Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

TRT Tabii çöktü mü? Şampiyonlar Ligi maçlarına erişilemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TRT Tabii çöktü mü? Şampiyonlar Ligi maçlarına erişilemedi
    Son 3 sezondur yayın hakları Exxen platformunda olan Avrupa kupaları, bu sezondan itibaren TRT platformunda yayınlanmaya başladı. Belirli maçları TRT 1 ve TRT Spor kanalında şifresiz olarak veren TRT, kalan tüm Avrupa maçlarını Tabii platformunda ücretli abonelik karşılığında sunmaya başlamıştı. 

TRT Tabii çöktü mü?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını yayınlayan TRT Tabii platformu zaman zaman yoğunluktan dolayı çökme sorunları yaşıyor. Saat 23.00’da başlayacak olan Şampiyonlar Ligi maçlarını izlemek isteyenler tatsız bir sürprizle karşılaştı. 

Ayrıca Bkz.TV+ ve Tabii arasında önemli anlaşma

Yaklaşık 23.20 sularına kadar Tabii platformuna erişim sağlanamadı. Platforma girmek isteyenler farklı hata mesajları ile karşılaştı. Sonrasında ise platform yeniden hizmet vermeye başladı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı golleri izleyemedikleri için Tabii platformuna tepki gösterdi. 

Geçen yıl Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçlarında da Exxen platformu çökmüş, Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada bu denli büyük bir talebi tahmin edemediklerini dile getirmişti. 

• Yani ben anlayamıyorum bazı şeyleri şöyle devam edeyim çeşitli ülkelerin yayın kanalları şl maçlarını yayımlıyor ücretsiz bir şekilde. Uydudan veya internet üzerinden yayımlayan farklı ülke kanalları bir sorun yaşamıyor nedense hep bizim ülkede böyle problemler oluyor.

Hadi onu geçtim devlet kanalı diyoruz, devamlı insanları kısıtlayarak yayın veriyorlar. Maç vakti frekans değiştiriyorlar veya insanları tabii denen dandik platforma yönlendiriyorlar. O tabi denen platform yayınları öyle dandik veriyor ki bitrate oranı yerlerde yani kaçak yayın yapanlar bunlardan daha iyi yayın yapıyorlar internet ortamında. Bir iyilik yapıyorsunuz maçları ücretsiz veriyorsunuz niye insanları süründürüyorsunuz?

Exxen’de devamlı çökerdi, bizim ülkede anca para kazanayım olayı var 😀 Mevcut ekipmanları, sunucuları ve alt yapıyı iyice güçlendireyim diye asla düşünmüyorlar
  • Bu paralı platformun olduğu düzende, TRT'ye gidecek bir kuruş bile haram olsun.

Not: Ücretsiz girişleri açmışlar. Diğer platformlara göre eh bir tık olumlu buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 6 Kasım 2024; 01:04:31 >
  • Yani ben anlayamıyorum bazı şeyleri şöyle devam edeyim çeşitli ülkelerin yayın kanalları şl maçlarını yayımlıyor ücretsiz bir şekilde. Uydudan veya internet üzerinden yayımlayan farklı ülke kanalları bir sorun yaşamıyor nedense hep bizim ülkede böyle problemler oluyor.

Hadi onu geçtim devlet kanalı diyoruz, devamlı insanları kısıtlayarak yayın veriyorlar. Maç vakti frekans değiştiriyorlar veya insanları tabii denen dandik platforma yönlendiriyorlar. O tabi denen platform yayınları öyle dandik veriyor ki bitrate oranı yerlerde yani kaçak yayın yapanlar bunlardan daha iyi yayın yapıyorlar internet ortamında. Bir iyilik yapıyorsunuz maçları ücretsiz veriyorsunuz niye insanları süründürüyorsunuz?

Exxen’de devamlı çökerdi, bizim ülkede anca para kazanayım olayı var 😀 Mevcut ekipmanları, sunucuları ve alt yapıyı iyice güçlendireyim diye asla düşünmüyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bizim vergilerimizle finanse ediliyor ama yine bize üyelik satıyor, biz harbiden keriziz :(

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    Frekans değişimi yayın hakları nedeniyle oluyor, benim bildiğim. Örneğin, TURKSAT uydusu Avrupa Kıtasına yayın yapabiliyor ve dolayısı ile ŞL maçı yayını da erişilebilir oluyor. Ancak, mesela Almanya'da ŞL yayın hakkına sahip başka bir TV Kanalı olunca, yayın hakkı ihlali oluyor. O yüzden ya frekans değişimi ya da ülke erişimi vb kısıtlamalar olıyor. Diğer olaylarda haklısınız, yani biraz hata payı bırakarak hazırlıklı olmak gerekir. Acun gibi tecrübeli birisi de "bu kadar beklemiyorduk" dememeli. Bildiğin TV kanalı sadece yayın türü değişik..

• Çöker tabii..

• Hem o kadar vergi,hem ekstra para ama hizmet yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanların bi maç zevki var. Onun da içine...

• Bizde internet üzerinden olmaz bu işler, dizi film izletirsin anlarım ama özellikle yoğunluk oluşacak işlerde sistemler çöküyor.

Bu yayını aldıysan az çok altyapın bunu kaldırmayacağını bilirsin. En azından sunucu kiralar veya satın alırsın. Ama bu milleti mağdur etmezsin.

Sözüm sadece trt ye değil, tüm internet sitelerine. Daha yoğunluk olup ta bu yoğunluğu çökmeden kaldıran bir site görmedim ben Ülkemiz de.

• B-veritas kullanıcısına yanıt
    Keşke Exxen Kalsaydı. 500 TL. Daha İyi Hizmet Alırdık. 🤣

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    Yayın Kalitesi Olarak Size Çok Hak Veriyorum...
    Birgün Hollanda Ligi Maç Yayını Legal Olmayan Bir Platform İzledim... 50 bitrate Görüntü İnanamadım... Çok Net ve Yağ Gibi Akıyordu...

• B-veritas kullanıcısına yanıt

THY de bizim vergilerimiz ile finanse ediliyor uçağa bedava mı binelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • De Grado kullanıcısına yanıt
    THY özel şirket ikincisi trt katkı payı var, özel olarak oraya para ödeniyor.

• De Grado kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm en cahil yorumlardan

• Çökme sorununa denk gelmedim ama başlangıcından beri bariz bir kalite sorunu var. Değiştirmeden tek maç izlersen önemli sıkıntı yok ama diğer maçlara da bakayım dersen geçişler, açılışlar çok yavaş.
    TRT Türk takımlarının maçlarını şifresiz yayınlayarak iyi bir hizmet yapıyor bu konuda hakkını yemeyelim ama parasını alıp verdiği hizmeti biraz daha özenli ve stabil hale getirebilir, gayret lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.