Merhabalar herkese... Taahhüdüm 1 Mart 2022 tarihi itibarıyla doluyormuş. Bu noktada yeni yılın zamlı fiyatları gelmeden bir paket seçmek istiyorum. İlk 12 ay için 110 TL, sonraki 12 ay ise 120 TL olarak söylenildi. Bu doğrultuda sizce 50 Mbps nasıldır? Hızı gayet yerinde midir? (Bulunduğum bölgeyi kontrol ettiğimde 58 Mbps'e kadar aldığı söylenildi) |
TT 50 Mbps Nasıldır (?)
-
-
hattınız nasıl? kaç mbps destekliyor ?
-
Hat değerlerinizi atar mısınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kendileri mi aradı nasıl aldınız bu fiyatı? Benimki de bu ay son bana telefonla 145-155 teklif ettiler 50 mb için (vdsl)
-
Bulunduğum bölge itibarıyla 58 Mbps denildi.
-
Hmm gene de siz türknet e geçin tt fiyatları uçtu tabi siz bilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nerden bakılıyordu acaba?
-
Bağlantı kopması yaşamıştım. Sonrasında taahhüdümün bittiğini hatırlattılar. Yılbaşı gelmeden geçin diyerekten...
Sonra paketleri sorduğumda bu cazip gibi geldi doğrusu...
Acaba nasıldır? Makul bir hız mıdır?
-
Hocam modeminizin arayüzüne giriş yapmanız lazım genelde 192.168.1.1 ya da 192.168.0.1 şeklinde bir adres şeklinde olur.
Modem marka/modelinize göre arayüzdeki yeri değişecektir. ZyXEL modemlerde xDSL istatistikleri adı altında yer alıyor bu bilgiler. Kendi modeminizde bu alanı kontrol etmenizi kesinlikle öneririm. SNR, CRC değerlerine göre hat değerleriniz ve bahsettiğiniz hattınıza max verilebilecek hız değerini burada görüntüleyebilirsiniz.
Dedikleri de doğru yetkililerin maalesef 20 TL civarında belki de daha fazla fiyat artışı olacak taahhütlü hatlarda. Turkcell, Turk Telekom yeni zamlı tarife fiyatlarını sundular genel kullanıcıya. Yeni yıla da pek bir şey kalmadı. Ya netspeed/türknet gibi alternatif telekom firmalarına ya da tt ile devam ederek kullanıma devam etmeniz gerekmekte bu durumda.
Max 58 Mbit verilebileceği bilgisi verildiyse tahminimce santrale olan uzaklığınız biraz fazla. Benim de tahmini 51-54 arası 350m uzaklıkta.
Hat değerlerinize bakarak söylüyorum. Bu iki alternatif telekom firması da sizin bahsettiğiniz hız değerine sahip pakete (Netspeed 75 - 94TL) (Türknet - 99TL 100 Mbit'e kadar.) sahipler. Memnunsanız taahhüt sürecini devam ettirebilirsiniz bu sebeple de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 21 Aralık 2021; 21:33:10 >
-
ben yakın zamanda türk telekoma geçtim türknette sürekli kopmalar yaşandığı için, açıkcası hem pinglerim düştü hem kopmalarım yok oldu, bir sorun oluncada anında ilgileniyorlar müdürlüğe gittiklerimde, 20 lira fazla veriyorum sorun yaşamıyorum kafam rahat, sizinle benzer hat değerlerine sahibiz benimde 58 mbps maks ulaşılabilir hızım var 50-53 arası hız alıyorum 5 ms pingim var gayet stabil ve hiç teklemedi şu ana kadar kafam rahat aradığımda muhattap istiyorum diyorsanız türk telekomdan şaşmayın derim
-
ben şuan 16 mb adsl kullanıyorum sözleşmem ayın sonunda bitecek . 50 mb için Rakipsiz İnternet Devam Kampanyası adı altında 145/ 155 lira fiyat sundular . Size verdiği fiyat gayet iyi bence .Bana da aynı fiyatları önerirseler geçiş yapıcam.
-
50Mbps TTNET (159.90) kullanıyorum. Ben pc'den sörf yaparken aynı anda TV ve 2 telefon bağlı oluyor ve sıkıntı yaşamıyorum.
Günümüz için gayet yeterli bir hız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 22 Aralık 2021; 8:2:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size sunulan kampanyanın ismi neydi acaba söyleyebilir misiniz?
-
Rakipsiz internete devam olsa gerek...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende millenicoma 73 tl ödüyorum 79 mbit geliyor ama stabil değil, 12 ms ping var.
sizce turktelekom vdsl 121 TL den geçsem mi ,yoksa VDSL değerlerim nasıl fark eder mi etmez mi?
-
50 mbit 121 TL
-
Hocam hat değerleriniz iyi speedtest'de TTNET'te de aynı hızı alırsınız ama izlenen rota gereği yurtdışı pingleriniz düşer, ayrıca bildiğim kadarıyla millenicom superonline omurgasını kullanıyor yurtdışı çıkışlarında, superonline 200 mbps fiber kullanıp netflix'de 10 mbps gibi hızlar alıp 720p-1080p anca izleyebilen arkadaşım var. Çocuk daha 4k yayın yüzü göremedi hele pandemi başlarında 480p falan anca izliyordu dev gibi televizyonda bulanık şekilde. Yurtdışı bant genişliği olarak bildiğim kadarıyla TT en iyisi şu an. Eğer oyun oynuyorsanız Packet loss olaylarına falan hiç girmiyorum Turknet millenicom vs hala çok sıkıntılar yaşatıyor. Zira COD:Warzone ve birkaç oyunda NAT problemi falan da cabası. Kendim hem PS5 hem PC oyuncusuyum bugüne kadar tek bir problem yaşamadım.
Sağlayıcınızın yurtdışı hızlarını speedtest.net'den bir avrupa serverine single channel test yaparak görebilirsiniz. Multi channel test yanıltır.
Kendim FTTH(daireye kadar fiber) Turk Telekom 50 mbps abonesiyim, daha uygun fiyata Turknet vs.vs daha yüksek hız(aldatmacalı) alabilecekken almadım. Hatta superonline 200 mbps tarifesini aynı fiyata alabiliyordum onu bile almadım. Açıyorum Netflix daha ilk saniyeden 4k görüntü geliyor anında buffer, youtube instagram vs aynı şekilde. Superonline kullanan tanıdıklarımda arada instagram hikayeleri falan bekleterek açılıyor şaka gibi, yurtdışına ciddi bir bant daraltması uyguluyor maliyetlerden kısmak için. Mobil tarafında gösterdiği özeni fiber altyapıya asla göstermedi turkcell.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 3 Ocak 2022; 9:51:8 >
-
Anladım hoacam ttnet harici sıkıntı var diyorsunuz sanırım. ama bazı fiber aboneleri de çok memnunlar biz vdsl de sıkıntı çekiyoruz anladığım kadarıyla.
-
Hocam VDSL veya fiber farketmiyor senin VDSL bağlantın saha dolabına ulaştıktan sonra fiber altyapıya geçiyor zaten aynı omurga. Adam senin sokağını kazmamış son 100 metre vs. bakır gidiversin demiş sadece. Ben de corona ülkemize girdiği tarihlere kadar 3 seneye yakın Turknet kullandım bir problem yaşamadım yalan değil bağlantıyla ilgili, en son bir arızam oldu bir türlü ekip yollayamadılar geçtim telekoma uğraşamadım. Sorun anında muhatabın yok çok konuya yazdı buraya da yazayım, Turk telekom kendi abonesi olmadıkça mümkün mertebe arızaları kapatıyor ilgilenmeden. Ben Turknet'li iken defalarca arıza kaydım " MÜŞTERİ SORUMLULUĞUNDA/BİNA İÇİ ARIZA" diyerek kapatıldı, Telekom'a geçmek için başvurdum aynı porttan direk taşıma işlemi yapıldı yine arızalı tabi, tekrar kayıt açtım gelip baktılar saha dolabında benim girdiğim yuva(reglet) oksitlenmiş 10 saniyede temizleyip çözdüler. Ben Turknetten ayrılıp 24 ay imza attığımla kaldım bu kadarcık işlem için. Ama superonline ve millenicom'da bahsettiğim problemler hala geçerlidir, sorun yaşamaya da bilirsin kumar gibidir bu operatörler. Telekom tuzludur ama garantidir. Fiziksel arıza yaşayabilirsin çözülür ama modemde çıkan hızı speedtest'te alamama, DNS alamama, Konsol oyunculuğunda NAT vs gibi sorunlar yaşamazsın. Arka planda yazılımsal işleyişi güçlüdür.
edit: Telekom'u çok övdüm gibi oldu ama tavsiyelerim sadece internet-telefon altyapısı içindir, mobil tarafta en uzak durulması gereken operatör de Turk Telekom'dur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 3 Ocak 2022; 10:3:9 >
-
hocam galiba haklısın bende ttnete geçicem 50 mbit 121,90 TL den transfer kampanyası ile . 73 TL olan millenicom işkencesinden kaçacam, gerçi evde 1 saat online cs go s yapıyorum pek bir işim yok ama kızdım.
Benzer içerikler
- türk telekom magnet limitsiz
- türk telekom cayma süresi
- internet altyapısı yok ne yapmalıyım
- hgw fiber güçlü modem
- 444 0 375 sürekli arıyor
- en iyi internet
- ağda kayıtlı değil samsung
- internet hızlandırıcı
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- statik ip öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X