Bildirim
TT Yıllardır Bitmeyen HIZ Rezilliği / MH ve Saha Ekibi Kalitesizliği (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Kutunun hali içler acısı. Saha dolabı işlevsiz. Eger yakında bir santral veya DSLAM yoksa VDSL veremezler.
Aslında ilk mesajda belirttim eger hat degerlerinizi modem yanlış göstermiyorsa fazla bir kayıp yok. Lokal kablo veya iç tesisattan çok port sorunu gibi geliyor bana.
Bence taahhütsüz firmalardan birinden abonelik alın, sorun olmazsa o abonelikten devam edin. Denemekten zarar gelmez. Ancak VDSL de o kutu sıkıntı çıkarır gibi. -
Hocam gelmeyecekleri zaten belliydi, demiştim.quote:
Orijinalden alıntı: sinansouth
1 Şubat Cumartesiye Elitt hizmet için randevu aldım, gelen olmadı ve telefonuma arızanız çözümlenmiştir, kontrol edin giderildiyse bildirin giderilmediyse müşteri hizmetlerini arayın gibi bir mesaj geldi. Aynı gün müşteri hizmetlerini aradım ve tekrar randevu aldım 3 Şubat Pazartesi için. Bugün yine eve gelen olmadı, aynı mesaj geldi yine müşteri hizmetlerini aradım. Bu böyle kısır bir döngü mü? Bilerek mi yapıyorlar? Kardeşim ben senin müşterinim, her ay para, fatura ödüyorum ve aldığım hizmetten, internetinizden memnun değilim ve bunun çözülmesini istiyorum. Daha haklı bir şey olabilir mi? Telefonuma gelen mesajda "Değerli Müşterimiz xxx no'lu internet arızanız çözümlenmiştir. Kontrol etmenizi ve giderildi ise "GIDERILDI" boşluk "arıza no" yazıp 6606'ya göndermenizi, devam ediyor ise 4441444 u aramınızı rica ederiz." yazıyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda ise "Müşteriye Ulaşılamadı" bilgisini vermişler "ELİT" ekipler. Bana ulaşmadan arızayı nasıl çözümlemişler? Eğer hat üzerinden vs. uzaktan yapılan bir çözüm ise "ELİT" ekibin ne olayı var ki ekstra ücret alınıyor, normal arıza kaydı ekipleri de uzaktan bir şeyler yapıyor. Çileden çıkmamak mümkün değil. Tek istediğim, eve gelip şu şu şu yüzden bu sıkıntıyı yaşıyosunuz, şunu şunu şunu yaparsanız, veya siz ücret öder de biz yaparsak sorununuz çözülecek demeleri. Ben hayatımda böyle rezil bir hizmet görmedim. Forumda gördüğüm kadarıyla Turknet'in en çok eleştirildiği kısım -Turknet'e geçmeyi düşündüğüm için ondan örnek verdim- müşteri hizmetleri. TT'un 7/24 müşteri hizmetleri var da ne işe yarıyor! Üstüne bir de para verip evime ekip çağırıyorum sorunun ne olduğunu söyleyip çözsünler diye eve bile gelmiyolar. R-E-Z-İ-L-L-İ-K
Konudan bağımsız olarak bir de speedtest serverimi her seferinde farklı gösteriyor. Göknet Ankara, Kablonet Konya, Türk Telekom Eskişehir gibi. Normal mi? Ankara'da oturuyorum ve Türk Telekom kullanıyorum.
-
Peki ben VDSL'i falan geçtim, ki kendilerinin hipernet olarak adlandırdığı altyapının olduğunu yani vdsl olduğun söylüyolar. 16mbps hızı neden alamıyorum ben? Bir kaç gün içinde bölge müdürlüğüne gidip bizzat konuşucam. Yani 10-12 kişinin imzasıyla falan bu saha dolabı işini halledemiyorlar mı? Ankastre kutusu için neler yapılabilir bir de? Fiberde falan gözüm yok zaten bu saatten sonra öyle bi şey imkansız bence, yıl 2020 olmuş 16mbps adsl internette bile bu kadar sıkıntı çekiyorum.
Elitt ekipleri gelene kadar her gün aramaya devam edeceğim. Nedir yani gelmedikleri gibi bir de faturama 50 lira mı yansıtacaklar?
Sorunun benden kaynaklanmadığını düşündüğüm için bu kadar sinirliyim. Çünkü haklıyım, mağdurum ama herhangi bir şekilde yardımcı olmuyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinansouth -- 3 Şubat 2020; 14:44:55 > -
Hocam ısrarla VDSL var diyorlarsa yakında o dolabın yeni Tip babası vardır. Onuda kablo toplama kutusu olarak kullanıyorlardır veya belki de çoktan devre dışı bırakılmıştır. İsterseniz hattınızı VDSL porta aldırın. Ben en baştan beri port arızanız oldugunu düşünüyorum. Hat degerleriniz ADSL için o kadar kötü degil bence. -
Port değişimi talep ettiğimde kabul edecekler mi acaba? İç tesisatı kabloları cat5, cat6 ile falan değiştirmeyi düşünüyorum ama işin içinden çıkamam diye bulaşamıyorum, yapabilecek biri de yok etrafta. Elitt ekipler zaten eve bile gelmiyor. Son bir hafta falan daha uğraşıcam, sonra 10 ay boyunca taahüttümün bitmesini bekliycem başka benim yapabileceğim hiç bir şey kalmıyor çünkü.
Ailemin evinde oturuyorum şu an zaten, birkaç ay sonra üniversite için gidicem mezun olduktan sonra da altyapısı olan bir ev tutarım muhtemelen. Şu saatten sonra bir evin en önemli ihtiyacı altyapıdır benim için -
Cimerden BTK ya şikayet yazmayı denediniz mi? Belki bir faydası dokunur. -
"https://tuketicisikayet.btk.gov.tr" üzerinden bir şikayet gönderiyorum şimdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinansouth -- 3 Şubat 2020; 15:36:52 > -
Sonunda bir TT çalışanı kendi numarası ile beni aradı ve durumu izah etti. Bina içi tesisatı tamamen iptal olmuş, kablonun dışarıdan çekilmesi gerekiyormuş. 1-2 sorum var.
Kabloyu dışarıdan çekince herhangi bir şekilde sıkıntı yaratır mı dış etkenlerden dolayı zarar görür mü?
Kabloyu evin içinden delik açıp dışarı salmak yerine camın arasına sıkıştırsak çok zarar görür mü? (Camın, pencerenin dibinden kabloyu salıyosunuz, cam kapanıyor ama kablo eziliyor.)
Hangi tür kablo kullanmalıyım? Ankastre ile çok büyük bi mesafe olmayacak. (20m falan göz kararı) Tarifem 16mbps ama ileride de hızlı bir internet olursa diye kaliteli kablo olsun istiyorum. (Şimdilik max. 65mbps hız)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinansouth -- 3 Şubat 2020; 17:21:28 > -
ben dışarıdan kendim çektim,8 mbps'yi göremeyen hat 14 mbps almaya başladı. cat5e kablo kullan,cat6 gerek yok. eski binaların iç tesisatı çoktan çürümüş durumda.kabloyu ezme sakın, pencerenin çerçevesinden köşesinden matkap ile delik aç.bende 20m çektim sonuç mükemmel.quote:
Sonunda bir TT çalışanı kendi numarası ile beni aradı ve durumu izah etti. Bina içi tesisatı tamamen iptal olmuş, kablonun dışarıdan çekilmesi gerekiyormuş. 1-2 sorum var.
Kabloyu dışarıdan çekince herhangi bir şekilde sıkıntı yaratır mı dış etkenlerden dolayı zarar görür mü?
Kabloyu evin içinden delik açıp dışarı salmak yerine camın arasına sıkıştırsak çok zarar görür mü? (Camın, pencerenin dibinden kabloyu salıyosunuz, cam kapanıyor ama kablo eziliyor.)
Hangi tür kablo kullanmalıyım? Ankastre ile çok büyük bi mesafe olmayacak. (20m falan göz kararı) Tarifem 16mbps ama ileride de hızlı bir internet olursa diye kaliteli kablo olsun istiyorum. (Şimdilik max. 65mbps hız)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Şubat 2020; 17:31:17 >
-
En yakındaki elektrikçiye sordum cat5 birim fiyatı 2tl / cat6 2,5tl. Çok büyük bi fark olmadığı için hangisi daha iyi ve kaliteliyse onu almayı istiyorum. Cat5 ile de 75-100mbps'e kadar vdsl hızları sıkıntı yaşamadan alabilirim değil mi? Taahhütüm sonrası iss değiştirmeyi planlıyorum bu yüzden tekrar kablo değiştirmek zorunda kalmayım. -
Ben sizin bu sorularınıza cevap verdim bu konuda. Okudunuz, hatta cevap verdiniz.
Elektrikçiye gidiyorsunuz. CAT6 kablo alıyorsunuz. Bu kablonun bir ucuna rj11 yaptırıyorsunuz, renk olarak istediğiniz çifti kullanabilirsiniz, tercihen bu mavi beyazdır.
Bunun akabinde, rj11 jakı olan kısmı modemin yanında bırakıp geri kalan kısmı kutuya ulaştırıyorsunuz. Kutunun yanında bırakıyorsunuz. Sonra telekom ekibine bilgi veriyorsunuz geliyor ve montajını yapıyor.
1.KABLODA EK OLAMAZ OLMAMALI.
2. KABLO EZİLİP BÜKÜLMEMELİ.
3.Dış cepheden geçeceği için, kablonun dışına yine elektrikçiden en incesinden (cat6 sığacak kadar) spiral boru alabilirsiniz. Spiral borunun içinden geçirip cam pervazının köşesini de matkapla delerek kabloyu içeri alabilirsiniz.
not: spiral boruyu camın köşesinde bitireceksiniz, camdan içeriye sadece cat6 girecek.
İşlemler bu kadar. Size şu anlattığımı piyasada 100tl den aşağı yapmıyorlar. Kendiniz gidin malzeme alın elektrikçiden. En iyi cat6 dan alın ucuzunu almayın.
Not: gitmeden ölçü alın.
-
Teşekkür ederim ilgin için. Geçen günlerde bir güvenlik kamerası sistemi kurulmuştu apartmana. Onun kablolarının muhafaza edildiği bir boru değil de dikdörtgen şeklinde koruyucu bir şey var. Onun içinden geçirmeyi planlıyorum kabloyu, kameranın kablolarının yanından. Fakat eve kadar o koruyucu çekebilir miyim bilmiyorum, binanın dışında bir işlem olacağı için sıkıntı çıkarabilirler apartmandakiler. Cat6 için herhangi bir marka önerisi falan var mı yoksa kabloyu satan adama mı güveneyim? -
Marka farketmez. Satan adama en iyisinden ver de. Ona güven, bir sorun olursa zaten gidip kablo iyi çıkmadı dersin. Güvenlik kamerası kablolarının yanından geçirmemelisin. O kablolar elektrik kablosu mu yoksa veri akışı mı bilmiyorum ama parazit durumları yaşanabilir ve bu bir sorun olur.
Sen en iyisi alabiliyorsan havalandırma boşluğu veya merdiven arasından almayı dene. Yok olmuyor dersen camın köşesini del oradan aşağı sal kabloyu çok da kimseyi rahatsız etmesin ama. -
Unutmadan eklemem lazım. Çok büyük değişim de olabilir, olmayadabilir. Bunu kabul ederek bu işlere girişmelisin. -
Valla o kadar uğraştım uğraştım araştırdım ettim, en son Türk Telekom sorun olarak bunu gösterdi. Bununla çözüleceğini umuyorum, yoksa çok büyük sıkıntı. En geç 1 hafta içinde kablo olayını halledip buraya son durumu yazacağım. Çok büyük bi mesafe yok dışarıdan 8-10 metredir maksiumum, fakat görüntü kirliliği olmaması açısından bi şekilde monte edip ankastreye ulaştırmam lazım, yatay bi şekilde gidecek daha sonra aşağı inecek. Tek başıma pek gözüm kesmiyo yapmayı, ucuza kapatabilirsem bi elektrikçiye yaptırtıcam. İkinci katta merdivenle kablo döşeyim derken bi sakatlık çıkmasın -
Ben de aynı problemlerle karşı karşıyayım. Turk telekom’un altyapısını kullanan hiçbir firmaya geçiş yapmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçenize göre CAT7 veya CAT6E tavsiye ederim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
cat6 sert bir kablo zor biçim alıyor çekerken.5e yumuşak olduğu için rahat oluyor. 20m'de cat7 bile çeksen cat5e ile fark olmaz.quote:
En yakındaki elektrikçiye sordum cat5 birim fiyatı 2tl / cat6 2,5tl. Çok büyük bi fark olmadığı için hangisi daha iyi ve kaliteliyse onu almayı istiyorum. Cat5 ile de 75-100mbps'e kadar vdsl hızları sıkıntı yaşamadan alabilirim değil mi? Taahhütüm sonrası iss değiştirmeyi planlıyorum bu yüzden tekrar kablo değiştirmek zorunda kalmayım. -
Bu konuya da kablo çekim aşamalarını fotoğrafla eklerseniz, aynı durumu yaşayan insanlar google aramalarında konunuzu bulurlar ve onlara da kolaylık olur :) Detaylı öğrenmiş olurlar.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X