Biliyorsunuz ki ABD Gücünü Dolardan alır, peki ya Dolar'ın gücü BRICS tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışılırsa? ABD ' de asla demokrasi olmamıştır, kim başa geçerse geçsin yönetim aynıdır elbetteki koca bir süper gücü halkın seçimlerine bırakacak değiller. Trump yani ABD'nin hamlelerini açıktan ve daha sert oynadığı, görünen yüzü olan Trump diyelim. BRICS'e karşı ekonomik savaş tehdidinde bulundu. ABD'yi büyük bir şirkete benzetiyorum, ekonomik bir sarsılma hızlı çöküşü getirebilir ve BRICS bu anlamda büyük çapta bir tehdit aslında.. |
Trump : BRICS Ya dediğimizi yapar ya da..
-
-
Vatanseverlik böyle bir şeydir. Trump reis sözkonusu vatansa gerisi teferruattır diyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BRİCH ülkeleri dünyanın nufus bakımından en kalabalık ülkeleri.
bu brics ülkeleri de ABD nin bu vergi artırımına karşı ülkelerinde ABD malı ürünlere yüksek vergiler koyarsa veya gümrüklerinden hiç sokturmazsa o vakit ne olur?
yani iphone un rusyada,hindistan da,brezilya da,çinde,mısır da,güney afrika ve s.arabistan da satılmadığını düşünün.
-
Amerika'nın ekonomik çöküş yaşamasının imkansızlığını görmezden gelirsek, diyelim ki Amerika ekonomik olarak çöktü, sen bunun ciddi ciddi Amerika'yı yıkmaya yeteceğini mi sanıyorsun ? Amerika'da devletin vereceği tek bir emirle sorgusuz sualsiz ölüme gidecek onmilyonlarca vatansever var. Bu adamlar o kadar paranoyak ve devletlerine o kadar bağlı ki, dünyanın kuşkusuz en güçlü ülkesinde yaşamalarına rağmen hayatlarının önemli kısmını olası bir savaş için hazırlanmaya harcıyorlar. Amerikayı yıkmanın TEK yolu bu vatansever neslin bir şekilde yok olmasını bekleyip onlardan sonra gelecek olan nesillerin vatan düşmanı olarak yetişmesini sağlamak. Tıpkı malum bir ortadoğu ülkesinde son 20 senedir başarılı şekilde yapıldığı gibi.
Ha bunu denemiyor değiller, senelerdir Amerika'da Amerika düşmanlığı ve radikal solculuk pompalanıyor. Ama yer mi Amerikan evladı ? Ellerine geçen ilk fırsatta zaten başa hile hurdayla geçmiş olan iktidarı devirip yerine Trump'u geçirdiler bile. Amerikan düşmanlarının oyunları ters tepti. Hele ki Trump verdiği sözlerin yarısını bile yerine getirirse, sittin sene daha Amerika'yı yıkamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 1 Aralık 2024; 16:44:47 >
-
Hiçbir şey olmaz, Amerikan halkı bunu hissetmez bile. Hissetmemeyi geçtim üstüne yatırımlar anayurda geri döneceği için refah seviyeleri bile artabilir. Amerika kimseye muhtaç değil ama dünya Amerika'ya muhtaç. O ''Amerikan Malı'' Iphoneların üretimi birleşmesi cartı curtu büyük ölçüde Amerika'nın dışında yapılıyor ve bunun sebebi Amerika'nın kendi ülkesinde yapamayacak olması değil, üçüncü dünyanın fakirliğinden faydalanmak istemesi. İsteseler tüm yatırımlarını çekip dünyanın üçte ikisini işsizlik ve fakirliğe mahkum edip açlıktan gebertebilirler bile.
-
sen öyle san
ABD li şirketler süs olsun diye,keyiflerinden gidip ta binlerce kilometre üredeki ülkelerde üretim yapıyor.
abd de üretim yapmak karlı bir iş olsa zaten şirketler kendiliğinden gider Amerika da fabrikalar kurarlardı.
ABD li şirketler üretimi kendi ülkelerine taşırlarsa daha yüksek maliyetle ürün üretecekler.
yani şuan 1 telefonu 200 dolara üretiyorlarsa Amerikaya taşındıklarında üretim maliyeti 300 dolara çıkacak. diğer tarafta ÇİN ise 100 dolara üretmeye devam edecek
yani ÇİN in fiyat avantajı daha çok artar.
-
Trump saçmalıyor ve Brics ülkelerini çok hafife alıyor. Bu şekilde yaparak bu ülkeleri daha çok kızdırıyor. Aynı şekilde Brics ülkeleri de sana vergi getirir, özellikle Çin Amerikaya çok büyük miktarda ürün tedarik ediyo çoğu Amerikan firmasıda Çinde üretim yapıyor. Bundan Abd çok daha büyük zarar görür özellikle enflasyonu patlatır. Er ya da geç egemen para birimlerinden vazgeçilecektir, A ülkesini parası B ülkesinin parasından bilmem kaç kat değerli olması diye bir şey olamaz.
-
2 ekran kartı ve işlemci üretiyor diye artistlik yapmasın, asıl çin amerikaya %100 vergi koyarsa görür. adamların tüm gündelik kullandığı ürünleri çinden geliyor, amerika üretimi yaparlarsa 1 dolarlık ürüne 20 dolar bayılmayı bilirler.
-
bu kaçıncı seviye amerikancılık?
bence sen amerikan sivil savaş dönemini araştır :) amerika o siyahilere benefit ödeyemez duruma gelsin bakalım ne oluyor :) milyonlarca ölecek adam mı varmış? :))) her millette deliler var ama "on miyolnlarca" baya baya gerçeklik dışı.
amerika ayrıca hiç bir halt yiyemez. BRICS ülkelerinin ülke gücüne göre alım kuvveti olarak batıyı geçti. var olan sistemi yıkmaları vakit alacak ama o açığı da çin uçak gemileri filoları üzerinden kapatacak. yani birkaç yıla amerika'nın latin ülkeleri üzerinde etkileri tamamen bitecek. Brics sayesined venezuella bir çok batı baskısından kurtuldu ve şu anda Türkiye'den bile daha düşük ekonomik zorlukları var. lakin fakir olma sebepleri o topraklarının insanlarının tembelliği. tembel ülkeler her zaman fakir kalmaya mahkumdur.
-
Hala birileri amerikanın yıkılacağını sanıyor. Buna en büyük örneği osmanlı bile yıkıldı diyorlar. Osmanlı ileriyi yakalayamadığı için yıkıldı çıkardığını bile katmadeğere dönüştüremiyordu. Milyonlarca kilometre kare toprağın var ama altında ne var ondan bile bir haberdi. Ben cihat ettim toprak aldım kafasıyla teknolojisiz çağda aşırı uzun bile yaşadı. ileri nedir teknoloji ama amerika bu teknolojiyi kendi yarartı ileri götürende kendisi. Heee olur da çindir rusyadır çok çok üstün bir keşifte buluşta bulunur ve bunu amerika elde edemezs o zaman amerikanın çöküşü başlar. Ki amerika nın osmanlı gibi çok fazla dertleri de yok adam orta doğuda vekalet gruplarla takılıyor orta doğudan komple gitse bile yıkılmaz. Petrolü mü yok var çıkarıp işleyebiliyor nükleer mi bilmiyor biliyor uçak mı bilmiyor biliyor. Adam oyunun tüm kurallarını biliyor uyguluyor.
Hadi güneş batıdan battı amerika komple içe kapandı yine kendine yeter.
Bunu abd güzellemesi abd cilil olarak algılamayın kabul edilmesi gereken gerçek bunlar. Bugün sudan bunları yapmış olsa sudan yazardık oraya. Abd sadece bir isim.
Yoksa keşke biz öyle olsak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amerikanın zencilere benefit falan ödediği yok, zencilerin yüzde doksanı fırsatlar ülkesinde yaşamasına rağmen kendilerini bok çukuruna saplamayı başarmış hayatı geleceği ve geçmişi olmayan, gününü fentanil çekip kendilerini yavaş yavaş öldürmekle harcayan kaybedenlerden ibaret. Nufusun da %13ünü oluşturuyorlar. Amerika üzerindeki tüm zencilerin eline bir anda sihirli bir şekilde son teknoloji taktiksel ekipman ve AR-15ler geçse yine kendi kendilerini yok etmekten öte bir halt beceremezler. Heriflerin köleliğinin kaldırılması bile beyazlar arasındaki ideolojik hesaplaşma ve çıkar çatışması sayesinde oldu. Amerikayı yıkmak için zencilere bel bağlamak muazzam bir copium. Cope harder buddy.
-
sen konuya baya yabanci kalmissin. amerika'da beyazlarin nufusu diger nufuslarin altina dustu.
TNAF vs SNAP mesela iki bildigim creditler. liberal amerikanin aci gercekleri. beyazlar geberseler sokaga dusseler de yardim yok. ama siyahlara hersey beles :D ama bak weed olayi akillica. o kadar yardim ediyorlardi. o para latinlere kaciyordu. simdi ise devlet bir sekilde kendine aliyor
-
Dostum, her ülke yıkılmıştır. ABD'yi, Roma gibi görsen de Roma da 1000 yılın ardından yokoldu gitti.
Osmanlı devletini ve o zamanın devletleri zaten öyleydi. Bir dönüşüm oldu ve gerçekleşti.
Abd, 50 kadar ülkeden oluşmuş bir devlettir, bu ülkeler anlaşma ile eyalet oldular. Fakat başta Tekas ve Kaliforniya tekrardan devlet olmak istiyor.
Abd'nin yıkılması demek, her eyaletin tekrardan devlet olmasıdır.
Senin fikrin önyargıdan veya Abd'ye, bir Amerikan vatandaşından bile çok güvenmenden kaynaklı.
-
ABD ve Trump’la kimse başa çıkamaz. Bekleyin son 1 ay kaldı Donald kendini ağır abi, belalı tip sanan soytarıların hepsini muma çevirecek😂
Roma nasıl bir günde yıkılmadıysa ABD de bir günde yıkılmaz, ama yıkılması yakındır inş
-
Trump’ın milliyetçiliği takdire şayan. Fakat yemez artık.
Filistindeki Suriyedeki şu olaylardan sonra rusyanın maymun olduğu iranın fos olduğu ortaya çıktı çin desen daha 40 fırın ekmek yemesi gerek.
siz ıslak rüyalarınızda amerikayı yıkarsınız.
Şunu da ekleyiyim türkiye avrasya saçmalığından döndü yönümüz tekrar batı medeniyeti bunu da kaydedin
-
En sonunda NATO ve BRICS üyesi ülkelerin sadece kendi aralarında ticaret yaptığı iki kutuplu tuhaf bir dünyaya doğru gidiyoruz. Nükleer gerçeğinden dolayı savaşamıyorlar ancak bir taraf hipersonik roketleri havada imha etmenin yolunu bulursa saldırır. Bunu da kısa vadede bulsa bulsa Amerika bulur gibi.
-
üstte iki solcu arkadaş yine amerikancı taraflarını göstermişler :) batının elinde mezosferin içinde 5 mach üstü uçurabilecekleri bir silah yok. ama ruslar da var. aslında rusya dışında hiçbir ülkede yok :)
mezosferde çünkü yanıyorlar ve plazmada da tutamıyorlar. bu yüzden sorun amerika ve batı için. ruslar ise toposferde bile 10 mach gidebilen kınzjal kullanıyor.
amerika'nın şansı yok. hadi sovyetler yıkıldı oradan arakladığı profler ile çok çekirdekli çipler gibi kavramları da araklayabildi. ama bu sefer öyle bir şansı yok.
-
Boş tehtit
Brics ülkeleri birbirine ihanet etmeden sağlam durursa abd hiçbir şey yapamaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- norm fazlası öğretmen ne kadar maaş alır
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- kuyumcular fiş keser mi
- reisten sonra kim gelecek
- kara kutu nedir
- iphone fiyatları zam
- disney plus üyelik iptali
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- bina yıkım kararı sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X