Şimdi Ara

Trigonometri Nasıl Çalışılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir trigonometriye çalışıyorum. Bi yerden sonra takıldım ve ilerleyemiyorum. Toplam fark ve yarım açı formüllerinin sonuna kadar tamam. Mesele Dönüşüm formülleriyle başlıyor. Formülleri sorulara uygulamakta sıkıntı çekiyorum. Çözüm yöntemini göremiyorum. Öyle de tabii ki çözüm çok uzun sürüyor. Yani biraz deneme yanılma şeklinde gidiyorum da denebilir. Dersaneye vs gitmediğim için yardım alabileceğim biri de yok.

Şimdi örnek olarak takıldığım bir soruyu göstereyim. Sin78-sin42=? sonuç [kök(5)-4]/5 geliyormuş. Düz mantık şeklinde formülü direk uygulayamayız. Biraz düzenlemek gerek ama nasıl düzenlerim bilemiyorum. Her soruda yaşadığım problem bu. Bunu aşmak için ne yapmak lazım.

Elimdeki kaynaktaki tüm çözümlü soruları inceledim. Ama hala takılıyorum. Soruların %65ini çözemiyorum kalanı da çok kolay olanlar zaten...

• güray küçüğün trigonometrisini tavsiye ederim.. her soru modelini tek tek önce anlatıyor sonra sen çözüyorsun kitapta.. bide önce soruların nasıl çözüldüğünü netten bol bol izlemeni tavsiye ederim..
  • Oturarak
  • formullerı ezberledıkten sonra o formullerı bı kac kez yazıp sıl hafızanda kalıp kalmadıgını kontrol etmek ıcın daha sonra soru cozmeye calıs bana kalırsa once trıgonometrının sekıllı soruları oluyor once onları coz onlar daha ıyı kavramanı saglıyor daha sonra asıl formul sorularına gec boylece daha ıyı kavrarsın bıde butun formullerı bı kagıda yaz ama bakarak deıl aklından umarım ıse yarar basarılar
  • ekol hoca'dan dinleyen var mı? nasıl?
  • mesajım bulunsun.
  • Behzat rasuli sonunda yükledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mat 1 yetersizliğinden kaynaklanıyor sayılarla oynayamaman ... Mat 1 in çok iyi olsaydı direk alışırdın sorularaa(bende öyle oldu formülleri kafaya oturtuncaa direk sorulara giriştim bi 600-700 soru çözdüm trigodan). Ama şimdi sana gidip mat 1 çalış demiyeceğim . Çabalaman lazım öncelikle behzat varsa ilk onu dinle formüller felan otursun iyicene sonra giriş sorulara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.