Eski bağlantı hızım ve kalitemden memnun olmadığım için ve binada fiber olmasına rağmen bundan yararlanmadığımızdan ötürü internet servis sağlayıcımı eski taahhütümün bitişi ile birlikte bu hafta evime TTNET Fiber İnternet bağladım. Ev biraz büyük olduğundan kampanya yanında verilecek modemlerin antensiz veya 1 antenli olacağını düşündüğüm için dışarıdan 2 antenli bir VDSL modem almayı tercih ettim. Ve piyasadaki en uygun ürün olan "TP-LINK TD-W9970"i satın aldım.
Birkaç günlük sonuç ise: hayal kırıklığı. Bazen öyle anlar oluyor ki eski "yüksek hızlı internet" adı altında kullandığım internet mi daha hızlıydı yoksa şuan kullandığım fiber mi derin şüpheler içerisindeyim. Bu yüzden kesin bir yerde bir yanlışlık var diye düşünüyorum. Yüksek ping/lag olsun, videoların yavaş yüklenmesi olsun bu tarz aksaklıklar mevcut. Öncelikle bu problem, kanal sayısının hangisinin olacağından kaynaklanabilir. Şimdilik kanal "1" kullanıyorum. Halbuki bana teknik destek ile konuştuğumda AUTO seçin demişlerdi ama o zaman sinyal kalitesi resmen berbattı. Aynı zamanda mod seçiminde "11bgn mixed" mi kullanmalıyım yoksa 11b-11g-11n-11bg mixed seçeneklerinden biri mi bundan da emin olmak istiyorum. Bu arada kanal genişliği de 20 MHz veya 40 MHz olmak üzere 2'ye ayrılıyor.
2. resim olarak koyduğum Gelişmiş Wireless ayarlarında ise göze çarpan/değiştirilmesi gereken birşey olabilir belki diye sizinle paylaşmak istedim. Gerçekten daha yeni alınmış gıcır gıcır beklediğim 24 Mbps'lik fiber internetin ilk haftasından böyle bir sorun ile karşılaşmak çok üzücü.
Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
alihanbA
kullanıcısına yanıt
bendede w8970v3 tplink modem var,senın ayarlarla benımkını karşılaştırdım mode:bgn mixed olucak yani doğru,channel ve chanlle with de auto olucak modem antenlerının yönü de önemli,sağa sola çevir veya yukarı aşağı senın laptopa göre işte bide öyle dene wireless in içindeki wps settings e gir ordanda WPS yi disable yap
quote:
Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo
bendede w8970v3 tplink modem var,senın ayarlarla benımkını karşılaştırdım mode:bgn mixed olucak yani doğru,channel ve chanlle with de auto olucak modem antenlerının yönü de önemli,sağa sola çevir veya yukarı aşağı senın laptopa göre işte bide öyle dene wireless in içindeki wps settings e gir ordanda WPS yi disable yap
teşekkürler.. bu şekilde bir deniycem bakalım..
Hissedilir bir değişim olmadı ama bunu zaman göstericek tabi. Başka bir önerisi olan varmı?