Şimdi Ara

TTnet AirTies modemlerle AKK engellene bilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carter7415

Arkadaşlar bunun modemle alakası yok şöyle düşünün tarife değişikliğinde adamlar sizin hızınızı düşürüp yükseltebiliyorlar gelip biz modemden ayar yapıp şu kadar hıza sahip olalım demiyoruz.

Hızın düştüğünde tabii düzeltemezsin hiçbir şekilde yakalanmışsın sisteme artık :) önlemi en baştan alacaksın yanii :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Orijinalden alıntı: carter7415

Arkadaşlar bunun modemle alakası yok şöyle düşünün tarife değişikliğinde adamlar sizin hızınızı düşürüp yükseltebiliyorlar gelip biz modemden ayar yapıp şu kadar hıza sahip olalım demiyoruz.

Hızın düştüğünde tabii düzeltemezsin hiçbir şekilde yakalanmışsın sisteme artık :) önlemi en baştan alacaksın yanii :)

Hocam o şekilde de olabilir ancak her şey adamların ellerinde diye düşünüyorum.

• peki şunu anlamıyorum, kotayı aştın hızın düştü ama modemde halen 8mb hız gösteriyor
    hani ben bilmediğimden aklıma gelmiştir dedim ama ttnet teknik destek aramıştı bana bunu sordu normal hızda gözüküyor dedim öyle olmaması lazım hızınız anormel şekilde düşmüş ilgili birime aktarıcam dedi, demekki kota aşınca modemde de 1mb görünmesi lazım.
  • benimde O ayarda 3 tb dosya indirmişim yeni hızım düştü :D
  • arkadaş adamlar zorla mühendis yapıyor insanı yahu..

buradaki sıkıntı modemin dlsam a gönderdiği paket sayısında , bu sayı düşük gösterilebilirse sanıyorumki hız sınırlamasını yapamaz bu cihaz , içimizde modem yazılımı yazabilecek birileri yoktur sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

arkadaş adamlar zorla mühendis yapıyor insanı yahu..

buradaki sıkıntı modemin dlsam a gönderdiği paket sayısında , bu sayı düşük gösterilebilirse sanıyorumki hız sınırlamasını yapamaz bu cihaz , içimizde modem yazılımı yazabilecek birileri yoktur sanırım

hımm evet bu da bir fikir beyin fırtınasına devam edelim hiçbirşey imkansız değildir :)
  • zannetmiyorum böyle birşey olacağını , o zaman 1mbit tarifesinin ne anlamı kalırdı
  • Arkadaşlar, bu konuda çözümü olan ve paylaşan kim varsa birşey dememek lazım, ama bu yöntemler konusunda gerçekten teknik bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa çok iyi olur. Ama bana da bu mantıklı gelmiyor, yani olayı abone tarafından halletmek mümkün gibi gelmiyor. Ama kesinlikle olmaz diye de birşey diyecek bilgim yok.
  • Bence kesinlikle mümkün ama nasıl olur bunun yolunu bulmak lazım birşekilde ! çünki ttnetin sayfasına girip online işlemlerden tarifeni değiştirip kotanı öğrenebiliyorsan kesinlikle bu sunucularla irtibatını bir şekiilde kesmen lazım modemden...
    hiç olmadı saldırı yaparsın sunucuya kendini resetlemesini sağlarsın kotanda sıfırlanmış olur :D bu şakaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Mart 2012; 23:39:59 >
  • Bu konuyu da gördük sonunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Bu konuyu da gördük sonunda

ne yapalım artık dişe diş kana kan !
  • arkadaş işkembeden atmayı ne çok seviyoruz. biri demiş ki modeme girip çıkma fazla :) hızınızla oynayamazsınız. kota için modemi soguk yere koysanızda boş.
  • milyon dolarlık şirketin bu kadar basit yolla saf dışı bırakmak tuhaf geldi bana açıkçası. muhakak düşünmüşlerdir bunu
  • Hız düşünce modem safyasında 8Mbit gözüküyor ama speedtest ve indirme hızı rakamları aynı şeyi söylemiyor.
    Bence bu iş modemle olacak iş değil.
  • Düzeldi bağlantılar ttnet açtı vanayııııııı :D
  • bağlı olduğun hattın , hizmet numarasımı - telefon numarasımı yada her ne ise bilmediğim bir numara veya belirleyici bir bilgi ile DSLAM ,POTS veya CC cihazlarına tanımlanmış olması gerekir sonuçta bu hız düşürme işleminin yapılabilmesi için.

önceden hızı düşürememelerinin sebebi şimdi olduğu gibi hat hızı sabitken indirme hızına müdahale edemiyor olmalarıydı.
    şimdi ise yeni cihazlarla iki hız birbirinden ayrı olarak kontrol edilebiliyor duruma bakarak konuşursak.

buradaki faktör , hattı aldığımız cihazın bize gönderdiği octet (byte) kadar modeminde bu cihaza gönderiyor olması.
    yani cihaz kotayı aştığımızı buradan anlıyor olmalı 50gb aşımında anında hız düşmesi yaşandığına göre.

diyebilirsiniz ki modemi açıp kapadığımızda bu oranların sıfırlanması lazım.fakat tek taraflı bir iş değil demekki..

modem arayüzündeki istatistiklere bakılırsa gelen ve giden byte sayısı arasında bir oran var gibi , yani gelen her ton'a karşılık modemde cevap gönderiyor..

bağlantı modülasyon ayarlarında adsl , adsl+2 gibi modülasyon tipleri ile kota bilgisinin pek bir ilgisi olacağını sanmıyorum. biraz araştırırsanız anlayabilirsiniz.

kısacası modemin karşılık olarak hat aldığımız cihaza gönderdiği veri boyutunu custom made yazılımla yada harici bir donanımla daha düşük göstermedikten sonra veya sıkıştırma yapılabiliyorsa bir şekilde yapılmadıkça bu durumun bir çaresi olamayacak sanırım..

veya bir şekilde modemin bu cihazlara veri göndermesini engellemek gerekiyor..

kendi fikirlerim bunlar ,ama doğru ama yanlış..

• adsl no ile sistemden aldığınız ipler entegre ve trafiğinizde çok rahat takip ediliyor

belli iplere trafiği kota dışında bırakabilirlerde sistem üzerinde tivibu,ttnetoyun vb giibi.
  • Beyler şimdi benim anlamdım konu şu pek bu konularla bilgili olmasamda şimdi modem arayüzüne bakıyoruz gelen hızın 8mb oldunu gösteriyor ama biz 1mb kullanıyoruz şimdi gelen kablodaki hız 1mb olsa burda 1mb yazmaz mı ? benim anlamadım yer burası
  • BEnce bu olayda doğruluk payı var 5 yıl önce laptop pc de usb adsl modem kullanıyordum bilen bilir bu modem adsl çevirmeli modem bazen müşteri hizmetlerini aradığım oluyordu soruyordular modem açıkmı evet diyordum müşteri hizmetleri ise hayır modeminiz kapalı diyordu buda şu demek usb çevirmeli modemler işe yarayabilir...
  • Bende TR-069 kapattıktan sonra hız eski haline döndü ama tesadüf o zaman sadece.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.