Şimdi Ara

Truecaller, yapay zeka destekli arama kaydetme özelliğini sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Truecaller, yapay zeka destekli arama kaydetme özelliğini sundu
    Arayan kimliği uygulaması Truecaller, hem iOS hem de Android için arama kayıt özelliğini kullanıma sundu. Her iki işletim sistemindeki kısıtlamalar, arama kaydedici uygulamaların telefon aramalarını kaydetmesine izin vermese de Truecaller, özel kayıt hattını arayarak bu sorunu çözüyor.

Ayrıca Bkz.Ücretsiz numara sorgulama nasıl yapılır? Bilinmeyen numaralara son!

Premium kullanıcılara özel olacak

Truecaller, yapay zeka arama kayıt özelliğini ilk olarak Amerika’daki kullanıcılara sundu, kademeli olarak diğer ülkelerde aktif edilecek. Ancak, yalnızca Premium abonelerinin faydalanabileceği bir özellik olacak. Yeni özellik, her iki tarafın da konuşmasını net bir şekilde kaydediyor ve tüm arama kaydının özetini sağlıyor, arama kaydını kolay okunabilir metne dönüştürüyor. LLM teknolojisi sayesinde aramada istenilen konuşmalar kolayca bulunabiliyor.

Gelen ve giden aramalar kaydedilebiliyor

Arama kaydedici, kullanıcıların uygulama içinden gelen ve giden aramaları kaydetmesine olanak tanıyor. Spam ve istenmeyen aramalar engellenirken her detay korunuyor. Kullanıcılar, arama kayıtlarını adlandırabiliyor, paylaşabiliyor, dilerlerse silebiliyor. Truecaller, tüm kayıtların kullanıcının cihazında, yerel olarak tutulacağını söylüyor. Kayıtların yedeğini almak isteyen kullanıcılar için, Google Drive ve iCloud’a yedekleme seçeneği sunuluyor.

Google, kısıtlamıştı

Truecaller, arama kayıt özelliğini 2018’de Android platformu için sunmuş, 2021’e kadar premium kullanıcılarla sınırlandırmıştı. 2022’de, Google, Truecaller dahil birçok uygulamanın aramaları kaydetmek için kullandığı Erişilebilirlik API’sine erişimi kısıtlamıştı. Bu yüzden özellik uygulamadan kaldırılmıştı.

Kaynak:https://techcrunch.com/2023/06/14/truecaller-reintroduces-call-recording-for-premium-users/

• Her telefonun kendi uygulaması var. Buna ne gerek var

• makine26 M kullanıcısına yanıt

Mesela Samsung ta nasıl arama kaydediliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne markaya ne Google'a ne uygulamaya bağlı. Olay tamamen ülkelerdeki yasalara bağlı esasında. (daha doğrusu, olması gereken bu)

Ülkemizdeki mevzuat belli + üzerine kol gibi KVKK var. Sen nereye sesi işliyorsun, kafana bastırıp polis otosuna alırlar.

• Bu özelliğini kullanmasamda ortak rehber özelliği çok işe yarıyor; arayan kim ? , Dolandırıcı mı? Genel olarak çoğunu biliyorsun. Geçenlerde bir bayan avukat aradı kendini tanıtmadan Buyrun Berna hanım dedim , kekeledi adımı nereden biliyorsun diye Hahaha Beyaz hackerım dedim :) Dolandırıcı olunca da direk suratına kapamak iyi oluyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 15 Haziran 2023; 18:15:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt

Sadece bizim ülkenin sürümünde yok. Kurmana bile gerek yok ayarlardan bi yerden açıyorlar. Zenfone kullanıyorum. Her konuşmayı kaydediyor. Randevu vermedim diyen hemşireyi bozum edince hak huk dedi, bende başhekime dinlettim fırçayı yedi.

• Trucaller Türkiye'de çalışmıyor malesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuşma kayıt çözümü olarak; Kendi telefon numaralarını arayıp kendisini konuşmaya 3. kişi olarak kaydediyor. Bu aşamada hem konuşmalarınız bu firmaya aktarılmış oluyor ve anında suç işlemiş oluyorsunuz. Normalde telefon konuşmalarını kayıt etmek suç değil : bunları üçüncü kişilerle paylaşmak suç. Başkalarını dinlemiyor, başkalarının ses kaydını almıyorsanız, kendi ses kayıtlarınızı başkası ile paylaşıp özel hayatın gizliliğine saygı duyuyorsanız bir sorun yok. Not almak, daha sonra tekrar dinlemek gibi kendi ihtiyaçlarınız için yapıyorsanız bir sorun oluşacağını sanmıyorum.

TCK 132, 133, 134'e bakacak olursak eğer; birçok şirket yetkilisinin hapse girmesi lazım, toplantıları ses / video kaydı alıyor diye, firmaların 800'lü telefon hatları ile yapılan görüşmeler ses kaydı alınıyor diye. "Eğitim amaçlı" , "Hizmet kalitemizi yükseltmek için" gibi anonslar ne yazık ki etkili değil.

ACR Phone Helper ve ACR Phone uygulamaları ile birçok android telefonda ses kaydı alabilirsiniz.

• truecaller'ın caller ıd özelliğini huaweide %100 aktif nasıl edebilirim (8.10.2023) teşekkürler şimdiden...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.