|
TSMC, 2nm üretim sürecinde %60 verime ulaşarak beklentileri aştı
-
-
-
İşiniz gücünüz boş yapmak .aynı verimliliğe diğer üreticiler de ulaşsa ne olur biliyormusun ucuzluk olur .fanboyluk enflasyon akıl ucuzluk getirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 7 Aralık 2024; 16:10:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tmsc nın sırrı nedir böyle hiçbir şirketin yapamadığını yapabiliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Döküm / casting işinden başka bir şeyle uğraşmıyorlar. Samsung gibi rezil değiller.
Adamlar tek işe kafa yoruyorlar ve piri olmuşlardır ki olağandır.
-
Hocam alakası yok Intelin de odak noktası çip ve bellek üretimi ama düştüğü durum ortada.Üstelik Samsung bir çok konuda çok iyi kamera,ram,ekran,telefon,tablet ve daha sayısız konuda dünyanın en iyilerinden ama döküm işinde farklı bir durum var.Bence ileri nanometre üretiminde Tsmc nin çözüpte diğerlerinin çözemediği bir nokta var.Teknolojik bir sır sadece Tmsc nın bulduğu.
TSMC kolpacı bir şirket, ama ne şanslılar ki rakipleri sürekli sorunlar yaşıyor
Mesela cihazlardaki ölçülen transistor yoğunluğuna bakın. N3E için bildirdiği ve pazarladığı transistor sayısı kaçmış? 216 ama cihazlardaki pazarlanana göre çok düşük
N3B de daha fazla EUV var bu nedenle daha yoğun ama neredeyse 1 üretimde bu rakamı yakalamayı başarmış oda M3 Max da ama diğerlerinde başarısız olmuş
Samsung ise 190 demiş, 189.8 çıkmış.
Verim oranı defect rate e göre hesaplanır, yield %60 demesi tamamen boş ifadeler, neden mi?
December 2019, TSMC announced peak yield per wafer of over 90% for their "5 nm" test chips with a die size of 17.92 mm2
Defect rate 5 nm için 17.92mm2 alanlı bir çipsette 0.591 defect rate demek. Çipset büyüdükçe verim düşer
Eğer Apple A18 Pro 105mm2 bir çipset üretmek isterseniz verim oranı %90 dan, %55 e düşer
Intel ne demişti? defect rateleri intel A18 0.4 den düşükmüş gelin aynı defect rate ile inceleyelim ama TSMC nin örnek çipsetini kullanalım
Yani ortada %60 bir verim yok. Eğer aynı test çipseti N2 için kullanılmış ise defect rate 2.9 demektir yani başarısızlık
-
Samsung 3nm de yüzde 20 verimdeyken adamlar 2nm de yüzde 60 verim mi? Rekabet git gide ölüyor çipler git gide pahalanacak gibi. -
azcık anladım ama döktürmüşsünüz kısacası şunu sorayım xiaomi 15 samsung s25 gibi son nesil cihazların işlemcisi nasıl sizce alınır mı 3-5 yıl boyunca sorunsuz pil performansı işlemci açısından gerçekten iyi cihazlar mı yoksa bir sene daha beklemek mi gerek ?
-
Ulaşsın, ben mi engelliyorum :)
Birkaç sene önce hem Apple hem Qualcoom hemde Google Samsung'un müşterileriydi. Kalitesiz, çok pil tüketen aşırı şekilde ısınan işlemciler ürete ürete hepsini TSMC'ye kaptırdı. Vaziyeti okadar trajikomik bir hale düştüki kendi ürünü olan Exynos işlemcilerini bile TSMC'ye ürettirmenin yollarını arıyor.
Bide Fanboy falan yazmışsınız, ne maksatla yazdınız anlamadım? 😁
8 Elite 2 veya D9500 beklemenizi öneririm.
D9400 Armv9.2 ama Armv9 özelliklerini tam anlamıyla kullanamıyor seneye gelecek telefonlarda bunların aktifleştirilmesi ve daha fazla ARM teknolojisi entegresi söz konusu.
Bunun dışında benzer bir durum 8 Elite 2 için de geçerli. Bu çipsetin de Armv9 üzerine olması bekleniyor.
Seneye çıkacak cihazlarda hem UFS hem de Ram açısından büyük bir değişim yaşanacak LPDDR5X den LPDDR6 ya. UFS 4 den ise UFS 5 e geçiş. Bunlara ek gelecek seneye çıkacak Çin OEM telefonlarında en az 500 mAh pil artacak diye bir söylenti var.
Angle API ve 16 KB page size ile uygulamalar daha iyi hale gelecektir. Ama bunların zorunlu olduğu tarih 2026 Ocağı.
S26 beklemeye değer mi pek bilmiyorum zira Samsung sürekli maliyet azaltma politikası gittiği için hayal kırıklığı yaşatır mı çıkınca belli olur ama diğer cihazlar da gelişme kayda değer
-
Keşke rekabet olsa da son tüketici kazansa ucuza son teknoloji verimli ve ucuza gelse teknoloji. Lakin birkaç sektör sekteye uğradığında ( amd ekran kartları, intel işlemcileri, samsung exynos çöpü.. gibi ) olduğunda rekabet olmuyor son tüketiciye pek faydası olmuyor maddi anlamda.
-
o zaman hocam şöyle güzel ve ucuz bir 8elite ya da 9400 makine alıp 3 sene sonra geri gelmek lazım zira 2026 ocak erteleme vs derken ancak piyasaya girerler teşekkür ederim bilgilerin yarısından çoğunu anlamadım ama pili en iyi giden ısınma sorunu olmayan cihazı alıp geçeceğim.
-
Qualcomm ve MediaTek çip setleri genelde ekimin sonunda tanıtılır fakat uluslar arası satış için beklemeniz gerekiyor. Mesela geçen sene Xiaomi 14 (2023) ün ülkemizde satışa sunulması Mart 2024 ü buldu. Şimdi 8 Elite 2 nin 2025 ekimde tanıtılacağını varsayarsanız, bize gelişi 2026 Mart'ı bulacak. Bence gelecek seneki telefonlar beklemeye değer ama bu durum sadece beklemekle değil ekonomik tarafı da var, eğer ihtiyacınız varsa umarım size hitap eden telefonu bulabilirsiniz.
-
bunu şu sebeple dedim bazı zorunluluk 2026 ocak dediniz ya erteleme vs derken s27 de ancak gelir o o zamana daha 2 sene var 2 sene daha bekleyemem en iyi koşulda evde telefon 5-6saat ancak ekran veriyor
-
2026 ya neredeyse 13 ay var, 2024 üzerinden düz hesap yapınca 2 sene gibi geliyor ama kafadan sadece 1 yıl var. 2026 da S26 geliyor. Samsung tanıtımları ocak ayında olur şubat ayında satışa sunulur yani S26 için 15 gibi oluyor
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X