Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bilgisayarla ilgili baya başım dertte... Öncelikle C:\WINDOWS\system32 içinde rpcc.dll diye bir trojan downloader yerleşmiş durumda hiç bir spyware-trojan remover bunu yok edemiyor... Bazı sitelerde buldum aşırı karmaşık şekillerde anlatmışlar açıkçası başaramadım...
Öncelikle bu deminki trojan ile başım dertte... Onun sağladığı birşeymi bilmiyorum sürekli yeni spylar geliyor Avast Spyware with antivirus olmasına ramen... Yeni gelenleri yok edebiliyorum ama asılını yok etmek tam çözüm olacaktır.
Ondan sonrada yine bu trojanın sağladığı birşeymi bilmiyorum ctrl+alt+del yaptığımda svchost.exe'lerden 7-8 tane olduğu dikkatimi çekti ve bunlardan bir tanesinin kullandığı bellek orada kaldığı sürece artıyor. İlk başta 2000 kullanıyor arta arta 80000lere kadar çok rahat çıkıyor bu. Sanıyorum ki bu normalde system dosyası olan svchost'da aynı ismi kullanan bir spy olarak yerleşmiş durumda bilgisayarıma...
Bu iki trojanın yaptıkları asıl zararda şu bir yandan sanal bellekte hiç yer kalmamasını sağlarken bir yandan da Dr Watson gibi windows programlarını kullanarak harddiskte de hiç yer kalmamasını sağlıyorlar. Eskiden yarım saatlik bir zaman içerisinde Dr Watson'ın tuttuğu alan 8-10 Gb'a kadar çıkıyordu.. Bende her seferinde bu dosyayı siliyordum ama yine oluşuyordu bende en sonunda regedit'den girip de Dr. Watson'ı toptan sildim.
Şimdi bu trojan başka bir yerde harddiskimi doldurmaya başladı. Doldurduğu noktayı yine buldum. C:\WINDOWS\PCHealth\ErrorRep\UserDumps içerisinde svchost'la ilgili oluşturulan dosyalar aşırı derecede şişmeler yapıyorlar ve yine yarım saat gibi bir sürede hard diski dolduruyorlar... ctrl+alt+del yapıp sanal belleği en çok yiyen svchost'u kapattıktan sonra silebiliyorum harddiskimi de yiyen bu dosyaları.
Yardım edebilirseniz çok sevinirim buolayla ilgili... Bunlar 2 tane ayrı trojan mı aynı mı bir bilgim yok. Trojan Remover ile arattığımda smif... (tam hatırlamıyorum) diye bir trojan buluyor ama windows açılışında da aratsam yinede silemiyor bunu.
Son olarak daha önce svchost ile ilgili bir başlık açılmış ama tam olarak bilgilendirilmemiş ve trojan olarak değilde sistem dosyası olarak ne işe yaradığı açıklanmış daha çok o yüzden buraya yeni bir başlık açtım.
Saygılarımla. Şimdiden teşekkürler
kardeşim format ile kaspersky internet security kur kesinlikle hiçbir sorunun kalmayacakkaç kere pc me saldırdılar onu bile durdurdu
1-hangi spy lerle arattığını bilmiyorum ama 2-a-squared bunu bir yükle 3-bilgisayarım gizli dosyaları aç 3-bilgisayarı güvenli modda çalıştır 4-yükledin o proğramla tarama yaptır 5-hijackthis bunuda indir ve bununlada bir tara karşına çıkan sayfada o isimdeki seçenekleri sil 6-avs virüs proğramını kur ve tarat
spyware doctor la bi dene derim.şimdiye kadar hep işime yaradı umarım senin de işine yarar.
nod32 hallediyor kardeş hepsini avast falan halt etmiş. aynı sorun başıma da geldi. nod32 halletti.