Şimdi Ara

Triger seti değişiminde devir daim su pompası mutlaka değişmeli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
6
Favori
114.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam bende 2.el araç aldım ve trigerin değişip değişmediğini bilmiyorum değiştirmek için sanayide birine sordum işçilikle 350 dedi .. özel bi serwise sordum 800 tl dedi .. internette bakıyorum teiger seti aracıma uyumlu olan 140 tl yazıyor .. ne yapacağımı şaşırdım araç 2010 laguna 125000 km

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her araçta yeri aynı mıdır bilmem ama başıma geldi.
    Peugeot 406 da triger seti yeni değişmesine rağmen devirdaim su pompası değişmediği için devir daimi değiştirmek için trigeri vs çıkartmak gerekti ve hali ile devirdaim su pompası değiştikten sonra trigeri tekrar takamadığımız için yenilemek zorunda kaldık. Bildiğim kadarı ile devirdaim çok pahalı bir malzeme değil bence triger ile beraber değiştirilmesi gerekli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mur0

Arkadaşlar selam bende 2.el araç aldım ve trigerin değişip değişmediğini bilmiyorum değiştirmek için sanayide birine sordum işçilikle 350 dedi .. özel bi serwise sordum 800 tl dedi .. internette bakıyorum teiger seti aracıma uyumlu olan 140 tl yazıyor .. ne yapacağımı şaşırdım araç 2010 laguna 125000 km

Benim Clio 3 Grand Tour var 2012 Model 1.5 DCİ 64.000 km de. Geçen hafta parçaları internetten aldım orjinal parçalar, Triger seti, V kayışı seti ve Devir daim toplam 475 TL tuttu. İşçiliği kimseye güvenemediğim için Renault yetkili servisini yaptırdım, 1 Lt antifreeze, radyötör tıkacı (Bunun ne olduğunu bilmiyorum) 375 TL aldı, toplam 850 TL tuttu, size tavsiyem 3-5 e bakmayın, böyle önemli bir değişimim Renault yetkili servisin de yaptırın ki kafanız rahat olsun, ve özellikle devir daimi ihmal etmeyin o da mutlaka değişsin.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum cevap için peki hangi siteden aldığınız bilgisini PM ile paylaşabikirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mur0 -- 10 Şubat 2017; 13:14:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mur0

Teşekkür ediyorum cevap için peki hangi siteden aldığınız bilgisini PM ile paylaşabikirmisiniz

Parça Filosu diye bir siteden aldım, aracın tam özelliklerini girince ona uygun parçaları sıralıyor, ona göre parça yolluyor, yaz'a doğru bakım için de bu siteden alacağım, ama motor yağı hariç, istediğim motor yağı bu sitede yok onu ayrıca başka bir siteden alacağım.
  • Benim başıma tam tersi bi olay geldi. Arabam hararet yaptı ve istop etti. Allahtan tam tamircilerin ordaydım, hemen götürdüm durumu anlattım devir daim değişecek dedi indirmişken trigeri de değiştirelim mi dedi. Arabayı alalı 50-60 bin km olduğu için ikisini de değiştir dedim risk almadım.
  • Ondada bilye var bilyesi dağılırsa triger boşa çıkar.değiştirsen iyi olur

• En iyisi yapmışşın değiştirmekle

• Devirdaim pompası çok çok pahalı parça değil. Tabi her markayı bilemem. Ama işçiliği pahalı o yüzden değişmesi mantıklı. Arızası halinde yolda kalırsınız hararet yaparsa da conto yakmaya kadar gider. Yani yolda kalıp çekiciye vs motor hasarına vereceğin para yanında hiç birşey. Birde her parçann bir ömrü var, biz bunu anlayamıyoruz yani gittiği yere kadar gitsin diyorsun (tabi ekonomik nedenlerden dolayı) ama değiştirmek şart.
  • Arkadaslar 1.4 dizel fiestam var. Arada bi yani herzaman degil. V kayisi tarafindan kedi mirildanmasi gibi ses geliyor. Su azaltma yok. Devirdaim pompasi miadini mi dolduruyor anlamadim. bu video daki sesle birebir ayni ses. Fikriniz var mi?

• arkadaslar merhaba iyi forumlar..

2013 yeni kasa 1.6 tdi 105 ps Seat Toledo aracim var 3 gun once arac bilgisayarinda motor sogutma sivisi uyari verdi araci antifirizli suyunu kontrol ettigimde normalden yarim litre kadar asagiya dusmustu minimum seviyesinin cok altinda idı daha sonra su ekledim ve devam ettim bugun tekrar ayni uyariyi aldim baktigimda ayni manzara ile karsilastim tekrar su eksiltmesi vardi bu arada aracim 80.000 km de aracin altini ustunu kapagini kontrol ettim sadece aracin alt kisminda su damlaciklari gordum direkt ustaya goturdum su ekledikten sonra usta devir daim pompasinda oldugunu soyledi ayrica triger setinin de zamaninin geldigini ilerde tekrar ayni iscilik ucretini vermemem icin ve degismesi gerektigi icin tercihi bana birakti orjinal yetkili yedek parca fiyatlari soyle orj Triger seti 750 tl --Devir daim pompasi 640 tl -- v kayisi 75 tl --- Yan sanayi fiyatlari triger seti 350 tl devir daim 150 tl v kayisi 35 tl ozel usta iscilik 250 tl vw servis 550 tl iscilik

sizin fikirlerinizi almak istedim .hepsini degistirmelimiyım ve yan sanayi mi orjinal mi yaptirmaliyim

• ustanın iyisi değiştirir ve ekstra işçilik yazmaz ya da cüzi bir miktar yansıtır. Kötüsü abi idare eder der, 2 hafta sonra tekrar sağlam bir işçilik ile değiştirirsin.
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    yukarida yazdigim gibi biraz eksik anlamis olabilirsiniz ekstra ucret istemiyor zaten simdi sadece devir daim i degistirirsem 250 tl isciligi var dedi trigerininde zamani gelmis 4 yil.olmus dedi degismesi saglikli olur dedi degistrmezsen bisey diyemem fakat 1 sene sonra degistrmen gerekecek bu sefer tekrar iscilik olarak 250 tl vermen gerekecek dedi kisacasi adam 2 sinide degistirelim diyor tek iscilikle .... zaten fikrinizi almak istedigim konu orjinal mi yan sanayi mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23JAN23 kullanıcısına yanıt
    bence ikisi de orjinal olsa iyi olur.
  • Palio aracimin trigerini fiat servisinde degistirdim.aracim 60 bin km deydi.modeli 2004.ozellikle serviste degistirdim cunku servis garanti veriyor.devir daimide sordum servis gerek yok ikinci trigerde degistiriyoruz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 26 Temmuz 2017; 3:33:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23JAN23

yukarida yazdigim gibi biraz eksik anlamis olabilirsiniz ekstra ucret istemiyor zaten simdi sadece devir daim i degistirirsem 250 tl isciligi var dedi trigerininde zamani gelmis 4 yil.olmus dedi degismesi saglikli olur dedi degistrmezsen bisey diyemem fakat 1 sene sonra degistrmen gerekecek bu sefer tekrar iscilik olarak 250 tl vermen gerekecek dedi kisacasi adam 2 sinide degistirelim diyor tek iscilikle .... zaten fikrinizi almak istedigim konu orjinal mi yan sanayi mi ?

Hocam aracın en hayati parçaları olan, triger seti, V kayışı seti ve devirdaimi kesinlikle orjinal olarak değiştir. Yan sanayi alarak edeceğin 3-5 kuruşu kar, alacağın riske değmez. Hatta bana kalırsa ağır bakımı çok güvendiğin bir usta veya özel servis yoksa, riske girme yetkili serviste değiştir.
  • wurtz kullanıcısına yanıt
    Ahanda bir örnek ben... Önceki sahibi trigeri değiştirmiş lakin pompayı değiştirmemiş. Geçtiğimiz ramazan bayramı araç su koydu. Yukardan döküyonuz alttan şırıl şırıl akıtıyordur. Devir daim dağılmış. Bende temiz olsun diye tümünü değiştirmiştim.

Bu arada 500 lira set 120 lira işçilik toplamda 620 tl taksitle halloldu bora 1.6 pasific.
  • Aracım Clio 4 dizel, 100 binde 3 yaşında, 2. sahibiyim.
    Triger setini ve v kayışını yeni ve İLK KEZ değişirdim ama su pompasını bilgim olmadığı için değiştirmedim.

Sorum şu:
    Su pompasının periyodik değişimi için belli bir km var mıdır? yoksa her bakımda kontrol mü edilir? (nasıl anlaşılırsa)

Uzman arkadaşların değerli görüşlerini rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 26 Mart 2019; 16:13:39 >
  • Yıllar önce Kuşadasına gitmiştik.Aracı park ettik.Bir baktık fan çalışmaya başladı ve alttan su damlamaya başladı.Aracın hararet göstergesi 130 a yaklaşmıştı kontak açıkken.Sonra hararet normale döndükten sonra su ekleye ekleye 30 km gittik.Güç bela Vw Lena yetkili servisinde ağır bakımlarını yaptırmıştık.

Ders oldu bize.Parça çok pahalı değil sadece işçiliği zahmetli.Ne olursa olsun ağır bakımlarda değiştirin içiniz rahat etsin.Bizim günümüz zehir oldu.Sizin öyle olmasın.

Ağır bakımlarınızı aksatmayın.Bir gün yolda kalabilirsiniz.
  • devirdaim pompası tahriki triger kayışından alıyorsa mutlaka değişmeli,
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.