Şimdi Ara

TT Yıllardır Bitmeyen HIZ Rezilliği / MH ve Saha Ekibi Kalitesizliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bir elektrikçiyle konuştum kamera kablolarının olduğu kanaldan çekersen parazit olmaz dedi. Güvenmeli miyim bilmiyorum. Fazladan 50 lira falan para verip adama bırakmak istiyorum işi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendiniz de yapabilirsiniz zor bir iş değil ama siz bilirsiniz tabi. Parazit konusunu bilmiyorum ama oradan geçirmeseniz daha yerinde olur bence.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Kablo kutusu, kablo parası, işçilik parası vs biraz tuzlu bi fiyata tertemiz cat6 çektireceğim. Evladiyelik diyebileceğimiz türden. Kendim nasıl çekebilirim diye düşündüm, çok çirkin bi görüntü oluşacaktı. Paraya kıymaya karar verdim kutular içinde çekilecek kablolar.

• Siz bilirsiniz. Kaç tl acaba?
    Örneğin kablo markası nedir merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Şubat 2020; 13:27:35 >
    Berika sanırım kutunun üzerinde marka gibi gözüken sadece o yazıyodu. Modemden ankastreye kadar tamamen kablo kutusu, cat6e kablo montajı vesairesi hepsi 250 lira.

• Yüksekmiş oldukça. Vdsl2 geçip yeni modem masrafı da ekleseniz çok yükseliyor tutar.

En az bi yıl boyunca vdsl geçmeyi düşünmüyoruz. Bi yılın sonunda da 200-300 liraya yeni bi modem alıcaz artık. Bu evde oturmaya devam etmezsem adsl'den devam edilir belki, ailem pek fazla kullanmıyor.

• Telekom çalışanına ulaştım, gün içinde gelip ankastreye bağlayacak kabloyu. Ne kadar iyileşme olduğunu yine bu konu altından yazıp bilgilendiririm herkesi. Eğer isteyen olursa da kablo çekim işlemini detaylı anlatabilirim adım adım takip ettim sürekli.

• Anladım sizi. Kablo çekim aşamalarını fotoğrafladıysanız ekleyebilir misiniz?
    Elimde fotoğraf yok aklıma gelmedi. Ben balkondan yapılsın dedim, balkondan biri dışarı biri eve olmak üzere 2 delik açıldı. Ankastreye kadar kablo uzatılarak mesafeyi ölçtük. Daha sonra kablo kutusu sanırım adı, onların montajı yapıldı -2. katta oturuyorum, eğer yüksek katlarda oturuyorsanız kendiniz yapmanız tehlikeli olabilir.- Daha sonra kablo kutularının içerisine cat6e döşendi sırasıyla kutular kapatıldı. Ankastreye ulaşınca kelepçe ile kısa bi mesafe duvara sabitlendi çok dar bi alan olduğu için kutu koyulmadı. Ankastrenin orda bıraktık bi ucunu, evin içinde çapraz çiviyle vs duvarların diplerine sabitleyerek modeme kadar getirdik, sonrasına kahverengi beyaz renklerin ucuna başlığı takarak işlemi sonlandırdık. Bu işlemler çok daha ucuza çok daha kısa sürede yapılabilir fakat hem görüntü açısından bi çirkinlik yaratır hem de kablolar açıkta duracağı için zarar görebilir. TT çalışanının ankastreye işlem yapmasını bekliyorum. Eğer dedikleri gibiyse 16mbps'in tamamını alabileceğimi düşünüyorum, hız testlerini paylaşırım.

Belirttiğim gibi eğer güvendiğiniz bi elektrikçi varsa mahallede ve bütçeniz elveriyosa onlara yaptırmanızı tavsiye ederim. Veya ben bu işlerden anlarım diyosanız gerekli güvenlik önlemlerini alarak başlayın işe, adamların çıktıkları mesafeye çıkıp kutu vidalayıp kablo yerleştirmeyi benim gözüm yemedi açıkçası.

Veya bütün apartmana danışarak, bir toplantı yaparak binanızın iç tesisatını yeniletebilir bunlarla uğraşmayabilirsiniz. Bizim binamız oldukça eski ve apartman sakinlerinin de internet için uğraşıp masraf edeceğini düşünmediğim için kendimi kurtardım.

• Sizi anladım ama ADSL bağlantı türünde çok büyük bir değişim olmayacak hattınızda. VDSL e geçmiş olsanız hem hat değerleri çok farkedecek, hem de yüksek hız alacaksınız.
    (Kablo yeni, performası da iyi olacaktır)
    Taahhüt süresi içinde paket değişimi oluyo mu bilmiyorum yine indirimli bi şekilde. Başka iss geçme şansım da yok taahhüt süresi boyunca.

• Üst pakete geçişlerde taahhüt bozulmaz. Örneğin 35 tarifesine geçtiğinizde taahhütünüz etkilenmeyecektir.
    Not: Teyit ediniz çağrı merkezinden. Numarası 4441444.
  • Başka iss ye geçsenizde aynı hızı alırsınız ve yaşadıgınız sorunları yaşayabilirsiniz ! Çünki diger iss ler türk telekomun altyapısını kullanıcak !!! Size tavsiyem yaşadıgınız sorunu özel müşteri yönetimi diye email adresi var türk telekomun yaşadıgınız problemi güzelce detaylıca anlatın bi sorun oldugunu bu sorunu tespit etmelerini çözmelerini isteyin bunu yapmıyorlarsa fiber altyapı talep edin !
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Sorunum çözülürse başka issye geçmekten bahsetmiştim zaten.

Çözülüp çözülmediğini yarın anlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinansouth -- 4 Şubat 2020; 17:42:50 >
  • Pardon yanlış anlamışım...
  • Bugün kurulum vs. tamamlandı. İlk baktığımda ulaşılabilir hız 13-14mbps gözüküyodu, bi yarım saat sonra falan aşağıdaki gibi 10mbps'e düştü. Bana gelen hız da hala güncellenmedi, güncelleneceğini söylediler. Benim sorum, ankastreden modeme kadar tertemiz cat6 çektikten sonra ulaşılabilir hızın bu kadar düşük olması mümkün mü? Yetkililer bu ulaşılabilir hızla oynayabiliyo mu? Hızım güncellenmesini bekliyorum henüz.

TT Yıllardır Bitmeyen HIZ Rezilliği / MH ve Saha Ekibi Kalitesizliği
  • Hocam hazır tesisatı yenilemişsin, firmadan VDSL talep et. Böylelikle portunda degişir. Masraf boşa gitmez.
    Ekipler ulaşılabilir hız ile oynayamazlar. Ulaşılabilir hız, santral/dslam a olan uzaklık, lokal kablo, port, iç tesisat, dagıtım kutusu saglıgına göre degişir.
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Şu an 16mbps ADSL kullanıyorum. VDSL nasıl talep edeceğim acaba? VDSL pakete geçerek mi? Fiyatlarına baktım, Türk Telekom'da hiç uygun değil fiyatlar. Bu port olayını çözemedim bir de. Mesela x portunda farklı, y portunda farklı hız alma şansım var mı? İkisi de adsl veya ikisi de vdsl olsa.
  • Bir ara TT de üst pakete taahhüt sürenizi bozmadan geçebiliyordunuz. Taahhüt süresince 24mbps'lik pakette dişinizi sıkabilirsiniz.
    İlk mesajdaki hat zayıflamanız bence 16Mbps için uygundu, ona ragmen gelmedigi için porta suç atmıştım. Eski tip portlar sadece ADSL sinyali verebiliyor (muhtemel sizinki). VDSL için sizi yeni tip ADSL/VDSL destekli portlara alacaklar, böylelikle portunuz degisecek. Evet VDSL porta geçtiginizde hızınız yükselmeli, TR şartlarında VDSL max.100 mbps kadar veriliyor (Altyapının lokasyonda bulustugu degerlere göre). Adresinizde VDSL varsa teorik olarak hızınız yükselmek zorunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 5 Şubat 2020; 12:58:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.