Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
562.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt konusuna ilerde gireriz ama aşağıdaki diyagram bu konuda fikir verebilir.

Benzin motorlu A sınfının tüketimi-Rakiplerle karşılaştırma
     :: TSI 122-140-160-170 hp  Kullanıcıları ::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ni.ko -- 5 Ocak 2008; 18:22:33 >
  • Arkadaşlar, bugün 122 HP TSI MIDLINE Golfümü teslim aldım. Clio'ya alışığım ya, Golfte ilk 5-10 dk acemilik çektim. Clio'ya da haksızlık yapmayayım ama, oh beeee, arabaya binmişim dedim kullanırken. Aslında kar yağışı muhalefeti ve trafik sıkışıklığı nedeniyle aracı tam seri kullanamadım ama bu kadarı bile bana yetti. Arabayı gazladığınızda 1500 deviri geçtiğinizde sizi koltuğa yapıştırıveriyor.

Soru: Bu arabayı en optimum nasıl kullanabiliriz? Optimumdan kastım şu; clio'da vitesi değiştirme devir aralığını 2500-3000 arası yapıyordum (ekonomik yakıt tüketimi için) ve kullanımda 2000 devirin altına inmiyordum (motoru boğmamak için). Bu araçta hangi devir aralıklarını baz alacağız ve hangi devirin altına düşmemeye dikkat edeceğiz?
  • Araban hayırlı olsun,
    kazasız ve belasız binmen,sürmen ve hep keyif alman dileğiyle.
    Şansınıza kötü havalara denk geldi ama daha sonra acısını çıkarırsınız.

arabayı sürmedim ama fikrimce ekonomik kullanmak istiyorsan 1500 d/dk dan sonra keyfine göre 3500 d/dk ya kadar aralıkta vites yükseltirsin,mümkün olduğunca 5. vitese çabuk çıkarsın,yol uygunsa 6.vitese atarsın.1500 den sonra hızlı vites değiştirmen daha makul gibi.

Norman benzinlilerde tork eğrisinde pik değer var,oraya çıktıktan sonra düşüş başlar.senin aracında 1500 de zirveye çıkıp 3500 e kadar sabit kalıyor.

Neyse,ben hep otomatik kullandım,işi bilenler daha aklı başında yorum yaparlar.

quote:

Orjinalden alıntı: atikus

Arkadaşlar, bugün 122 HP TSI MIDLINE Golfümü teslim aldım. Clio'ya alışığım ya, Golfte ilk 5-10 dk acemilik çektim. Clio'ya da haksızlık yapmayayım ama, oh beeee, arabaya binmişim dedim kullanırken. Aslında kar yağışı muhalefeti ve trafik sıkışıklığı nedeniyle aracı tam seri kullanamadım ama bu kadarı bile bana yetti. Arabayı gazladığınızda 1500 deviri geçtiğinizde sizi koltuğa yapıştırıveriyor.

Soru: Bu arabayı en optimum nasıl kullanabiliriz? Optimumdan kastım şu; clio'da vitesi değiştirme devir aralığını 2500-3000 arası yapıyordum (ekonomik yakıt tüketimi için) ve kullanımda 2000 devirin altına inmiyordum (motoru boğmamak için). Bu araçta hangi devir aralıklarını baz alacağız ve hangi devirin altına düşmemeye dikkat edeceğiz?

• quote:

Arkadaşlar, bugün 122 HP TSI MIDLINE Golfümü teslim aldım. Clio'ya alışığım ya, Golfte ilk 5-10 dk acemilik çektim. Clio'ya da haksızlık yapmayayım ama, oh beeee, arabaya binmişim dedim kullanırken. Aslında kar yağışı muhalefeti ve trafik sıkışıklığı nedeniyle aracı tam seri kullanamadım ama bu kadarı bile bana yetti. Arabayı gazladığınızda 1500 deviri geçtiğinizde sizi koltuğa yapıştırıveriyor.

Allah kazasız belasız güle güle binmeni nasip etsin..

• Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Ben de TSI 122 kullanıcısıyım. Bu arada midline donanıma ek olarak bir kaç özellik daha var gibi geldi bana bilemiyorum senin de inceledikten sonra dikkatini çekecekmi? Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, Ön koltuklarda bel desteği, Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu gibi.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 5 Ocak 2008; 20:47:25 >

• Bugün yeni arabayla (1.4 Jetta 170 HP DSG) Halkalı-İstinye Park-Halkalı yaptım,tabi arabanın her yeri çamur içinde kaldı :) Yol durumu nedeniyle fazla hız yapamadım ancak konfor yönünden çok memnun kaldım.İlk arabam da (Jetta 2006 model 1.6 FSI 115HP) içeriye çok fazla ses geliyordu,bu arabada içeriye yansıyan ses daha az.
    Yaşadığım sitede kar buz şeklini almıştı,2.ci viteste hiç zorlanmadan manevralarımı yaptım,bir yerde denemek için sert fren yaptım,anında ABS devreye girdi,arabanın kıçı anında toparladı ve araç hiç sağa sola kayma yapmadan durdu.(Arabanın lastikleri Continental,bu konuda
    Arabayı MEZ den aldıktan sonra MEZ in karşısındaki SHELL den arabayı fulledim,ilk 55 lt lik depo performansı bakalım kaç km olacak,haftaya sanırım bu konuda bilgilendiririm sizi.
  • Arkadaşlar, teşekkür ederim. Allah hiç kimseye kaza bela vermesin...

Proteo kardeş, arabayı daha tam inceleyemedim, ama dediğin özellikler varsa süper...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atikus -- 5 Ocak 2008; 22:06:24 >
  • 122 hp liği kullanan arkadaşlara birkaç sorum olucak biliyorum araçlar henüz rodajda ama yakıt tüketimi ve performansı nasıl?
    Ayrıca midlineda esp yok değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

122 hp liği kullanan arkadaşlara birkaç sorum olucak biliyorum araçlar henüz rodajda ama yakıt tüketimi ve performansı nasıl?

Ben daha bugün teslim aldım. 25 km'de araba. Yakıt tüketimi pek fikir vermez buraya yazsam da. Buna proteo daha iyi cevap verecektir sanırım. ESP Midline 140 HP'de standart, Midline 122 HP'de yok.
    Yine de yazayım (25 km de olsa); Generalden çıktım (yeni sanayiden), trafik, dur kalk, yakıt tüketimi başlangıçta 12.6 idi. Eve geldim, park ettim, yakıt tüketimine baktım 9.4'e düşmüş. Daha da düşecektir diye düşünüyorum. Boğaz köprüsünü tipi altında ve 45-50 km'de geçtim bi de. Bilmem bu size fikir verir mi?

• Sizinde aracınız hayırlı olsun,
    kazasız ve belasız sürüşler dilerim.
    Bugün ne kadar çok hayırlı olsun dileğinde bulunduk,hayırlısı inşallah.
    Bu hafta arabasını alanlar birbirlerine devrem diye hitap edebilirler.

quote:

Orjinalden alıntı: ozkan_1975

Bugün yeni arabayla (1.4 Jetta 170 HP DSG) Halkalı-İstinye Park-Halkalı yaptım,tabi arabanın her yeri çamur içinde kaldı :) Yol durumu nedeniyle fazla hız yapamadım ancak konfor yönünden çok memnun kaldım.İlk arabam da (Jetta 2006 model 1.6 FSI 115HP) içeriye çok fazla ses geliyordu,bu arabada içeriye yansıyan ses daha az.
    Yaşadığım sitede kar buz şeklini almıştı,2.ci viteste hiç zorlanmadan manevralarımı yaptım,bir yerde denemek için sert fren yaptım,anında ABS devreye girdi,arabanın kıçı anında toparladı ve araç hiç sağa sola kayma yapmadan durdu.(Arabanın lastikleri Continental,bu konuda
    Arabayı MEZ den aldıktan sonra MEZ in karşısındaki SHELL den arabayı fulledim,ilk 55 lt lik depo performansı bakalım kaç km olacak,haftaya sanırım bu konuda bilgilendiririm sizi.

• Yol bilgisayarında tüketim bilgisi hanesinde 1. ve 2. tüketim değerlerini sıfırlamanızı tavsiye ederim.Özellikle 2.veriyi kesin temizleyin çünkü araba hattan çıktıktan bu yana tüketim ortalamasını göstermekte olup yanıltıcı olabilir.Kullanma kitapçığında ayrıntılı anlatılmış.Bu arabada yol bilgisayarı kullanışlı ve işe yarar bir alet.

quote:

Ben daha bugün teslim aldım. 25 km'de araba. Yakıt tüketimi pek fikir vermez buraya yazsam da...
  • Araçlarını yeni alan herkese hayırlı olsun, kazasız sürüşler..122 HP Golf kullanan arkadaşlar yakıt tüketimlerini bizimle sık sık paylaşırlarsa seviniriz..Fabrika verileri diğer TSİ'lerin çok altında gözüküyor, acaba ne kadar gerçekçi?? Eğer gerçekten de DSG şehiriçi 7.7 yakıyorsa bu müthiş bir şey..http://www.vw.com.tr/models/binek/teknik_donanim/golf_teknik_listesi.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 5 Ocak 2008; 22:49:19 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

122 hp liği kullanan arkadaşlara birkaç sorum olucak biliyorum araçlar henüz rodajda ama yakıt tüketimi ve performansı nasıl?

Ben daha bugün teslim aldım. 25 km'de araba. Yakıt tüketimi pek fikir vermez buraya yazsam da. Buna proteo daha iyi cevap verecektir sanırım. ESP Midline 140 HP'de standart, Midline 122 HP'de yok.
    Yine de yazayım (25 km de olsa); Generalden çıktım (yeni sanayiden), trafik, dur kalk, yakıt tüketimi başlangıçta 12.6 idi. Eve geldim, park ettim, yakıt tüketimine baktım 9.4'e düşmüş. Daha da düşecektir diye düşünüyorum. Boğaz köprüsünü tipi altında ve 45-50 km'de geçtim bi de. Bilmem bu size fikir verir mi?

Bu arada performansı da sormuşsun, yukarıdaki bilgilere ek olarak performansı hakkında sadece şunu söyleyebilirim; yukarıda da söylemiştim aslında ama, 1500 deviri geçtiğinizde koltuğa yapıştırıyor sizi. 122 hp böyle ise 140'ı, hatta 170'i düşünemiyorum bile...

• Aracımı sadece ve sadece şehir içinde kullanıyorum. Şu ana kadar yaptığım en uzun yol 10 km geçmez. ortalama görünen 9 litre. Bu tam manası ile şehir içi tüketimi. Yaklaşık 380 km yol yapmışım. Tamamen dur kalk ile geçen 380 km. İşlerimin yoğunluğu yüzünden inanın aracın iç kesimindeki ve kapı altlarında ki ki koruyucu naylonlarını bile çıkartamadım. Bu yüzden sanırım çıkan değer azami olması lazım.
  • Ben servisten aldığım andan itibaren bu kısımla hiç oynamadım. Bunu biraz daha açabilirmiyiz.

quote:

Orjinalden alıntı: GARIBALDI

Yol bilgisayarında tüketim bilgisi hanesinde 1. ve 2. tüketim değerlerini sıfırlamanızı tavsiye ederim.Özellikle 2.veriyi kesin temizleyin çünkü araba hattan çıktıktan bu yana tüketim ortalamasını göstermekte olup yanıltıcı olabilir.Kullanma kitapçığında ayrıntılı anlatılmış.Bu arabada yol bilgisayarı kullanışlı ve işe yarar bir alet.

quote:

Ben daha bugün teslim aldım. 25 km'de araba. Yakıt tüketimi pek fikir vermez buraya yazsam da...

• Kitapçık yanımda değil ama yol bilgisayarı l/100km cinsinden tüketimi gösterdiği anda zaten sağ üst köşede 1 rakamı gözükür,direksiyonda sağdaki tuş takımında ok tuşuna basarsanız ikinci tüketim verisi ekrana gelir ekranın sağ üstünde 2 rakamı çıkar.Bu değer sıfırlandıktan bu yana arabanın tüketim verisini verir.Sıfırlamak için bu veri geldiğinde sıfırlanan kadar tekrar ok tuşuna basarsınız.sonra ok tuşuna bastığınızda 1.ekrana dönersiniz.Ben bu 2. veriyi depoyu dolurduğumda sıfırlıyorum,her kontrol edişimde depoyu en son doldurmamdan sonraki ortalama tüketimimi görüyorum.

3 tüketim verisi var
    1-anlık tüketim
    2-arabanın yola çıkmasından sonra katettiği yoldaki ortalama verisi
    3-size sıfırlamanızı tavsiye ettiğim veri,sıfırladıktan sonra tekrar kontrol ettiğiniz/tekrar sıfırlamanıza kadarki tüketim.

Anlatım için kusura bakmayın,acele olunca..

quote:

Orjinalden alıntı: proteo

Ben servisten aldığım andan itibaren bu kısımla hiç oynamadım. Bunu biraz daha açabilirmiyiz.

• Teşekkür ederim bilgi için. Yarın kitapçıkla beraber bakacağım.

quote:

Kitapçık yanımda değil ama yol bilgisayarı l/100km cinsinden tüketimi gösterdiği anda zaten sağ üst köşede 1 rakamı gözükür,direksiyonda sağdaki tuş takımında ok tuşuna basarsanız ikinci tüketim verisi ekrana gelir ekranın sağ üstünde 2 rakamı çıkar.Bu değer sıfırlandıktan bu yana arabanın tüketim verisini verir.Sıfırlamak için bu veri geldiğinde sıfırlanan kadar tekrar ok tuşuna basarsınız.sonra ok tuşuna bastığınızda 1.ekrana dönersiniz.Ben bu 2. veriyi depoyu dolurduğumda sıfırlıyorum,her kontrol edişimde depoyu en son doldurmamdan sonraki ortalama tüketimimi görüyorum.

3 tüketim verisi var
    1-anlık tüketim
    2-arabanın yola çıkmasından sonra katettiği yoldaki ortalama verisi
    3-size sıfırlamanızı tavsiye ettiğim veri,sıfırladıktan sonra tekrar kontrol ettiğiniz/tekrar sıfırlamanıza kadarki tüketim.

Anlatım için kusura bakmayın,acele olunca..

quote:

Ben servisten aldığım andan itibaren bu kısımla hiç oynamadım. Bunu biraz daha açabilirmiyiz.

• Rica ederim,fırsat bulamamışsınız ama imkan olduğunda okumak faydalı,VW de bayağı fonksiyon var,öğrenmek ve kullanmak faydalı oluyor.
    Bende biraz geç okumuştum ve geç kaldığıma pişman olmuştum.

quote:

Teşekkür ederim bilgi için. Yarın kitapçıkla beraber bakacağım.
  • Nihat
    Geçen gün kulaklarını çınlattım
    2005 model midline 1.6 golf kullandım kiralık araba olarak.
    Onda da el frenini çekili gittiğinde sesli ikaz veriyor.
    Karlı yokuştan inerken bir diş yukarı kaldırmıştım.
  • quote:

Sizinde aracınız hayırlı olsun,
    kazasız ve belasız sürüşler dilerim.
    Bugün ne kadar çok hayırlı olsun dileğinde bulunduk,hayırlısı inşallah.
    Bu hafta arabasını alanlar birbirlerine devrem diye hitap edebilirler.

Nihat Devrem değil Tertip olacak askeri lügata göre
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.