Şimdi Ara

Transit vize (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
16.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    merhaba.. geçen hafta El salvador yani centro america dam döndüm.Kafan rahat olsun.(Bendede shengen visa yoktu bir kaç saatlik duraklama için 100 dolara yakın bir para vermek ve belge vb ugrasmak istemedim tabi arastırıp emin olduktan sonra)Sana tavsiyemi anlatayım. İstanbul -Barcelona İspanya -Bogota Kolombiya-San Salvador El salvador uçuşum oldu 15 günlük gidiş geliş için..Bende epey araştırıp karar vermekte zorlanmıştım önce ..Sonuçta gdiş geliş en az 900 1000 dolar bilet parası harcıyorsun.İlk uçuş turkish airlines ile İstanbul Barcelona.Sonra Avianca Airlines ile Barcelona Bogota ve Bogota El salvador.İstanbul Ataturk havaalanında 3 uçuşumunda Boarding Passını almıştım..Barcelona havaalanına indiğimde Direk Transit passenger yada Transit flight yön tabelalarını takip edeceksin.. Benim geliş kapısı ve gidişim aynı terminal oldugundan kolaydı.Körükten sonra 5 dakika sonra sol tarafta pasaport kontrolun e tarafında direk İspanyol polisine sordum özellikle. İngilizcen varsa derdini anlatabilirsin.Vizemi sordu yok dedim.Transit uçuyorum, buradan bogota ve el salvador boarding passı gösterdim .El salvadora gidiyorum vb vb. En az 30 40 m. benle yürüyüp xray olan bir bölüme getirdi gayet kibarca . diğer ispanyol polis(artık çipli oldugu için) pasaportumu okuttu makineye. üst baş bavul aramsı xrayde. sonra ver elinihavaalanının transit bölgemerhaba.. geçen hafta El salvador yani centro america dam döndüm.Kafan rahat olsun.Sana tavsiyemi anlatayım. İstanbul -Barcelona İspanya -Bogota Kolombiya-San Salvador El salvador uçuşum oldu 15 günlük gidiş geliş için..Bende epey araştırıp karar vermekte zorlanmıştım önce ..Sonuçta gdiş geliş en az 900 1000 dolar bilet parası harcıyorsun.İlk uçuş turkish airlines ile İstanbul Barcelona.Sonra Avianca Airlines ile Barcelona Bogota ve Bogota El salvador.İstanbul Ataturk havaalanında 3 uçuşumunda Boarding Passını almıştım..Barcelona havaalanına indiğimde Direk Transit passenger yada Transit flight yön tabelalarını takip edeceksin.. Benim geliş kapısı ve gidişim aynı terminal oldugundan kolaydı.Körükten sonra 5 dakika sonra sol tarafta pasaport ve visa kontrol bölümü vardı. Sag taraftan direk transit tabelalarına dogru gittim ve bir ispanyol polise sordum ingilizce.Barcelona aktarmalı Bogota ve sonra el salvador boarding passı gösterdimVizemi sordu önce gayet kibardı. Ve 30 40 m. benle yürüyüp xray olan bir girişe getirdi.Bavullar vb aynı şekil geçtim. Sonra merdivenden bir üstkata ver elini transit bekleme bölgesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprak fidan -- 14 Aralık 2015; 22:16:16 >

• 2 kere frankfurt uzerinden Aktarmali ucmus ve transit vize almamis , sorulmamis biriyim. Bunun disinda son 3 senedir Wokr and travel ogrencisi en az 20 ogrenci biliyorum Almanya aktarmali Amerikaya ucmus olan ve kimseden transit vize istenmedi. Bunun disinda Londra aktarmali Amerikaya uctugumu da ekleyeyeim. iLK MESAJLARDA ingilterenin transit vize istendigi yaziyordu cunku. Ayni terminalden aktarma yaptiginiz surece sorun olmuyor bu iki ulkede de . Terminal degistirmeniz gerekirse o zaman gumruk kontrolune ugramaniz gerektigi icin transit vize sart diye dusunuyorum. Bu soylediklerim tamamen kendi yasadiklarim. Disisleri bakanligindan ay da konsolosluklardan aldigim bilgi degil bunu da ekleyeyim.
  • Dubai aktarmalı Tayland a uçacağım. Dubai de 5,5 saat bekleme var Dubai transit vizesi almam gerekir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilal47

Dubai aktarmalı Tayland a uçacağım. Dubai de 5,5 saat bekleme var Dubai transit vizesi almam gerekir mi?

sizin durumda gerekmez. burada karıştırılan bir durum var. Misal dubai için. hava limanındaki beklemeden kesinlikle vize istenmez, her koşulda. ben kendim de yaşadım Dubai de. iniyosunuz, transit yolcu tabelasını takip edip , boarding pası gösterip bekleme salonuna geçyorsunuz..ister 20 saat beklemen olsun... benim bekleme 14 saatti.. vize kesinlikle gerekmiyor...
    eğer hava limanı dışına çıkmak istersen:
    Transit vize denen olay: eğer bağlantılı uçuşunuz 96 saate kadar ise dubai'de hava limanından çıkış yapmak istiyorsanız, size transit vize verilebilir. seyahat başlangıç noktası X havalimanı. Duraklama Dubai, son varış Y meydanı olacak. 2. uçuşun biletleri olacak elinizde. Eğer Emirates ile uçarsanız Emirates size 50 dolar karşılığında transit vize alıyor online. eğer başka havayoluyla uçuyorsanız buna imkan yok. havalimanında Marhaba services diye bir yer var. oraya gidiyorsun. onlar seni pasaport polisine yönlendiriyor. eleman evraklarına bakıyor. uygun diyorsa Marhaba servise geri gidip işlemleri yaptırıyorsun. 120 dirhem başvuru parası bankaya, 375 dirhem'de vize parası Marhaba servise bayılıyorsun. yani 495 dirhem. 2016 yılbaşı fiyatları... yani 400TL. normal elektronik 30 günlük vizeden daha pahalıya geliyor.
    ve bu bilgi hiçbir yerde yok. kaça malolduğu bilgisi. Marhaba servis internet sitesinde yanlış bilgi var. orada şöyle yazıyor. city stop paketi alacaksınız, bu da 425 dirhemden başlıyor, otel ve hava limanı transferi dahil.otele göre tabi fiyat artıyor... +120 vize parı var... ama gerçekte olan 120+ 375 dirhem, ve hiç birşey dahil değil.

transit vize ile dubai de 96 saat kalabiliyorsunuz.

• Ben de abd de yasiyorum. Kanada vize istiyor ve tra nsit vize ucreti istemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Türkiye'ye transit vize uygulayan ülkeler : Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, ve Yunanistan olmaktadır.

Bazı özel durumlar ise,

Meksika : Havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerinihttp://inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adlı internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler.
    Portekiz : Transit geçişleride, Portekiz'de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.
    Lübnan: Lübnan’a yapacakları seyahatleri veya transit geçişlerinde, Lübnan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sırbistan: Transit geçişleride, Sırbistan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sudan : Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Tacikistan: Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Ürdün'e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün'de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sorunuza gelirsek: Hava alanından ayrılmadığınız süre boyunca, Kanada aktarmalı Amerika uçuşlarında transit vize gerekmemektedir.

Kanyak : Dış işleri bakanlığı ve Wikipedia

Sakın ha vizesiz kanada aktarmalı uçmayın transit bile olsa kanada vize istiyor

• Selam,

Mayıs ayında Atina üzerinde Belgrad' a gideceğim. Sırbistan vize istemiyor ancak Atina da 9 saat bekleme süresi var. transit vize isteniyor mu bu durumda. yardımcı olursanız sevinirim.
  • Evet
    Yunanistan icin transit vize almaya mecbursun
    Almazsan istanbuldan uçağa bile bindirmezler
    Kesin bilgi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Türkiye'ye transit vize uygulayan ülkeler : Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, ve Yunanistan olmaktadır.

Bazı özel durumlar ise,

Meksika : Havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerinihttp://inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adlı internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler.
    Portekiz : Transit geçişleride, Portekiz'de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.
    Lübnan: Lübnan’a yapacakları seyahatleri veya transit geçişlerinde, Lübnan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sırbistan: Transit geçişleride, Sırbistan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Sudan : Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Tacikistan: Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
    Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, Ürdün'e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Ürdün'de toplam ikamet süresi, ilk geçiş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sorunuza gelirsek: Hava alanından ayrılmadığınız süre boyunca, Kanada aktarmalı Amerika uçuşlarında transit vize gerekmemektedir.

Kanyak : Dış işleri bakanlığı ve Wikipedia

hocam benim yeşil pasaport var. Hollandaya gideceğim. gidiş isviçre dönüş almanya üzerinden. Transit vize almam gerekli mi?

Bilmeden aldık biletleri umarım öyle bir saçmalık çıkmaz karşıma. Yeşil pasaport ile bu ülkelere vizesiz girerken niye geçiş için transit vize istiyor

• Yeşil pasaport ile transit vizeye ihtiyacınız yok, telaş yapmanızı gerektirecek bir şey yok.
  • Merhaba arkadaşlar ben frankfurt Dan aktarma yapıp dominic e gıdecegım transit vize almam gereklimi. İstanbul'dan frankfurt oradan Punta cana olacak yolculuk . Baya karışık bazı arkadaşlar gerekli demiş bazı arkadaşlar gerek yok demıs kafam karıştı . Yardımlarınızı beklıyorum

• ozgursum kullanıcısına yanıt
    Merhaba Bnde frankfurt üzerinden aktarma yapıp dominice gıdecegim 7 saat frankfurt havaalanında aktarmayı beklıyecem bunun için transit vize gereklimi dir .

• Klç35 K kullanıcısına yanıt
    Transit vize istenemiyorsa 7 saatten dolayi istenecegini hic sanmiyorum. Ben Frankfurt aktarmali amerikaya uctum bir kere , bir kere de havana donusu frankfurt aktarmasi yaptim. Yalan olmasin ama 3-4 saatlik akatarmalarim olmustu frankfurtta. Transit vize vs istenmedi. Havana donusu biletimi ayri ayri almistim yani Havana-Frankfurt , Frankfurt ISTANBUL olarak iki ayri zamanda iki ayri biletle almistim. Zaten gumrukten cikmadigim icin aktarma suresi , nereye uctugun vs gibi soru soran kimse de olmadi. Ucaktan indim , diger ucusum icin baska bir kapiya dogru yoneldim. Bu kapiya gidebilmek icin bir guvenlik noktasindan gectim o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 15 Mayıs 2016; 18:26:51 >
  • basaktort B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar uçuşu gerçekleştirebildiniz mi ? Bende eylül ayı için İstanbul- Belgrad Atina aktarmalı uçuş aldım fakat transit vize olayından haberim yoktu. Vizeye ihtiyaç oldu mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Lufthansa ile Frankfurt üzerinden aktarmalı olarak Kanada'ya gitmek için bilet almıştım. Kanada vizem vardı fakat daha sonra gözüme transit vize olayı takıldı. Olayı netleştirmek için Lufthansa'yı aradım ve verdikleri cevap şu oldu:

"Aktarma süreniz 1 günden fazla olmadığı için ve geçerli bir Kanada vizeniz olduğu için transit vize almanıza gerek yoktur!"

Ayrıca check-in olayını da sordum. Bunun için de ilk uçuş noktasından her iki uçuşun da check-in işlemlerinin yapılabileceğini, ayrıca aktarma noktasında bir check-in işlemine gerek olmadığını belirttiler.
  • Lufthansa hava yollarindan frankfurt aktarmali Brazilyaya bilet aldim. Bana transit vize almam gerektigini soylediler. Frankfurt hava alanindan disari cikmasam da almam gerekiyormus. Internetten baktigimda o hava alani icin gerek olmadigi yaziyor fakat lufthansa daki musteri temsilcisi turklerin almasi gerektigini soyledi. Sunu netlestirmekte fayda var. Eger daha onceden aldiginiz ve gecerli olan avrupa ulkesi vizeniz varsa transit vizeye gerek yoktur. Eger gecerli olan schengen vizeniz varsa transit vizeye ihtiyaciniz yoktur. Bu iki durumu kimse belirtmemis internette. Ben ilk defa yurt disina cikacagim. Tertemiz bir pasaport gecmisim var. Bu yuzden endiseliyim cunku 6 gunluk surem var. Yarin gerekli evraklari alip alman konsolosluguna gidip durumu kesinlestirecegim. Lazimsa basvuru yaparim degilse donerim.

• Meksikadan selamlar,Meksikadan Turkiyeye gidicem. Frankurt Alm. AKTARMA var.. vize gibi bisey istiyorlar mi? Meksika oturma izni kartimda var. lutfen birisi yardimci olsun ne yapabilirim
  • Meksikadan selamlar,Meksikadan Turkiyeye gidicem. Frankurt Alm. AKTARMA var.. vize gibi bisey istiyorlar mi? Meksika oturma izni kartimda var. lutfen birisi yardimci olsun ne yapabilirim
    FACEBOOK ADRESIM;https://www.facebook.com/Fenermex
    whatsapp +523461025814 lutfen bilen birisi varsa benimle iletisime gecsin zor durumdayim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.