Şimdi Ara

tsi veya opel 1.4 t lpg uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
9.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eski arabamı satıyorum şimdiye kadar hep dizel kullandım. yeni alcağım araba lpg li olabilir fakat emin değilim aklımda 4 model var

dizel olarak ya ford focus mk 2.5 yada renault megane

lpg'li olarak leon-golf 1.4 tsi yada opel astra 1.4 T fakat bu araçlara lpg uyumlumudur ? prins taktırmayı düşünüyorum fiyatlatı 3500 küsür sorun değil fakat benim için yakıt sarfiyatı önemli

yıllık yaklaşık 30.000km'nin üstünde yol yapıyorum

• Ben de bir ara 1.4TSI GOLF 7 almayı ve lpg taktırmayı düşünüyordum fakat sonrasında PRINS'le görüşüp motor numarasına göre 7-8 bin LPG montaj maliyetlerinden bahsedince ve Ankara'dan bir arkadaşımın yılların LPG ustası TSI motorlara LPG uygulansada hangi marka olursa olsun sorun yaşayabileceğimi söyleyince vaz geçtim. Astra 1.4 T taktıran arkadaşlar var sorun yaşayan yok ama onda da subaplar magnezyum alaşım olduğundan subaplar aşınıyor diyorlar ama çelik subaplarla değiştirilebiliyor ve bir daha sorun olmuyormuş. En güzeli Astra 1.6CDTI 136 beygir 320 NM tork. Torku ve gücü hissetiriyor koltuğa yapıştırıyor, tüketimde de gayet cimri. Sanki D sınıfı 2000 motor bir araç kullanıyormuş hissi veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skycool

Ben de bir ara 1.4TSI GOLF 7 almayı ve lpg taktırmayı düşünüyordum fakat sonrasında PRINS'le görüşüp motor numarasına göre 7-8 bin LPG montaj maliyetlerinden bahsedince ve Ankara'dan bir arkadaşımın yılların LPG ustası TSI motorlara LPG uygulansada hangi marka olursa olsun sorun yaşayabileceğimi söyleyince vaz geçtim. Astra 1.4 T taktıran arkadaşlar var sorun yaşayan yok ama onda da subaplar magnezyum alaşım olduğundan subaplar aşınıyor diyorlar ama çelik subaplarla değiştirilebiliyor ve bir daha sorun olmuyormuş. En güzeli Astra 1.6CDTI 136 beygir 320 NM tork. Torku ve gücü hissetiriyor koltuğa yapıştırıyor, tüketimde de gayet cimri. Sanki D sınıfı 2000 motor bir araç kullanıyormuş hissi veriyor.

şu anki aracımı satınca elime 45 küsür bi rakam geçiyor o yüzden 1.6 cdti astra alma şansım yok malesef.Çelik subap pahalı bişey değil onuda takarım sorun değil yeterki araçta tam uyumlu olsun ve performans kaybı 5-10 bg den fazla yansıtmasın bu yüzden prins takmak istiyorum zaten.
    dediğiniz 7 bin liralık olan sıvı sistem sanırım evet o biraz tuzlu kaçıyor o yüzden düşünmüyorum verebileceğim max rakam 4 bin

• Tsi hakkında çok bilgim yok ama astra j için konuşuyorum tüm benzinli motorları lpg ile uyumlu. Ben 1.6 115 motoru 25 bin kmdir brc ile sorunsuz kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: redplay

Tsi hakkında çok bilgim yok ama astra j için konuşuyorum tüm benzinli motorları lpg ile uyumlu. Ben 1.6 115 motoru 25 bin kmdir brc ile sorunsuz kullanıyorum.

astralar landirenzo veya prinsin turbo yağlamalı sistemi ile uyumluymuş bunlardan birini takmayı düşünüyorum eğer alırsam.

Peki bu aracın çekişini düşürürmü yani yokuşta tıkanma sollamaya çalışırken aniden kesilme vs. gibi
  • Yıllarca lpg li 1.4 t astra j kullandım. Kit landirenzo turbo yağlamalı kitti. En ufak sorun yaşamadım hatta foemda var lpg li olarak dynoya soktum 145 hp çıkmıştı sonuç. Aracı tabiri caizse babanın oğluna sat diye bir tabir vardırya aynen öyle oldu 6 aydır babam kullanıyor. Lpg ile 50 bin km oldu ve en ufak bir hata halen yok. Uzun yolda 17 18 kr. Ş.içi 22 23 krş yakıyor. Çok ekonomik keyifli bir araba. Cosmo veya soort astra süper olur özellikle 1.4 t olacak çelik subap falan hikaye iyi bir ustaya taktır sorun yaşamazsınız.

Ben bu araçtan sonra insignia 1.6 170 hp otm cosmo aldım. Bunada lpg taktıracağıö sıvı sistem herkese saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 Tsi motor lpg uyumu hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp___

Yıllarca lpg li 1.4 t astra j kullandım. Kit landirenzo turbo yağlamalı kitti. En ufak sorun yaşamadım hatta foemda var lpg li olarak dynoya soktum 145 hp çıkmıştı sonuç. Aracı tabiri caizse babanın oğluna sat diye bir tabir vardırya aynen öyle oldu 6 aydır babam kullanıyor. Lpg ile 50 bin km oldu ve en ufak bir hata halen yok. Uzun yolda 17 18 kr. Ş.içi 22 23 krş yakıyor. Çok ekonomik keyifli bir araba. Cosmo veya soort astra süper olur özellikle 1.4 t olacak çelik subap falan hikaye iyi bir ustaya taktır sorun yaşamazsınız.

Ben bu araçtan sonra insignia 1.6 170 hp otm cosmo aldım. Bunada lpg taktıracağıö sıvı sistem herkese saygılar.

hocam sıvı kitler biraz pahalı malesef. Landirenzo veya prins öneriliyo zaten peki araçta çekişten düşme yok dimi yokuş çıkarken veya uzun yolda

çünkü ilk defa lpg li araç kullanacağım için bi türlü karar veremiyorum kimi lpg ye bulaşma kimi lpg iyidir diyo ortada net görüş yok bi türlü

• Vril kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle performans olarak çok iyidi. Standart bir sürücü aradaki farkı anlayamaz. Kesinlikle tavsiye ederim pişman olamazsınız. Aracın keyfini çıkararak binersiniz.

Sıvı sistemler pahalı haklısınız ama tasarruf oranı daha yüksek hiç benzin tüketmiyor. Saygılarımla

• quote:

Kesinlikle performans olarak çok iyidi. Standart bir sürücü aradaki farkı anlayamaz. Kesinlikle tavsiye ederim pişman olamazsınız. Aracın keyfini çıkararak binersiniz.

Sıvı sistemler pahalı haklısınız ama tasarruf oranı daha yüksek hiç benzin tüketmiyor. Saygılarımla

anladım hocam yani 140 bg en fazla 130'a falan düşer sanırım.

açıkçası o kadar aşırı bi tasarrufada ihtiyacım yok şu anki aracım sakin kullanımda 28 normal kullanımda 30-32 kuruş yakıyor

benim istediğim 25 falan yakması yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vril

quote:

açıkçası o kadar aşırı bi tasarrufada ihtiyacım yok şu anki aracım sakin kullanımda 28 normal kullanımda 30-32 kuruş yakıyor

Ben yukarıda yazdım ölçüm yaptırmıştım lpg ile 145 hp çıkmıştı. Bu formda paylaştım astra dyno ölçümü diye galiba başlık açmıştım. Fotoğrfınıda koymuştum. Yani 130 hp ye falan düşmesi imkansız.

Standart bir kullanıcı olarak ş.içi 22 23 krş civarı tüketir diye düşünüyorum. Montaj kalitesi çok önemli. Prins takacaksan Yusuf Koparanı (izmir) tavsiye ederim. Bu işin piri sağlam ve temiz bir usta müşterisibe ve işine saygısı var. Landirenzo takacaksanda Yağmur otogaz izmir iyi esnaf bunlar.

Saygılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vril

quote:

Ben yukarıda yazdım ölçüm yaptırmıştım lpg ile 145 hp çıkmıştı. Bu formda paylaştım astra dyno ölçümü diye galiba başlık açmıştım. Fotoğrfınıda koymuştum. Yani 130 hp ye falan düşmesi imkansız.

Standart bir kullanıcı olarak ş.içi 22 23 krş civarı tüketir diye düşünüyorum. Montaj kalitesi çok önemli. Prins takacaksan Yusuf Koparanı (izmir) tavsiye ederim. Bu işin piri sağlam ve temiz bir usta müşterisibe ve işine saygısı var. Landirenzo takacaksanda Yağmur otogaz izmir iyi esnaf bunlar.

Saygılar

hocam izmire gitme şansım yok malesef lpg montajı için :) ankarada yaşıyorum en fazla civar illere gidebilirim konya eskişehir vs

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.