sağol verdiğin cevap için ama hala farmların veya fabrikaların üstünde çıkan çuval resminin anlamını çözemedim
Torba işareti o binanın son 1 yıl içinde hiç ürün üretmediği anlamına gelir. Bazen olması normal ama devamlı oluyorsa bir sıkıntı vardır. Binaya tıklayınca şimdiye kadar kaç ürün ürettiği yazar ordan bak bakalım hiç mi çalışmamış... Tarlaların ve fabrikaların çalışmama sebepleri yeterli işçi olmaması, hammadde olmaması, adada isyan içsavaş çıkması, tarlanın o ürünü yetişmeyeceği bir alana kurulması, işçilerin hasta olması.(sağlık hizmetleri çok düşükse hiçbir bina düzgün çalışmaz) Aklıma gelenler bunlar bunları bi kontrol et
arkadaslar acıl yardım lutfen ben bunu netten yukledım kurulumda ıngılızce secmeme rahmen oyunda rusca basladı hersey rusca ve ne kadar ugrastıysam da ıngılızce yapamadım sızde kurulu olan dıl dosyasını yollayabılır mısınız ya da nasıl cozerım bu sorunu lutfen yardım o kadar yukledıgım bosa gıtmesın bı de ıngılızce versıyonunu ındırmek zorunda kalmam umarım :(
Dil dosyalarını bulamadım. Bulsaydım upload edecektim. Eğer kurulumda ingilizce seçtiysen ve Oyun Rusça çıktıysa yapacak birşey yok. Oyunu tekrar ingilizce olarak indirmen gerekir. Oyun içinden baktım dil seçeneği yok.
Tek isteğim tropico1 deki zevki versin yeter.
arkadaşlar tropico 4 e 1.03 patch çıktu duyurulur.. sadece steam üzerinden yükleniyormuş galiba ama ben baya aradım buldum farklı bir yerden.. isteyen olursa mediafira yüklerim... haber edin yeter...
changelog:
Tropico 4 - Update 1.03 - Changelog An update patching Tropico 4 to version 1.03 is available. Steam users will get their update via the Steam client now, Kalypso Launcher and other download clients will receive their update shortly.
- Tutorial: Fixed game getting stuck in pause mode and accepting tasks - Tutorial: Fixed a task auto-completing when accepting very quickly - Fixed refresh rate selection in graphics options dialogue - Fixed several infinite money exploits - Fixed several localization errors - Fixed bug with cancelling edicts preventing faction respect from dropping to zero - Corrected salary for unemployed citizens when Social Security edict is active - Charater trait 'Religious Zealot' now properly decreases relations with Arab League - Corrected fire station 'Cat-in-tree' work mode to properly boost housing quality in area of influence only - Increased number of families living in shanties to two - Restaurants now accept only citizens who can afford the service fee - Fixed renaming a citizen when info panel is opened from Almanac - Alternative building models can now be chosen with [ and ] during placement via keyboard shortcut - Firing ministers and cancelling building prompts now pause the game to prevent instability - Save/Load shortcuts to not work when there is an opened window which should not be closed - Save/Load shortcuts now close some in-game UIs - Fixed stuck UI when losing an election or island getting invaded - When set to full screen mode, the game now minimizes when launching external challenge editor - Fixed terrain error when buildings are constructed - Fixed a foreign task incorrectly requiring Rum instead of Spiced Rum - Fixed crash when building Aquaparks on high terrain - Corrected free jobs display in Almanac, graph still shows year average values - Corrected Mausoleum fee display in infopanel - Fixed problem with demolishing Customs Office - Prevented faction disasters from starting simultaneously and never ending - Fixed check for faction distaster end condition in two consecutive months - Road construction and other in-game tools now close when activating construction via keyboard shortcut - Removed industrial props from random map jungles - Soldiers and Generals can now be hired during Street Riots (Nationalist faction disaster) or criminal shootouts - Fixed tourists gettig stuck in some buildings - Fixed Presidente infopanel text bugs - Fixed crash after long terrain editing sessions - Goods required by certain buildings will no longer be transported to the docks - Improved docks infopanel - Removed save animation when saving player profile - Fixed road cursor snapping problem resulting in overlapping roads - Fixed building achievements unlocking by placing trees and decorations - 'Kill Juanito' achievement does not trigger on special actions other than 'Eliminate' or 'Arrange Accident' - Population limit raised to 1500 (can your machine handle it?) - Road element limit increased (extra budget for fixing potholes) - Tropicans now enjoy long walks on the beach
quote:
Orijinalden alıntı: alprkrkmz
arkadaşlar tropico 4 e 1.03 patch çıktu duyurulur.. sadece steam üzerinden yükleniyormuş galiba ama ben baya aradım buldum farklı bir yerden.. isteyen olursa mediafira yüklerim... haber edin yeter...
changelog:
Tropico 4 - Update 1.03 - Changelog An update patching Tropico 4 to version 1.03 is available. Steam users will get their update via the Steam client now, Kalypso Launcher and other download clients will receive their update shortly.
- Tutorial: Fixed game getting stuck in pause mode and accepting tasks - Tutorial: Fixed a task auto-completing when accepting very quickly - Fixed refresh rate selection in graphics options dialogue - Fixed several infinite money exploits - Fixed several localization errors - Fixed bug with cancelling edicts preventing faction respect from dropping to zero - Corrected salary for unemployed citizens when Social Security edict is active - Charater trait 'Religious Zealot' now properly decreases relations with Arab League - Corrected fire station 'Cat-in-tree' work mode to properly boost housing quality in area of influence only - Increased number of families living in shanties to two - Restaurants now accept only citizens who can afford the service fee - Fixed renaming a citizen when info panel is opened from Almanac - Alternative building models can now be chosen with [ and ] during placement via keyboard shortcut - Firing ministers and cancelling building prompts now pause the game to prevent instability - Save/Load shortcuts to not work when there is an opened window which should not be closed - Save/Load shortcuts now close some in-game UIs - Fixed stuck UI when losing an election or island getting invaded - When set to full screen mode, the game now minimizes when launching external challenge editor - Fixed terrain error when buildings are constructed - Fixed a foreign task incorrectly requiring Rum instead of Spiced Rum - Fixed crash when building Aquaparks on high terrain - Corrected free jobs display in Almanac, graph still shows year average values - Corrected Mausoleum fee display in infopanel - Fixed problem with demolishing Customs Office - Prevented faction disasters from starting simultaneously and never ending - Fixed check for faction distaster end condition in two consecutive months - Road construction and other in-game tools now close when activating construction via keyboard shortcut - Removed industrial props from random map jungles - Soldiers and Generals can now be hired during Street Riots (Nationalist faction disaster) or criminal shootouts - Fixed tourists gettig stuck in some buildings - Fixed Presidente infopanel text bugs - Fixed crash after long terrain editing sessions - Goods required by certain buildings will no longer be transported to the docks - Improved docks infopanel - Removed save animation when saving player profile - Fixed road cursor snapping problem resulting in overlapping roads - Fixed building achievements unlocking by placing trees and decorations - 'Kill Juanito' achievement does not trigger on special actions other than 'Eliminate' or 'Arrange Accident' - Population limit raised to 1500 (can your machine handle it?) - Road element limit increased (extra budget for fixing potholes) - Tropicans now enjoy long walks on the beach
Hocam patch'i dediğin gibi mediafire vs. türü sitelere yükleyip linki paylaşırsan çok makbule geçer
@ogz2232;
tamamdır. yükleyince haber ediyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: alprkrkmz
@ogz2232;
tamamdır. yükleyince haber ediyorum...
Tamamdır hocam çok sağolun şu an evden ayrılmak durumundayım gelince oynarım artık
link budur arkadaşlar.. bunu paylaşmam kural dışı ise silinebilir... ancak kürek falan yok içinde. sadece patch dosyası. 137 mb. civarı.
microsoft sec. essentials ile taradım sorun yok. yükledim ayrıca sıkıntı çıkmadı...
bu arada patch çıkalı 15 gün falan olmuş ama daha yeni gördüm.
iyi forumlar...
2 kere bitirdim oyunu bi kere daha oynatacaksınız bana Yamada ek görev yok değil mi? Sadece düzeltmeler var
quote:
Orijinalden alıntı: britony
Oyunu çıktığı günden beridir oynuyorum..Kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Öncelikle oyuna tutorial'ı oynamadan başlamayın. Çünkü başlangıç için gerçekten güzel bilgiler veriyor. tutorial'ı geçtiğinizi farzediyorum. Öncelikle oyunun başlangıcında belli binalarla şehri devralıyorsunuz. Bu binaların içinde 2 adet çiftlik (farm) bulunmakta. Bunlar halkın yiyecek ihtiyacını karşılamak için hazır olarak veriliyor. Oyun başlar başlamaz yapılacak ilk şey bunlara ek olarak 2-3 adet yeni çiftlik kurmak. Toprak yapınıza hangisi uygunsa o çiftliği kurun. Bu çiftliklerdeki amaç oyun başındaki geliri yaratabilmek. Çiftliklerle birlikte hemen logging camp kuruyoruz. bu da yine oyun başındaki para akışını sağlayacak. (NOT: Bu çiftliklere odun üreten yerleri şehrin dışına yapın.Çünkü kirlilik yaratıyorlar.) Bu binaların yapımının ardından yavaş yavaş göçler başlar ve nüfus arttıkça ev ihtiyacı artar. Halkın gecekondu yapması genel huzuru düşüreceğinden hemen tenement yapın. ilk başlardaki ev sorununu halledersiniz. Oyun ilerledikçe apartment yaparsınız. Daha çok huzur veriyor.
Bunları atlattıktan sonra yavaş yavaş eğitim ve sosyal düzeni kurmanız gerekiyor. Hemen ilkokul ve ortaokul yapmak gerekiyor. Bunlar eğitilmiş nüfus sayısının artması açısından çok önemli. Ayrıca Edict'ler içerisinde literacy edictini açarsanız eğitilen nüfusta artış yaşanır. Eğitimli nüfusu arttırmanın diğer yolu ise immigration office açarak dışarıdan gelecek insanlar arasından sadece eğitimlileri seçebilirsiniz. Bu yazdıkların zannedilmesinki sadece eğitimli nüfus gerekiyor. Bazen okadar çok bina oluyorki eğitimsiz nüfus ihtiyacı da çok sayıda olabiliyor ve istihdam seviyesi çok çok yukarılara çıkabiliyor. O nedenle yine immigration office'de istediğiniz şekilde göç sağlayabilirsiniz.
Arkadaşlar yukarıda sanayi'den bahsetmişler. Sanayi üretimi çok önemli evet. Ama dengeli biçimde ayarlayamazsanız paranız eksi bakiyeye geçtiği anda hammadde ithalatı da yapamayacağınız için fabrikalar üretmekten ziyade tüketen birer bina haline gelir. Her binanın bakım ve işçi maliyetleri olduğundan sanayi üzerinde çalışacaksanız ekonominizn gerçekten sürekli artı değer üretmesini sağlayacak şekilde ayarlama yapmanız gerekiyor. Turizmin avantajı da zaten bu şekilde. Turizm'de eksi bakiyede bile olsanız kazandırmaya devam ediyor.
Son olarak da Sovyetlere yakın olmak için Cattle Ranch ve çok sayıda yiyecek üretmelisiniz. Amerika'ya yakın olmak içinse Sanayi üretimi olmalı.
Arkadaşlar şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Yardımcı olabileceğim başka konular varsa elimden geleni yaparım.
Bilgilerinize. İyi oyunlar.
biraz geçde olsa bu oyunu yeni temin ettim,verdiğiniz bilgiler işime yarayacak teşekkürler
link budur arkadaşlar.. bunu paylaşmam kural dışı ise silinebilir... ancak kürek falan yok içinde. sadece patch dosyası. 137 mb. civarı.
microsoft sec. essentials ile taradım sorun yok. yükledim ayrıca sıkıntı çıkmadı...
bu arada patch çıkalı 15 gün falan olmuş ama daha yeni gördüm.
iyi forumlar...
Çok teşekkürler hocam indiriyorum
Arkadaşlar ya ben oyunu aldım fakat crack için içinden fairlight dosyası çıkmadı product key kısmında hep "this product key is invalid" yazıyor ne önerirsiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: Vendetta reyiz
Arkadaşlar ya ben oyunu aldım fakat crack için içinden fairlight dosyası çıkmadı product key kısmında hep "this product key is invalid" yazıyor ne önerirsiniz?
Hocam oyunun internetle bağlantısını kesin güvenlik duvarı aracılığıyla
arkadaşlar oyuna yeni başladım güzel bir oyun sandbox(serbest oynayış) olarak haritayı ayarladım oyun hakkında bir kaç sorum olacaktı 1.ekonomiyi nasıl güçlendiririz tarıma ve turizm dayalı ekonomi yaptım fakat fazla gelir elde edilmiyor 2.halkı mutlu etmek için ne yapabilirim ne yaptıysam mutlu olmuyor bar kurdum (okul kurdum kilise kurdum yok yok hep aynı sayıda mutluluk seviyesi) 3.başka develet var mı onların kralı başkanı ziyaret ediyor mu topraklarımızı 4.maden petrol rafinerisi kurmak istiyorum bunları yerini nasıl tespit edebilirim 5. elektrik nasıl getirilir bir türlü bulamadım 6.bir binayı kurarken yerine dikkat etmek gerekiyor mu (örneğin ormanların içine fabrika bölgesi gibi) 7. diğer devletler bizim topraklara saldırıyor mu
1. sadece tarıma bırakma işi. özellikle şeker ve kahve ekiyosan rom ve konserve fabrikası kur. 2. nüfus arttıkça ev gerekir. rusya ile bir anlaşma yapıp tenement ve apartment fiyatını yarı yarıya düşürebilirsin. okul mutluluktan çok bilgiyi arttırır. bar, kabaret gibi yerler yapman iyi olur. hastane ve polis karakolu, çöp merkezi yapmayı unutma. 3. öyle bir olay senaryoda yoktu. serbest oynanışta da yoktur tahminimce. 4.haritanın üstündeki menülerden birinden gözüküyor bu. natural resources ta oil seçeneğini seçersen petrol için uygun yerleri görürsün. 5. elektrik için amerikay ile anlaşma yapıp elektrik santralinin fiyatını yarılayabilir böylece daha ucuza yapabilirsin. hatta stock office binasını yapıp ihracattan gelen geliri arttırırsan nükleer santral kurup elektrik santralini yıkabilirsin. 6. tarım, maden, oduncu ve elektrik isteyecek binalar için seçmen gerekir. zaten binayı kurmak için seçtiğinde yeşilden kırmızıya harita değişik renklerde gösterilir. 7.eğer rusya ya da abd ile ilişkin 0'da devam ederse saldırabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: lonelyboy34
1. sadece tarıma bırakma işi. özellikle şeker ve kahve ekiyosan rom ve konserve fabrikası kur. 2. nüfus arttıkça ev gerekir. rusya ile bir anlaşma yapıp tenement ve apartment fiyatını yarı yarıya düşürebilirsin. okul mutluluktan çok bilgiyi arttırır. bar, kabaret gibi yerler yapman iyi olur. hastane ve polis karakolu, çöp merkezi yapmayı unutma. 3. öyle bir olay senaryoda yoktu. serbest oynanışta da yoktur tahminimce. 4.haritanın üstündeki menülerden birinden gözüküyor bu. natural resources ta oil seçeneğini seçersen petrol için uygun yerleri görürsün. 5. elektrik için amerikay ile anlaşma yapıp elektrik santralinin fiyatını yarılayabilir böylece daha ucuza yapabilirsin. hatta stock office binasını yapıp ihracattan gelen geliri arttırırsan nükleer santral kurup elektrik santralini yıkabilirsin. 6. tarım, maden, oduncu ve elektrik isteyecek binalar için seçmen gerekir. zaten binayı kurmak için seçtiğinde yeşilden kırmızıya harita değişik renklerde gösterilir. 7.eğer rusya ya da abd ile ilişkin 0'da devam ederse saldırabilirler.
bilgi için çok teşekkürler deniyorum oyunda
Bu Binaları Yapmak İçin Hangi Tuşa Basıcaz Her Tuşta Ayrı Bi Bina Var Hepsini Toplu Gösteren Bina Yokmu ?
Selam,ben 9.görevdeyim ve oyun bir süre sonra donuyor,aynı problemi 7.bölümde'de yaşamıştım.Mecburen şifre kullanıp o bölümü geçmiştim.Devamlı şifre kullanmak istemediğim için de şuan oynayamıyorum.Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: gokcer99
Selam,ben 9.görevdeyim ve oyun bir süre sonra donuyor,aynı problemi 7.bölümde'de yaşamıştım.Mecburen şifre kullanıp o bölümü geçmiştim.Devamlı şifre kullanmak istemediğim için de şuan oynayamıyorum.Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.
hocam valla oyunu yazın oynamıştıım.. tam hatırlamıyorum nasıl geçtim o kısmı.
Yükledim fakat oyunu bir türlü anlayamadım
Oyunu bitiren arkadaşlar siz hiç oyun esnasında donma problemi yaşamadınızmı?Acaba orjinal oyun alsam yine aynı sorunu yaşarmyım?