Şimdi Ara

Üniversitde Türev ve İntegral Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik-elektronik okuyacağım.Lys de integral ve türevden den 1 soru kaçırdım ama şuanda çoğunu unuttum gibi.Bize türev integral anlatacaklar mı yoksa biliyormuş gibi muamele mi yapacaklar

• Anlatmadıkları yerlerden sorucaklarını sanmıyorum arkadaşım
  • Ben hiç bilmiyordum üniversiteye geçtiğimde integral. Ama iyi öğretiyorlar üniversitede ve anlattıkları yerden soruyolar merak etme. Türevi de aynı şekilde anlatıyorlar detaylıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toraman1903

Anlatmadıkları yerlerden sorucaklarını sanmıyorum arkadaşım

bu konuları 0 dan mı anlatacaklar dersanedeki gibi
  • 2 katlı 3 katlı integraller filan var işte. merak etme öss de yaptıysan orda da yaparsın biraz çalışıp. dert etmene hiç gerek yok.
  • Aslında çok basit konular. İlk dönem normal türev-integralden kaldım mesela, ikinci dönem iki katlı üç katlı integrallere rağmen dersi verdim. Birazcık kural ezberlemece, birazcık çalışmak ve biraz da dikkat yeterli.
  • Üniversite de öğreniyorsun neyin ne olduğunu aslında. Tabii eğitimine göre değişir fakat genel olarak teori kısmını işliyorlar en azından bizde öyleydi. Mükavemet hocam hep der " Ben integralin ne olduğunu master için İngiltereye gittiğim de öğrendim " Mantığını kavramak önemli.

Dersi geçme açısından soruyorsan hoca işlemediği yerden sormaz. Takip ettikten sonra sayısal bir öğrenci zorlanmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Üniversite de öğreniyorsun neyin ne olduğunu aslında. Tabii eğitimine göre değişir fakat genel olarak teori kısmını işliyorlar en azından bizde öyleydi. Mükavemet hocam hep der " Ben integralin ne olduğunu master için İngiltereye gittiğim de öğrendim " Mantığını kavramak önemli.

Dersi geçme açısından soruyorsan hoca işlemediği yerden sormaz. Takip ettikten sonra sayısal bir öğrenci zorlanmaz.

türev-integralin ne işe yaradığını üni.de kavrarım inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisedekinden çok az daha zorlaştırılmış hali.Örnekler daha karmaşık olur lisedeki gibi 10 sn de çözülmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakasddsa

quote:

Üniversite de öğreniyorsun neyin ne olduğunu aslında. Tabii eğitimine göre değişir fakat genel olarak teori kısmını işliyorlar en azından bizde öyleydi. Mükavemet hocam hep der " Ben integralin ne olduğunu master için İngiltereye gittiğim de öğrendim " Mantığını kavramak önemli.

Mühendislik okuyacağın için doğal olarak mesleki derslerinde de karşına çıkacak hesaplamalar içinde kullanacaksın o yönden kuşkun olmasın. Ama dediğim gibi matematik dersini geçme sıkıntın olmasın. Fakat 2., 3. sınıfa geçip mesleki derslerde türev, integrale boş boş bakmamak için birazcık çaba sarfetmen yararına olur.

He yukarıda ki arkadaşın dediği gibi hoca sana bir denklem verir bunun çözümü 1-2 sayfa sürer belki. Bunlar gözünü korkutmasın kuralını bildikten sonra basamak basamak sonuca gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 4 Eylül 2011; 1:49:57 >

• ben lisedeyken sevmeye başladım bu meretleri hesap-kitapta az çok neye yaradıgını anladım gibi..bu sene hazırlık var onu raad bi şeilde geçersek inş mühendislik için sabırsızlanıyorum...
  • matematikte gördüğün lisedekinin aynısı oluyor sadece hesaplama kısmı ama diğer derslerde gördüğün integraller işin özü olmalı mesela integral demek toplam demektir birşeyi sonsuz küçük parçalara bölüp toplarsın bu da sana sürekli durumlarda en net cevabı verir (sürekli yük dağılımları, kütle dağılımları falan) ama sanmıyorum zorlanacağını herkes görüyor herkes geçiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakasddsa

quote:

Mühendislik okuyacağın için doğal olarak mesleki derslerinde de karşına çıkacak hesaplamalar içinde kullanacaksın o yönden kuşkun olmasın. Ama dediğim gibi matematik dersini geçme sıkıntın olmasın. Fakat 2., 3. sınıfa geçip mesleki derslerde türev, integrale boş boş bakmamak için birazcık çaba sarfetmen yararına olur.

He yukarıda ki arkadaşın dediği gibi hoca sana bir denklem verir bunun çözümü 1-2 sayfa sürer belki. Bunlar gözünü korkutmasın kuralını bildikten sonra basamak basamak sonuca gidersin.

Türevi, integrali iyi çözerdim ama matematikte mantığını tam olarak kavrayamadığım tek konu buydu, ben hep boyutla ilişkilendirirdim. Türevini aldıkça boyut azaltma, integralini aldıkça boyut arttırma gibi düşünüyordum çünkü türevde alan, intergralde hacim buluyorduk. Uzaktan, yakından alakası var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Türevi, integrali iyi çözerdim ama matematikte mantığını tam olarak kavrayamadığım tek konu buydu, ben hep boyutla ilişkilendirirdim. Türevini aldıkça boyut azaltma, integralini aldıkça boyut arttırma gibi düşünüyordum çünkü türevde alan, intergralde hacim buluyorduk. Uzaktan, yakından alakası var mıdır?

tabi ki boyut ile ilişkisi var üstte dediğim gibi integral demek toplam demek boyutsuz olan noktaları düşün mesela

a ile b arasına sonsuz tane nokta koyarsan yanyana bunları toplarsan integral yardımıyla bir çizgi eder.

yanyana paralel olarak sonsuz çizgi koyarsan a ile b arasına aradaki alanı bulursun.

sonsuz alanı üst üste koyup ( kitap sayfalarını kalınlığı 0 kabul edersek sonsuz tane sayfadan 3 boyutlu bir cisim oluşur)
    yani n-1 boyutlu sonsuz tane cismi yanyana koyman için n. boyuta ihtiyacın var n. boyuttaki 2 nokta arasına sonsuz tane n-1 boyutlu cisim dizerek n. boyuta geçiş yaparsın sanırım olayı bu.

türev ise bu olayın tam tersini yapıyor. bu yüzdendir ki kürenin hacminin türevi alanını verir. Hani mühendislikte toplama olarak kullanılıyor diye biliyorum
    mesela Q yüklü çubuk var A noktasında bir elektrik alan üretecek normalde her nokta yük için bir vektör oluşturulurdu burda sonsuz tane nokta var sonsuz vektör oluşturup toplaman gerek ki bunu integralle yapıyorlar. Şahsen bilgim ve düşündüklerim bunlar umarım yanlış birşey yazmamışımdır.

• ben 50 de 40 net yapmıştım ne kaybettiysem foksiyondan kaybettim. türev ve integral fulldu. hepsi doğruydu taş çatlasın 1 yanlış çıkardı. ama bu yıl işte hazırlık okudum hepsi gitti. bakalım 26 eylülde fakülte başlıyor umarım zorlanmam yav...
  • Zor degil ama sıkıcı surekli garip garip teoremler goruyosun sayfalarca cozum suruyor ama yukarda da denildigi gibi teoremi ezberleyip girdiginde o sayfalarca cozum takir takir geliyo kendiliginden
  • "Differential Equations" , "Functions of Several Variables" , "Calculus" gibi temel mühendislik dersleri alıcaksın bunlar ortak dersler bunun haricinde EE mühendisleri metematikle daha ilgililer "Linear Algebra" gibi saçma sapan zor dersler de göreceksiniz. Şimdiden kolay gelsin
  • türev ve integrali iyi anla bence..çünkü hem o dersler yani metamatik çok kredilidir ortalamanı arttırırsın hem de
    teknik derslerde türev ve integralle çok karşılaşacaksın..
  • Bende geçen sene elektrik-elektronik müh. kazandım ve hazırlık okudum. 1.sınıfa başlayacağım. Hazırlık yarım dönemde bittiği için 1 nisandan beri yatıyorum, şaka gibi.

Herneyse şimdi gerçek hayata döneceğim 2-3 hafta içinde. MMAT 101 MATHEMATICS I (1) dersi var ilk dönem, buna neler dahil acaba? Bir de nereden çalışabilirim bu konuya, tekrar yapmak istiyorum, birçok kuralı unuttum çünkü.
  • Bilgisayar müh. gidiyoruz orda da mı türev integral
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.