Şimdi Ara

TTnet fiber olan yerde Superonline Fiber neden yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
8.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba oturduğum sitede 2 yıldır ttnet fiber kullanıyorum. Site toplamda 3 blok 30 daireden oluşan ufak bir site. En az 15-20 ttnet fiber kullanıcısı var. (Wifi modem isimlerinden anladığım kadarıyla) Ben uzun zamandır superonline fibere geçmek istiyordum. Şimdi ttnet taahhütümde bitti. Superonline sitesinden kontrol edince blokta fiber var gözüküyor. Müşteri hizmetlerini aradım ve proje başlamış lakin fiber yok sadece dsl sağlayabiliriz dediler. Yalnız bu proje 2 yıldır bu durumda. Sanırım geçmişte siteye sormuşlar ve site ttneti kabul etmiş gibi bir durum var. Anlamadığım ise sitede her blokta anladığım kadarıyla aşağıda ttnetin döşediği portlar var. Eve kadar gelen fiber kablolar döşendi zamanında. Aynı altyapı neden superonline fiber için kullanılamıyor? Şimdi superonlineın bana fiber hizmeti vermesi için tüm sitenin topluca superonline'amı geçmesi gerek? Böyle bir durumda bile tüm kabloların yeniden döşenmesi falan mı gerekiyor? Bilgili kişiler beni aydınlatırsa çok sevinirim.

• BTK kurallarına göre 1 siteye 1 tane servis sağlayıcı gelip'te fiber altyapıyı getirdiyse daha oraya diğer servis sağlayıcıları gelmez.Yönetim çok akılsızca davranmış yöneticilerin genç olması taraftarıyım neden diye sorarsanız internet gelicek bakıyorlar internet hemen bağlatalım ama bilmiyorlar fahiş fiyatlarla hizmetin kötü olduğunu süperonline gibisi yok ama yapıcak bir durum yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

BTK kurallarına göre 1 siteye 1 tane servis sağlayıcı gelip'te fiber altyapıyı getirdiyse daha oraya diğer servis sağlayıcıları gelmez.Yönetim çok akılsızca davranmış yöneticilerin genç olması taraftarıyım neden diye sorarsanız internet gelicek bakıyorlar internet hemen bağlatalım ama bilmiyorlar fahiş fiyatlarla hizmetin kötü olduğunu süperonline gibisi yok ama yapıcak bir durum yok .
    Böyle bir btk kuralı var mı gerçekten? Bildiğim kadarıyla bazı sitelerde her iki firmada bulunuyor. Sadece saha çalışanlarının sorumsuzluğundan ve bayilerin maddi temelli yönlendirmelerinden ibaret bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: godless_phoenix

Böyle bir btk kuralı var mı gerçekten? Bildiğim kadarıyla bazı sitelerde her iki firmada bulunuyor. Sadece saha çalışanlarının sorumsuzluğundan ve bayilerin maddi temelli yönlendirmelerinden ibaret bana kalırsa.

Alıntıları Göster
    Bahsi geçen bir kararın olabilme ihtimali oldukça zayıf, rekabeti engelleyici bir karar çıkacağını sanmıyorum.
  • Yahu uydurmayın arkadaşlar. Ayni binaya 340 tane altyapı gelebilir. Ttnet kendi altyapısını superonline a kullandirmaz. Teknik ve ekonomik acıdan uygun değil.

Ayni binaya hem ttnet hem de superonline fiber gelebilir. Hatta bonus olarak uydu net de gelebilir. Sizin dilekçe verip beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Yahu uydurmayın arkadaşlar. Ayni binaya 340 tane altyapı gelebilir. Ttnet kendi altyapısını superonline a kullandirmaz. Teknik ve ekonomik acıdan uygun değil.

Ayni binaya hem ttnet hem de superonline fiber gelebilir. Hatta bonus olarak uydu net de gelebilir. Sizin dilekçe verip beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
    BTK izin vermiyor yeni kurallar böyle ayrıca eskiden bütün servis sağlayıcılar geliyordu fakat oraya harcanıcak para fiber internet altyapısı olmayan apartmana harcanması daha mantıklı geldiği için türkiye'deki fiber altyapıyı büyütmeye çalışıyorlar pekala bazı noktalarda türk telekom fiber koymuş iken neden türksat ve süperonline gelmiyor veyahut bazı illerimizde süperonline gelmişken neden türk telekom fiber çekmiyor sadece hipernet hizmetini sunuyor Türk Telekom oda fiber değil karar böyle ulaştırma bakanlığına sor bence mantıklı bir sitede 3-4 tane servis sağlayıcı olunca ne oluyor ki 3'ü TTnet bağlatır 5'i Süperonline 4'ü Uydunet kim kazanıcak buradan fiber kablosunun maliyetine yetmez.

• quote:

BTK izin vermiyor yeni kurallar böyle ayrıca eskiden bütün servis sağlayıcılar geliyordu fakat oraya harcanıcak para fiber internet altyapısı olmayan apartmana harcanması daha mantıklı geldiği için türkiye'deki fiber altyapıyı büyütmeye çalışıyorlar pekala bazı noktalarda türk telekom fiber koymuş iken neden türksat ve süperonline gelmiyor veyahut bazı illerimizde süperonline gelmişken neden türk telekom fiber çekmiyor sadece hipernet hizmetini sunuyor Türk Telekom oda fiber değil karar böyle ulaştırma bakanlığına sor bence mantıklı bir sitede 3-4 tane servis sağlayıcı olunca ne oluyor ki 3'ü TTnet bağlatır 5'i Süperonline 4'ü Uydunet kim kazanıcak buradan fiber kablosunun maliyetine yetmez.

Alıntıları Göster
    TTnet ile Superonline Turk telekom'un ortak fiber altyapısını kullanmıyor mu? Ben sadece FTTC şeklinde ortak hattı kullanıp binanın önüne kutu koyuyorlar diye biliyordum. Sonrasındada başvurunca FTTB ve FTTH halini alıyor. Aynı sokakta superonline ayrı ttnet ayrı kazmıyor diye biliyorum yani. Alttarafı superonline gelip FTTC den oturduğum bloğa FTTB yapacak zaten aşağıdaki ttnetin portuna bağlı kablo döşendi. Bunun parasınıda ttnet kurulum olarak tahsil etti her ev sahibinden. Yani bu bir amme hizmeti değil. Superonline kendi cihazını koyar oraya alır benim fiber kablomuda cihaza takar olur biter. Bence bu çok da şaşalı bir durum değil. Hayır her saniye bir binaya FTTB yapmadıklarıda ortada.. Yani talep olunca değerlendiriyorlar. Sitede 30 kişi var ve bugün olmazsa yarın kullanacakları belli bir şey.. Bana kalırsa tamamen saha çalışanlarının iş güzarlığı. Bu arada bu mesajı yazdıktan sonra yöneticiyle konuştum. Superonline ttnetden önce gelmiş ve yöneticiye bloklara geçiririz ancak ücretini siz karşılarsınız demiş naz yapar bir tonla.. Yöneticide umursamamış zaten kullanan dsl kullanıyor adamında fiberden çok haberi yok. Herneyse sonrasında ttnet gelmiş direk paşalar gibi ses etmeden tüm bloklara bağlamış gitmiş. Sonrasındada tüm site patır patır fibere geçmiş. İletişim bölümünden dilekçe gibi birşeyler yazdım gönderdim ama pek umudum yok.. Bir 2 yıllık daha taahhüt vereceğim bu gidişle..

• godless_phoenix G kullanıcısına yanıt
    fiberde altyapılar tamamen ayrı. fttx türüne göre ikisi de binaya veya daireye kadar hat çeker. sadece dsl'de altyapı ortaktır.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    uydurma btk o şekilde bir şey yapamaz tek sebebi yerel belediyeler superonline için kazı izni vermemesi... ( yan sebeb ttnet denen tekel şirket engelliyor... )
  • quote:

Orijinalden alıntı: garez-zork

uydurma btk o şekilde bir şey yapamaz tek sebebi yerel belediyeler superonline için kazı izni vermemesi... ( yan sebeb ttnet denen tekel şirket engelliyor... )
    Superonline'a müşteri hizmetlerinden ulaşmıştım 1-2 kez. Üstünede dilekçe göndermiştim iletişim formu üzerinden lakin son olarak direk satış üzerinden ulaştım. Neticede ticari firma bu satış departmanları önceliklidir diye düşündüm ki doğru düşünmüşüm. Normalde müşteri hizmetleri en ufak bir bilgi vermezken satış departmanı herşeyi bir güzel anlattı. Site önünde superonline da ttnette ayrı ayrı kazı yapmış ve kutular hazır. TT bloklara geçirmiş superonline geçirmemiş. Belediyeyle alakası yok yani olayda şu. Bu saha çalışanlarını yöneten kişiler saçma olmakla birlikte bayilermiş. Bayi diyorki şu bölgeye kurulum yap eğer ttnet varsa umursama şuraya geç orda daha fazla müşteri buluruz. Bu yöneticiden kurulumu karşılayın mevzusunu ise açıklayan bir mantığa erişemedim. Neyse... Kazıyı yapan superonline lakin bina kurulumu yapan bayiler gibi bir durum ortaya çıkıyor. Tabi bu benim tahminlerim doğrultusunda vardığım bir karar. Pazartesi bayiye gideceğim bizzat bir konuşalım bakalım halledebilecekmiyiz. Sonuçları paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: divan35

Bu mesaj silindi.
    Saha çalışanı ve bayi ile görüştüm. Bedel karşılama mevzusu konusunu kabul etmiyorlar. Yönetici izin vermemiş karar alınmasını bekliyorlarmış lakin arada unutulmuş şeklinde saha çalışanı ifade etti son durumu. Protokoller tamammış şimdi yöneticiden yazı alacağım ve sanırım en geç pazartesiye binalara kurulmuş olacak. Yine son durumu paylaşırım. Lakin olay saha çalışanında bitiyor ve saha çalışanınada bayi üzerinden ulaşıyorsunuz. Benzer sıkıntı çeken insanlar için oldukça yararlı bir bilgi olacaktır bu. Müşteri hizmetleriyle falan vakit kaybetmeyin hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divan35

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    tamam hocam sorarım. pazartesi gelip keşif yapıp yönetici imzasını alacaklarmış. sonra site girişinden kaldırım taşlarının altından 3 bloğa kazı yapıp hali hazırda bina içindeki bölmelere ttnetin yanına kutuları kuracaklarmış, sonra iş bitince yöneticiden tekrar herhangi bir zarar yoktur için imza alıyorlarmış ve işlem bitiyormuş. Bunu 1 günde hallederler mi bilemiyorum lakin mutlaka denk gelirim adamlara ve 5 daire konusunu sorarım. birde dediğim gibi bayi pislik yapsada iş saha çalışanında bitiyor. yani demem o ki aynı ildeki bir bayiden sizin bölgedeki saha çalışanına ulaşıp rica bile etsen normalde yapmıyorsada yapar gibi bir his elde ettim ben. gayet efendi ve istekliydi saha çalışanı. bu arada ek bir not düşeyim; bu yönetici izni yada imzası dedikleri olay için site çoğunluğundan imza toplamak vs gibi safsatalara gerek yokmuş. bizim yönetici beyefendi öyle söylemişti bana ilk başta lakin saha bunu yalanladı. yani öyle kapı kapı dolaşıp imza onay almak gibi bir şey yok. yönetici imzayı atıyor olay bitiyor.

• quote:

BTK kurallarına göre 1 siteye 1 tane servis sağlayıcı gelip'te fiber altyapıyı getirdiyse daha oraya diğer servis sağlayıcıları gelmez.Yönetim çok akılsızca davranmış yöneticilerin genç olması taraftarıyım neden diye sorarsanız internet gelicek bakıyorlar internet hemen bağlatalım ama bilmiyorlar fahiş fiyatlarla hizmetin kötü olduğunu süperonline gibisi yok ama yapıcak bir durum yok .

tam yalan, zenginlerin sitelerine superonline,ttnet uydunet aynı anda verildiğini gördüm.
  • Yeni yasa çıkarıldı.İlla açıklamamı yapıcak BTK anlamıyorum.
  • Bizim binada TTNET fiber gpon uygulaması vardı 3 yıldır. Geçen sene de Superonline altyapı kurdu. Yani olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Temmuz 2015; 1:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay VARANGEL

Merakla bekliyorum, hatta İzmir bölgede tanıdığı falan varsa çok makbule geçer telefonu vs. varsa

Hocam geçen cuma günü kuruluma başladılar ve durum hiç de benim sandığım gibi değilmiş.
    Ben ttnetin aşağıdaki kutunun yanına kutuyu çekerler ve iş biter sanıyordum.
    Superonline önce gelmiş cumadan önce keşif yapmış sonra cuma günü 3 apartmanın zeminden son katına kadar bir cihaz yardımıyla 10cm çapında dairesel bir delik açtılar
    bu iş 3 apartman için yaklaşık 1 gün sürdü. Bildiğin mermeri ve betonu her kat arasında deldiler daha sonra buraya fiberoptik kablo döşeyip gittiler.
    Ardından pazartesi günü site içinde kazıya başladılar. Bildiğin inşaat alanı oluştu 5-6 kişilik ekip geldi kaldırım taşlarını kaldırıp altından 3 siteye fiber sistemi naklettiler ki her yer toz duman inşaat sesiyle yankılandı. salı günü ise sonunda bu bağlama işlemini bitirmişler kutuda sanırım bugün takılır. Ben pazartesi günü çalışanlara bu olayı sordum. 3-4 daireli apartmanlara dahi kurulum yaptıklarını söylediler. Gerçi bu arkadaşların ustasına yada sorumlusuna denk gelmedim ama çalışanların bana söylediği bu.
    Benim sanırım daha önce konuştuğum adam saha çalışanı bölge sorumlusuymuş. eğer ki iletişim kurduğun bayi sana laf yaparsa direk ilçendeki saha çalışanının numarasını al ve rica et bu iş çözülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: godless_phoenix

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay VARANGEL

Merakla bekliyorum, hatta İzmir bölgede tanıdığı falan varsa çok makbule geçer telefonu vs. varsa

Hocam geçen cuma günü kuruluma başladılar ve durum hiç de benim sandığım gibi değilmiş.
    Ben ttnetin aşağıdaki kutunun yanına kutuyu çekerler ve iş biter sanıyordum.
    Superonline önce gelmiş cumadan önce keşif yapmış sonra cuma günü 3 apartmanın zeminden son katına kadar bir cihaz yardımıyla 10cm çapında dairesel bir delik açtılar
    bu iş 3 apartman için yaklaşık 1 gün sürdü. Bildiğin mermeri ve betonu her kat arasında deldiler daha sonra buraya fiberoptik kablo döşeyip gittiler.
    Ardından pazartesi günü site içinde kazıya başladılar. Bildiğin inşaat alanı oluştu 5-6 kişilik ekip geldi kaldırım taşlarını kaldırıp altından 3 siteye fiber sistemi naklettiler ki her yer toz duman inşaat sesiyle yankılandı. salı günü ise sonunda bu bağlama işlemini bitirmişler kutuda sanırım bugün takılır. Ben pazartesi günü çalışanlara bu olayı sordum. 3-4 daireli apartmanlara dahi kurulum yaptıklarını söylediler. Gerçi bu arkadaşların ustasına yada sorumlusuna denk gelmedim ama çalışanların bana söylediği bu.
    Benim sanırım daha önce konuştuğum adam saha çalışanı bölge sorumlusuymuş. eğer ki iletişim kurduğun bayi sana laf yaparsa direk ilçendeki saha çalışanının numarasını al ve rica et bu iş çözülür.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar birşey soracağım. Uzman arkadaşlar bilgi verirse makbule geçer.

Bir kaç gün önce yaklaşık bir A4 kağıdı dolusu imza toplayıp superonline dilekçe gönderdim. Binamızın bulunduğu lokasyonda hiçbir servis sağlayıcısının altyapısı yok. Şuan ttnet adsl kullanıyorum ve aynı zamanda memnun değilim. Bu yüzden böyle bir işe giriştim.
    Bulunuduğum bina bitişik bir şekilde 2 apartman dan oluşuyor. Her apatman 5 daireli.

Sizce altyapı gelir mi? Veya gelmesi ne kadar sürer. Nasıl bir cevap alırım turkcell den?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kae-69

Arkadaşlar birşey soracağım. Uzman arkadaşlar bilgi verirse makbule geçer.

Bir kaç gün önce yaklaşık bir A4 kağıdı dolusu imza toplayıp superonline dilekçe gönderdim. Binamızın bulunduğu lokasyonda hiçbir servis sağlayıcısının altyapısı yok. Şuan ttnet adsl kullanıyorum ve aynı zamanda memnun değilim. Bu yüzden böyle bir işe giriştim.
    Bulunuduğum bina bitişik bir şekilde 2 apartman dan oluşuyor. Her apatman 5 daireli.

Sizce altyapı gelir mi? Veya gelmesi ne kadar sürer. Nasıl bir cevap alırım turkcell den?

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri yok mu??

• Yer bölge şehir neresi? SuperOnline fiber var mı o bölgede ya a şehirde, baktınız mı m
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Binamızda TTNET Fiber Internet kutusu ve Uydunet altyapisi var. Bahsettiginiz 2 servis saglaycisi ayni lokasyonda olamaz ise yanlış. Bahsettiginiz S.O ile TTNET ise ikisi de mevcut olan dostlarımız varmış soyledikleri kadariyla. Yalniz ben Fatih Avcilar Eyup ve Eminonu nde S.O olmadığını gordum sitesindeki haritada dogruluk payı olabilir bu arkadaslar da istisnadir belki?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.