Şimdi Ara

TTnet AirTies modemlerle AKK engellene bilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana konuda bazıları modeme uzakdan erişimi kapatıp hızının yüksek oldugu yazıyor yani modemi uzakdan baglantılarını kapatırsak hızımızla oynayamazlar mı ? bunu yapan arkadaşlardan açıklama bekliyorum teşekkürler...

• ne alakası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

ne alakası var

bende onu merek adiyorum biri yazmış anakonuya modeme kafaların göre ayar veremiyorlar falan diye
  • Adam gelip evdeki musuktan suyu kısmıyor, sana ayrılan hattın başındaki musluktan ayarlıyor, sen istediğin kadar eve giriş vanasını kilit altına al.
  • Aboneye atanan bant genişliği dsl sistemlerde DSLAM cihazından, uydunet gibi kablonet sistemlerinde modemden ayarlanır. yani TTNet aboneleri için bantgenişliğini modem üzerinden müdahale etme veya müdahele edilmesini önleme şansı yok. Ama uydunet kullanıcıları internette biraz araştırmayla bulacakları bazı yazılımlarla modem yazılımlarını değiştirip DOCSIS editörlerle hızlarını istedikleri gibi ayarlayabilirler. Bu konuda burada fazla detay verip Turksat memurlarını uyandırmamak lazım. Konuyla ilgili google yapıp bolca bilgiye erişebilirsiniz. 1mbit için abone olup 10mbit kullanmak mümkün yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3!S<3

Ana konuda bazıları modeme uzakdan erişimi kapatıp hızının yüksek oldugu yazıyor yani modemi uzakdan baglantılarını kapatırsak hızımızla oynayamazlar mı ? bunu yapan arkadaşlardan açıklama bekliyorum teşekkürler...

eger kotayı aşmadıysan iyi oku
    1.si pc den dns yi otomatik yap
    2.si 192.168.2.1 e gir ve orda adsl yada internet e bas orda dns e gir ve otomatik dns i iptal et elle gir ben google dns kullanıyorum
    3.sü ise modeme şifre gir vede modeme çok girme
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyvaan

quote:

Ana konuda bazıları modeme uzakdan erişimi kapatıp hızının yüksek oldugu yazıyor yani modemi uzakdan baglantılarını kapatırsak hızımızla oynayamazlar mı ? bunu yapan arkadaşlardan açıklama bekliyorum teşekkürler...

2.si 192.168.2.1 e gir ve orda adsl yada internet e bas orda dns e gir ve otomatik dns i iptal et elle gir ben google dns kullanıyorum

Ne yazık ki kotayı çoktan aştım ama 2 ay daha sözleşmem var ttnetle 2 ay bitmesini bekliyorum o zaman kadar bare hızım düşürülmesin diye geçici çözümler bulmayı düşünüyorum bu dediklerini bidaki ay için uygularsam ne gibi etkisi olucak bana anlatırmısın biraz diger arkadaşlarda kullanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3!S<3 -- 22 Mart 2012; 15:22:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline VDSL mi Kablonet mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modemle ne alakası var ? Adam CRM den hız profilini güncelliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Modemle ne alakası var ? Adam CRM den hız profilini güncelliyor...

Bende bilmiyorum eger anakonuyu incelersen bu konu hakkında bir konuşma var ama tam olarak çözemedim bide mesela sped test açıyorum ilk etapda hız 3-4mb çıkıyor 2-3 saniye sonra 1mb ile 090 arasında degişiyor sanki biri hızı görüce kısıyor gibi
  • hat türünü adsl2 2 adsl+ annex gibi seçmeyeceksin sadece gmt seçeceksin otomatikde bırakma :))
  • quote:

quote:

dnsle ne ilgisi var olayın adamların altyapısı zaten santralden istedikleri gibi hızlarını değiştirebilir. zaten ttnet verdiği modemlerde TR-069 kullanıyor. Rahatla girip çıkabilir modemlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorke07 -- 22 Mart 2012; 15:32:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

hat türünü adsl2 2 adsl+ annex gibi seçmeyeceksin sadece gmt seçeceksin otomatikde bırakma :))

bunu yapınca ne gibi fayda saglıcak bana ? biraz açıklama lütfen
  • valla benim kota 300 gb gerisini siz düşünün
  • quote:

valla benim kota 300 gb gerisini siz düşünün

Senin dedini yaptım denemekle birşey kaybetmeyiz

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

hat türünü adsl2 2 adsl+ annex gibi seçmeyeceksin sadece gmt seçeceksin otomatikde bırakma :))

Aga bende senin dedin gmt yok veya varsa ben mi göremedim ?

TTnet AirTies modemlerle AKK engellene bilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3!S<3 -- 22 Mart 2012; 15:46:14 >

• quote:

quote:

quote:

Ne yazık ki kotayı çoktan aştım ama 2 ay daha sözleşmem var ttnetle 2 ay bitmesini bekliyorum o zaman kadar bare hızım düşürülmesin diye geçici çözümler bulmayı düşünüyorum bu dediklerini bidaki ay için uygularsam ne gibi etkisi olucak bana anlatırmısın biraz diger arkadaşlarda kullanır

aştıysan yapma ha bide ben smile kullanıyorum

• modemi kapatıp açma falan deniyor de. dün modem hiç kapatıp açılmadığı halde, net bağlantısı da kesilmediği halde hız düştü. en azından torrent hız grafiği üzerinden bunu söyleyebilirim.

yeni sistemde ttnet hız ile direkt oynayabiliyor merkezden anladığım kadarıyla. bir dahaki ay daha kesin konuşmak mümkün ama şimdiki ilk iznelimlerim böyle.
  • modemden ttnetin tüm sunucularını dns adreslerini ip adreslerini engellersin olur biter.... tabii düzelmez ama en azından daha sonra sana erişimi imkansız olur..
    Domain Servers:
    NS Sunucuları
    ns1.ttidc.com.tr
    IP Address:
    88.255.231.0 - 88.255.231.255

inetnum: 88.255.231.0 - 88.255.231.255
    netname: TT_Net
    descr: TTNet A.S
    country: TR
    admin-c: HO114-RIPE
    tech-c: HO114-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: AS9121-MNT
    source: RIPE # Filtered

person: Hakan Ozkan
    address: TTNet A.S.
    e-mail: abuse@ttnet.net.tr
    phone: +90 532 6464687
    nic-hdl: HO114-RIPE

% Information related to '88.255.0.0/16AS9121'

route: 88.255.0.0/16
    descr: TurkTelekom
    origin: AS9121

% Information related to '88.255.128.0/17AS9121'

route: 88.255.128.0/17
    descr: TurkTelekom
    origin: AS9121

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Mart 2012; 18:22:45 >

• asla engeleyemezsiniz cahil cahil yorumculara inanmayın. hele hele modem paneliyle zerre alakası yok. tamamen ttnet ten yapılan bir müdehale bantgenişliğini otomatik sınırlandırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

asla engeleyemezsiniz cahil cahil yorumculara inanmayın. hele hele modem paneliyle zerre alakası yok. tamamen ttnet ten yapılan bir müdehale bantgenişliğini otomatik sınırlandırıyorlar.

Cahil cahil konuşma engellemessen senin ne kadar download yapıp yapmadığını heralde bilecek otomatik engelleyecek .... engellediğin taktirde hiçbirşekilde bilgine ulaşamaz
    engelini senin modeminden aldığı trafiğe göre yapıyor sonrada sistem atıyorum 180xxxxx nolu hizmet numarandan kısıtlıyor hızını ... sana kalırsa ip numarasından kısıtlıyor diyeceksn kesin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Mart 2012; 18:16:54 >
  • Arkadaşlar bunun modemle alakası yok şöyle düşünün tarife değişikliğinde adamlar sizin hızınızı düşürüp yükseltebiliyorlar gelip biz modemden ayar yapıp şu kadar hıza sahip olalım demiyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.