Şimdi Ara

TTNET BENİ İPLEMİYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim büyük bir problemim var hemen özet geçeyim sizler için, Binamızda altyapı yoktu, ttnet 10 daire sözleşme imzalarsa çekeriz dedi ve imzalatıp çektirdik altyapıyı (ADSL), uzun süre kullandık fakat kapsama haritasından sık sık kontrol ediyordum VDSL yükselteceğiz demişlerdi. Bir gün bir baktım kapsama haritasında bizim binada altyapı yok. Altyapı bilgisina ulaşılamamıştır bla bla yazıyor. TTNeti aradım call centerdaki arkadaş ne olduğunu anlayamadı, aynı zamanda türknet superonline vs. de göremiyor altyapıyı. özelmüşteri mailine yazdım port yoktur dediler, müdürlüğe gittim çalışma var dediler.

2.5 ay sonra sözleşmemiz bitiyor ve internet servis sağlayıcımı değiştirmek istiyorum uygun fiyat ve taahhüt olmaması açısından daha önce öğrenci evimde türknet kullanmıştım çok memnundum.

Şu an bu sorunu acil çözmek için her yolu deniyorum. Kendi sayfalarında şikayet yeri buldum daha önce bilmiyordum. Oraya şikayet yazdım ama benim sorunumla çok alakasız yanıtlar aldım. Aşağıya ekliyorum.

Daha önce bu sorunu yaşamış birisine rastlayamadım, başka isslere gitmeyelim diye bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum çünkü yandaki binamızda da durum böyleyken onlara bi anda fiber internet hattı çektiler ve onların binada şu an altyapı görünüyor. Dava açmayı düşünüyorum bana taahhüt ettikleri hizmeti sağlayamıyorlar. Ben gidip özgür bir şekilde türknetten internet servisi alamıyorum.

Ayrıca küçük bir detay var şikayet konuşmasında da geçtiği gibi şikayetime verilen yanıtta ADSL ve VDSL yazmışlar fakat binada vdsl yok, kendi internet sitelerinde de paketimi değiştirmek istediğimde sadece 16 mbps'ye kadar internet alabiliyorum.

Fikirlerinize açığım.

TTNET BENİ İPLEMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuEngineer -- 17 Ocak 2020; 13:21:8 >

• Merhaba vdsl de bakır kablo üzerinden veriliyor yani adsl alabiliyorsanız vdsl alabilirsiniz sıkıntı yok
  • İnsanlara yanlış bilgi vermeyin.
    VDSL TİP7 kabine kadar FİBER Kablo ile bağlantı sağlar, Kabin den Dairelere kadar Bakır kablo kullanılır.

200-300 metre yakınlarınızda TİP7 Kabininiz varsa büyük ihtimal ile VDSL alabilirsiniz fakat her ADSL kullanan VDSL kullanamaz.
    ADSL modem ve VDSL modem farklıdır
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim neresi yanlış sonuçta bakır kablo üzerinden alıyorsun

Saha dolabından sonra bakır kablo ile işte sen yanlış anlamissin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 21 Ocak 2020; 13:17:35 >
  • TİP7 VDSL kabin varsa evet daireye kadar bakır üzerinden alırsınız fakat sizin mesajınızda adsl alabiliyorsanız VDSL de alabilirsiniz ibaresi mevcut böyle bir şey mümkün değil.

VDSL kabin varsa bakır kablo üzerinden 100 mbps ye kadar bağlantı alabilirsiniz ama her adsl bağlantısı alan vdsl alamaz
    Kardeşim ekteki resimde vdsl ve adsl desteğiniz var yazmış sonuç kısmında ben ona gore yazdım bunun neresi yanlış bende biliyorum onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 21 Ocak 2020; 13:22:52 >
  • Sayın arkadaşlar,

benim problemim adsl veya vdsl alıp alamamak değil, altyapım sistemlerinde gözükmüyor. Bu yüzden herhangi bir şekilde internet bağlatamıyorum yeniden.
  • Alt yapı sistemde görünmüyorsa alt yapı aktif değildir veya yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Alt yapı sistemde görünmüyorsa alt yapı aktif değildir veya yoktur
    Bahsi geçen binada şu an aktif olarak internet bağlantım var. Sıkıntısız kullanıyorum. İlginç olan şey, 2 senedir var olan altyapının yaklaşık 1 senedir görünmüyor oluşu. :)
  • binanın iskan vs varmı yani her şey yasal mı ?

çok garip bir durum
    Bildiğim kadarı ile iskanımız yok fakat altyapı getirdiklerinde de iskanımız yoktu.
  • Sizin problem şu mu;
    Başka bir işletmeciye geçeceğim ama binamda altyapı yok gözüktüğü için geçemiyorum.
    Eğer problem buysa;
    Bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünde erişim planlama birimi ile görüşüyorsunuz. Şu şu adresteyim, başka işletmeciye geçeceğim ama altyapı sorgulamasında altyapı yok gözüküyor, abonelik alabilmem için aktif eder misiniz diyeceksiniz. Şifahen bu görüşme neticesinde eğer isterseniz dilekçe yazıp teslim de edebilirsiniz.
    Onlar sistemden binanızı/dairenizi aktif edecekler ve başka işletmecilerden abonelik alabilirsiniz.
    Not: Taahhüt bitmeye yakın yapın bu işlemi veya bittiğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Sizin problem şu mu;
    Başka bir işletmeciye geçeceğim ama binamda altyapı yok gözüktüğü için geçemiyorum.
    Eğer problem buysa;
    Bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünde erişim planlama birimi ile görüşüyorsunuz. Şu şu adresteyim, başka işletmeciye geçeceğim ama altyapı sorgulamasında altyapı yok gözüküyor, abonelik alabilmem için aktif eder misiniz diyeceksiniz. Şifahen bu görüşme neticesinde eğer isterseniz dilekçe yazıp teslim de edebilirsiniz.
    Onlar sistemden binanızı/dairenizi aktif edecekler ve başka işletmecilerden abonelik alabilirsiniz.
    Not: Taahhüt bitmeye yakın yapın bu işlemi veya bittiğinde.
    Teşekkür Ederim, istediğim cevap buydu sanırım.

İlçe ilgilenmedi, il müdürlüğüne gideceğim.

• Tamamdır. Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.