Şimdi Ara

YKS/TÜREV-LİMİT-İNTEGRAL KAÇ GÜNDE BİTER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
16.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternetten araştırdığımda 15 gün diyen de var 3 ay diyen de var.Anladığım kadarıyla bu kişiden kişiye çok değişiyor.
    Ben şu an TYT matematiği bitirmek üzereyim.Hocalara geldik kanalından video izleyip 3D Matematik soru bankasını çözüyorum.Bu benim 2 ayımı aldı ve üstüne birde Karekök yayınlarından çözüp AYT matematiğe geçmek istiyorum.Daha önce hiç türev limit integral görmedim.Sizce bu seviyedeki birisi 3D nin AYT soru bankası ile birlikte Türev limit ve integrali günde 4-5 saat verimli çalışma ile kaç günde bitirir?Hedefim Geometri hariç matematikten 28 soru çıkıyorsa 23-24 net yapmak.
    Yorumlarınız için teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

YKS/Türev-Limit-İntegral Kaç Günde Biter?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) hazırlık sürecinde, Matematik dersi kapsamındaki Türev, Limit ve İntegral konuları, adayların başarıları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu konuları ne kadar sürede bitireceğin ise çalışma disiplinine, ön bilgine ve çalışma hızına bağlı olarak değişir.

Limit Kaç Günde Biter?

Limit konusu, Matematik'in temel kavramlarından biridir. Kavramın anlaşılması ve problem çözümü için sağlam bir temele ihtiyaç vardır. Genellikle, limit konusu 1-2 hafta gibi bir sürede tamamlanabilir.

Türev Kaç Günde Biter?

Türev, limit kavramının devamı niteliğindedir. Türevin anlaşılması ve problem çözülebilmesi için limit konusuna hakim olmak gerekir. Türev konusu, çalışma hızına bağlı olarak 2-3 hafta gibi bir sürede bitirilebilir.

İntegral Kaç Günde Biter?

İntegral, türev kavramının tersidir. İntegralin anlaşılması ve problem çözülebilmesi için türev konusuna hakim olmak gerekir. İntegral konusu, çalışma hızına bağlı olarak 2-3 hafta gibi bir sürede bitirilebilir.

Türev ve İntegral Kaç Günde Biter?

Türev ve integral konuları birbirleriyle bağlantılıdır ve genellikle birlikte ele alınır. Bu konular, çalışma hızına bağlı olarak 4-6 hafta gibi bir sürede bitirilebilir.

Limit, Türev ve İntegral Ne Zaman Başlanmalı?

Limit, türev ve integral konularına başlamak için en uygun zaman, 11. sınıfın ikinci dönemidir. Bu dönemde, temel matematik konularına hakim olunması ve yeni konuların anlaşılması için yeterli zaman vardır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Limit, türev ve integral konularını bitirme süresi, kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle, kendine uygun bir çalışma planı oluşturmalı ve düzenli olarak çalışmalısın. Konuları anladığından emin olmak için bolca soru çözmeli ve eksiklerini gidermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her gün 5 saatini ayırırsan 3 gün Limit-Süreklilik, 9 gün Türev, 8 gün İntegral sürer. Lakin bol soru çözmeye bak.
  • Türev ve integral temelim olmadan türeve başladım birkaç gün önce. 1haftada türevin,1haftada integralin konu anlatım kısmını bitirmeyi planladım.Türevde dinlediğim kısımları 345'te çoğunlukla çözebiliyorum.Temel olmadan da kısa sürede bitirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Lp -- 20 Nisan 2019; 20:5:57 >
  • 3 ay ne la ilke kez duydum. Limite iyice odaklansan 3 gün, Türev 5 Gün, İntegral 5 Gün sürer +5 günde bunlardan topluca bol bol soru çözümü yapsan. 18 günde anasını bellersin hocam.
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Anasını felan 18 günde belleyemez hocam unutun onu.
    Parabol iyi biliyor mu?
    Analitik iyi biliyor mu?
    Çarpanlara ayırma iyi biliyor mu?
    Böyle saymaya devam ederim fakat hadi diyelim bunlar çok sağlam,çok iyi biliyor.
    Türevin geometrik yorumunda veya integralde alan da bir soru verir sen olayı anlasan da çözemezsin.
    O yüzden kardeşim kendine süre felan verme sınava kadar lti çalış mat çalış. Ayt matematik denemesi çöz kendini geliştirmeye bak. Bu işin tek noktası bu :
    Kendini geliştirmek.

Artı olarak geometri olmadan bu iş olmaz. Kendini sık geometri de çalış.
    Kolay gelsin
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla konu anlatımının temelini iyice oturtup olayı kavramak için 20 gün yeter diyorsunuz.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • enesskrgl E kullanıcısına yanıt
    Arkadaş anasını bellersin derken konu anlatımı için konuşmuş sanırım.
    Tabi ki her konu anlatımından sonra bol bol soru çözmek gerekiyor.Olay 10 adımsa konu anlatımını iyice kavramak sadece bunun 3 adımı.Bunu zamanında tecrübe etmiştim.Ancak geometriye değinmişsiniz.Geometride tek temelim 40 seansta kolay geometri kitabını bitirmek oldu.Ayrıca TLİ ye başlamadan önce trigonometriye bitirmem gerektiğini öğrendim.Sizce bu temel yeterli olacak mıdır TLİ için.Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15 günde ayt fizik bitermi
    geçen yıl önce açıldı
    Günde 3 Saat AYT Matematik
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.