Şimdi Ara

trt 4k yayın sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
46.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teknosa mağaza çalışanı söyledi. Dünya standartı 30p miş. TRT 4k da 1 kasımdan itibaren 30p yayına geçecekmiş. hani neden böyle bir şey uydursun deyip doğru olabileceğini düşündüm.
  • CATBALCA kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Acaba dahili uydu alıcısı 30p olan 4k tv'lerin dahili uydu alıcısı sökülüp yerine 60p olanı takılamaz mı ki?
  • hkas kullanıcısına yanıt
    Hiç bilmiyorum ama açıkçası pek mantıklı gelmedi bana.
  • Dun yediginiz (ucuz) hurmalar bugun gelir tirmalar :)
    Ucuz etin yahnisi yavan olur
    Atalarim ne guzel demis.
    Ha bir de su vardi.
    Bedava mezar bulsaniz gireceksiniz
    :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trt 30p ye düşürmedi ama lg bu tvlere yazılımla hevc265 desteğini verdi. yapacağınız güncelleme ile lg nin 2014 1015 tüm 4k tvleri trt nin 4k yayınını açmaktadır, gerçi çoğu kişi biliyor neyse görüldüğü üzere lg nin kimseyi tırmaladığı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimkar444

trt 30p ye düşürmedi ama lg bu tvlere yazılımla hevc265 desteğini verdi. yapacağınız güncelleme ile lg nin 2014 1015 tüm 4k tvleri trt nin 4k yayınını açmaktadır, gerçi çoğu kişi biliyor neyse görüldüğü üzere lg nin kimseyi tırmaladığı yok :D

İyi de bizimki nie hala açmıyor?

LA970V UHD Serisi...

trt 4k yayın sorunu

• sizinki 2013 model çünkü :( ayrıca sizin tv ucuzda değil :) siz 4k receiver bekleyeceksiniz maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimkar444

sizinki 2013 model çünkü :( ayrıca sizin tv ucuzda değil :) siz 4k receiver bekleyeceksiniz maalesef.

Öyle şey olur mu bunun 2013 model olmasıyla ne ilgisi var?
    Faturası 4K diye kesilen ve LG resmi web sayfasında "HEVC Desteği-Var"
    denen bir ürünün 4K yayınlarını göstermesi gerekir.
    Satarken ve müşteri Hizmetleri ile almadan önce görüşürken receiverla gösterir demediler.
    Açıkça söyleselerdi o zaman almazdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 6 Kasım 2015; 14:20:03 >
  • Benim demek istedigim ben yazarken 2014 ve 2015 modellerde açar demistim. Siz onar aciyo benim tv niye acmiyo deyince ben zaten daha eski modeller acar demedigimi belirtmek için öyle yazdım. Yoksa size hak veriyorum. Ama sizin tv niz zamaninda henuz yayında bir 4k kanal bulunmadığını belirtmek gerekir. 2015 tvlerde bile bir cok markada bu kanallar acilmamakta.

• selimkar444 kullanıcısına yanıt
    Anladım.

Yanlız LG dürüst davranmıyor. Zira şimdi baktım ürünün sayfasında bu özelliği silmişler.
    Kesinlikle kötü niyet var. Madem böyle bir durum var neden ürün satışı sırasında hem satıcı firma hem de LG müşteri temsilcileri "Şu anda 4K yayın yok" Ancak yayınlar başladığında seyredebilirsiniz dediler?!
    Sonra yayınlar başlayınca halâ sadece ses var görüntü yok niye böyle dediğimde "Efenim güncelleme gelecek o zaman seyredersiniz" dediler. Dört ya da beş güncellemeye rağmen hala görüntü gelmeyince MH. şimdi de "Ancak 4K receiver" ile seyredersiniz demeye başladılar. Ama zaten 4K receiveri HD ready panele bile taksanız yine 4K yayınları gösterir. Çünki 60 fps HEVC kodeki çözme yeteneği panelde değil receiverdedir. Görüntüyü receiver çözüp panele yollar, panel HDMI standardının ve çözünürlüğünün yettiği kadarıyla 4K yayını gösterir. Oysaki ben düz panel almadım 4K gösterir diye lanse edilen bir paneli aldım. Bu TV nin bir aracıya ihtiyaç duymadan uydudan alınan 4K yayınları direkt göstermesi gerekir.
    Oysan ne TURKSAT ne ASTRA ne de HOTBIRD de yayınlanan 4K yayınların hiçbirini göstermiyor.

Madem öyle baştan deselerdi biz de 4.200 bayılıp bu TV yi almaz 1.5 sene önce 2.250-2.750 TL arasında satılan Full HD 1980x1080 LM ya da LA 600-700-800 serisi TV alırdık.

4K diye satılan bir TVnin arkasına uydudan gelen kabloyu taktığınız zaman bu yayınları göstermek zorunda.
    Gösteremiyorsa o zaman firma gereğini yapmalı. Mesele tunerden kaynaklanıyorsa tuner değişir.
    Ama sanmıyorum sadece tuner olduğunu, panelin 60 fps desteğinin ve HDMI girişinin 2.0 standardında olması gerekir.
    Bu durumda ya paneli muadili panelle değiştirmeleri veya ödenen ücretin iadesi gerekir.

Sonuçta ürünlü ayıplı mal durumundadır.
    Dürüst ve tüketici haklarına saygılı bir firmanın böyle yapması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 6 Kasım 2015; 15:10:33 >

• Bırakın müşteriyi satıcılar bile tvlerin neyi açıp acmadiginin bilincinde degil. 2014 modellerde trt 4k lari acmadigi anlaşılınca butun tvlere sadece hdmi uzerinden 60p destekler diye etiket yapistirdilar. Mh leri guncelleme gelmiyecek dahili uydu alicilariyla izleyemiyeceksiniz dedi. Sonuc?? Bir guncelleme geldi ve tvler trt 4k yi acti. Kendi bilmedikleri seyi size nasıl izah etmelerini bekliyorsunuzki?? Ureten degil tuketen bir millet olduğumuz icin çözüm odakli degil satış odakli ihracatcilarimiz var bize ürün ithal etmekte uzerlerine yok ama cozum ithal etmeye gelince hepsi oldu bittiye getiriyor.

• selimkar444 kullanıcısına yanıt
    Faturayla satıcı firmaya başvuracağım, baktım olmuyor Tüketici mahkemesine.
    Kaybedecekleri bir davaya girerlerse ayrıca maddi manevi tazminat davasının yanısıra
    ceza mahkemesine dolandırıcılık/sahtekarlık davaları da açacağım hem satıcıya hem LG Türkiyeye.
  • Siz bu davayi kazanirsaniz philips gibi neredeyse hic bir tv si 4k kanallari acmayan firmalar iflas eder
    :) hayirlisi olsun

• A65C9583 Arçelik Tv aldım. TRT 4K yayınını hiç sıkıntı çekmeden izleyebiliyorum.
  • Sevgili dostlar, bugun kipa mağzasında LG40UB800V UHD (4K) Led tv 1.399 TL'ye satılıyordu. Almadan önce bir araştırma yapayım dedim. Buradaki yorumlara ve başka formları okudum. Tv'nin uydu alıcısının 60 P yayını desteklememesinden dolayı bu serinin TRT 4K test yayını izlemediğini anladım. Ancak, daha sonra LG tarafından yapılan güncelleme ile bu tv'lerde TRT 4K'nın izlenebilir hale gelidğini duydum. Sonuç olarak 1.399 TL vererek, söz konusu tv'yi alıp güncelleme ile 4K yayını izleyebilirmiyim. Fiyat çok cazip geldi ama gerçekten uydu alıcısı 4K yayını desteklemiyorsa o zaman almanın da bir mantığı yok.

TV Link

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-40UB800V

Görüntü Verileri
    HEVC Codec
    Var (4K/30p) (Sadece USB ve internet üzerinden anlık görüntü yayını için geçerlidir)
    H.264 Codec
    Var (4K/30p) (Sadece USB ve internet üzerinden anlık görüntü yayını için geçerlidir)

• Yılmaz Çağlıyan Y kullanıcısına yanıt
    Yazılımla 60fps desteği gelse bile, cihazın işlemcisi 60fps için zayıf kalabilir. Takıla takıla izlemek zorunda kalabilirsiniz. Gerçekten 60fps destekleyen cihazlara bakmak daha akıllıca olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni cazip kılan 40'inç bir UHD TV'Ye (Ne kadar UHD tartışılıyor) 1.399 TL fiyat istemeleri. Aynı markanın, aynı boyutuna Full HD destekli TV'ye bundan fazla fiyat istiyorlar. Yazılım güncellemesi gelmiş anlaşılan, evet, işlemci zayıf kalırsa bu beni düşündürüyor. Artık ultra HD uydu alıcısı alarak sorunu gidermeye çalışacaz. Fiyat çok cazip geldi. Hala aklım o tv'de kaldı :) :)
  • Merhabalar,

Yaklasik 6aydir LG 40UB800V kullaniyorum ve baslikta da konusuldugunu gorunce kabaca bilgi vermek istedim.

Ben tv'yi 1250 liraya almistim. O zamanlar piyasasi 1600-1700 civariydi. Kurulum icin gelen servis elemanlari bile fiyata inanamayip abi nerden aldin diye sordular :) kipadaki 1399 guzel fiyat ama zorlarsaniz daha uygun fiyata da muhtemelen bulabilirsiniz.

Goruntu kalitesi gayet guzel. Tek sikayetim goruntudeki siyahlarin bir miktar yetersiz gelmesi. Gerci bu sorun oled ekrana gecene kadar cozulemeyecek gibi gorunuyor. Panelin aydinlatma led'leri sag tarafta. Bu kisimdaki siyahlar bir miktar daha dusuk doygunlukta.
    Bunun disinda goruntu kalitesi gayet iyi. Trumotion ozelligi var ve goruntu gayet akici.
    1080p formatina uyumu sorunsuz. Goruntudeki 1 piksel, panelde 4 piksel olarak gosterildigi icin keskinlikte hicbir sikinti yok. Hizli sahnelerde de sorun yasamiyorsunuz.
    Magic kumanda ile birlikte geliyor ve bu cok kullanisli bir ozellik.
    Smart menusu ve uygulamalari cok akici. Islemcisi 4 cekirdek bu yuzden donma kasma pek yasamiyorsunuz.
    USB'den acmadigi format yok diyebilirim ki bu zaten bir LG klasigidir. Sadece BR disklerin disk goruntulerini (image) harddiske atip 50gblik film dosyasini okutmaya calistigimda bazi filmleri sorunsuz oynatirken bazilarinda takiliyor veya hic acmiyor.

Gelelim merak edilen 4k olayina. Oncelikle fiyati uygun olmasi ve goruntu kalitesinin tatmin etmesi sebebiyle bu urunu tercih ettim. Odamda kullaniyorum ve yaklasik 3bucuk metrelik bir izleme mesafem var. Trt 4k yayini ben tvyi aldigimda acilmiyordu. Bazi arkadaslar ses var goruntu yok yazmis ama bende ses bike gelmiyordu. Benim icin cok dert degil cunku 4k'yi benim asil kullanim amacim proje hazirlarken tv yi pcye baglayip 2.monitor olarak kullaniyorum. Cok yuksek cozunurluk sayesinde autocad dosyasini bu ekrana atip sanki projenin kagit ciktisi onundeymis gibi rahat calisabiliyorum. Neyse konumuza donelim. Ilk 3ay falan trt 4k hic acilmadi bende ama bundan yaklasik 3ay once gelen guncelleme sonra bi baktim yayin acilmaya basladi ve sorunsuz olarak izleniyor. Goruntu kalitesi cok cok iyi ve akicilikta sorun yok. Islemci 30p oldugu icin goruntu takilir diye dusunen arkadaslar bu konuda rahat olabilir.
    Cihaz cok fazla yazilim guncellemesi aliyor. Ben aldigimdan beri bi 5-6 kere guncellendi.

Son olarak oyun performansina da degineyim. Tvye xbox360 da bagli ve crysis3 online olarak favori oyunumdur. Tvde farkli goruntu modlari var ve goruntu iyilestirme ozelliklerini arttirdikca goruntunun gecikmesi artiyor.
    Tum iyilestirmeleri actiginizda yaklasik 500ms gecikme olusuyor. Bu durum siz tv veya film izlerken elbette sorun degil ama online oyun oynarken hele ki fps ise hic hosunuza gitmeyecektir. Neyse ki koreli kardeslerimiz bunu da dusunmusler ve cihaza oyun modu eklemisler. Bu mod ile birlikte gecikme 70ms bandina dusuyor diye okumustum bir incelemede.
    Oyun modunda beni rahatsiz eden bir goruntu gecikmesi yok.

Biraz uzunca bir yazi olmus olabilir ama tvyi almayi dusunen arkadaslar varsa faydali olacagini dusunuyorum. Telefondan yazdigim icin turkce karakter kullanamadim...

• 28.01.2016 itibariyle LG 55UB830V model TV (04.10.23) yazılımıyla, TRT 4K yayınlarını göstermiyor. "Geçersiz Format" mesajı ekranda tur atıp duruyor. Ne ses, ne de görüntü var.
    LG müşteri hizmetleri ısrarla televizyonu 3 kez fabrika ayarlarına almamı ve sorunun düzeleceğini söyledi, bende olmayacağını bildiğim halde dediklerini uyguladım ve sorun değişen birşey olmadı. En son LG müşteri hizmetlerinin dediği "sorun yayıncı ile ilgili, bizim yapabileceğimiz birşey yok" dediler. Neyseki kanal listesini kaydetmiştim!!!!

04.10.22 Yazılımda bir sorun yoktu. Yazılım güncellemesinden sonra bu oldu. Yeni yazılım yüklemesiyle eş zamanlı TRT yayın fotmatında değişiklik yapmış olabilirmiki?

• 05.02.2016 itibariyle LG 55UB830V (Uyduda 30p destekli) cihazda TRT 4K izlenebiliyor
    (Frekans 12123 H 1500)
    (Görüntü 2160p ve ses AAC)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.