aynı başlığı soğutma bölümünde açmıştım ama cevap alamadım, sorunum şöyle; başlıktaki işlemci ve fanı kullanıyorum termal macun olarak arctic silver 5 kullandım. ancak işlemcide ortalama sıcaklık 45-46, core 47-50 arasında değişiyor. kasamda fan yönü önden arkaya ayarlı. 30 dk prime95 te core sıcaklığı 59 dereceyi görüyor. sistemimde overclock yok, sevmem de. sizce bu sıcaklıklar normal mi?
kimsede bu işlemciden yok mu? bari normal x2 3800+ sıcaklık değerlerinin ne olması gerektiğine dair birşeyler yazamaz mısınız? bir de anakartım epox 9npa+ ultra, işlemcinin voltajı biosta auto daydı, -0.1v düşürdüm sıcaklık 42 ye kadar düştü (0.1 den daha az seçenek yok yoksa daha düşürecektim) bu probleme neden olur mu?
sıcaklık olayı anakarttan anakarta değişebilir hatta işlemciden işlemciye bile az miktarda da olsa değişiklik söz konusudur . 59c çok yüksek değil prime95 için ama anakart biosunu update edebilirsin sıcaklık okumasında bi sorun olduğunu düşünürsen..
cevap için çok teşekkür ederim. biosu 8.11.2006 tarihli yani en son bios sürümü. cool and quiet özelliğini de çalıştırdım artık sıcaklık 39-45 arasında geziyor. sanırım arctic silver 5 geç te olsa görevini yapmaya başladı :) yabancı forumlarda okuduğuma göre 60 derece üzeri tavsiye edilmiyor. x2 3800+ çok iyi bir işlemci ancak performans olarak 3700+ ın gerisinde :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme