Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
561.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni jettalarda kullanılan 1.2 TSI motor sizce nasıldır randımanı güzelmi kasayı rahat kaldırıyormu yüksek hızlarda çok ses yapıyormu acaba kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi polo da ki 1.4 MPI motormu yoksa jettadaki 1.2 TSI motorumu önerirsiniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sociolog

1.4 TSİ 140 HP DSG şehiriçi yakıt değerleriniz nedir?Özellikle İstanbul içi?

Merhaba,

İstanbul'da şehir içi tüketimim 8.5lt , şehir dışı 5-5.5 lt . Şehir içi daha aşağılara çektiğim oldu ama insan dayanamıyor basıyor yapacak birşey yok... :) Savurganlığı seven biri değilim, otomobilde tasarrufa çok önem veririm. Ancak bu motor öyle bir motor ki "yakarsa yaksın" dedirterek insanın ayağını gaz pedalına çekiyor. Apayrı bir keyif...
    Fikrimce TSI motor şu an piyasadaki en verimli ve en mantıklı motordur.
  • Dediğiniz gibi kesinlikle insan da amaan 3 litre fazla yaksın basıcam valla dedirten bi motor :) tekrar ekonomi denemeleri yapıyorum şu ara 70de sabırlı olunduğunda dizel araç gibi valla..Ankara dikmen batıkent arasını trafiksiz saatler de -kırmızı ışık ve yol çalışmaları var tabi ki olmazsa olmaz onlar- 4.1lt tüketimle gidip geldim..
  • Passat 1.4 TSI 122 HP 6 ileri manuel.

Son hız düz yolda 225 rampa aşağı 230, 0-100 tam 10 sn.

100 ile giderken 5 litre yakıyor, şehir içi 8 litre civarı.

1.5 tonluk bir araç için harika değerler değil mi sizcede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Passat 1.4 TSI 122 HP 6 ileri manuel.

122 bg lik Tsi'lerde hız sınırlandırıcı yok mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Passat 1.4 TSI 122 HP 6 ileri manuel.

122 bg lik Tsi'lerde hız sınırlandırıcı yok mu hocam?

Bu konuyu tam çözemedim hocam, Passatlarda yok. Golfler ise düzde 219 rampa da 219 km.

2.0 TDI Passatta da var, o da 219 u geçmiyor.

1.4 TSI Passatta yok ama, benim dışımda 224 - 230 - 225 görenler var.
  • @Pritt31
    Golf V 140 hp, rapma asagı ve duz yolda 225. Rampa asagı arac bildiginiz fren yapıyor 225i gecmemek icin. Tecrube ile sabit.
  • 140 ve 170lerin üretim serisine göre 220 ve ya 240 limitörlü oluyo ben yokuş aşağı denemelerimde de 220yi geçemedim..
  • Herkese Merhabalar,

Uzun suren arastirmalar sonucunda bende araniza katiliyorum. 46. Haftada teslim edilmek uzere Jetta 1.4 TSI 122 HP Manuel Highline aracimi siparis etmis bulunuyorum.

Konudaki sayfalarin neredeyse %80 ini okudum okumaya devam ediyorum. Tabiki anlamadigim ya da yanlis anladigim noktalar vardir, olabilir.

Bugun aklimda 122 HP likte cift besleme olmadigina fakat diger gucteki araclarda mevcut olduguna dair bir soru olustu ve bunu VW sayfasindaki online yardim bolumune yazdim ve asagidaki konusma gecti.

Sorulari yanlis sormus olabilirim bu konuda pek bilgili degilim. Konuyu ackikliga kavusturacak bilgi ve tecrubelerinizi duymak isterim. Simdiden herekse tesekkur ederim.

Ersen> Merhaba ben Ersen, nasıl yardımcı olabilirim?
    xxxx> Merhaba Ersen Bey
    xxxx> Ben TSI motorlar hakkinda bilgi almak istiyorum
    xxxx> Aklimda birkac soru var
    Ersen:
    merhaba Volkan Bey, buyurun
    xxxx> Yanlis biliyorsam lutfen duzeltin saniyorum TSI Twincharged Stratified Injection demek
    Ersen:
    doğrudur Volkan Bey
    xxxx> Yanki iki besleme var demek dogru mudur?
    Ersen:
    evet gücü destekleyen 2 birim var biri turbo diğeri de kompresör vardır.
    xxxx> peki bu 122 HP lerde ve 160 HP lerde de ayni mi?
    xxxx> yani 122 HP lerde hem turbo hemde kompresor mevcut mu
    Ersen:
    evet aynı şekilde motor hacmi ve motor özelliği aynı sadece baygir gücü farklılığı vardır.
    xxxx> bir internet sitesinde soyle bir yorum okudum
    xxxx> ve kafam karisti
    xxxx> aynen kopyaliyorum
    xxx> 22 GERÇEK TSI DEĞİLDİR...TFSI MOTORDUR....twincharged stratified injection değil 122 motorlar TWİNCHARGE İKİLİ BESLEME DEMEK....122 LERDE SADEE TURBO WAR
    xxxx> ikinci bir turbo olan TSI motorlar mevcutmu sorusu geliyor bu durumda aklima?
    xxxx> arkadasimda 2009 scirocco var ve supercharger oldugunu soyledi
    Ersen:
    çift turbo TSI motor için geçerli değil 2,0 TDI (dizel) motorlarda kullanılıyor Volkan bey
    kiyan> anladim tesekkur ederim
    kiyan> iyi calismalar diliyorum
    Ersen:
    rica ederim.

• arkadaş yanlış anlamış galiba sizi biraz;twin charge ve twin turbo farklı kavramlar.. çift turbo yanlış bi kelime grubu aslında çünkü iki adet turbo yok bi turbo bi kompresör var arkadaş bunu başta söylemiş zaten size ama tahmin ediyorum ki çift turbo dediğiniz de bi-tdi'ı düşünmüş.. 140,160,170 ve 180lik tsı motorlar twincharge 122lik olan motor singlecharge'dır kompresör ü yoktur.
  • 122 hp / 200 nm lik passatimi nasıl 160 hp / 240 nm yaparım bilgisi olan var mı?

Ücret ve dsg dayanıklılığı nasıl olur acaba?
  • @kaekulus79, hocam 122lik TSIde tek turbo vardır. 140-150-160-170-180lik TSIlerde ise hem turbo hem de kompresör var (twincharger geçer), çift turbo ise yeni Amarok'ta ve bazı Transporter modellerinde var (biturbo geçer) yani bunda bildiğimiz turbodan iki tane var..

@mbtaskale, hocam İstanbul'da isen chip tuning için Ataşehir'de Mehmet Gazihan var.. bir ziyaret et veya ara: 0537 4660858
  • Biraz once VW Dogus ve Eskihisari aradim. Artik 160 beygirlik Jetta gelmiyormus. Secenekler sadece TSI 1.2 105 HP ve 1.4 122 HP.

Bunlarada da sadece manuel vites mevcut. Arabalarinizin kiymetini iyi bilin derim.
  • konuya 1,2 TSi ne zaman ekleyeceksiniz acaba? onunla ilgili bilgileri de okuyalim. gerci bugun alicam ama olsun
  • TSİ prins marka lpg montajı

ömer usta otogaz / FLORYA
    0212 424 36 36

MONTAJ RESİMLERİ--------->http://forum.donanimhaber.com/m_52770074/mpage_1//tm.htm#52960507
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer-usta otogaz

TSİ prins marka lpg montajı

ömer usta otogaz / FLORYA
    0212 424 36 36

MONTAJ RESİMLERİ--------->http://forum.donanimhaber.com/m_52770074/mpage_1//tm.htm#52960507

Ne kadara mal oluyor?
  • sayın E.TAH

DAHA GENİŞ VE KAPSAMLI BİLİ İÇİN LÜTFEN İRTİBATA GEÇİNİZ

İRTİBAT TEL

0212 424 36 36

0533 514 14 08

ÖMER USTA OTOGAZ/FLORYA
  • Detaylı bilgiyi burdan verin ki insanların fikri olsun... ben aramam ünkü samsunda yaşıyorum ama; fiyat hakkında fikrim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.TAH

Detaylı bilgiyi burdan verin ki insanların fikri olsun... ben aramam ünkü samsunda yaşıyorum ama; fiyat hakkında fikrim olur.

tsi motor araç kullanılıcıları

*öncelikle bize motor numarasını veriyor
    **verilen motor koduna montaj yapılabilirmi die ana merkeze soruyoruz
    ***merkez bize takılabilr cevabını veridkten sonra sizin motor koduna göre kit siparişi veriyoruz,
    ****verilen sipariş sizin sizin araca göre yani sizin motor koduna göre ecu (elektronik beyin)dediğimiz ana beyine yükleniyor,yani sizin araca özel bir program gaz ecusü elektronik beyine yükleniyor ve bu şekilde montajı yapılıyor.
    *****montajı tamamlandıktan sonra ürünün 2 yıl yada 100.000 km garantisi mevcuttur.
    ******maxsimum %33 tasarruf elde ediceksiniz , şehirler arası yolda bu oran yükselicektir
    *******tsi ve fsi lpg montajı yaptığımız araç sürücüleri ile devamlı irtibat içerinsedeyiz ve herhangi bir sorun ile karşılaşmadık.

3500 tl maliyeti vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömer_usta_otogaz -- 28 Eylül 2011; 13:07:05 >

• Benzin ve LPG kullanımı ile toplamda maksimum %33 tasarruf edilecek ise ve LPG siz 100 km de 9 litre benzin tüketildiği düşünülürse kendi kendini minimum 27500 km sonra amorte etmeye başlar. ( benzinin litresi 4.30 TL olarak kabul edilirse )

Bu LPG sisteminin çalışma prensibi ile ilgili teknik bir döküman var mı?. Bir zamanlar FSI motora LPG uygulanıyordu ama 3500 devirden sonra LPG sistemi devreye girdiği için tercih eden olmamıştı.
  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.