Merhabalar dostlar. Elimde 2 adet sistemim var ikiside ddr4 birisi amd diğeri intel. İntel olan için aldım aslen bu ramleri fakat amd olanda takılı geçici bir süre için yazlıktayım çünkü. Ram işinden de pek anlamam aslen fiyatı nispeten uygun geldi aldım orjinal b die mi bilemiyorum. Fotoğraflarını konuya ekliyorum. Ddr4 ryzen için iyi ramlerdir illaki ama ben 14900k ile ddr4 anakart kullanıyorum. Zamanında inat ettim ddr5 e geçmemek için şimdi bunları taksam 4k performansında ramden kaynaklı(ddr4 ddr5 farkından) bir performansta düşüş olurmu hissedilir bi şekilde ? şuan giriş seviyesi b450 s2h anakartımda takılı |
trident royal z elite ddr4 3600 mhz cl14 samsung b die ram aldım nasıl sizce ?
-
-
Ddr4 sistemde amd tarafında samsung b die bellekli ramler hem overclock potansiyeli hemde oyunlardaki gecikmeleri düşürüp fps artışı sağladığı için tercih edilmesi elzemdi.
İntel kanadında ben hatırlamıyorum samsung lu olmuş hynixli olmuş veya crucial ramlerde olan micron bellekli olmuş performans açısında fark yaratıyor muydu bilmiyorum fakat özellikle amd kanadında (hele ryzen 1000-2000-3000 serisinde) samsung b dieli ram çok önem arz ediyordu
ama ne hikmetse ddr5 platformundada samsung hiç konuşulmuyor aksine sk hynix bellekli ramler daha iyiyimiş bu konuda.
3600 cl14 ram demek samsung b die kesinlikle. İyi para vermişsinizdir amd nin ddr4 ve am4 platformunda önerdiği optimum (fiyat/performans/gecikme ve stabilite için) ram 3600mhz Cl16 kombini veya 3200mhz cl14
Ddr5 ddr4 arasında performans farkı sırf ramden kaynaklı olur mu bilmiyorum. Fakat aldığınız 3600 cl14 ramler ddr4 platformu için fazlasıyla süper
Samsung b die listesi için;
https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
aldığım arkadaş bu bellekleri cl14 4000 mhz stabil kullanmış tr de de sınırlı sayıda ilanda görünce dayanamadım aldım 5500tl verdim. Sonuçta iki sistemimde ddr4 diye düşündüm bunlar kit halinde 16 çarpı 2 toplam 32 gb nispeten cazipti :)
cpuz memory kısmında samsungu görünüyor b die sini göremedim konu açıp bilgi alayım dedim :)
eve gidince asus rog d4 z790 anakarta takacağım bakalım onda da 4 çarpı 8 cl18 dominator bellekler takılıydı görüntüsü güzeldi ama artık satarım sanırım
-
G.Skill Trident Z Royal Elite (silver)F4-3600C14D-32GTESA3600C14 / 7.8ns2x16GB / DR
evet teşekkürler samsung b die imiş bu ramler kutusunda yazanın birebir aynısı
bu arada 5600x xpg cl16 spectrix 16 gb olarak takılıydı
bu bellekleri takınca 1080p de rdr 2 her ayar aynı ultra 3090 takılı 10 fps fark etti
-
up
-
up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X