada ile aktarmalı uçuş yaparsam amerikaya benden transit vize istemiyecekler? öylemi?
  • arkadaslar ben amerikaya gidecegim vize alabilirsem ve benim sorunumda transit vize..avrupa aktramali gitmeliyim,arastirdim ve uygun fiyatli frankfurt aktarmali buldum...forumlarda yazilana gore munih ve frankfurt hava alanlarindan amerika vizeniz oldugundan dolayi transit vize almadan gecebiliyormusunuz...tabi havaalanindan cikmamamk kaydi ile..(cok celiskili cvplar oldugundan birde buaya yazayim dedim..
    diger ucus ise madrid aktarmali acaba ispanyada transit vize istiyormu yoksa ingiltere gibi amerikan vizen varsa gec kardesim mi diyor?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_94932623/f_//tm.htm#94990010

bu başlıkta yazdığım konuda bilgisi olan var mı?

MAalesef bileti almış bulundum.(puanla aldığım için direk uçuş alamadım. Toronto üzerinden aktarmam var)

transit vize için ücret istenmiyor. Peki eyvallah...

Ancak şimdi benim elçiliğe mi gitmem gerekiyor. KAnada vizesi için bireysel başivuru kabul ediliyor mu? yoksa İtalya vizesinde olduğu gibi aracı kurum falan mı var?
  • Merhaba, yakın zamanda aynı konuda bilgi almam gerekti ve konuyla ilgili kafa karıştırıcı bir çok mesajla karşılaştım. Konsoloslukla yazıştığımda şu linki gönderdiler:

http://www.ankara.diplo.de/contentblob/414412/Daten/3335342/Transit.pdf

Bu bilgi eşliğinde ABD'ye giden kişiler için transit vizesi gerekmemektedir. Ayrıca linkteki bilgi notunun İngilizce ve Almanca çıktılarını yanınızda bulundurmanız tavsiye ediliyor. Çünkü bu bilgiye sahip olmayan görevliler sıkıntı yaratabiliyorlarmış. Link kaybolabilir belki diye içindeki bilgiyi de yapıştırıyorum aşağıya:

1. Havaalanı transit:
    Üçüncü bir ülkeye seyahat etmek için Almanya`da bir havaalanında aktarma yapmanız
    gerekirse, uluslararası transit sahasının dışına çıkmamanız ve pasaport kontrolünden de
    geçmemeniz gerekiyor. Böyle bir imkanınız sadece Frankfurt/Main ve Münih Havaalanlarında
    bulunmaktadır
    . Hamburg, Düsseldorf ve Köln-Bonn Havaalanlarında ise belli sürelerde bu
    imkan bulunmaktadır.
    Prensip olarak Türk vatandaşlarının havaalanı transit için vize almaları gerekmektedir.

Sadece aşağıdaki durumlarda vize almanıza gerek yoktur:
    • Hususi veya Diplomatik Pasaportunuz varsa
    • Vizeniz veya bir Schengen ülkesine ait diğer bir oturma müsaadeniz varsa
    • Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino veya ABD için oturma müsaadeniz
    varsa ve bu oturma müsaadesi bu ülkelere problemsiz bir şekilde geri dönmenizi garanti
    ediyorsa
    AB/AET ülkesine, ABD, Japonya veya Kanada`ya gidiyorsanız ve gideceğiniz ülkeye ait
    geçerli bir oturma müsaadeniz veya vizeniz varsa veya bu ülkelerden birinde yasal
    olarak oturumunuz varken Türkiye`ye dönüş yapıyorsanız
    • AB vatandaşının serbest dolaşım hakkına sahip bir akrabasıysanız

• merhabalar...

ben su anda amerikadayim. B1/B2 turist vizesi ve air canada ile toronto aktarmali olarak 1 ekimde geldim.
    ataturk havalimaninda ucaga alirken gatein onundeki anlasmali guvenlik kurumu once kanada vizesine sonra transit oldugunu gorunce de usa vizesine baktilar ve ikisini gorunec ucaga binis izni verdiler...

iyi forumlar dilerim...
  • merhaba, ben bu yaz paris aktarmalı istanbuldan los angelesa uçmayı düşünüyorum. ancak aktarmada bekleme süresi 1 sadece saat pariste bu uçuş için. acaba pasaport kontrolu gibi işlemleri 1 saatte halledebilir miyim pariste? çok uzun sürüyor mu? paristen daha önce aktarma yapanlar bir yardımcı olabilir mi acaba?
  • Merhabalar. 1 Temmuz - 30 Ağustos arası 2 ay boyuna Tunus veya Ürdünde staj yapmayı planlıyorum fakat aktarmasız uçuşlar çok nadir veya aşırı derecede pahalı şimdiden bile almaya kalksam.

Eylül 14ünde de slovakyaya erasmus için gideceğim shengen multipass alacağım haliyle +90 günlük olan.

Şimdi bu slovakyadan alınma shengen vizesini 1 temmuz gibi başlatsam yunanistana, italyaya veya fransaya aktarmalı uçaklar ile tunus vey ürdüne gidebilir miyim. 2 Ay boyunca orda vize heba olacak. Slovakyaya gittiğimde ise vize 2.5-3. ayında olmuş olacak fakat benim orda Marta kadar kalmam gerekiyor. Yani 6 aylık vizeyi 8-9 aya çıkartmam gerekiyor. Nasıl uzatabilirim bunu vizenin 3. ayında slovakyaya gidersem. Oturma iznini vizenin 3. ayında falan yapsam hemen alabilir, vizemi ordan türkiyeye gelmeden yapabilir miyim ?

Veya önceden aktarma olacak ülkeye vize alıp ordan staj yapacağım ülkeye gidip gelsem nasıl olur. Ne kadara patlar bana. Uçak biletleri hali hazırda 1000 tl civarında ekstra masraf çıkartmak istemiyorum...

• Merhaba acil bir sorum olacaktı Fransa hava yolları ile seyahatimde Fransa transit vize uyguluyor mu ??? Cevaplar pm e lütfen ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2 hafta sonra guatemala ya gidicem ama frankfurt aktarmalı transit vize almam gerekiyor mu
  • malesef gerekli hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: messuth

malesef gerekli hocam

Kimi gerekli kimi gereksiz diyo en iyisi konsolosluga sormak bence

• Bu konu hakkinda bende arastirma yaptim ve aktarma yapacaginiz ulkeye vardiginizdan 24 saat icinde ucusunuz varsa transit vize istenmedigi sonucunu cikardim. Aktarma yapacaginiz ulkeye pasaport kontrol noktasindan girilir ve bu esnada vize istenir. O noktadan oncesi uluslar arasi ortak alandir. O noktadan diger ucusunuza gitmeniz durumunda zaten o ulke ile bir iliskiniz olmamaktadir. Yani vizelik bir durum yoktur. He oldu ki ucaginiz kacar vb durumlarda filmini de izledigimiz olaylar yasayabilirsiniz:)

• Merhaba cok acil bi sorum var bir hafta sonra londraya gidicem bugun biket aldim gidis roma aktarmali donus amsterdam aktarmali transit vize almam sart mi sartsa transit vize hemen alinir mi

• istanbuldan stutgarta gitmek için amsterdam aktarmalı bilet aldım. amsterdamda transit vize istenirmi. amsterdamda aktarma süresi 17 saat
  • bsrn21 B kullanıcısına yanıt
    transit vizeye niye ihtiyacın olsun ki?
    sonuçta shengen vizen var.:))
  • Merhaba arkadaşlar 2 ay sonra Arjantine gitme planim var biletlere baktigim da kanada toronto aktarmalar uygun fiyata Kanada transit vize alan varmı aranızda aldıysa bana yardımcı olurmu aracı kurumlara para vermek istemiyorum.

• Ben 4 defa uçtum avrupa aktarmalı Amerika. Hiçbirinde vize sormadılar. Zaten vize soracak bir kontrol noktasına bile uğramadım. Direk uluslarası terminalde bir uçaktan inip, diğerine bindim. Hollanda -Amsterdam, Fransa Paris, İngiltere - Londra dan Amerikaya aktarmalı uçtum.amsterdamda terminal aynıydı. Paris ve londrada Apronda otobüsle bir terminalden diğerine geçtim. Uçağın yarısı zaten aktarma yolculardı. Bir de Prag aktarmalı bir uçuş daha yaptım. Sadece onda, Türkiye dönüşü uçağa binerlen, uçağın kapısında pasaportu kontrol ettiler. beklettiler. En son ben bindim. Velhasıl orda da sıkıntı olmadı. Amerika vizem J1'di.
    Hiç de transit vize olayı aklıma gelmedi, o şekil aldık biletleri. Problem de çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cupidx -- 13 Kasım 2015; 10:59:02 >
  • Frankfurt aktarma tayland bileti alıcak bir arkadaş. Almanya her şartta istiyor deniliyor. Doğru bilgi mi?? Transit vizesiz deneyen var mı? Transit vize olmadan istanbuldan uçağa binerse, frankfurtta sorun olmaz kanatimce, uçaktan inince pasaport kontrole uğranmıyor. Amerika-avrupa harici almanya aktarma tecrubesi olan var mı?

• cupidx C kullanıcısına yanıt
    Tayland a almanya üzerinde gidersen transit gerekli.

Almanya Türkiyeden gelen uçakların çok büyük bir bölümüne , uçağın kapısının önünde ( yanlış okumadın, daha hava limanına girmeden)

Hoşgeldin partisi düzenlerler.

Partide de en az 3-4 tane sivil , ve normal polis olur, insisnasız herkesin pasaportu incelenir, gerekirse soru sorulur, şüpheli ise büyüteçle vizesi incelenir.

Bazen bu kontrol olmayabilir, o zaman hemen körügün bittigi , havalimanına adımını attıgınız yerde, tamamen sivil görünümlü, spor kıyafet, sırt çantası olan , sanki birisini kapıda karşılamak için orada bekliyormuş hissi veren sivil polisler, şüpheli hissettigi kimselerin yanına gider, kimliklerini gösterir, senin bilgilerini incelerler.

Bunlar tam türk tipi olan bendenizin en az 100 kere giriş çıkış yaptıgı münih havalimanında yaşadığım gerçeklerdir, tecrübe ile sabittir.

Seni burada transit vizesiz boarding pass bile vermezler, verseler türk polisi bırakmaz, bıraksalar, tam uçaga binerken rk kontrolde uçağa almazlar.

Bunu sebebi, ülkelerin anlaşması ve havayollarına uyguladıkları cezadır. Bugün vizesiz uçarak almanya ya var, geldiğin havayoluna en az 8-10000eur ceza kesip, hava yoluna bilet aldırtıp, ilk uçakla geldiğin yere geri gönderirler.

Güzel ülkemin pasaportunun hali malesef budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxlboy

Tayland a almanya üzerinde gidersen transit gerekli.

Almanya Türkiyeden gelen uçakların çok büyük bir bölümüne , uçağın kapısının önünde ( yanlış okumadın, daha hava limanına girmeden)

Hoşgeldin partisi düzenlerler.

Partide de en az 3-4 tane sivil , ve normal polis olur, insisnasız herkesin pasaportu incelenir, gerekirse soru sorulur, şüpheli ise büyüteçle vizesi incelenir.

Bazen bu kontrol olmayabilir, o zaman hemen körügün bittigi , havalimanına adımını attıgınız yerde, tamamen sivil görünümlü, spor kıyafet, sırt çantası olan , sanki birisini kapıda karşılamak için orada bekliyormuş hissi veren sivil polisler, şüpheli hissettigi kimselerin yanına gider, kimliklerini gösterir, senin bilgilerini incelerler.

Bunlar tam türk tipi olan bendenizin en az 100 kere giriş çıkış yaptıgı münih havalimanında yaşadığım gerçeklerdir, tecrübe ile sabittir.

Seni burada transit vizesiz boarding pass bile vermezler, verseler türk polisi bırakmaz, bıraksalar, tam uçaga binerken rk kontrolde uçağa almazlar.

Bunu sebebi, ülkelerin anlaşması ve havayollarına uyguladıkları cezadır. Bugün vizesiz uçarak almanya ya var, geldiğin havayoluna en az 8-10000eur ceza kesip, hava yoluna bilet aldırtıp, ilk uçakla geldiğin yere geri gönderirler.

Güzel ülkemin pasaportunun hali malesef budur.

Katılıyorum türk pasaportunun faydaları

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.