Şimdi Ara

tropico 4 (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
7
Favori
73.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veto1214
    turizim olayı dedğim çok fazla turizime ağırlık verdim endustiriyi unutum Endisturi 2-3 urunle kaldı ole hatta haritanındğer ucuna turizim kasabası kurdum ama gelir bekledğimden çok az oldu her ay 18.000 kayybedium 30.000e kadar dusebilio napmam lazım para -lerde olduğu ıcın bişey de yapamıorum para basmada +nukler programda bitti

+ bende o yeşil dedğiniz beyaz-siyahçıkıyor anpamam lazım onceden yeşil-kırmızı çıkıyordu

Ben turizme mecbur kalmadıkça girmiyorum. Çok masraflı ve uzun iş. Ama madem girmişsin çözmeye çalışalım. Turizmde her binayı yapmak işe yaramıyor. Turizmin 3 seviyesi var oyunda ilkinde fakir, 2.de orta düzey 3.de zengin turistler geliyor. Öyle olunca bazı binalara hiç gitmiyorlar. Devamlı zarar ediyor. Öncelikle Sol alt menüdeki Overlays simgesinden zarar eden binalara bak. Zarar eden turizm, eğlence ve diğer gereksiz binalarını yık. Mesela ben oyun başında çok fazla inşaatçı binası yapıyorum oyun sonlarına doğru çoğunu yıkıyorum... Halkın maaşları ne durumda bilmiyorum ama eğitimsizleri 5'e lise mezunlarını 10a üniversite mezunlarını 15-20 civarına düşür. Bedava ev edict'ini uyguladıysan onu iptal et ve apartmanları kara geçecek şekilde fiyatlarını arttır. Kara geçmese bile en iyi duruma getirmeye çalış. Normalde bir apartmanın yıllık gideri 200 $ civarı 50 tane olsa 10.000 eder o da iyi para :) Bir de sana önerim ne olursa olsun para basma... Her para basışında oyundaki bütün fiyatlar %33 artıyor. 3-4 tane pahalı bina diksen zaten o bastığın 20.000 gidiyor. Ondan sonra yaptıklarında zarar etmeye başlıyorsun. Ekonomiyi kurtarabilirsin inşallah. Yoksa bölüme baştan başlaman lazım. Zarar etmeye bi başladın mı kurtuluşu çok zor oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

turizim olayı dedğim çok fazla turizime ağırlık verdim endustiriyi unutum Endisturi 2-3 urunle kaldı ole hatta haritanındğer ucuna turizim kasabası kurdum ama gelir bekledğimden çok az oldu her ay 18.000 kayybedium 30.000e kadar dusebilio napmam lazım para -lerde olduğu ıcın bişey de yapamıorum para basmada +nukler programda bitti

+ bende o yeşil dedğiniz beyaz-siyahçıkıyor anpamam lazım onceden yeşil-kırmızı çıkıyordu

Ben turizme mecbur kalmadıkça girmiyorum. Çok masraflı ve uzun iş. Ama madem girmişsin çözmeye çalışalım. Turizmde her binayı yapmak işe yaramıyor. Turizmin 3 seviyesi var oyunda ilkinde fakir, 2.de orta düzey 3.de zengin turistler geliyor. Öyle olunca bazı binalara hiç gitmiyorlar. Devamlı zarar ediyor. Öncelikle Sol alt menüdeki Overlays simgesinden zarar eden binalara bak. Zarar eden turizm, eğlence ve diğer gereksiz binalarını yık. Mesela ben oyun başında çok fazla inşaatçı binası yapıyorum oyun sonlarına doğru çoğunu yıkıyorum... Halkın maaşları ne durumda bilmiyorum ama eğitimsizleri 5'e lise mezunlarını 10a üniversite mezunlarını 15-20 civarına düşür. Bedava ev edict'ini uyguladıysan onu iptal et ve apartmanları kara geçecek şekilde fiyatlarını arttır. Kara geçmese bile en iyi duruma getirmeye çalış. Normalde bir apartmanın yıllık gideri 200 $ civarı 50 tane olsa 10.000 eder o da iyi para :) Bir de sana önerim ne olursa olsun para basma... Her para basışında oyundaki bütün fiyatlar %33 artıyor. 3-4 tane pahalı bina diksen zaten o bastığın 20.000 gidiyor. Ondan sonra yaptıklarında zarar etmeye başlıyorsun. Ekonomiyi kurtarabilirsin inşallah. Yoksa bölüme baştan başlaman lazım. Zarar etmeye bi başladın mı kurtuluşu çok zor oluyor.

Zarar etmeye başladımı her kapitalist gibi sende öncelikle işçilerin paralarına göz dikmelisin. Hemen maaşları 1-2-3 dolara indir. Millet isyana başlayana kadar ekonomini düzene sokacak kadar sermaye+ zaman kazanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

quote:

Zarar etmeye başladımı her kapitalist gibi sende öncelikle işçilerin paralarına göz dikmelisin. Hemen maaşları 1-2-3 dolara indir. Millet isyana başlayana kadar ekonomini düzene sokacak kadar sermaye+ zaman kazanırsın.

Ama her kapitalist bilir ki sistemin devam etmesi için işçilere yaşam masraflarını karşılayabilecek kadar ücret ödenmesi gerekir Şaka bi yana 3 neyse de 1-2 çok az olur. O zaman apartmanlardan ve diğer binalardan çok zarar edersin. Evlerde kimse oturmaz. Ve daha da önemlisi halk isyancılara katılmaya başlar bu sefer işçilere ödediğin maaştan çok askerlere ve askeri binalara ödeme yapmak zorunda kalırsın. Bir de iş memnuniyetindeki azalmayı sağlık, eğlence, din gibi alanları arttırarak kapatman lazım onun için de yine binalar yapmak gerekiyor... Ben bütçe eksiye düştüğü zaman maaşları arttırıp ev kiralarını daha çok arttırıyorum. Maaşı 5 yapıp ev kirasını 2 yaparsan kimse evde oturmuyor ama maaşı 10 ev kirasını 7 yaptığında evler doluyor hem apartmanlar kara geçiyor hem de iş memnuniyeti yüksek oluyor. Tabi bölüm başlarında denemeyin elinizde patlar.

• quote:

quote:

Eğitimsiz 5 ,Lise 7 Universite 9 bende :D Bedava ev olurmu3-5 arası değişiyo gitmedikleri sınırda yanı denedim en iyi durumda turizim yıktı beni ya :(lmadı baştan başlarım Ama para yapmam Be ilk başta kominstim diye oyunda bed<va ev yapmstım ordanda baya zarar etim galiba

• Ben bu sistemi sadece ve sadece sürekli eksi bakiyelerde gezme sonucu azaltılacak gider kalemleri aranıldığında kullandım ve çok işe yaradığını söyleyebilirim...Düşününki 100 bin lik maliyet giderini en az 30-40bin indirebiliyorsunuz..Zaten amaç pozitif bakiyeye geçerek gelen karlarla yeni fabrika kurmak ya da hammadde bulamayan fabrikalara hammadde ithal etmek...Çok zor durumda kalındığı zaman kesinlikle kullanılabilir bir sisetm
  • Seker uretiom Sadece onuelexir yapıyorum pinaplle da çıkartıyorum onun fabrikasısı ie urutmeyi Demir de uruteiorum silah utetmiyor :( O dediğniz yer yuku sadece şeker tisareti yapıomyetiyor ama Ekonamı duz çizgideilerliyor geliştimem lazım oyuna yenibaşladım Turizim yok
  • quote:

Seker uretiom Sadece onuelexir yapıyorum pinaplle da çıkartıyorum onun fabrikasısı ie urutmeyi Demir de uruteiorum silah utetmiyor :( O dediğniz yer yuku sadece şeker tisareti yapıomyetiyor ama Ekonamı duz çizgideilerliyor geliştimem lazım oyuna yenibaşladım Turizim yok

Hazır oyuna yeni başlamışken, oyunla birlikte dilbilgisi çalışmaya da başlasan da hepimiz rahat etsek.
  • bıde merak ettıgım mesela sılah fabrıkasıı kurdum demır madenının yanına.fabrıkada extradan + secebekler var bunalrı para ıle acıyorsun ne ıse yarıyor acaba.mesela demır madenındekı 3 ozellık ne ıse yarar bunların bır lıstesı olsa ıyı olur aslında
  • Bildiklerimden biraz bahsedeyim. Bütün binaları yazarsam ne benim ömrüm yeter ne sizin, o yüzden birkaç demirbaş binaları anlatayım.

FARM

Bunlar 2 türe ayrılıyor aslında. Birincisi halkın ihtiyacı olan yiyeceği sağlamak (mısır, muz, papaya ve ananas), diğeri ise tamamen ihracat amaçlı olanlar: tütün, şeker ve kahve.

birinci türden bahsedersek yani yemek sağlayan farmlardan, bunlardan 1 tanesi 30 ile 40 kişiyi doyurmaktadır. Oyunun başında genelde 2 tane mısır farmıyla başladığınızdan 80 kişiye kadar olan yiyecek stoğunu karşılayabilirler.Oyunda mouse'unuzun sağ tuşuna basıp farmlara geldiğinizde, her bir tür farm için rahatlıkla hangi alanlara yapabileceğiniz konusunda oyun size yeşil taralı alanları göstemektedir.

Size tavsiyem halkın yiyecek stoğunu karşıladıktan sonra eğer şeker(sugar) farm yapabileceğiniz yer varsa ve çok uzakta değilse direk 3 tane yapın. Farmları dipdibe yapmayın aralarında biraz boşluk bırakın çünkü tarlalar için o yeşil taralı alan gördüğümüz yerlere ihtiyaçları oluyor ve ağaçlı alanlarada bunları yapamıyorlar. o yüzden farmın kendisini ağaçlı alana yapmak veya yeşil taralı alanların başladığı sınırlar olan sarı gibi alanlara yapmak size yeşil taralı alandan maksimum kazanç sağlamanıza yol açar.Ekonominiz birazcık ilerleyince bu şekerden üretilen bira yanii rum distillery'e yönelmeniz olacak. Bu bira sanayisi size oyunun başında inanılmaz para sağlayabiliyor her ne kadar upgradelerini ve binanın kendisini yapmak biraz masraflı olsada. Ucuz elektrik için wind tirbune'lerden 2 tane yapabilirsiniz böylece rum distillery'in upg'ini yapmak için gerek elektriği karşılamada yardımcı olur.

Farmlar yollarla direk bağlantılı olmak zorunda değildir o yüzden rahatlıkla istediğiniz yere koyabilirsiniz fakat farmları inşaa ederken builderlar farmı inşaat etmek için, o farma en yakın olan yolda kamyonlarından inip yürümek zorunda kalırlar. Bu her bir binadan ( fabrikalar, docklar, farmlar kısacası her bina) malları alıp halka dağatan veya ihracat için docklara götüren teamsterlarında maruz kaldığı bir durumdur. Dolayısıyla binaların bazıları her ne kadar yola bağlı olmak zorunda olmasada en azından biraz yakından geçen bir yol olsun. Bu arada eğer farm,mine veya herhangi bir binanız şehirden uzaksa mutlaka yakınında bir garaj olsun çünkü çalışanlar işe arabayla gidiyorlarda ondan :)

Oyunun başında genellikle çiftçileri 7 ile 9 arasında aylık bir maaş ayarlarım.

RANCH VE LOGGING CAMP
    Ranch'lar 3 türe ayrılmaktadır. Llama , cattle(sığır) ve goat(keçi).
    cattle'lar en iyi kalitede ve en pahalı eti ve peyniri sağlar fakat hayvanların ortama adapte olması yani ürünü vermesi diğer türlere göre daha uzun sürer.
    Goat'lar adapte olması kolay fakat eti ve peyniri daha ucuzdur. Ayrıca yünündende yararlanılabilir.
    Llama'lar çok hızlı büyürler fakat yünü ucuza gider.

ranchlar, farmlar varken çok tercih ettiğim binalar değildir fakat bazende yapılması mantık olabiliyor.Tıpkı farmlar gibi yola bağlı olmak zorunda değildirler ama aralarında mutlaka biraz aralık bırakılması gerekiyor farmlar gibi.

logging camp ise gerçekten iyi kazanç getiren diğer binalardır. ormanların yanlarına yaparsınız, yolllara bağlı olmak zorunda değildirler. Upglerini yaparak çok iyi kazanç getirebilirler. Ayrıca industry'de bu binaların bağlı olduğu yan sanayi olan lumber mill ve furnite için hammadde sağlarlar. Her lumber mill'in ihtiyacını 2 full upg'li logging camp sağlayabilir. 2 lumber millde bir furniture sanayisinin hammadesini karşılayabilir. Elbet artan hammaddeler olacaktır. Artanlarda ihraç edilerek size ekstra kazanç sağlayabilir. Logging campleride dipdibe yapmaktan kaçının.

HORTICULTURE STATION
    şimdi bu binalar 3'e ayrılıyor her türü kendi içinde anlatsam daha iyi olur.
    Reforestation: Bu türü sahip olduğunuz logging camplerin hepsine eşit uzaklıkta olacak şekilde koymanız iyi olur. Yaptığı şey ise logging campler tarafından kesilen ağaçların yenilerini dikilmesini sağlar. Hem çevrecileri mutlu etmiş olursunuz hemde logging camplerinizin verimliliğini biraz daha artırmanıza yardımcı olur.
    Organic agriculture: adındanda anlaşılabileceği gibi organik tarım. papaya, banana ve pineapple farmlarına biraz yakın olması yeterlidir. Bu farmlardan elde edilen ürünlerin fiyatlarını artırarak daha iyi kazanç elde etmenizi sağlar.
    DMC: En iyi türü budur tartışılmaz. Yakınında bulunduğu corn farmlarının verimliliğini 2 katına kadar çıkarabilir. Yani 1 farm 60 ile 80 kişiyi doyurabilir.

CONSTRUCTION BUILDING VE TEAMSTER OFFICE

Adanızın tıpkı farmlar gibi olmazsa olmasıdır. Oyunun başında her 2sinden 1'er taneyle başlarsınız ama tavsiyem 3-4 yıl geçmeden her 2'sindende birer tane daha yapmanızdır. Teamster'lar az önce anlattığım gibi adanızın lojistik birimi gibi birşey. Builder'lar için maaşı oyunun başında genelde 10 , teamster'lar için 8 ayarlarım. Bu binalar yollara bağlı olmak zorundadırlar.

CLINIC, HOSPITAL, CHURCH VE CATHEDRAL

1-2 yıl geçmeden clinic yapmaya bakın yoksa insanlarınız ölmeye başlayabilir. Hospital'ı hemen yapmanızın bi anlamı yok ve zaten elektrik gerektiriyor. Church'te oyunun başlarında yapılan binalardandır. Çok çok erken yapmanıza gerek yok ama biraz geçince zaten halk söylenmeye başlıyor. Cathedral ise açıkçası oyun bana söyleyene kadar yapmıyorum. Ekonominiz yerine oturmaya başladığında yapabilirsiniz. Bu binaların hiçbiri yola bağlı olmak zorunda değildir kafanız rahat olsun. Bu binalardan başka birine ihtiyacınızın olduğunu sahip olduğunuz bu binaların tamamen dolu olduğunu gördüğünüzde anlayabilirsiniz. Yani kısacası clinic fullse, yapın bir tane daha :) adamlar hasta işte. Başlangıçta burada çalışanların maaşlarını pek değiştirmem ama ekonomi geliştikçe diğer fabrikalardaki lise mezunları veya üniversite mezunlarının maaşlarını artırdığımda bunlarıda artıyıorum çünkü aynı eğitim düzeyi isteyen sektörler arasındaki fiyat farklılıkları bazı sektörde işin tercih edilmemesine yol açabilir.

HOUSING

Her ne kadar basit gözüksede, aslında evleri optimum şekilde şehire yerleştirmek çok önemlidir. Öncelikle her birini kısaca anlatayım:
    shanty: Kira gerektirmeyen binalardır, tek bir aile yaşar. Şehir merkezine yapmaktan kaçınırım eğer etrafta shackler ( gecekondu gibi evler ama bunlar çadır) fazlaysa bunları yapabilirsiniz. Tavsiyem farmların olduğu yerlere yapabilirsiniz böylece en düşük ücrette çalışan çiftçiler işe rahat gidebilirler. en kötü kalitedeki evlerdir.
    bunkhouse: En düşük kiraya sahip 2. en kötü kalitedeki evlerdir. Bunlarıda şehir merkezine yapmaktan kaçınırım, shack sorunları olduğunda shanty'den çok bunları farmların yanına yapmayı tercih ederim. Dikkat edin çok yakın olmasın yoksa tarlaları koyacak yer olmaz. 3 aile yaşayabilir.
    country house ve house: country house'lar ekonominiz ilerdiğinde bunkhouseların ve shantylerin yerini alabilir. Gittikçe ücretleri artan eğitimsizler böylece bu evlere yerleşmeye başlarlar. Fakat çokta önemli olmuyor açıkçası, bunları düşünene kadar oyun bitiyor. House'lar ise iyi kalitedeki evlerdir. Çok tercih etmem çünkü bu kaliteyi sağlayacak apartmanlar var. 2'sindede 2 aile yaşayabilir.
    Tenements ve Apartments: 2'side apartman türü evlerdir. Tenement'lar oyunun başında en çok tercih ettiğim apartman türüdür. Ekonomi geliştikçe apartment'lar yapmaya başlarım. tenements 12, apartment'lar 6 aile alabilir.
    Condominium: En iyi kalitede apartmanlardır. İnşaa edebilmeniz için elektriğe ihtiyaç vardır.
    Mansion: En iyi kalitede evdir. 2 aile alır ve sadece varlıklı insanlar yaşar.

Evlerin hiçbiri yola bağlı olmak zorunda değildir ama yerleştirilmesinde önemli noktalar vardır. Öncelikle tenements'ları daha çok fabrika yakınlarıa kurmayı tercih edin. Yani tıpkı istanbul'da olduğu gibi etiler'de daha iyi kalitede evler varken, esenler için düşük kalitede evler var gibi. Bu şekilde entertaintment binalarını evlerin yakınına koyarken daha rahat edersiniz çünkü farketmişsinizdir her entertaintment binası 2 veya 3 farklı türde kurulabilmektedir, genellikle bir tür daha düşük kalite sunup daha ucuza hizmet verirken diğer bir tür ise daha iyi kalitede hizmet verip daha pahalı hizmet verir. Ucuza hizmet veren entertaintment binalarını tenementsların oraya diğerlerini ise mansion condominium gibi evlerin bulunduğu evlerin yakınına kurmanız size happyness'da ve binalardan elde edilen kar'da maksimum kazanç sağlar. Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta ise, her evin değil ama bu evlerin civarlarında church, clinic, marketplace ve garage'ların bulunması gerekir. Evlerin kiralarını yavaş yavaş, vatandaşlarınızın maaş ücretleri arttıkça yükseltebilirsiniz. Industry binalarınızı yüksek kalitedeki evlerinizden ve turizm alanlarından uzak tutun.
    ------
    Turizm açısındanda kar elde etmek istiyorsanız öncelike turizm binalarını yapmadan önce düşük gelirli turistler ve yüksek gelirli turistler için ayıracağınız yerleri iyi seçin. Bu bölgelerin Beauty'sini artırmak için (radar'ın üzerinden overlays --> island conditions --> beauty'den taralı alanlar şeklinde haritanin beauty konusunda iyiliğini görebilirsiniz) landmarks ve beauty binalarını yapın. Bu binalar veya yapılar veya ağaçlar çevresindeki beautyi artırır. Hotellerin (lüks ve ucuz olsun) hizmet kalitesi çevresindeki beauty'e göre arttığından ve böylece turistler memnuniyeti ve ödedeği ücretler arttığından sizin bu sektöre optimum geliri elde etmenizi sağlar. Ayrıca ek olarak tıpkı entertaintment gibi attractions ve luxury attractions'da 2 farklı gelir grubuna göre değiştirilebilmektedir. Kısacası şöyle göstereyim:

bir tarafta lüks oteller , yüksek kalitede entertaintment'lar , yüksek kalitede attractions veya luxury attractions ve yüksek kalitede evler varken,
    diğer tarafta düşük ücretli oteller, düşük kalitede entertaintmentlar, düşük kalitede attractions ve düşük kalitede evler yapmaya bakın.

Şehirinizi kurarken gerçekten çok farklı etmenleri birarada değerlendirerek kurun. Oyunda para kazanmak ve şehrinizi bir şekilde kurmak kolaydır, ama unutmayınki oyunun birde puan sistemide var. optimum şekilde kurduğunuzda en yüksek puanı alıyorsunuz.

• bu bılgılerı bızımle paylastıgınız ıcın cok teskkur ederım.devqamını beklıyorum
  • N0remores Çok saolasın günlerdir düşünüyordum vakit bulursam oyundaki ipuçlarını yazıyım diye sen halletmişsin.
    Ben de geçenlerde bir arkadaşın sorusu üzerine ona attığım mesajı kopyalayım buraya birkaç ekleme yaparak

Oyunda mutlaka yapman gereken binalar var.
    ilk başta immigration office. Open Doors ayarlı olarak başlar zaten. O zaman devamlı göçmen gelir. İşsizlik başlarsa diğer modlara alırsın kimse gelmez
    Halkın yemek ihtiyacı için nüfusun 50'de 1'i kadar mısır tarlası, 3-4 ranch, 1veya2 balıkçı limanı mutlaka olsun. Bunları kurarken koyu yeşil yerlere koymaya çalış. Oralarda daha iyi yetişir ürünler. Muz, papaya ve ananas tarlaları da halkın yemek ihtiyacını karşılıyor fakat genellile üretim için uygun olan yeşil alanları mısıra göre daha az... Yaptığın bütün tarlaları yollarla şehir merkezine ve limana bağlamayı unutma. yanından mutlaka yol geçsin bütün binaların... Eğer açlıktan ölen olursa 1-2 tane daha yaparsın hepsinden. Açlıktan ölenleri ekranın üstünde ortada Starvation took... falan diye yazıyor.
    Madenler iyi para getiriyor. Maden ve petrol ne kadar varsa haritada hepsini kullanmaya çalış. Yollarla bağlamayı unutma.
    Foreing Office Dış ülkelerle olan ilişkileri geliştirir.
    Ministry - Oyunda edictler çok önemli. Edictleri uygulayabilmek için de bakanlar kurulu gerekiyor. Ministry yaptıktan sonra bakan atamayı unutma. Diğer binalardaki gibi çalışanlar kendiliğinden gelmiyor. Bakanları kendin ataman gerekir
    Clinic En az 2 tane... Elektrik üretmeye başladıktan sonra hospital yaparsın 2 tane de...
    Oyun başlar başlamaz en az 2 tane Construction Office sonra zamanla 1er 2şer daha yaparsın. Onlar bina yaptıkları için çok lazım oluyorlar.
    Transport Office. Bunlar da bütün malları ürünleri taşıyorlar. Nüfusunun %1-2 kadar yap. Mesela Nüfus 300'se 3-4 tane olsun
    Kilise ve Katedral yapsan iyi olur. Çünkü çoğu bölümde nüfusta dinciler çok fazla oluyor
    Custom office. İhraç ettiğiniz ürünlerin fiyatını artırıyor. Paranız olunca mutlaka yapın. Yıllık 10.000-20.000 Civarı ekstra getirisi var.
    Polis binasını seçtiğin zaman haritada kırmızı görünen yerlere yap. Orda suç oranı çok demektir. Oyunda bazen harita yeşil kırmızı sarı oluyor. kırmızı kötü yeşil iyi demek. Bi de ucuzundan bar yapıp Secret Agent edict'ini uygula. O barı gizli ajan binasına çevirir.Pahalı bi binayı çevirme boşuna paran gider. En ucuz şey bar..
    Haritaya başlarken etrafa bak yanardağ varsa İtfaiye kur.
    Market - dışardan yiyecek ithal ederek halkın gıda ihtiyacını karşılar
    Banka oyundaki bütün fiyatları zamanla düşürüyor. Lise üniversite yaptıktan sonra ilk işin banka kurmak olsun.

• arkadaslar oyun sardı ama çözemedim. yardımcı olurmusunuz?

Bazı fabrika veya farm vs.. lerin üzerinde çuval resmi çıkıyor. bu ne anlama geliyor.
    ayrıca işe girmiyorlar işçi sıkıntısı var. bunu nasıl çözebilirim ?
  • @tLqA

Hocam immigration office yapıp open doors'u seçersen işçi sıkıntını çözersen ülkene gelen göçmenler sayesinde

Arkadaşlar isyan çıktığında asker sayısının yetersizliği yüzünden oyunu kaybettim Army ve Army Base'im olmasına rağmen.Asker sayısını nasıl artırabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogz2232 -- 20 Eylül 2011; 21:01:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogz2232

@tLqA

Hocam immigration office yapıp open doors'u seçersen işçi sıkıntını çözersen ülkene gelen göçmenler sayesinde

Arkadaşlar isyan çıktığında asker sayısının yetersizliği yüzünden oyunu kaybettim Army ve Army Base'im olmasına rağmen.Asker sayısını nasıl artırabilirim?

Yaptığın her Guard Station, Army Base ve Armory 3'er asker ekler. İsyan çıkma tehlikesi olduğu zaman Rebel Threat diye seni uyaran bir yazı gelir ekrana. O zamanlarda Armory ve Guard Station yapmaya çalış.. O binalarda çalışacak asker sıkıntısı yaşarsan maaşlarını yükselt... Tehlike geçtiği zaman Rebel Threat Decreased yazısı çıkar.. Bazı bölümlerde isyan tehlikesi çok fazla oluyor. O bölümlerde bol bol askeri bina yapman lazım. Asker ve isyancı sayılarına ve o anki tehlike düzeyine Almanac / Overview / Threat Level bölümünden bakabilirsin. 10 isyancı varsa en az 15 askerin olmalı.. Ayrıca Army Base yaptıktan sonra Military Modernization edict'ini mutlaka uygula. Arasıra da Amnesty edictini uygula. Eğer halkın durumu iyiyse birkaç isyancı örgütlerini bırakıp normal hayatlarına dönüyorlar. Silence The Rebels Edict'i de arasıra işe yarar. 2 veya 3 sene boyunca hiçkimse isyancılara katılmaz ve isyancılar saldırı düzenlemez... Tabi bu edictleri yapabilmen için bakanlık (ministry) binası yapıp Savunma bakanı ataman lazım. Edictler ondan sonra açılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogz2232

@tLqA

Yaptığın her Guard Station, Army Base ve Armory 3'er asker ekler. İsyan çıkma tehlikesi olduğu zaman Rebel Threat diye seni uyaran bir yazı gelir ekrana. O zamanlarda Armory ve Guard Station yapmaya çalış.. O binalarda çalışacak asker sıkıntısı yaşarsan maaşlarını yükselt... Tehlike geçtiği zaman Rebel Threat Decreased yazısı çıkar.. Bazı bölümlerde isyan tehlikesi çok fazla oluyor. O bölümlerde bol bol askeri bina yapman lazım. Asker ve isyancı sayılarına ve o anki tehlike düzeyine Almanac / Overview / Threat Level bölümünden bakabilirsin. 10 isyancı varsa en az 15 askerin olmalı.. Ayrıca Army Base yaptıktan sonra Military Modernization edict'ini mutlaka uygula. Arasıra da Amnesty edictini uygula. Eğer halkın durumu iyiyse birkaç isyancı örgütlerini bırakıp normal hayatlarına dönüyorlar. Silence The Rebels Edict'i de arasıra işe yarar. 2 veya 3 sene boyunca hiçkimse isyancılara katılmaz ve isyancılar saldırı düzenlemez... Tabi bu edictleri yapabilmen için bakanlık (ministry) binası yapıp Savunma bakanı ataman lazım. Edictler ondan sonra açılıyor.

Çok teşekkürler hocam

• Bende 20 asker var Genelde 4--6 rebel çıkıyor alıom Aşağı Valla Neguzel yeni başladım Para akıyodu Başta 100-200 Bin şimdide akıoda250oldu hepsi endustiye gittide Fulllog Camp Lumbıng Le diğerini yaptn normalde Ham madeuretip Diğeri işleyip diğerinin Malzeme yapması Lazımken 5yıllık uretim 0 Neden ya Dieğr malzemeleri Uretiyor.Valla Seçim oluyo Direktax cut Yetmese Gizli olarak olduruoz
    Valla Duzluk doldu taştı2 tarafdan yol yaptım yol un sol koluna 9Loging cap +9bina+1farbrika+1Buyuk habrika+3resterant vari+1 FABRİka krudum Diğer olabişey kurmadım İşte buyyoz 2Seçim kazandık biri uçta oldu diğeri ara farkla US dan destek alıoz maaşlar belirlenmemişler5 Lise 10 uni 15 kiralar 2-3 Tobacco Uretip işliooom baaya para kazandıyor oneririm Turizime kapalııyım liman bile yamadım Ekonomi 3yıllık-10.000 la 250.000 arası Sitizen 370Kişi 2 hastane var bol bol Farmla endustiri var 4power plant +2 wind turbin var 2salt mine 8 ranch var+2 cathedral Varaendustirue Onem verin fabrikalarınızn altındakişeyleri açın

• sağol verdiğin cevap için ama hala farmların veya fabrikaların üstünde çıkan çuval resminin anlamını çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

sağol verdiğin cevap için ama hala farmların veya fabrikaların üstünde çıkan çuval resminin anlamını çözemedim

Torba işareti o binanın son 1 yıl içinde hiç ürün üretmediği anlamına gelir. Bazen olması normal ama devamlı oluyorsa bir sıkıntı vardır. Binaya tıklayınca şimdiye kadar kaç ürün ürettiği yazar ordan bak bakalım hiç mi çalışmamış... Tarlaların ve fabrikaların çalışmama sebepleri yeterli işçi olmaması, hammadde olmaması, adada isyan içsavaş çıkması, tarlanın o ürünü yetişmeyeceği bir alana kurulması, işçilerin hasta olması.(sağlık hizmetleri çok düşükse hiçbir bina düzgün çalışmaz) Aklıma gelenler bunlar bunları bi kontrol et
  • teşekkürler herzaman olmuyor sağol. birde demolish yapınca bomba resmi çıkıyor ama bir türlü yıkılmak bilmiyor bina :D kusura bakmayın burayı soru yağmuruna tuttum ama oynamak istiyorum
  • demolish'ide builder'lar yaptığından o an işleri yoğunsa demolish işlemide bir okadar gecikiyor. Construction binalarınızı ekonominiz geliştikçe arttırın.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.