Şimdi Ara

TravelMate 2420 klavye biosa girmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, yaklaşık on gündür çözemediğim bir konu var... daha önce bu problemi yaşamış olan varsa bana yardım edebilir mi?

adım adım anlatıyorum...

ben Linux kullanıcısıyım, windows 7, ubuntu ve opensuse kullanıyorum... geçenlerde opensuse'nin meego çevrimini indirip kurdum, nedenini hatırlamıyorum ama yazılım deposundan da işlemci için PAE (fiziksel adres uzantısı) yazılımı çekip kurmuştum...

eşzamanlı olarak ubuntu deposundan ubuntu'ya "eeePC" applet diye bi mini-program kurdum, bu program pc'ye eeePC ACPI özellikleri ve overclock falan imkanı veriyordu...

aynı zamanda windows 7 yi aktifleştirmek için "7Loader" kullandım, sorunsuz aktifleştirdi..

bütün bunların akşamınaydı sanırım; bilgisayarı açınca biosa girmek için kullanılan F2 tuşunun çalışmadığını gördüm: yani biosa giremedim.. donanım hatası olduğunu düşünüp klavyeyi söktüm ama hata yoktu...sonra pc yi yeniden başlattım, biosu geç dedim ama pc ubuntu'nun grub ekranında işletim sistemi seçmeme de izin vermedi; yani işletim sistemi listemde yukarı aşağı gidemiyordum... neyse windowsa girdim ve aygıt yöneticisini açtım... ne göreyim:

pc tek işlemcili ama aygıt yöneticisinde "ACPI Çift işlemcili bilgisayar" yazıyo ve işlemciler kısmında da iki adet işlemci görünüyo... daha sonra bios reset yaptım ve bu kez "ACPI x86 tabanlı bilgisayar" olarak gözükmeye başladı ama sorun çözülmedi... daha önce "tek işlemcili bilgisayar" yazıyodu oysa...

sorunun bios'tan kaynaklandığını düşünüp bios'u kontrol ettiğimde daha önce "phoenix bios 4 release 6.0" olan bios versiyonumun "4 release 6.1" olduğunu gördüm; yani pc nasıl becerdiyse kendi kendine bios güncellemesi yapmıştı...

ne kadar flashlama yaptıysam release 6.0 a dönemiyorum, hep "corrupted interface descriptors in the new bios file" hatası veriyor... acer'in sitesinden orijinal biosu (v1.06) defalarca indirdim ama hep aynı hatayı verdi... şimdi bios v1.03 yada v1.04 arıyorum ama bulamıyorum... çünki açılışta klavye hiç tepki vermiyor, ne biosa giryor ne işletim sistemi seçebiliyorum, ne de windows güvenli kipe girebiliyorum... ta ki windowsun kullanıcı ekranı gelene kadar klavye çalışmıyor... sisteme girdikten sonra ise -şimdi olduğu gibi- sorunsuz çalışıyor yani hata donanımsal değil biosla ilgili... anladığım kadarıyla şans eseri gelen yeni biosun içinde gelen KBC yani klavye denetleyicisi versiyonu sorun çıkarıyor...

sizce nasıl çözerim, lütfen yardım edin... şimdiden teşekkürler...

Acer TravelMate 2423 NWXCI
    Acer Garda-9.10 anakart
    1.60 Ghz Centrino M işlemci
    1280 MB DDR2 ram
    192 mb Video ram
    Phoenix bios 4.0 release 6.1 bios version v1.06
    KBC version 07.00

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.