Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (312. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
562.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı istikamette yol kat etmedik... Gidilen yol....yoldaki trafik yoğunluğu... kullanma şekli... araçtaki yük.... kullanılan yakıt.. gidilen yolun denizden yüksekliği.. hava sıcaklığı... yakıt sarfiyatını etkileyen faktörlerden bazılarıdır...

Aracınızın az yakmasını istiyorsanız anlık yakıt sarfiyatını kontrol edin... Ne zaman basacağınızı.. ne zaman basmayacağınızı daha kolay anlarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 3 Eylül 2011; 21:20:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Hiç de garip değil...

Aynı istikamette yol kat etmedik... Gidilen yol....yoldaki trafik yoğunluğu... kullanma şekli... araçtaki yük.... kullanılan yakıt.. gidilen yolun denizden yüksekliği.. hava sıcaklığı... yakıt sarfiyatını etkileyen faktörlerden bazılarıdır...

Aracınızın az yakmasını istiyorsanız anlık yakıt sarfiyatını kontrol edin... Ne zaman basacağınızı.. ne zaman basmayacağınızı daha kolay anlarsınız...

beni yanlıs anladınız. Orada ozellikle belirttim kullanıma gore degisir diye. Ben fabrikasyon verisinden bahsettim. Hani internette ya da araba reklam kitapcıklarının en arka sayfasında teknik ozellikler diye bi sayfa olur ya ve fabrikasyon verileri yer alır orada ben ondan bahsettim. Ve tabi ki anlık yakıt tuketimini takip ediyorum hatta kullanırken cogunlukla o acıktır ama artık alıstık motor sesine, ne zaman vites yukseltmek ne zaman dusurmek istiyor anlıyoruz artık dilinden :) İstanbul kadıkoyden sabiha gokcen hava alanına 5.0la gitmisligim var :)

• iyigünler

daha önce bu bahsettiğim br konuda sorum olacak
    aracın garantisi martta bitti daha önce 3-4 kere cam arızası vermişti ama asıl sorunlar silsilesini özet geçeyim.
    ilk olarak bu kış uzun yolda motordan dizel sesi yada kayış sesi gibi garip bi ses geldi yolda servise sorduk bi ses çıkmadı sonrayakınımızdaki biservise gösterdik birşey cıkmadı bu arada 45000 bakımı yapıldı bi sorun çıkmadı. mart ayı gibi soğuk motorda çalışınca silkeleme patırtı silkeleme olmaya başladı önce önemsemedim. ayrıca debriyajda sertleşme farkettim. nisan gibi geri viteste gelirken tekleme gibi(parça parça gitme) gibi bi sıkıntı oldu ayrıca düzgiderkende sıkıntı olmuştu yanlış hatırlaymıyorsam. servise gittik bir şey yok dediler geri göndereceklerdi sonra aracı biz alıp gösterdik şanzımanı indirmemiz gerek dediler ve şanzımanın dağıldığını değişmesi gerektiğini belirttile iyi niyetten 3700e değiştirdiler.(sabah gelen ses herseferinde olmadığı ve çok önemsemediğim için üstündefazla durmamıştık) bundan bir ay sonra debriyaj sert vebi kaç şikayetle aracı ankaraya götürdüm (ordudayız ama bu servise çok güvenmiyorum) ordada vites geçişleri iyi debriyaj iyi dediler ve debriyajla ilgili biişlem yapılmadı. yine mayıs ayı gibi debriyaj sertliği motor sesi için servise uğradım çok zaman yoktu ama ustayı çağğırdık usta aracı denedi ve başka araçla karşılaştırdı debriyajın iyi olduğunu sertliğin nomal olduğunu(şanzıman değişirkenki muayeneye dayanarak baskı balatanın iyi durumda olduğunu ve aradasertleşmenin metal yorgunluğu olabileceğini söyledi) direksiyonun elektirikli direksiyon için normal sertlikte olduğunu söyledi bende servise sokmadım aracı (tabi orda beklerken satış temsilcisiyle test sürüşü yaptık jettajla ve benim arabayı gösterdim bu dediğim sıkıntılara katıldı oda) sabah gelen ses için bırakman lazım suan bişe yok sesi duymam lazım dedi bende geçen hafta aracı servise bıraktım.
    sonuç olarak son gelişmlerde şunlar. sabah gelen sesi debriyajki sertliği ve son 2 haftadır bazen debriyajdan gelen gıcırtı sesini ve çözülen başka bi ses problemini söyledim ve servise soktum. sonuçta aradılar ve şanzımanı indirecez ses balatanın şemsiyesinden geliyor 1000 lira masraf var dediler. beden onay vermedim müşteri hizmetlerini aradım onlarda bu sorunun garanti kapsamında da olsa garantiye almıyoruz dediler motorla bunun alakası olmaz dedim biraz konuştuk servis bana döndü sonra onlarda debriyajdan gelen sesi söyldik biz motorla alakalı mudahale edilecek bir şey yok dediler.şimdi tekrar müşteri hizmetlerini aramayı genel merkezi aramyı ve almanyaya dilekçe yazmayı düşünüyorum. Ayrıca yasal olarak ne yapabilirm onu merak ediyorum. Sonuçta araç rutin bakımına girmiş bu ses varken şanzımanı değişmiş serviste kontorlu olmuş. Usta aracı denemiş debriyajda bir şey yok demiş 2 ay sonra balata değiştirecez diyor.ayrıca motordan gelen saçma saban sese bir açıklamada yok. Servisten aldıktan sonra motora bir şey olursa ne olur sizin fikirleriniz nelerdir. Ne yapabilirz. Araç serviste yatıyor ne yapacağıma kara vermedende bir şey yaptırmayacağım.

• bu arada araç 2009 golf VI 122 beygir tsi manual vites trednline
  • Dostlarım 140hp 2007 jetta comfort aldım 2 gün oldu
    bikaç sorum olacak cevaplayana dua ederim
    1-benzin ortalaması 9,3 yazıyor bu nasıldır şehir içi
    2-debriyajı bana sert geliyor ayağımı çekince sarsıyorum aracı bunların debriyajı sertmidir clioya göre
    3-aracı 1. viteste kaldırırken sorun yaşıyorum gaza azıcık fazla basınca araba fırlıyor altımdan sonra gazı kesince sarsılıyorum yahu 18 yıldır araba sürerim kendimi acemi gibi hissediyorum yaa
    4-benim aracın direksiyonunda telefon butonu var ama bluetooth varmı yokmu varsa nasıl bağlarım bilmiyorum

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgelebek

Dostlarım 140hp 2007 jetta comfort aldım 2 gün oldu
    2-debriyajı bana sert geliyor ayağımı çekince sarsıyorum aracı bunların debriyajı sertmidir clioya göre
    3-aracı 1. viteste kaldırırken sorun yaşıyorum gaza azıcık fazla basınca araba fırlıyor altımdan sonra gazı kesince sarsılıyorum yahu 18 yıldır araba sürerim kendimi acemi gibi hissediyorum yaa
    4-benim aracın direksiyonunda telefon butonu var ama bluetooth varmı yokmu varsa nasıl bağlarım bilmiyorum

9.3 cok normal
    debriyaj yumusak olması lazım
    alışma suresini geçirdiğinize eminseniz kompresorun urettiği torktan olabilir. onceki aracınız neydi?
    bluetooth yok, tel dugmeleri işlevsiz olması lazım. ama emin değilim..

• quote:

Orijinalden alıntı: floyd

quote:

9.3 cok normal
    alışma suresini geçirdiğinize eminseniz kompresorun urettiği torktan olabilir. onceki aracınız neydi?

eyvallah kardeşim sağolasın Allah razı olsun
    daha önceki aracım clioydu
    sanırım alıştım debriyaja bugün 3. gün esp yi kapatınca daha kontrol edilebilir bi hal aldı araba canavarmış yaaa :D
    kullandıkça bayılıyorum arabaya ama şu aksesuarları baya pahalı geldi bana ama olsun yavaş yavaş
    aracım 2007 ve daha 34binde reno 2. elden aldım sahibinide aradım 2. vites senkromencini değiştirmiş onun haricinde full orijinalmiş aşık oldum arabaya yahu :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: floyd

quote:

9.3 cok normal

eyvallah kardeşim sağolasın Allah razı olsun
    daha önceki aracım clioydu
    sanırım alıştım debriyaja bugün 3. gün esp yi kapatınca daha kontrol edilebilir bi hal aldı araba canavarmış yaaa :D
    kullandıkça bayılıyorum arabaya ama şu aksesuarları baya pahalı geldi bana ama olsun yavaş yavaş
    aracım 2007 ve daha 34binde reno 2. elden aldım sahibinide aradım 2. vites senkromencini değiştirmiş onun haricinde full orijinalmiş aşık oldum arabaya yahu :D

hayırlı olsun, kazasız belasız inş..

• 1.4 TSİ 140 HP DSG şehiriçi yakıt değerleriniz nedir?Özellikle İstanbul içi?
  • Merhaba Arkadaslar,

Uzun suredir bu sayfalardaki ve diger basliklari okuyarak kafami karistirmakla mesgulum. Insan okudukca ogreniyor, ogrendikce soru soruyor cevap aldikca merak ediyor...... ( reklam oldu).

Dizellerin cok narin ve ozen gosterilmesi gereken araclar oldugunu anladim. Peki TSI motorlardami boyle ? Sehir ici trafikte DSG'li motorlarda nelere dikkat etmeliyiz.

Daha onceki aracim 1500 RAM idi oda otomatik vitesliydi( son ramim duzdu ama DSG ile kiyaslamak
    istiyorum). TSI larda titreme (DSG ile) gibi ilginc yorumlar okuyorum. Bazilari ise boyle bir sorun olmadigini soyluyor. DSG li jetta yi surdum ve icinde baygi bir kilometre yaptim. Arac benim degildi ve sorunsuz gibi geldi bana. Meslegim geregi kullandigim araclardaki mekanik ve cevre kosullarindan olusan ses veya titremelere kulagim ve hislerim istemsizce aciktir. TSI ve dsg vitesi bir cok arcta denedim ama ben boyle bir soruna denk gelmedim. 2001 yilinda kullandigim RAM dede boyle bir sorun yoktu. Bu konu hakkinda ki sorum; bu titremeyi yasayan arkadaslarin bu konu hakkinda ne yapti? Cozumu ne ?

Daha arac almadim. Bircok arac arasinda kalmistim bu sayiyi ikiye indirdim insallah coooook yakin zamanda karar vericegim( alacagim demiyorum cunku kimse araci 1 haftada teslim edemiyor iki ay bir ay gibi surelerden bahsediliyor.).

• http://forum.donanimhaber.com/m_52398199/mpage_6/key_/tm.htm

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37039.0;topicseen

Bu iki linkte TSİ motorların rezaleti ortada bende ilk çıktığında çok beğeniyordum mantıklı geliyordu ama malesef rezil ldu tdi yada fsi motordan şaşmamak gerekiyor yada daha başka sağlam motorlar 2j vvti vtec gibi bu konu vw karalamak içinde açılmış bir konu değil gerçek bir konu teyid edilmiş :)

• arkadaşlar 140 lık TSI lerin turbo basıncı anlık ve sürekli bar değerleri kaç bar dır. turbo basıncını ölçtürecem orjinal değerleri bilmem lazım.
  • Dun cok ilginc bir olay yasadım. Aksam saat 8 sularındaydı. Aracıma bindim 5 kmlik bir yol gittim ve yol boyunca sis farlarım ve normal farlar acıktı. Daha sonra arac 10 dakika kadar kontak kapalı olarak bekledikten sonra aracıma tekrar bindim eve donmek uzere. Fakat o zaman farkettim ki gosterge panalenindeki o mavi ısık yanmıyordu. Yani gostergeyi goremiyordum. Dortluleri yakayım dedim dortluler yanıyor fakat o on paneldeki iki taraflı ok isaretleri yanmıyordu. Saga sola sinyal verdim yine aynı sekilde sinyal veriyor fakat on panelde bunu gosteren ok isreti seklindeki lambalar yanmıyordu. Uzunları yaktıgımda da aynı sekilde oldu.. Fakat aracı calıstırırken cıkan o ikaz lambaları normaldeki gibi cıkıyordu ve bir kac sn sonra kayboluyordu. Bi an endiselendim ne oldu acaba diye. He bir de hani belli bir mesafe yol kat ettikten sonra aracı parketceginiz zaman aracta bi ses cıkar ya, radyatorden cıkan bir ses, dun o olayların ustune yolda ilerlerken de oyle ses geliyordu kulagıma indim baltım ve dogru duymusum. Stop ettim aracı biraz bekledim sonra calıstırdım ama yine aynı... Neyse eve gittim tam park edecegim zaman farkettim ki park sensorunden de ses cıkmıyor. Arkadaki araca bile bile nerdeyse dokundurma noktasına kadar yanastım fakat hala ses cıkmıyordu. Aracın ilk calısmasında ve stop ederken de biraz gariplik hissetmistim aslında. Bu durum cok canımı sıktı ve 1 saat aralıklarla 2defa tekrar denedigimde butun sorunlar devam ediyordu. Ben de plan yapmıstım bu sabah dogus oto esenyurta goturcektim (su an yazlıkta oldugum icin buraya en yakın servis dogus oto). Sabah kaltım aracıma bindim ve servise gidicektim bi baktım dunku sorunlardan hic birisi yok. Hic bir gariplik, calısmayan hic bir sey yok. Bi an icin icim rahatlasa da kafam takıldı ama randevu alamadıgım icin servise gitmekten vazgectim. Simdi burdaki arkadaslara soruyorum boyle bir olay daha once basına gelen oldu mu ve ne yapmamı oneriyorsunuz ? Aracım imzamdaki araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: assgti

arkadaşlar 140 lık TSI lerin turbo basıncı anlık ve sürekli bar değerleri kaç bar dır. turbo basıncını ölçtürecem orjinal değerleri bilmem lazım.

Abdülsettar
    Bu konunun ilk sayfasında verilmiş bilgiler var. Umarım aradığın bilgiler vardır orada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

Dun cok ilginc bir olay yasadım. Aksam saat 8 sularındaydı. Aracıma bindim 5 kmlik bir yol gittim ve yol boyunca sis farlarım ve normal farlar acıktı. Daha sonra arac 10 dakika kadar kontak kapalı olarak bekledikten sonra aracıma tekrar bindim eve donmek uzere. Fakat o zaman farkettim ki gosterge panalenindeki o mavi ısık yanmıyordu. Yani gostergeyi goremiyordum. Dortluleri yakayım dedim dortluler yanıyor fakat o on paneldeki iki taraflı ok isaretleri yanmıyordu. Saga sola sinyal verdim yine aynı sekilde sinyal veriyor fakat on panelde bunu gosteren ok isreti seklindeki lambalar yanmıyordu. Uzunları yaktıgımda da aynı sekilde oldu.. Fakat aracı calıstırırken cıkan o ikaz lambaları normaldeki gibi cıkıyordu ve bir kac sn sonra kayboluyordu. Bi an endiselendim ne oldu acaba diye. He bir de hani belli bir mesafe yol kat ettikten sonra aracı parketceginiz zaman aracta bi ses cıkar ya, radyatorden cıkan bir ses, dun o olayların ustune yolda ilerlerken de oyle ses geliyordu kulagıma indim baltım ve dogru duymusum. Stop ettim aracı biraz bekledim sonra calıstırdım ama yine aynı... Neyse eve gittim tam park edecegim zaman farkettim ki park sensorunden de ses cıkmıyor. Arkadaki araca bile bile nerdeyse dokundurma noktasına kadar yanastım fakat hala ses cıkmıyordu. Aracın ilk calısmasında ve stop ederken de biraz gariplik hissetmistim aslında. Bu durum cok canımı sıktı ve 1 saat aralıklarla 2defa tekrar denedigimde butun sorunlar devam ediyordu. Ben de plan yapmıstım bu sabah dogus oto esenyurta goturcektim (su an yazlıkta oldugum icin buraya en yakın servis dogus oto). Sabah kaltım aracıma bindim ve servise gidicektim bi baktım dunku sorunlardan hic birisi yok. Hic bir gariplik, calısmayan hic bir sey yok. Bi an icin icim rahatlasa da kafam takıldı ama randevu alamadıgım icin servise gitmekten vazgectim. Simdi burdaki arkadaslara soruyorum boyle bir olay daha once basına gelen oldu mu ve ne yapmamı oneriyorsunuz ? Aracım imzamdaki araç.

Hemen hemen aynı olay birçokları gibi benimde başıma geldi bir kez..Aracımı neredeyse 4 yıldır kullanıyorum dediğim gibi yanlızca birkez yaşadım böyle bir durumu.Bende de kendiliğinden düzelmişti..Yani korkulacak bir durum yok..

• @ozankaracan
    sagolun hocam. Ama kafamda kuşku olacagına randevu alıp servise gostermeyi dusunuyorum. Bu arada ben Tamaş'ı kullanıyorum, arkadaslar siz hangi servisi kullanıyorsunuz memnun musunuz ?
  • quote:

@ozankaracan
    sagolun hocam. Ama kafamda kuşku olacagına randevu alıp servise gostermeyi dusunuyorum. Bu arada ben Tamaş'ı kullanıyorum, arkadaslar siz hangi servisi kullanıyorsunuz memnun musunuz ?

Ben Anadolu yakasında Rekor'u kullanıyorum. Çok memnunum...
  • quote:

quote:

@ozankaracan

Ben Anadolu yakasında Rekor'u kullanıyorum. Çok memnunum...

rekora hic gitmedim ama cok duydum. Ben de tamastan cok memnunum. Ordan simdiye kadar (5-6 sene icerisinde) 6-7 araba almısızdır.
    Yukarda bahsettigim sorunla ilgili bilginiz var mı hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

rekora hic gitmedim ama cok duydum. Ben de tamastan cok memnunum. Ordan simdiye kadar (5-6 sene icerisinde) 6-7 araba almısızdır.

Okudum sorununu ama benim başımahiç gelmedi.. İnşallah gelmezde...
  • quote:

quote:

Okudum sorununu ama benim başımahiç gelmedi.. İnşallah gelmezde...

insallah kimsenin basına gelmez. Cok uyuz bir durum. Bakıyorsunuz bir sorun yok gibi duruyor dısardan farlar yanıyor yani ama direksiyon basına gectiginizde gostergeler gozukmuyo yani kadran gozukmuyo... En kısa zamanda servise gidip sorun analizi icin makineye baglatacagım.
  • 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.