Şimdi Ara

Triger seti değişiminde devir daim su pompası mutlaka değişmeli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
6
Favori
114.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 2 kez triger kayışı değiştirdim ikisinde de değiştirdim kafam rahat etti
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Arkadaşlar triger seti değişiminde bazı servisler devir daim su pompasını değiştirmeyi gerekli görmüyormuş. Ama bunun mutlaka değişmesini söyleyenler de var. Siz ne diyorsunuz?

Su devirdaimi çok pahalı bir şey değil. Ben bu hataya zamanında düştüm, sadece trigeri değiştirdim ve trigeri değiştirdikten kısa bir süre sonra su devirdaimi görevini yerine getirmemeye başladı ki bu şekilde risk büyük su devirdaim yapmazsa sonuçlarını düyünmek bile istemiyorum..Su devirdaimini değiştirdik, benim aracımda trigerin altında yer aldığı için YENİ TAKTIĞIM trigerde yerinden çıkardık ve su devirdaimini taktıktan sonra tekrar yeni TRİGER SETİ almak zorunda kalmıştık....
  • arkadaşlar, su devirdaim pompası kaç para ki?
  • Cumartesi günü(22.09.2012) triger setini değiştirmeyi düşünüyorum,sanayide ustaya sordum set için 160tl,işçilik için 100tl istedi.bende dayco marka triger setini istanbula giden bir arkadaşıma 120tl ye aldırdım.Sanayide başka bir ustadan da işçilik için 70tl fiyat aldım.70tl yaparım diyen kişi 100tl diyen ustanın yanından ayrılıp dükkanını açmış.Şimdi sizden isteğim:

1) 70tl diyen ustaya yaptırayım mı?
    2) Devirdaim pompasını da değişmem iyi olur mu? 70tl diyen usta hem triger hem pompayı değiştirecebileceğini söyledi.
    3) Aracım Ford Fiesta 2005 model 1.4i comfort benzin-lpg (buna uygun devir daim pompasını nerden temin edebilirim,malum kendimiz alınca daha uygun oluyor.Marka ve fiyat tavsiyesinde bulunursanız çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

arkadaşlar, su devirdaim pompası kaç para ki?

Arabasina gore degisiyor

S60 yeni degisti hersey dahil 2000 tl dedi adam garantili oldugu icin ben para vermedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tashunkee

Cumartesi günü(22.09.2012) triger setini değiştirmeyi düşünüyorum,sanayide ustaya sordum set için 160tl,işçilik için 100tl istedi.bende dayco marka triger setini istanbula giden bir arkadaşıma 120tl ye aldırdım.Sanayide başka bir ustadan da işçilik için 70tl fiyat aldım.70tl yaparım diyen kişi 100tl diyen ustanın yanından ayrılıp dükkanını açmış.Şimdi sizden isteğim:

2) Devirdaim pompasını da değişmem iyi olur mu? 70tl diyen usta hem triger hem pompayı değiştirecebileceğini söyledi.
    3) Aracım Ford Fiesta 2005 model 1.4i comfort benzin-lpg (buna uygun devir daim pompasını nerden temin edebilirim,malum kendimiz alınca daha uygun oluyor.Marka ve fiyat tavsiyesinde bulunursanız çok makbule geçer.

ömrünü tamamlamışsa usta zaten değişmeli der ama sağlam orjinal bir devirdaimi söktürüp yan sanayi bir devirdaim taktıracaksanız ellemeyin dursun

• otostart sitesinde bugatti marka için 100tl fiyat vermişler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: tashunkee

Cumartesi günü(22.09.2012) triger setini değiştirmeyi düşünüyorum,sanayide ustaya sordum set için 160tl,işçilik için 100tl istedi.bende dayco marka triger setini istanbula giden bir arkadaşıma 120tl ye aldırdım.Sanayide başka bir ustadan da işçilik için 70tl fiyat aldım.70tl yaparım diyen kişi 100tl diyen ustanın yanından ayrılıp dükkanını açmış.Şimdi sizden isteğim:

ömrünü tamamlamışsa usta zaten değişmeli der ama sağlam orjinal bir devirdaimi söktürüp yan sanayi bir devirdaim taktıracaksanız ellemeyin dursun

üzerindeki orjinal parça hangi marka oluyor acaba bilginiz var mı?

• 60 BİN KM DE TRİGER SETİNİ DEĞİŞTİRTTİM,ANCAK DEVİRDAİMLE İLGİLİ HİÇBİŞEY SÖYLEMEDİLER,ŞUAN 81BİN KM DEYİM VE DEVİRDAİMİN SU SIZDIRDIĞINI GÖRDÜM,USTA DEĞİŞTİRİCEZ DEDİ,ŞİMDİ FORUMDA BU KONU HAKKINDA YAZILANLARI OKUYUNCA TRİGERİN TEKRAR DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM,RESMEN KAFAMDAN KAYNARSULAR DÖKÜLDÜ.SERVİS BENİ UYARMIŞ OLSA KESİN DEĞİŞTİRİRDİM.ÇOK MORALİM BOZULDU :(
  • burayı okuyunca benimde aklım karıştı bende trigeri değiştim bir süre sonra devir daim su sızdırmaya başladı sonra onu da değiştirttim fakat triger değişmedi yeniydi çünkü böyle bir durumda trigerinde kesin olarak değişmesi mi gerek şimdi sebebi tam olarak ney anlayamadım ???????????????? araç opel astra 2000 model gl nb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_iiii -- 20 Nisan 2013; 0:08:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven_iiii

burayı okuyunca benimde aklım karıştı bende trigeri değiştim bir süre sonra devir daim su sızdırmaya başladı sonra onu da değiştirttim fakat triger değişmedi yeniydi çünkü böyle bir durumda trigerinde kesin olarak değişmesi mi gerek şimdi sebebi tam olarak ney anlayamadım ???????????????? araç opel astra 2000 model gl nb

kardeş bildiğim kadarıyla devirdaim değişeceği zaman trigerinde değişmesi konusunun 2 boyutu var.
    1. devirdaimi değiştirirken trigeri de sökmeleri gerekiyor. triger değişimi işleminin büyük bir bölümünü işçilik aldığı için zaten triger işçiliğini ödemen gerekeceğinden trigeri de değiştir ki bir daha işçilik parası vermeyesin, daha da önemlisi bundan sonra devirdaim ve triger değişimleri eş zamanlı olsun mantığı güdülüyor.
    2. devirdaim değişirken triger kayışına su akabiiyormuş. bunun da kayış için iyi olmadığını ve değişmesinde fayda olduğunu söyleyenler var. bu da trigerin değişmesi için bir sbep olaak gösterilebiliyor.

ayrıca ben de astra kullanıcısıyım. ben trigeri değiştirdim. ama devirdaimi değiştirmedim. arabama güvendiğim için, kullanımıma güvendiğim için, ve yetkili serviste yaptırdığım bu işlemde devirdaim için cok para istediklerinden dolayı böyle yaptım

• eğer zaman kayışı su pompasınıda çalıştırıyorsa kesinlikle evet. Mesela lacetti 1.6 bu şekilde benim aracın trigeri serviste değişti su pompası ile beraber. Aynı araçtan şirkette bir abimizde vardı o dışarıda değişim yaptırdı su pompasını değiştirmemişler. Su pompası yüzünden 2.000 tl lik masraf çıkardı. Yolda giderken kayış sıyırdı.
  • Arkadaşlar triger seti - devir daim pompası birlikte kesinlikle değiştirilmeli. 2'sinin ömru de birbirine çok yakın bu nedenle ekstra işçilik ucreti ödememek gerekir. Devir daim su pompası arızalandıgında hararet yukselmeye baslıyor bu nedenle hem subap ayarı bozuluyor hem de saçma sapan bi yerde aracınız hararet yapıp yolda kalabilirsiniz. Hiç riske girmeye gerek yok: 20 bin km daha pompa ömru var diye asla dusunmeyin. Ömru 80 bin ise 20 bin km daha kullanma maliyeti 20 tl'ye geliyor. 20 tl için fazladan işçilik ödemeye gerek yok. Kaldı ki eski model araçlarda yan sanayi parçalar kullanıldıgından ömru daha kısa oluyor.
  • Çok pahalı bir parça değil. Devirdaim pompasına ulaşmak için trigeri de sökmek gerekiyor. İlerde sorun çıkarırsa yeni trigeri bir daha değiştirmek zorunda kalırsınız. Ben 9bin kilometre önce triger değiştirirken 100 lira verip devirdaim pompasını da değiştirdim kafam rahat.
  • arkadaşlar cevaplarınız için sağolun dediğiniz gibi devir daim pompasını değiştirirken trigere kadar sökülüyor evet triger değişimde devir daimde değişmesi mantıklı ama triger zaten yeniydi bende 1 2 aylık zannetmiyorum trigerde değişsin
  • aracım 2009 km 30000 trıgeri değiştirmem şartmı idare edermi.arkadasın 2007 70000 km de hiç değiştirmediğini söylüyor.birde cıtroenle ford motorları aynı birisi 60000 km birisi 500 000 km diyor periyoda hangisi yalan söylüyor?
  • Triger değişirken Devirdaim de değiştirilmesi daha doğru olur, sebep eğer sonrasında Devirdaim arızalanırsa tekrardan aynı işçiliği vermek zorunda kalabilirisniz bu yüzden risk almaya değmez
  • onemlı bı parca ancak 200 bın km gider sorunsuz diye dusunuyorum en az.. Değişirse de orjinaliyle değiştirmek şart yoksa hararet problemı ortaya cıkabılır
  • hayri77 H kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu durumda trigerin tekrar değişmesine teknik olarak gerek yok. Bazı simsarlar böyle tutturabildiklerini denk getirmeye çalışıyor . Olay bu. Triger ve devirdaim pompasının aşaüı yukartı yıpranma süreleri yakındır. Değiştirirken ikisini birden değiştirin.
  • Devir daim arıza yaptığında tekrar aynı işçilik bedelini ödememek için hazır açılmışken değiştirilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.