Şimdi Ara

Annem beni dinlemiyor veya konuyu değiştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Annemin bu özelliğinden küçüklüğümden beri şikayetçiyim. 2 yıldır bunu yüzüne de vuruyorum. Dinleme oranı son 1 yıldır artmasına rağmen şimdi de ne konuşsam içinde kendi fikirlerine karşı gelen en küçük şey olduğunda konuyu saptırıyor. Söyleyince de yok neymiş enerjisi düşmüş yok bunu yaparken böyle şeyler konuşmayalımmış. Her yerde der haklı olmak önemli değil şöyle böyle. Evde en küçük onun fikrine karşı gelsem hayır öyle değil falan diyor. Kendini haklı duruma getirmek için her şeyi yapıyor, bunu ona söylediğimde ise hayır efendim ben öyle kendimi haklı çıkarmaya falan çalışmadım sen yanlış anlamışsın vs.. Bir kaç gündür bilgisayara çok girdiğimden şikayetçi. Az önce yine konuşuyorduk evin problemiyle ilgili bir şey söyledim. Yöneticiye söyleyelim yaptırsın gibi bir şeyler dedim veya yaptırmıyorsa resmi bir şeyi yok mu öyle bir şey yapalım dedim. Ondan sonra hemen konuyu değiştirmeye çalıştı, mutfağa gidip bir şeyler atıştırmaya başladı, ben tekrar söyledim bunu yok neymiş yemek yerken bunları konuşmak istemiyormuş. Anneme ne diyebilirim? Ne dersem böyle yapmaktan vazgeçebilir?

Not: Lütfen ciddi yanıt verecekseniz yanıt verin.

• Sanırım 15 yaşında çocuk olduğundan dolayı ciddiye almıyor ama bu demek değildir ki seni hiçbir zaman ciddiye almayacak. Kendini belirli bir yaştan sonra kanıtladığında ve ıspatladığında annen de sana gereken ilgiyi gösterir. Bu durumu farketmiş olman bile zaten büyüdüğünü gösterir zaten, önerime gelince daha olgun davranabilirsin fakat büyümüş de küçülmüş gibi veya çok bilmiş gibi davranma, bu şekilde hiç dikkate almazlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: k a m i l

Sanırım 15 yaşında çocuk olduğundan dolayı ciddiye almıyor ama bu demek değildir ki seni hiçbir zaman ciddiye almayacak. Kendini belirli bir yaştan sonra kanıtladığında ve ıspatladığında annen de sana gereken ilgiyi gösterir. Bu durumu farketmiş olman bile zaten büyüdüğünü gösterir zaten, önerime gelince daha olgun davranabilirsin fakat büyümüş de küçülmüş gibi veya çok bilmiş gibi davranma, bu şekilde hiç dikkate almazlar..

Elimden geldiğince öyle yapmamaya çalışıyorum ama anneme çok aptalca bir şey söyleseniz sonuna da kafanıza göre doktor ismi söyleseniz inanır hiç araştırmadan. Öyle şeylere ben itiraz edince de yok doktorlar araştırmış vb. şeyler söylüyor.
  • Annenin bu özelliği yüzünden belki 60 yaşına kadar problem çekeceksin. Hayatın her alanında. Bunu şu an anlayacağını sanmıyorum, ama bu mesaj kafanın biryerlerinde bulunsun, zamanı geldiğinde hatırlarsın.
  • Aile büyüklerin ile konuşmayı denedin mi bu durumu
  • Zamana bırak
  • @köle:
    Düşüneceğim.
    @Karl Dönitz:
    Babamla konuşsam annem kendi hakkında konuşuyorum, olumsuz şeyler söylüyorum diye kızıyor. Başka aile büyüğü olarak da konuşabileceğim kimse yok.
    @buckethead@:
    2 yıldır zamana bırakayım diyorum ama olmuyor. Ben bilgisayara giriyorum neymiş ben bilgisayar başındayken hiç bir iş yapamıyormuş enerjisi bozuluyormuş. Dün evden çıktı 12 gibi geldi işte dedi hiç iletişim kuramıyoruz kötü diye dün bir şey demedim. Bugün mümkünse konuşacağız.

Not: Anne babam ayrı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah sana sabır versin
  • Bence hiç merak etme sen istesen de istemesen de annen büyüdüğünü kabullenecek ve önerilerini dikkate alacak. Sadece biraz zamana ihtiyacın var, belki de annen seni çok önemsediğinden koruduğundan böyle davranmak istiyor, lafından çıkmanı istemiyor ama er yada geç 1-2 sene içinde annen sendeki değişimi gördüğünde kabullenir seni. Zaten her Anne baba çocugunun büyüdüğünü, sorumluluk sahibi aklı basında oldugunu, kendilerini geçtiğini görmek ister ve gurur duyar.
  • Dostum belki annen yanlız oldugundan böyle davranıyordur . Biraz da onun açısından bak . Gerçi pek bilemem ama annenin konuşağı , ona destek çıkacağı biri yoktur belki
  • @duff:
    Sağol.
    @k a m i l:
    Hayır tam tersi beni 1 sınıftan beri gayet rahat yetiştirdi. Bana kısıtlama yapmıyor. Kaç kere söyledim çok giriyorsam kısıtlama koy bir sınır koy dedim. Yok kendi sınırını kendin bil falan dedi. Derslerimde başarılıyım ödevlerimi düzenli yapmaya çalışıyorum ama bilgisayar olunca sorun çıkarıyor.
    @Karl Dönitz:
    Ona destek çıkmaya çalışıyorum ama en küçük onun fikrine uymayan şey olsun hemen konuyu saptırıp sen bilgisayarını sev git onunla zaman geçir gibisinden şeyler söylemeye başladı şu günlerde.
    @Pentacle":
    Değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein -- 12 Şubat 2010; 21:09:56 >
  • Annen bence seni bilgisayarından kıskanıyor olabilir. Kadını sen de yanlız bırakıyor olabilirsin.Önce iğneyi kendine sonra çuvaldızı başka birine batırmak en doğrusu. Tarafsız olarak bak konuya ve bilgisayara mı annene mi daha fazla vakit ayırdığını görüceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b3rkhan

@duff:
    Sağol.
    @k a m i l:
    Hayır tam tersi beni 1 sınıftan beri gayet rahat yetiştirdi. Bana kısıtlama yapmıyor. Kaç kere söyledim çok giriyorsam kısıtlama koy bir sınır koy dedim. Yok kendi sınırını kendin bil falan dedi. Derslerimde başarılıyım ödevlerimi düzenli yapmaya çalışıyorum ama bilgisayar olunca sorun çıkarıyor.
    @Karl Dönitz:
    Ona destek çıkmaya çalışıyorum ama en küçük onun fikrine uymayan şey olsun hemen konuyu saptırıp sen bilgisayarını sev git onunla zaman geçir gibisinden şeyler söylemeye başladı şu günlerde.
    @Pentacle":
    Değilim.

Normal bir tepki değil, annenle daha fazla zaman geçirmeye çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: k a m i l

Annen bence seni bilgisayarından kıskanıyor olabilir. Kadını sen de yanlız bırakıyor olabilirsin.Önce iğneyi kendine sonra çuvaldızı başka birine batırmak en doğrusu. Tarafsız olarak bak konuya ve bilgisayara mı annene mi daha fazla vakit ayırdığını görüceksin.

Vakit ayırsam beni dinlemiyor ki. Konuyu değiştiriyor. Asıl sorun da o zaten. Küçükken dinlermiş gibi yapardı dinlemezdi. 7. sınıftan beri kaç kere konuştuk bu konuyu.
    @buckethead@:
    Aynı yanıt senin için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein -- 12 Şubat 2010; 21:12:20 >
  • Çok basit bence problem. Annenle baban ayrı olduğu için yanlızlık çekiyor (annen) o yanlızlığı da senle doldurmaya çalışırken sen gidip bilgisayara dalınca hepten yalnız kalıyo. O zaman da seni pc başından kaldırmak için herşeyi yapıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih S.A

Çok basit bence problem. Annenle baban ayrı olduğu için yanlızlık çekiyor (annen) o yanlızlığı da senle doldurmaya çalışırken sen gidip bilgisayara dalınca hepten yalnız kalıyo. O zaman da seni pc başından kaldırmak için herşeyi yapıyo.

Tamam öyle yapıyor dedim ama neden o bir şey söylemeden yanına gidip konuşmaya çalıştığımda ya beni dinler gibi yapıp dinlemiyor ya da konu kendi bir hareketine dönünce konuyu değiştiriyor? Bunları yapmadığı zamanlar gayet iyi konuşuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Konu hakkında bir bilgim yok ama imzan çok hoşuma gitti yazmak istedim.

Sağol kendi sözüm.

@madc0de:
    Yok annem başak burcu. Yaptığı şeylerden evet bahsediyor. Ben sana bunu bunu yapıyorum ama sen bana bir teşekkür bile etmiyorsun diyordu. Teşekkür etmeyi ve bunun gibi şeyleri artırdım, fakat şimdi çoğu kere hapşırdığımda çok yaşa bile demiyor.
  • quote:

quote:

Çok basit bence problem. Annenle baban ayrı olduğu için yanlızlık çekiyor (annen) o yanlızlığı da senle doldurmaya çalışırken sen gidip bilgisayara dalınca hepten yalnız kalıyo. O zaman da seni pc başından kaldırmak için herşeyi yapıyo.

Tamam öyle yapıyor dedim ama neden o bir şey söylemeden yanına gidip konuşmaya çalıştığımda ya beni dinler gibi yapıp dinlemiyor ya da konu kendi bir hareketine dönünce konuyu değiştiriyor? Bunları yapmadığı zamanlar gayet iyi konuşuyorum.

Babanla ayrıldıktan sonra zor bir dönemden geçmiştir büyük ihtimalle. Empati kurmaya çalış diyeceğim ama nasıl olduğunu annen kadar iyi bilemezsin. Onunla tartışmamaya, biraz "yalaka" olmaya çalış, belki düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wisian

quote:

quote:

Babanla ayrıldıktan sonra zor bir dönemden geçmiştir büyük ihtimalle. Empati kurmaya çalış diyeceğim ama nasıl olduğunu annen kadar iyi bilemezsin. Onunla tartışmamaya, biraz "yalaka" olmaya çalış, belki düzelir.

Yok ya ayrılalı çok zaman oldu. Babamla da aram gayet iyi.

• Benim anneme bir soru sorunca bin cevap veriyo bende ona gıcık kapıyom diyorum takmıyo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.