Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
562.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de var tsi 170 hp sölemiştim hatta ilk günden servise girdi die ...kabul etmiyor musunuz beni buraya üye:(
  • nokian alıp da kullanan var mı ???
  • Soğuk havalar nedeniyle henüz Rodaj işine giremedik ama bugün bir çok açıdan deneme imkanım oldu,izlenimlerim şöyle (1.4 Jetta 170 HP DSG)

* Arabanın tepkileri benim için çok iyi,ben sıkışık İstanbul trafiğinde seri hareket etmek istiyorum ve bunu fazlasıyla yerine getiriyor.

* Normal hızla giderken benzin ortalaması düşük,ama gazlamaya başladığında altındaki araba Arap Atından İngiliz Atına dönüşüyor,müthiş bir performans ama benzin tüketimide o ölçüde artıyor.Herkesin mutabık kaldığı konu benim en çok beğendiğim taraflarından biri;benzin sarfiyatı tamamen kullanıcıya bağlı,ortalama değerlerle kullan az yaksın,agresif kullanımla çok yaksın.

* Arabanın hoparlör sistemi fazlasıyla bana yetiyor.

* Gece karanlığında orto konsoldan gelen ışıklar (müzik sistemi vs.) çok hoş bir hava katıyor.

* Dİk bir yokuşta trafik kilitlendi akşam üzeri,aracı frenden çektiğimde kıpırdamadı bile,rahat rahat acele etmeden gaza basarak ileri gitmeye başladı,o sırada yanımda,önümde duran araçların içerisinde hiç kaydırmadan yokuşta araba kaldıran bendim sanırım (kaydırmaktan kastım metre felan değil,araçlar 3-5 cm de olsa kayma yapıyordu).

* Arabayı aldığım günden beri eşim şunu söylüyor; senin eski trafik stresin kalmamış..Bunun nedeni yeni araba almış olmamız olabilir mi diyeceğim ama DSG nin kullanım kolaylığı kanımca ilk neden. Ha bire vites-debriyaj olayları insanı yıpratıyor (heleki günde 3-4 saat İstanbulda araba kullanıyorsanız).Otomatik vites hakkaten büyük kolaylıkmış,yokuşta dur kalkta şunu farkettim;ben arabayı kaydırmamak için el freniyle sağlama almayı düşüneceğime ve stres olacağıma,müzik kanallarını dolaşıyordum ve bende bazı şarkılarda mırıldanarak eşlik ediyordum (bu konuyu hafife alan arkadaşlar olabilir ama yoğun trafikte bile mutlu olabilecek bir şeyler bulabiliyorsa insan,bunun önemli bir nedeni vardır.)

* İçeriye gelen sesten bazı arkadaşlar şikayetçi olmuşlar,benim eski Jettam (2006 115 HP FSI Comfort) bu konuda resmen bana kafayı yedirtiyordu,yeni aracımda da ses var ama eski arabama göre çok çok az.Kulağım gürültüye o kadar alışmış ki,bu arabada gelen ses müzik tınısı gibi geliyor valla :)

* Lastikler cONTİNENTAL,servis ustaları ve satış danışmanlarına ayrı ayrı sorduğumda hepside söz birliği etmişcesine Continental ı tavsiye ettiler.Şu an için çok memnunum.Yolu kavrayışı ve gazla beraber verdiği tepki çok iyi.

* Son sözüm şu; daha önceki arabam kredi vs ile beraber 43.000 YTL ye mal olmuştu,yeni aracım ise 52.700 YTL ye. Arada kaba bir tabirle ilk aracımın %25 i kadar bir fazlalık var.Ama aracı kullanırken aldığım zevk ve aracın performansı inanın %25 le kıyaslanmaz.

Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin..ÖNCE SAĞLIK..

• Özür dilerim yfaero,
    İlk soru sorduğunda sana cevap yazarken gözden kaçırmışım.
    Yahu bir eksik var, acaba adada kimi unuttuk diyordum.

quote:

Orjinalden alıntı: yfaero

bende de var tsi 170 hp sölemiştim hatta ilk günden servise girdi die ...kabul etmiyor musunuz beni buraya üye:(
  • telenor konuyu tekrar gündeme aldın galiba,
    Bugün akşam Ankara'da kar yağışı vardı,ince ama hızlı yağıyordu.
    Akaşam 18;00 civarı işten erken çıkıp çevre yolundan gitmek istedim ama kuzey çevreyoluna giden yollar kötüydü,benim tekerler kızak gibiydi.
    Döndüm tekrar işyerinin önüne bıraktım.Kış sürüş programı güzel özellik ama araba ne kadar iyi olursa olsun tekerlek başat faktör,kış lastiği yoksa sıkıntı var.Aslında riski göze alarak eve kadar gelebilirdim ama gerek yok,biri gelir vurur o daha büyük rezillik.
    Başka arabayla Ostim tarafına ordan İstanbul Yoluna çıktık orda vaziyet gayet iyiydi.
    Bu belediye başkanı olacak zat ve ekibi Ankara'da ne zaman kar yağmadan önce hazırlık yapıp yola tuz atacak,devamlı kızak çekecek.

quote:

Orjinalden alıntı: telenor

nokian alıp da kullanan var mı ???

• Bu memnuniyetin hep devam etmesi dileğiyle,
    ayrıca trafikte stresten arınma çalışmalarınız biz asabi ademoğullarına ders gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: ozkan_1975

...
    * Son sözüm şu; daha önceki arabam kredi vs ile beraber 43.000 YTL ye mal olmuştu,yeni aracım ise 52.700 YTL ye. Arada kaba bir tabirle ilk aracımın %25 i kadar bir fazlalık var.Ama aracı kullanırken aldığım zevk ve aracın performansı inanın %25 le kıyaslanmaz.

Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin..ÖNCE SAĞLIK..
  • Doğuş otodan bu gün yine aradılar Bu da anket içinmiş. Bu daha ne kadar devam edecek Telefonun diğer tarafından gelen seçenekler güzeldi soruya verilecek cevaplar bile hazır. Mükemmel - Çok iyi - İyi - ? ... bunu bilemiyorum çünkü bu seçeneğe gelene kadar fırsat vermedim bir an önce bitsin diye.
  • Galiba 2-3 kez daha arayacaklar,
    hatta VW firması adına anketör gönderecekler.
    Bir şey değişiyor mu?
    Bana göre Doğuş Doğuştur,bende bir antipati oluşmuş,zor tersine döner.

quote:

Orjinalden alıntı: proteo

Doğuş otodan bu gün yine aradılar Bu da anket içinmiş. Bu daha ne kadar devam edecek Telefonun diğer tarafından gelen seçenekler güzeldi soruya verilecek cevaplar bile hazır. Mükemmel - Çok iyi - İyi - ? ... bunu bilemiyorum çünkü bu seçeneğe gelene kadar fırsat vermedim bir an önce bitsin diye.

• Tabi herkesin yaşadığı deneyim ve şartları farklı, kimiside tersine çok memnun.

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

walla dostum dediğin doğru vw kadar paranla rezil olabileceğin bi firma yoktur zam yesin diye stoktaki malı satmıyorlar gelde sempati duy
  • Ben Bayiden almıştım ama hepsi aynı b..

Takasla almıştım,başta her şey çok kolaymış gibi anlatıyorlar,anlaşma yapıncada inceden inceden bir sürü prosedür devreye giriyor,delirdiğim anlarda bir arayan bir soran yok ama arabayı teslim ettikleri gün,arabaya kadar uğurlayıp (o ana kadar çaylar kahveler gırla) tam binecekken demezler mi; ''yakında doğuştan anket için arayacaklar,bizler için olumlu görüş bildirirseniz seviniriz,bizlerin puantajlarını etkiliyor da..'' :)))) Hiç güleceğim yoktu ya,sen nasıl bir hizmet verdin de olumlu görüş belirtmemi istersin..
    Dört gözler aramalarını bekliyorum,bu tür aramaları es geçmeyelim arkadaşlar,olabildiğince yaşadığımız şeyleri anlatalım,ankete bile bu kadar önem verdiklerine göre değerlendirildiği apaçık ortada.
  • Anketör'ün geldiğinde yaptığı anket en ayrıntılı ve en önemlisi.
    Ordan iyi bel altı geçirirsiniz,ben öyle yapmaya çalıştım.
  • Firmaların hepsi birbiriyle aynı arkadaşlar. Ben de eskiden beri koç grubuna acayip gıcık olurum. Bugüne kadar memleketin kanını emenlerin başında gelirler. Yıllarca kalitesiz malları iteklediler bu millete. Ha diyceksiniz ki millet zorla mı aldı, evet zorla aldı. Çünkü o yıllarda, beyaz eşya, otomobil vs. üretimi yapan iki üç firmadan biri bunlarındı. Bugünkü gibi çok seçenek yoktu. Amma velakin şu anda bir ford mondeo sahibiyim :)

Ford'da anket mektupları fordun avrupa merkezinden (ingiltereden) takseli zarfla direkt olarak alıcıya, yani bizlere yollanır. Takseli demek, mektubu göndermek için para vermezsiniz, parası önceden ödenmiştir. Sadece doldurup postaneye götürürsünüz. Son zamanlarda mektuptaki kodu girerek internetten de anket doldurabiliyorsunuz. Neyse, bu anket bayiler için çok önemlidir. İlk olarak, anket sonuçları ne kadar olumluysa distribütör firmadan o kadar yüksek başarı primi alırlar. İkinci olarak, hangi arabaya kimin sattığı bayide bellidir. Satış grevlisi, satış sonrasında primini aldığı gibi, hakkındaki anketler iyiyse yıl sonunda ayrıca bir başarı primi alır. Üçüncüsü ve gerçekleşmesi zor bir olasılık, olumsuz anketler çoğalırsa ingilteredeki merkez distribütöre nooluyo der, o da bayiye der aynısını. Bayiliğin iptali bile söz konusu olabilir. Bu durumda içerideki trilyonlarca liralık teminatları yanar.

Küçük bir tüyo, anket için aradıklarında veya geldiklerinde, eskilerin tabiriyle lisanı münasiple aracınız için ufak bir hediye isteyin. Mesela ben aracı aldıktan iki ay sonra anket için aradıklarında şikayetlerimi söyledim. Bayiye davet ettiler. Gittim, bir izzet bir ikram, gelsin çaylar gitsin kahveler. aaa sizin araçta park sensörü yok muydu (sanki olmadığını bilmiyor, sen sattın onu) durun hediye edelim size, 5 dakikada taksınlar aşağıda vs.vs. dediler. Ben de artık bişey demedim, siz anketi kafanıza göre doldurun ben imzalarım dedim.

• Doğuşa benden daha gıcık bir insan az bulunur herhalde...

Hatta bana anket bile yapacaklarını zannetmiyorum.

Bir de olayın şu yönü var yalnız. Hani anketi yapıyorlar. Plakanı adını filan alıyorlar..Sende giydiyorsun hababam...adamlar gıcık olup servise gittiğinde ....aaaa bak kim geldiiiii gel kardeşim gel konya bu tarafta muamelesi yapmasınlar...

Bu arada ben arabamı İstanbul dışındaki tatil bölgelerine yakın bir bayiden aldım. Satış müdürü akrabam...Bu gün mail atmış. Satış ve servistekiler ısrarla fotoğrafını istemişlerdi arabanın. Bende yolladım. Hatta orada çalışanlar arabayı İstanbuldan teslim etmeyelim, gelsin buradan alsın deme gafletinde bulunmuşlar beni tanımadan.....Neyse..15000 km bakımımı hediye edecekler oraya gittiğimde. Yaza kadar yaparım herhalde. Hem ziyaret hem ticaret yaparız. Ayrıca servistekiler arabaya bitmişler. Oraya gittiğimde tekrar teslim töreni hazırlayacaklarmış. Şampanya patlatacaz ve servis araçları arkada kasaba turu atacaz demişler..Oha oldum resmen..Ya sünnet olacak çocuk gibi ortalıkta dolaşmayı hiç sevmem ben yaw...

• Şimdi olması gereken eksik bir şey varsa aracın üstünde alırken var denip sonradan olmayan tamam bunu bir şekilde yaptırtmayı anlarım. Fakat olmayan bir parçayı sırf zaaflarından faydalanarak araca taktırtmak da doğru değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GARIBALDI

Potenza,sert erkeklerin tercihi dermişim

Kontrolsüz güç, güç değildir sayın arkadaşım

Benim pzero nero ile 208 km dir ne patinaja kalktım, ne abs devreye girdi. Ben 3.5 yaşından beridir hastasıyımdır zaten çinturato pirellilerin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

Doğuşa benden daha gıcık bir insan az bulunur herhalde...

Hatta bana anket bile yapacaklarını zannetmiyorum.

Bir de olayın şu yönü var yalnız. Hani anketi yapıyorlar. Plakanı adını filan alıyorlar..Sende giydiyorsun hababam...adamlar gıcık olup servise gittiğinde ....aaaa bak kim geldiiiii gel kardeşim gel konya bu tarafta muamelesi yapmasınlar...

Bu arada ben arabamı İstanbul dışındaki tatil bölgelerine yakın bir bayiden aldım. Satış müdürü akrabam...Bu gün mail atmış. Satış ve servistekiler ısrarla fotoğrafını istemişlerdi arabanın. Bende yolladım. Hatta orada çalışanlar arabayı İstanbuldan teslim etmeyelim, gelsin buradan alsın deme gafletinde bulunmuşlar beni tanımadan.....Neyse..15000 km bakımımı hediye edecekler oraya gittiğimde. Yaza kadar yaparım herhalde. Hem ziyaret hem ticaret yaparız. Ayrıca servistekiler arabaya bitmişler. Oraya gittiğimde tekrar teslim töreni hazırlayacaklarmış. Şampanya patlatacaz ve servis araçları arkada kasaba turu atacaz demişler..Oha oldum resmen..Ya sünnet olacak çocuk gibi ortalıkta dolaşmayı hiç sevmem ben yaw...

ne hoş ya ne güzel ferrari muamelesi yapılmış sana bana ne resim yolla dediler ne bir gezelim dediler zaten her yer arabaydı napsınlar benim arabayı

• quote:

Orjinalden alıntı: telenor

nokian alıp da kullanan var mı ???

Merhabalar, günaydın
    Ben bundan önceki aracımda (opel astra) nokian hız serisi lastiklerinden kullandım.Bana hiç problem yaşatmadı ama öyle aman aman da bir farkını görmedim açıkçası.Benim görebildiğim en önemli farkı: lastik üzerindeki su yollarının oldukça geniş olduğuydu.Yani aşırı yağışlı havalarda tekerin su birikintisine kapılıp yastıklama yapmasını büyük oranda engelliyordu.Zaten kuzey avrupa ülkeleri için üretildiğinden onların yağışlı iklimine uydurulmuş bir lastik.Kısacası bence ortalamaların üzerinde çevreci bir lastik..

Bu arada aracımdaki sorun için bugün servise gideceğim sonuçlarını sizlerle paylaşacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankaracan -- 8 Ocak 2008; 8:41:56 >
  • Nokian kullandım ben.
    Rusyada aldığım gollf III gti da çivili nokian lastik vardı. Aşırı memnun kalmıştım.
    Sadece kuru havada patinaj yaptığında çivileri çıkıyordu.
    Kış lastiğinde gerçekten güzel lastik.
  • Merhaba Arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum. Golf GT kullanıyorum. 2 ay oldu alalı ve 2500 km civarında maaşallahı var. Hiç problem yaşamadım. GT ile ilgili sorusu olan varsa elimden geldiği kadar yanıtlayabilirim. Forumda bulunan ve araçlarına yeni kavuşanlar için iyi dileklerimide iletmek isterim. İyi günlerde kullansınlar. Bunların başında büyük sabır gösteren ve en yakın zamanda aracına kavuşan Muradovskiy sanırım
  • Sabah otoparkta bi golfün farlarına gözüm takıldı. farın içindeki reflektörlerin üzerine vw logosu koymuşlar. İlginç geldi onu düşünüp oraya koymuş olmaları.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.