Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
562.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Garibaldi öyle şeyler söylüyorsun ki araba değil sanki bilgisayar almışım gibi geliyor. İlk bilgisayar kullanırken de zorlanmıştım zamanla orta seviyelere geldik diyebilirim. Ben bu kitapçığı hala araçtan alıp incelemedim ne tembel adamım yaww. Bu arada bu saydıkların yol bilgisayarından kapıların belli bir hızda kilitlenmesi kontak kapandığın da tekrar açılması gibi bunları da mı bizim ayarlamamız gerekiyor. Bu servis ne işe yarar yaw hiç bir ayarı yapmadan mı verdiler aracı elimize. Neyse önümüzde ki hafta işler hafifliyecek bende aracın içinden çıkmayacağım bakalım daha neler saklı için de. Bilgiler için çok sağol.

quote:

Orjinalden alıntı: GARIBALDI

atikus gerçekten ses sitemi iyi,MuraD abide menun kalmış,üstelik o takıntılıdır,beğenmeseydi düz gitmişti.
    telenor ilerde bizle teknik ayrıntıları paylaşır,ilk zamanlarda bayağı üzerinde durdu ve tesisatı inceledi.
    Hep güzel müzikler ve keyif alarak kullanman dileğiyle,şanslısınız mp3 de var.Bizde ne yazıkki yok,2008 model yılında gelmeye başladı.

Ayrıca yol bilgisayarından kapıların belli hızda otomatik kitlenmesi,kontak kapandığında tekrar açılması gibi ayarları geç kalmadan yapmakta fayda var.Ayrıca bu arabalarda motor çalıştığında silecekler yukarı çıkıyor,kontak kapandığında silecekler tekrar aşağı,yuvalarına düşüyor.Aman silecekleri kaldırmaya zorlamayın,normal durumda silecekleri kaldırmazsınız.Nasıl yapılacağı kitapçıkda anlatılıyor,bende hatırlamıyorum.

• Bu arada ses sistemi gerçekten övgüye değer. Sanırım 8 hoparlör var araçta bana kalırsa ilave bir düzene de gerek yok gibi.
  • Zaten öyle, yol bilgisayarında konfor donanımı olarak çok sayıda fonksiyon mevcut ve ne yazıkki ayarları sizin yapmanız gerekiyor.
    Araçta resmen windows yüklü demiştim başka bir yerde arkadaşlar bana gülmüştü.Kendileride şahit olunca hak verdiler.
    Motordaki sensör ve rölelerin haddi hesabı yok.
    Motor yönetim sistemi bazen windows gibi yamuk yapabiliyor ama olsun motora kullanıcının bilinçsizce zarar vermesini engelliyor.

Güzel bir özellik,hız için limit değer giriyorsunuz,o hıza ulaştığınızda ekrana uyarı geliyor ve o hızın üstünde olduğunuz sürece yalnızca ikaz gözüküyor,başka bir şey görüntüleyemiyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: proteo

@Garibaldi öyle şeyler söylüyorsun ki araba değil sanki bilgisayar almışım gibi geliyor. İlk bilgisayar kullanırken de zorlanmıştım zamanla orta seviyelere geldik diyebilirim. Ben bu kitapçığı hala araçtan alıp incelemedim ne tembel adamım yaww. Bu arada bu saydıkların yol bilgisayarından kapıların belli bir hızda kilitlenmesi kontak kapandığın da tekrar açılması gibi bunları da mı bizim ayarlamamız gerekiyor. Bu servis ne işe yarar yaw hiç bir ayarı yapmadan mı verdiler aracı elimize. Neyse önümüzde ki hafta işler hafifliyecek bende aracın içinden çıkmayacağım bakalım daha neler saklı için de. Bilgiler için çok sağol.

• quote:

Orjinalden alıntı: atikus
    Üşenmedim gittim bu saatte Golfümün içine oturdum,

Ne tesadüf bende saat 21 de aşağıy ainip paspasları söktüm. Benim eski gti daki kauçuk paspasları koydum. Sadece şöför tarafındaki gaz pedalının olduğu yeri bir miktar kesmem gerekecek. Halı paspaslardan nefret ederim. Bu gün gazete koyarak dolaşmaktan gına geldi. Neyseki benim araba için kauçuk paspas hediye gelecek. Sipariş verilmiş bakalım.
    Ben dün akşam kullanım klavuzunda benim için gerekli olan yerleri okudum. Arabanın yol bilgisayarı almancaya ayarlanmıştı. İngilizceye çevireyim mi diy edüşündüm. Baktım kullanım klavuzu almanca baz alınarak yapılmış vazgeçtim. Ama hareket ettiği zaman kapıların kitlenme olayını sabah hallettim ben.
    Hadi ilk kıllığımı yapayım. Bir düğmenin yeri yanlış yere konulmuş. Şu merkezi kiliti açan düğmenin orta konsolda olması lazım. Gitmişler şöför kapısına monte etmişler.
    Dün akşam okuduğum bölümleri ileriki günlerde tekrar okuyacağım. Bazı bölümlerini anlamadım. Arabaya gündüz vakti binip karıştırmak lazım.

• MuraD abi,
    senin araba belli hızın üzerine çıkınca farları otomatik yakıyor.
    Sen yinede çalıştırdığında zaten yakıyorsundur.
  • Arkadaşlar aklıma geldi yaklaşık 5 gün önce doğuş otodan aradılar anket falan sonra da size bir hediyemiz olacak diyip adres doğrulattılar. Nedir bu hediye olayı gelen varsa ne gönderiyorlar. Şöyle takım halinde çamurluk iyi olurdu.
  • Kutu içinde nazarlık,anahtarlık,tosbağa maketi ve küçük harita.(değişmediyse)

quote:

Arkadaşlar aklıma geldi yaklaşık 5 gün önce doğuş otodan aradılar anket falan sonra da size bir hediyemiz olacak diyip adres doğrulattılar. Nedir bu hediye olayı gelen varsa ne gönderiyorlar. Şöyle takım halinde çamurluk iyi olurdu.
  • quote:

MuraD abi,
    senin araba belli hızın üzerine çıkınca farları otomatik yakıyor.
    Sen yinede çalıştırdığında zaten yakıyorsundur.

Nihat
    Ben bu arabayı performanstan çok konfor ve emniyet için aldım.
    O yüzdeeeeeeeeeen otomatikte farlar şu an. Hiç ilgilenmiyorum kendileriyle. Çok güzel bir duyguymuş.. İnsan yaşı ilerledikçe tembelleşiyor.
  • quote:

Kutu içinde nazarlık,anahtarlık,tosbağa maketi ve küçük harita.(değişmediyse)

quote:

Arkadaşlar aklıma geldi yaklaşık 5 gün önce doğuş otodan aradılar anket falan sonra da size bir hediyemiz olacak diyip adres doğrulattılar. Nedir bu hediye olayı gelen varsa ne gönderiyorlar. Şöyle takım halinde çamurluk iyi olurdu.

Ben telefon açana giydirsem gene yollarlarmı bu hediyeleri....
    Verecekleri
    Nazar boncuklarında benim arabada 11 tane var
    Anahtarlığa ihtiyacım yok
    Tosbağa maketi....Bayiden hediye kırmızı golf gti maketi geliyor. Sipariş verilmiş.
    Küçük harita....bende büyüğü var.

• arkadaslar,
    ozellikle golf 1,4L TSI sahiplerine sorum var:

sirket icin almayi dusunuyorum... 1 depo ile kac km yapilabiliyor ? ve kac'a doluyor ?

acaba 1,9 tdi yerine 1,4 tsi dusunsem ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alphadog

arkadaslar,

sirket icin almayi dusunuyorum... 1 depo ile kac km yapilabiliyor ? ve kac'a doluyor ?

Ortalama bir yıl için kaç km yol katedeceksin bu araçla?
  • Abi bu Doğuş ne yapsa sana yine yaranamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy
    Ben telefon açana giydirsem gene yollarlarmı bu hediyeleri....
    Verecekleri
    Nazar boncuklarında benim arabada 11 tane var
    Anahtarlığa ihtiyacım yok
    Tosbağa maketi....Bayiden hediye kırmızı golf gti maketi geliyor. Sipariş verilmiş.
    Küçük harita....bende büyüğü var.

• Aday araç 122 hp TSI olcaktır,bence olabilir,özellikle vergiden fark ediyor,performans daha iyi ve en önemlisi yakıt seçiciliği yok,gürültü bariz az.
    Ama yakıt tüketimini yıllık hesaplayıp toplamda sonuca bakmak lazım.

quote:

arkadaslar,

• Aklıma gelmişken yazayım,benim hediye paketi normalde gelmesi gerekenden 1 ay sonra geldi.Sebebide ilk olarak adres ABD Büyükelçili olduğu için ilk önce oraya gitmiş sonra geri dönmüş.Ne alaka ABD büyükelçiliği nerden çıktı,birde başımızı belaya sokacaklar,adamlar herşeyden kıl kapıp takibe alıyorlar.Doğuş işte böyle,araba alırsın onlar senin başını belaya sokmaya çalışır.
  • quote:

@Garibaldi öyle şeyler söylüyorsun ki araba değil sanki bilgisayar almışım gibi geliyor. İlk bilgisayar kullanırken de zorlanmıştım zamanla orta seviyelere geldik diyebilirim. Ben bu kitapçığı hala araçtan alıp incelemedim ne tembel adamım yaww. Bu arada bu saydıkların yol bilgisayarından kapıların belli bir hızda kilitlenmesi kontak kapandığın da tekrar açılması gibi bunları da mı bizim ayarlamamız gerekiyor. Bu servis ne işe yarar yaw hiç bir ayarı yapmadan mı verdiler aracı elimize. Neyse önümüzde ki hafta işler hafifliyecek bende aracın içinden çıkmayacağım bakalım daha neler saklı için de. Bilgiler için çok sağol.

quote:

atikus gerçekten ses sitemi iyi,MuraD abide menun kalmış,üstelik o takıntılıdır,beğenmeseydi düz gitmişti.
    telenor ilerde bizle teknik ayrıntıları paylaşır,ilk zamanlarda bayağı üzerinde durdu ve tesisatı inceledi.
    Hep güzel müzikler ve keyif alarak kullanman dileğiyle,şanslısınız mp3 de var.Bizde ne yazıkki yok,2008 model yılında gelmeye başladı.

Ayrıca yol bilgisayarından kapıların belli hızda otomatik kitlenmesi,kontak kapandığında tekrar açılması gibi ayarları geç kalmadan yapmakta fayda var.Ayrıca bu arabalarda motor çalıştığında silecekler yukarı çıkıyor,kontak kapandığında silecekler tekrar aşağı,yuvalarına düşüyor.Aman silecekleri kaldırmaya zorlamayın,normal durumda silecekleri kaldırmazsınız.Nasıl yapılacağı kitapçıkda anlatılıyor,bende hatırlamıyorum.

Proteo, araba bilgisayar gibi. GARIBALDI'nin bahsettiği yol bilgisayarı ayarlarını arabayı sana teslim ederken anlatmış olmaları gerekirdi. Bana anlatırlarken orada (GARIBALDI'nin dediği) ayarları yaptırdım...

Bu arada, senin Midline'daki ek donanımlar konusunda şanslısın... Her zaman şansın bol olsun!..

• İyi dileklerin için sağol @atikus şans ve özellikle de sağlık hepimizle olsun. Bu arada işin açıkçası yol bilgisayarı hakkın da çok fazla bir bilgi vermediler . Arkadaşım da yanımdaydı aracı alırken aklımızda kalan hız uyarısı ve km ile ilgili bilgiler.

@GARIBALDI nin bahsettiği konular hakkında hiç bir bilgi vermediler. Herneyse zaten aracı bir an önce alıp sürmek için sabırsızlanıyordum ne soru sordum ne birşey. Hata birazda bende. Bu hafta sonu aracın içinde oturup olayı çözmeye ve ayarları yapmaya çalışacağım. Takıldığım yer olursa buradan yardımınızı isteyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: atikus

Proteo, araba bilgisayar gibi. GARIBALDI'nin bahsettiği yol bilgisayarı ayarlarını arabayı sana teslim ederken anlatmış olmaları gerekirdi. Bana anlatırlarken orada (GARIBALDI'nin dediği) ayarları yaptırdım...

Bu arada, senin Midline'daki ek donanımlar konusunda şanslısın... Her zaman şansın bol olsun!..

• Benim arabanın bilgisayarında galiba alta vista yüklü.
    Bu sabah gelirken aracın kontağını açtığımdan durana kadar olan yakıt sarfiyatını bulamadım. Yani motor soğuduğunda sıfırlanan. Bakmayın pazartesi sabahı tüm aksiliğim üzerimdeydi. Ortalama yakıt sarfiyatı ve anlık yakıt sarfiyatını buldum. Diğerini bulamadım.
  • Arkadaşlar herkese selamlar,
    Araştırmalarım ve genel tavsiyeler üzerine 3 ocak 2008 de 1.4 140 TSI Comf. jetta araç satın aldım.Elimden geldiğince araçla ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.Öncelikle aranızda olmaktan ve böyle bir bilgi ortaklığına destek vermekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.
    Üzülerek belirtmek istiyorum ama araç ile ilgili hiç de iyi bir başlangıçım olmadı.Daha aracı teslim alırken çalışmasında bir terslik hissettim ve satış temsilcisine de bu durumu sordum.Şöyle ki: araç çalışır konumda boşta beklerken titreyerek çalışmaktaydı bir süre belli belirsiz bu durum devam etti.Yani 15-20 saniye rölanti temiz yani sarsıntısızken sonra bir iki kez titreme daha sonra yeniden normale dönüş v.s. satış temsilcisi bu durum için araçta yakıt miktarının yok denecek kadar az olduğunu bitişikteki benzinlikten yakıt alındığında sorunun düzeleceğini belirtti fakat ben açıkçası tatmin olmadım ama aracı teslim aldım.Sonrasında takip eden günlerde sabah araç çalışırken aynı durum devam etti ve canım inanılmaz derecede sıkıldı.Eski arabam da asla böyle birşey olmuyordu çünkü.Geçtiğimiz cumartesi öğle üzeri aracı servise götürdüm ve durumu anlattım.Servis görevlileri sanki daha önce de benzer sorunlarla karşılaşmışçasına rahat hemen bujilerini değiştirelim dediler.Açıklama olarak da Almanyadan gelen bujiler tek tırnaklı olduğundan bizdeki yakıtlara uyum sağlamıyormuş, o nedenle 3 tırnaklı buji takmaları gerekiyormuş.(Buraya kadar tamam ama maden bu durum biliniyor olmasına karşın daha üç gün önce sattıkları bir araçta niçin bu işlem yapılmadan teslim edilmiş anlamış değilim!)Sonrasında araçta açıkçası beni tatmin edecek bir düzelme olmadı.Ara ara ışıklarda beklerken falan sarsıntı kendisini hissettiriyor.Bir de ilk hızlanmalarda, kalkışlarda bir tıkırtı gelmeye başladı. Ön taraftan tam kavrama anında sanki fan biryerlere sürtüyormuş gibi,pervane sesi gibi..Buna da canım sıkılmıyor değil! Onun içinde ayrıca gideceğim servise..Bunun dışında araç güzel ivmeleniyor ona denecek birşey yok.Henüz daha çok yeni olduğu için yakıt ile ilgili ne desem yalan olacak, ilerleyen günlerde izlenimlerimi burada sizlerle paylaşacağım.Son olarak araçla ilgili söyleyebileceklerim; araç konfor olarak oldukça iyi, sürüş ve güvenlik üst düzeyde diyebilirim.MP3 çalar ve ses düzeni de kaliteli bence ama sessiz bir araç da değil motor sesi (özellikle turbo 3000 devir sonrasında) kendini hissettiriyor.bu arada BP 95 oktan kullanıyorum.Umuyorum inşallah yaşadığım sorunlar geçicidir ve araç beni pişman etmez.Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar varsa yanıtlarını ve çözümlerini bekleyeceğim.Herkese çok selamlar..

• Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın aracınızı. Bu arada ilk çalışmada bu titreme 10 ya da 15 saniye kadar ben de de oluyor daha sonra düzeliyor. Bunun dışın da başka bir dikkatimi çeken şey olmadı. Umarım sorununuz geçicidir.

quote:

Orjinalden alıntı: ozankaracan

Arkadaşlar herkese selamlar,
    Araştırmalarım ve genel tavsiyeler üzerine 3 ocak 2008 de 1.4 140 TSI Comf. jetta araç satın aldım.Elimden geldiğince araçla ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.Öncelikle aranızda olmaktan ve böyle bir bilgi ortaklığına destek vermekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 7 Ocak 2008; 11:13:53 >
  • 40'000 km filan

quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

arkadaslar,

Ortalama bir yıl için kaç km yol katedeceksin bu araçla?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.