Şimdi Ara

Transit vize

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
16.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Amerikaya 10 yıllık vizem var.Amerikaya uçak bileti almak istiyorum.forumdaki arkadaşlardan bu konuda yardım istemiştim.fakat gideceğim tarihte pek uygun bir fiyat alamadım.kendim araştırmaya başladım.bazı uçuşlar buldum.fakat transit vize gibi bir sorun ile karşılaştım.mesela air canada ile bağlantılı uçuşlara baktığımda canada nın transit vize sorunu ile karşılaştım.Şimdi sorum şu; türkiyeden amerikaya giderken(yada dönerken) (önce canada sonra amerikaya giderken), canadada benden Transit vize isterlermi?bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar varmı?Nasıl bir uygulama vardır.Canada visa sitesine baktığımda amerikaya uçuşlarda transit visa gerek olmadığı gibi bir bilgi gördüm.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini öğrenmek istiyorum.teşekkürler...

• Türkiye'ye transit vize uygulayan ülkeler : Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, ve Yunanistan olmaktadır.

Bazı özel durumlar ise,

Meksika : Havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerinihttp://inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adlı internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler.
    Portekiz : Transit geçişleride, Portekiz'de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.
    Lübnan: Lübnan’a yapacakları seyahatleri veya transit geçişlerinde, Lübnan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sırbistan: Transit geçişleride, Sırbistan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sudan : Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Tacikistan: Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Ürdün'e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün'de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sorunuza gelirsek: Hava alanından ayrılmadığınız süre boyunca, Kanada aktarmalı Amerika uçuşlarında transit vize gerekmemektedir.

Kanyak : Dış işleri bakanlığı ve Wikipedia
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok teşekkürler...doğrusu bu forumun kurulmasından,gelişmesine kadar katkıları olan herkese teşekkürler...
  • İyi niyetiniz için çok teşekkür ederim, doğrusu insanlara yardım etmekten çok büyük keyif alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rune

Merhaba arkadaşlar, Amerikaya 10 yıllık vizem var.Amerikaya uçak bileti almak istiyorum.forumdaki arkadaşlardan bu konuda yardım istemiştim.fakat gideceğim tarihte pek uygun bir fiyat alamadım.kendim araştırmaya başladım.bazı uçuşlar buldum.fakat transit vize gibi bir sorun ile karşılaştım.mesela air canada ile bağlantılı uçuşlara baktığımda canada nın transit vize sorunu ile karşılaştım.Şimdi sorum şu; türkiyeden amerikaya giderken(yada dönerken) (önce canada sonra amerikaya giderken), canadada benden Transit vize isterlermi?bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar varmı?Nasıl bir uygulama vardır.Canada visa sitesine baktığımda amerikaya uçuşlarda transit visa gerek olmadığı gibi bir bilgi gördüm.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini öğrenmek istiyorum.teşekkürler...

canada, usa geçişlerde transit vize istemiyor, kardeşim... uygun fiyat bakıyorsan , italya dan kalkan yük gemileri var, kaptanla anlaş, seni misafir olarak, gemi seyir defterine kayıt etsin,50 dolara gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakorsansakal -- 14 Şubat 2014; 21:38:14 >

• kanadan vize istiyor diye biliyorum transit bile olsa, abd den dönerken bir türk öğrenci ile karşılaştım montreal aktarmalı istanbula gelicekmiş adamı uçağa bile almamışlar
  •  Transit vize

arkadaşım vize almadan sakın gitme uçağa bile binemezsin vize olmadan türkyeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hella -- 14 Şubat 2014; 23:26:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerika Vizesi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın hella, bu konuda emin misiniz? Bizim dış işleri bakanlığımız ve wikipedia, kanada ile ilgili böyle bir bilgi sunmuyor.
  • Yani konsolosluk sitesinde yazıyor bu, asıl referans değerimiz bu olmalı. sayın rune haber verelim transit vize işlemlerini çok geç olmadan başlatsın. Bizim hatamız yeteri kadar araştırmadık. Kaldı ki bizde bizim dış işleri bakanlığına aldandık. :(
    @rune
  • bilgiler paylaştıkça değerlenir.Teşekkürler sayın hella.Şimdi öncelikle kanadayı düşünmeden uçuş aramak gerekiyor.Sanırım transit vize için online bir form bulamadım.Birde bu vize için istanbul yada ankara yapmak gerekiyor.Ayrıca masraf yapmaktansa ; paşa paşa biraz fazla verip efendi efendi uçmalı diye düşünüyorum.
  • Direk uçuşlar daha mantıklıdır. Haziran 15 de Chicago ya uçuyorum bende direk uçuş ararım bende. Aktarmalar genelde İngiltere ve transit vize istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingiltere amerika vizesi olanlara havalanı değiştirmemek şartıyla transit vize uygulamıyor denedim oradan biliyorum kesin bilgi
  • Eğer bir firmanın kendi iç aktarmalı uçağı ile gidecekseniz Almanya dışında transit vize almanız gerekmez. (Örnek: Air France'ın İstanbul-Paris-New York uçağı) ancak bu durumda biletlemenin en baştan çift yönlü olarak yapılmış olması gerekir. Aktarma sırasında ülkeye giriş yapmaz uluslararası transit hatlar bekleme salonunda v.s. beklersiniz.

Ancak; biz Hindistan'tan İstanbul'a dönerken Doha (Katar) aktarmalı geliyorduk. Fakat aktarmayı "duraklamalı uçuş" olarak kendimiz aldık. Air arabia ile Doha'ya oradan da Pegasus ile İstanbul'a geliyorduk. Bu durumda ilk yolculuk tamamen sonlanmış oluyor ve bagaj almak için dahi olsa ülkeye giriş yapıyorsunuz bu durumda bırakın transiti normal vize almak gerekir.

Bu uygulama hala tam olarak oturmamış ve ülkelerin kafasına göre yöntemler izlediği bir durum. Yukarıdaki arkadaşımın dış işleri bakanlığı örneği de bu yüzden çelişkili. Size önerim direkt uçuş alamıyorsanız aktarmalı uçuşun bir havayolu şirketinden alınarak tek biletleme yapılması ve bilet internetten alınıyor dahi olsa acente ile küçük bir telefon görüşmesi yapılması doğrultusunda olur.

p.s.: Vaktiniz varsa THY Wingo ile çok acayip fiyatlara Amerika'ya uçuruyor. Onları bir takip edin lütfen, şaşırtıcı fiyatlar denk gelebilir.

• almanya transit vize istiyor havalimanından çıkmasan bile,
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

almanya transit vize istiyor havalimanından çıkmasan bile,

Haklısınız. Ben de öyle dedim. :)
  • mrb ukrayna hava yolları ile aktarmalı olarak italya'ya gitmek için transit vize gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleyoulare

mrb ukrayna hava yolları ile aktarmalı olarak italya'ya gitmek için transit vize gerekiyor mu?

Aktarmayı hangi ülkede yapacağınız önemli orada. Bir çok yerden yapacağınız aktarma için vize istenmez, ama Almanya istiyor mesela. Ukrayna Hava Yolları muhtemelen Kiev'den aktarma yapıyordur, o yüzden vize almanıza gerek olmaz.

Bu arada merak ettim, bilet fiyatı ne kadar? Bir de zannettiğim gibi Kiev'den mi gerçekleşiyor aktarma?

Eğer Kiev'se, çok ciddi bir fiyat farkı olmadığı sürece onca yolu boşuna çekmeyin derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutzu

quote:

mrb ukrayna hava yolları ile aktarmalı olarak italya'ya gitmek için transit vize gerekiyor mu?

Aktarmayı hangi ülkede yapacağınız önemli orada. Bir çok yerden yapacağınız aktarma için vize istenmez, ama Almanya istiyor mesela. Ukrayna Hava Yolları muhtemelen Kiev'den aktarma yapıyordur, o yüzden vize almanıza gerek olmaz.

Bu arada merak ettim, bilet fiyatı ne kadar? Bir de zannettiğim gibi Kiev'den mi gerçekleşiyor aktarma?

Eğer Kiev'se, çok ciddi bir fiyat farkı olmadığı sürece onca yolu boşuna çekmeyin derim ben.

evet aktarma kiev de yapılıyor. bilet fiyatları tarihe göre değişiyor ve tarih henüz kesin olmadığı için bakınıyorum şimdilik. teşekkürler.

• quote:

İtalya'ya gideceğiniz için Schengen vizeniz vardır, cebinizde Schengen varken transit vize derdiniz olmaz.

Eğer vaktiniz varsa duraklamalı uçuşlara da bakın mutlaka, illa bir aktarma zorunluluğunuz olmasın.
  • Pasaportunda Amerika vizesi olanlardan transit vizesi almiyorlar. Canada ve ingiltere de alinmadiginisoyleyebilirim. Amerika seyehatinde hic yasamadim. Londra aktarmali ve kanada aktarmali ucuslarda. Diger ulkeleri bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.