Şimdi Ara

TSMC'nin silikon plakası çöpte bulundu: Yarı iletken dünyasında ilginç olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSMC'nin silikon plakası çöpte bulundu: Yarı iletken dünyasında ilginç olay
    Çin'in Nanjing şehrindeki TSMC'nin Fab 16 fabrikası yakınlarında, bir Reddit kullanıcısı tarafından 12nm'lik bir TSMC silikon plakası (wafer) çöp kutusunda bulundu. Bu olay, yarı iletken üretim süreçlerinin karmaşıklığını ve "chip binning" kavramını mizahi bir şekilde gündeme getirdi.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen AI Max+ Pro 395 test edildi: İşte erken sonuçlar

"Chip binning", üretilen çiplerin performanslarına göre sınıflandırılması işlemi olarak açıklanıyor. En yüksek performans gösteren çipler üst sınıflara ayrılırken, daha düşük performanslı veya kısmen kusurlu çipler alt sınıflara yerleştirilir ve genellikle daha düşük fiyatlarla satılır. Örneğin, bir çekirdeği arızalı olan bir çip, sekiz yerine yedi çekirdekli olarak piyasaya sürülebiliyor. Bu sayede, üretim sırasında ortaya çıkan kusurlu veya düşük performanslı çipler de değerlendirilerek israfın önüne geçilmiş oluyor.

Atık yönetim süreçleri kritik önem taşıyor

Reddit kullanıcısı AVX512-VNNI tarafından bulunan bu silikon plakası, aslında litografi makinelerinin kalibrasyonu için kullanılan bir test plakasıydı ve müşteri tasarımlarını içermiyordu. Bu durum, herhangi bir gizli tasarım veya değerli teknolojik bilginin açığa çıkma riskini barındırmıyordu. Ancak yine de bu tür plakaların değeri göz önüne alındığında, olay son derece dikkat çekici.

TSMC'nin silikon plakası çöpte bulundu: Yarı iletken dünyasında ilginç olay
    Reddit kullanıcıları, plakayı kurtarma ve çerçeveleyerek duvara asma gibi yaratıcı fikirlerle olaya esprili yaklaşımlar sergilediler. Bu durum, yarı iletken endüstrisinde kalite kontrol ve atık yönetimi süreçlerinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/tsmc-silicon-wafer-found-near-taiwan-based-fab-dumoster_id168109
    Kaynak:https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1izybm4/found_this_in_a_dumpster_near_tsmc_fab_how_to_cut/

• Belli ki o kişi TSMC'nin çöp kutularını karıştırıyor. :) normal bir sokağın çöp kutusunda çıkacak bulunacak değil ya.

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    Aynen. Tam da adamı bulmuş yani bir de, adamın niki AVX512-VNNI (Vector Neural Network Instructions)

• Bulsam ben de alır duvara asardım şahsen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde karton toplayanlar, orada wafer toplayanlar...

• Sanat eseri mübarek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamanında çöpten oy pusulası çıkıyor diyorlardı şimdide wafer çıkmaya başlamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknoloji casusu olmasa...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.