Arkadaşlar, bu gün arabanın (2001 model 1.4 16V Symbol) kullanma kılavuzunu okudum. Triger ve aksesuar kayışı ilgili olarak "Her 60.000 km'de bir değiştirilir. Ancak özellikle şehir içi ve kısa mesafeli ve arabayı kırıcı/yorucu kullanımlarda 60.000 km sınırı beklenmemeli ve daha önce değiştirilmelidir." ifadesi var. Yani "4 yıl" gibi bir sınır yok. Şu anki Symbol ya da Megane'lerin kullanma kılavuzunda 4 yıl sınırı var mı acaba?
bende sizin sorunuza soru ile karşılık vereyim. siz sıfır bi otomobil lastigi aldınız diyelim. lastiklerin ortalama ömrünü de 35.000 km sayalım. sizin yılda 3500 km yol yaptığınızı da varsayalım. siz bu lastiği 10 yıl kullanabilecekmisiniz ? triger kapalı bi kutu içinde olabilir ama sıcak ve soguk havadan direkt etkileniyor ve zamanla gerginliğini ve özelleğini kaybediyor. işte boşlamaya başladığı dönem de 4 yıl ve sonrası oluyor. o nedenle bu durumu ruaf ömrü veya kullanım ömrü deniyor. sıfır km lastik alırken de lastigin üretim tarihine de bakılmalıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: TURKCE
Arkadaşlar, bu gün arabanın (2001 model 1.4 16V Symbol) kullanma kılavuzunu okudum. Triger ve aksesuar kayışı ilgili olarak "Her 60.000 km'de bir değiştirilir. Ancak özellikle şehir içi ve kısa mesafeli ve arabayı kırıcı/yorucu kullanımlarda 60.000 km sınırı beklenmemeli ve daha önce değiştirilmelidir." ifadesi var. Yani "4 yıl" gibi bir sınır yok. Şu anki Symbol ya da Megane'lerin kullanma kılavuzunda 4 yıl sınırı var mı acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme