Şimdi Ara

Trip A ve Trip B'ye ilişkin!... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
19.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1035 küsür yazıyordu...
    2007 elegance...
    bu 4 neden 4 haneli?
  • o zaman 4 haneli demektir .. ki olması gerekende budur; bu durumda 3 haneli olan arkadaşınki bozuk, şimdi bu duruma epey gülecektim ama "gülme komşuna" meselesi nedeniyle önce bi denyip sonra güleceğim, ama madem seninki 4 haneli benimki de aynıdır, (2008) genellikle her benzin alışta trip B yi sıfırlıyorum, böylece br depoyla kaç km. yaptığımı ölçmüş oluyorum, ama durum hep aynı çıkıyor 480-500 km yapmış oluyoum ve 43 litre yakıt alıyor depo. Şimdi 1000 km yi aşıncaya kadar trip B yi ellemiyeceğim, büyük olasılıkla 4 haneli çıkacaktr, ondan sonra bu konuya dönerim tekrar
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

o zaman 4 haneli demektir .. ki olması gerekende budur; bu durumda 3 haneli olan arkadaşınki bozuk, şimdi bu duruma epey gülecektim ama "gülme komşuna" meselesi nedeniyle önce bi denyip sonra güleceğim, ama madem seninki 4 haneli benimki de aynıdır, (2008) genellikle her benzin alışta trip B yi sıfırlıyorum, böylece br depoyla kaç km. yaptığımı ölçmüş oluyorum, ama durum hep aynı çıkıyor 480-500 km yapmış oluyoum ve 43 litre yakıt alıyor depo. Şimdi 1000 km yi aşıncaya kadar trip B yi ellemiyeceğim, büyük olasılıkla 4 haneli çıkacaktr, ondan sonra bu konuya dönerim tekrar

eğer" tirp A"yı hiç oynamıyorsanız oradanda kontrol edebilirsiniz (ukalalık değil amacım). ben de sizin gibi yapıyor, Trip B'yi yakıt durumunu kontrol için kullanıyorum. Trip A'yı ise toplam seyehat uzunluğunu ölçmek için.
    her iki sayaçta A ve B eşit haneli oluyor bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

stres yapma abicim ya.
    adam demekki toplama çıkarma bilemiyor.
    ki o dikkatini çekmiş.

sakin ol sakin.bak yaz geldi. börtü böcek çıktı ortalığa .
    güzel kızlar şıkır şıkır giyiniyor (kemal abicim bu cümle seni ilgilendiriyor du)

al eline soğuk içkini yazın keyfini çıkar .

biz sizlere göre genç nesil olarak çalışmaya devam.
    bizim yerimize de siz eğlenin artık.

:):):)

quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Arabayı satmadan önce de matematik dersi vermek lazım o zaman!

Ders: Matematik
    Konu: Trip A ve B'nin kullanımı

Soru: İzmir'den Ağrı Doğubeyazıt'a yeni Civic'inizle seyahat ettiniz. İzmir çıkışında sıfırladığınız Trip A, varış noktanızda 470km. gösterdiğine göre toplam kaç km. yolculuk yaptınız?

Cevap: 1000 + 470 = 1470km.

Bazen o kadar abartıyorsunuz ki, şaka mı yoksa akıl yaşı mı bu tereddütte kalıyorum. Yok efendim niye üç haneliymiş de, bin km.den fazla yaparsam nasıl hesaplarmışım da... Sizin oralarda da gölgede 40 derece galiba bugün?

Sanırım konu birilerine eğlence oldu. Atışmak, takılmak, bu sıcak yaz günlerinde özellikle deniz kenarında sıcaktan daha da bunalanlara iyi bir stres atma aracı.

Konuyu açam benim. Öncelikle şunu belirteyim yazdıklarım ve yazacaklarım savunma, gocunma; çemkirme, sataşma; iltifat, yağcılık; itham, töhmet; ad takmak, yaftalamak anlamında değil sadece ve sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır.

Sanırım burada bazıları ya öğretmen ya da yaşın getirdiği tecrübelerden kaynaklı "öğüt verme" ihtiyacındalar. Çoğu kullanıcı/sürücü "dört işlemi" bilir. burada tartışılan bundan çok daha fazlası değil (Temel matematik bilgisi olmayanın ehliyet alabilme ihtimali de yok zaten).
    Eğer "1000 + 470 = 1470km." böyle bir hesap yoluna gidilecekse, şu yol da tercih edilebilir: 53456 - 52092= 1364. Bu durumda Trip A ve B'ye gerek kalmadığını görmekteyiz. Sorun nerede o zaman! Akıl yaşı/sağlığı yerinde olanlar bunu da yapabilirler değil mi! Ancak, kullanıcılar madem iyi bir araca biniyoruz diyerek, bir yerleri kurcalamadan ve/veya en az kurcalayarak istediği bilgilere ulaşmak isterler. Örneğin Antalya'lı olup Zonguldak'da Ordu'da veya güzel ülkemin herhangi bir (uzak) ilinde görev yapan ve/veya uzun bir seyahate çıkan insanlar "toplamda kaç km yol katedildiği" merak edebilirler. "Dur bir dakka şuraya mı yazmıştım buraya mı yazmıştım" gibi yola çıkış km sini aramaktansa boyle küçük şeyler için zihnini yormadan bilgilere ulaşmak isteyebilirler.

Peki başka ne faydası olabilir sayaçların 4 haneli olmasının "bakım zamanını" takip etmeye yarayabilir. 4 haneli demek 9999,9 yani 10 bin bakımını doğrudan göstermek demek.

Ben bu tartışmadan (çatışma değil bilgi baylaşımı anlamında) sorumun cevabını aldım. Eski modellerde 3 yeni modellerde 4 haneli. Bazı arkadaşların aktardığı üzere yeni modellerde mühendisler bunu dikkate almış ve 4 haneli yapmışlar sayaçları.

Kazasız keyifli sürüşler

• adroit077 dostum
    burada birşey yazarken kendini kasmana gerek yok
    saygılı olmak tabiki bir erdem
    ancak aşırı prosedür ortamı cok ciddi ve sıkıcı yapıyorbizler şaka
    yapmasını biliyorsak, tabiki yapılan şakalara katlanmasınıda biliriz

konuya gelince.., basit gibi görünüyor ama önemli bence
    mesela ben yazları rehberlik
    yapıyorum, bütün turlarımızı kara yoluyla yapıyoruz, gittiğimiz her
    kilometre benim için çok önemli
    gerek zaman gerek yakıt (masraf) açısından, hatta yollardaki uygun
    mola yerleri bile çok önemli, ben şimdi kendi rabamla gidip
    güzergahları tek tek belirleyeceğim , bu trip A trip B olayı benim
    için çok önemli , yazarak not alma konusunda bile 4 haneli olması işime yarayacak

normal kullanıma gelince sanırım nasıl kullandığımı tam anlatamadım
    trip B yi her benzin aldığımda sıfırlıyorum, böylece bir depoyla kç km. yaptığımı bilmiş oluyorum,
    trip A yi ise her sabah sıfırlayarak gerçek günlük km. sayacı olarak kullanıyorum
    hatta bazen günde bir kaç kere sıfırlamak ta gerekebiiyor, belli mesafeleri ölçmek için

• quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

• Merhaba beyler,

Honda Türkiye Ar&Ge departmanı eleman arıyormuş

• arge depertmanında ne iş yapılıyor, bana uyarmı, hemen baş vurayım
  • Araklama & Geliştirme
  • quote:

adroit077 dostum
    burada birşey yazarken kendini kasmana gerek yok
    saygılı olmak tabiki bir erdem
    ancak aşırı prosedür ortamı cok ciddi ve sıkıcı yapıyorbizler şaka
    yapmasını biliyorsak, tabiki yapılan şakalara katlanmasınıda biliriz

konuya gelince.., basit gibi görünüyor ama önemli bence
    mesela ben yazları rehberlik
    yapıyorum, bütün turlarımızı kara yoluyla yapıyoruz, gittiğimiz her
    kilometre benim için çok önemli
    gerek zaman gerek yakıt (masraf) açısından, hatta yollardaki uygun
    mola yerleri bile çok önemli, ben şimdi kendi rabamla gidip
    güzergahları tek tek belirleyeceğim , bu trip A trip B olayı benim
    için çok önemli , yazarak not alma konusunda bile 4 haneli olması işime yarayacak

normal kullanıma gelince sanırım nasıl kullandığımı tam anlatamadım
    trip B yi her benzin aldığımda sıfırlıyorum, böylece bir depoyla kç km. yaptığımı bilmiş oluyorum,
    trip A yi ise her sabah sıfırlayarak gerçek günlük km. sayacı olarak kullanıyorum
    hatta bazen günde bir kaç kere sıfırlamak ta gerekebiiyor, belli mesafeleri ölçmek için

ben sizin gibi yapıyorum. birisini yakıt-mesafe ölçümü için Trip B'yi tercih ediyorum. diğerini de iki yer arasındaki mesafe ölçümü için tercih ediyorum. Uzun mesafelerde Trip A-B'nin üç haneli olmasını bir eksiklik olarak gördüğüm için bir danışmak ve varsa dört haneliye çıkarma yolunu öğrenmek için konuyu açtım. Aynı gösterge paneli Genel sayaç için altı-yedi haneli çalışıyorsa dört haneli olarak da çalışabilir. kanaatimce bir yazılıma bakar.

Aslında kasma filan yok. Ancak tanımadan abzürt espriler olunca ve aynısı başkası tarafından bahsi geçen kişiye yapıldığında, tepki verince "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyesi geliyor insanın. Sonuç olarak böyle ciddi bir yazı çıkıyor.

• Terzi mi

quote:

3 haneli trip olması saçma zaten.
    adam türkiyenin en batısından en doğusuna yol ölçerek gidecekse 3 hane yetersiz kalır.

• benim 2007 civic trip a ve b 4 haneli hatta son 9000 km lik yolu 6.0 ortalamam var
  • genelde yazılım üzerine kişiler aranıyordur.
    mesela bilgisayar mühendisleri falan filan.
    nedendir bilinmez ancak ar-ge departmanında hep bu kritere bakılıyor.
    türkiye de bu şekilde bir önyargı oluştu!!

yani ar-ge departmanı isim olarak yapılan iş olarak çok farklı şeylerdir.

quote:

arge depertmanında ne iş yapılıyor, bana uyarmı, hemen baş vurayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

benim 2007 civic trip a ve b 4 haneli hatta son 9000 km lik yolu 6.0 ortalamam var

anladığım kadarıyla triplerden birisini 9000 km.dir sıfırlamamışsın
    bari oldu olacak bi 1000 km. daha ellemede bakalım 5 hanelide olabiliyormu
    malum'ya, normal göstergede 6-7 haneli çalışan bir display var,
    neden trip lerdede 5 haneli(veya daha fazla) olmasın değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

benim 2007 civic trip a ve b 4 haneli hatta son 9000 km lik yolu 6.0 ortalamam var

oha! iyi ortalama tutturmuşsun.
  • 900 olmasın o
  • Bu konu sayesinde trip a ve b ye nereden bakılır öğrendim

direksiyonun solundaki set/reset tuşuna basınca oluyormuş ayrıca derece de gözüküyor oradan..... cahillik başa bela
  • aracı aldığında hiç merak edipte kurcalamadın mı?
    ha bu arada aracı teslim alırken bu tarz bilgiler size anlatılmış / aktarılmış sizde öğrendiniz şeklinde altına imza atıyorsunuz.

olası bir kullanıcı hatasına dikkat çekmek için.
    önemli bir konu bence.

quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

Bu konu sayesinde trip a ve b ye nereden bakılır öğrendim

direksiyonun solundaki set/reset tuşuna basınca oluyormuş ayrıca derece de gözüküyor oradan..... cahillik başa bela

• Yok ben araç alındığında yoktum babamgil aldı aracı. Babamda bana hiç söylemedi bende geçen benzin alınca sıfırlamak istedim sayacı o sıra gördüm

quote:

aracı aldığında hiç merak edipte kurcalamadın mı?
    ha bu arada aracı teslim alırken bu tarz bilgiler size anlatılmış / aktarılmış sizde öğrendiniz şeklinde altına imza atıyorsunuz.

olası bir kullanıcı hatasına dikkat çekmek için.
    önemli bir konu bence.

quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

Bu konu sayesinde trip a ve b ye nereden bakılır öğrendim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.