Şimdi Ara

TTnet Gecikme(ms) Yükseldi ve Düşmüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen deyince hatırladım santralle ilgili bir sorun varsa hala çözülmesi zor. ilgilenmiyorlar zaten hiç pingle falan

tracert 104.160.141.3 yapar mısın bi bakalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qerrard! -- 13 Aralık 2016; 21:22:23 >
  • santral ne kadar uzaklıkta yaklaşık biliyor musun? Yüksek ping var gibi santralle aranda. Ama sonuçta 88 gibi bir ping çıkmış fena sayılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qerrard!

santral ne kadar uzaklıkta yaklaşık biliyor musun? Yüksek ping var gibi santralle aranda. Ama sonuçta 88 gibi bir ping çıkmış fena sayılmaz.

nasıl öğreneceğimki santral nerde hocam 0'a çekseler herşey düzelecek 8 yaptılar :/
  • Saha dolabı var mı yakınlarda gördün mü hiç? Eğer yoksa büyük ihtimal PTT binasındadır santral.
  • Traceroute rezalet. Wireless mi yaptin kabloylami?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTnet Gecikme(ms) Yükseldi ve Düşmüyor

Buyur, aynı sorun. Ben Ankara Demetevler, Özevler Mahallesindeyim. Trafiği Uşak üzerinden geçiriyorlar. Sende de aynı sorun var. Ben dün aradım, arıza kaydı bırakamıyorsun bu konuda boşuna zorlama... Ben tüm kabloları kontrol ettim ki sorun zaten ne bina içi ne kablolamada... Normalde PING değerim 15'di ama 2 haftadır 18-19 ila 24 saatleri arası 47 nadiren 78'di, o da online oyun oynamadığım için sıkıntı yaratmıyordu. Fakat 2 gündür akşam 17-18 ila 24-01 saatleri arası 130-150 PING... :@

Bugün hat sahibini bölge müdürlüğüne gönderiyorum, zaten santralleri de hemen yan taraf... Sorunu detaylıca not yazdım, bir de konuşsun. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama zorlayalım biraz... Sorun, anladığım kadarıyla Ankara'da ULUS'dan çıkıp İstanbul'a gidip oradan yurtdışına çıkması gereken trafik, Ankara -> Santral (ki burada da PING var, normalde 18 felandı...) -> UŞAK -> geri gönüp İSTANBUL -> Yurtdışı olmasından... Zaten dikkat ettiysen sende de bende de UŞAK'a iletilen noktada PING KANATLANMIŞ :S

Zaten bu PING ile hız felan da alamazsın. PING yanıtı Speedtest'te 6-7 saniye sonra 130 PING olarak dönüyor. Hız ise indirmelerde 1 ila 1,5 megabit, sayfa açılışları parça parça ve REZALET!

Çözüm alamazsam, Bimer, Cimer, BTK, neresi varsa ileteceğim. Alternatif yok bölgemde... Geçsem yine bu adamların altyapısı, yine PING!

TTNET, İNTERNET DEĞİL REZALET!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Aralık 2016; 8:12:25 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun çözümü topluluk oluşturup hep beraber şikayet ederek olabilir sadece forum üzerinde aynı sorunu yaşayan 20-30 kişi var şikayetvar.com'da bir göz attım, öğleden sonra düşen hız ve ping durumuyla alakalı yüzlerce şikayet yazılmış.

resimdeki de az önce aldığım test sonucu.

TTnet Gecikme(ms) Yükseldi ve Düşmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Traceroute rezalet. Wireless mi yaptin kabloylami?

Wireless hocam ama modem dibimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: qerrard!

Saha dolabı var mı yakınlarda gördün mü hiç? Eğer yoksa büyük ihtimal PTT binasındadır santral.

Var gördüm yan mahallede hemen
  • Vallahi boşa uğraşırsınız. Adamların orası burası oynuyor. Dün hat sahibini yolladım, mühendisleriyle telefonda görüştüm, dedim sorun böyle böyle... Millet kaç gündür forumlar dahil her yerde yazıyor. Yok diyor beyefendi, hemen belli olmaz, spesifik bir sorun ve incelememiz lazım. Gidip sorunu yanındaki mühendise söylemiş, o da gitmiş saha ekiplerinden birini bulmuş ona sallamış sorunu... Adama telefonda diyorum ki hatta sıkıntı yok, sinyalizasyon normal, PING var falanca saat aralığında, santralden kontrol etmeniz lazım, adamlar kabul etmiyor, santralden öyle şey olmaz diyorlar. Gelmiş 23 SNR marginli hattın devreyi değişmiş. :) Haliyle upload SNR margin düzelmiş 19 olmuş, negatife düşüyordu, ama gelen SNR margin 19.4-19.8 arası... :) 8 megabit zaten... Şimdi mi döversin, sonraya mı saklarsın hesabı... Neyse... Devre temiz, telefonu da kontrol ettim, sorun yaratmaz 16.7-17 margine kadar ama yazık yani...

Demem o ki boşuna aramayın, sağlam hattınızı da bozar bunlar... Kabul etmiyorlar, işlerine gelmiyor... Gördüğüm kadarıyla özellikle varoş denilen bölgelerde akşamları saat 18.20-18.30 sonrası istikrarlı olarak altyapıda kısıntıya gidiyorlar. 1-2 haftadır azdı, 2-3 gündür ciddi derecede trafik kısıtlanıyor, PING 150'yi görüyor bölgesine göre... O da haliyle hızı 1,5 megabite kadar çekiyor... Son zamanlarda altyapıya ekstra bir külfet getirdi bunlar galiba...

Altyapıda okyanus değil haliyle, ekle ekle ekle, 5 kuruş harcama, bir yere kadar dayanıyor... Sonunda böyle patlıyor işte... Sokağın başında kablonet var, belediye izin vermiyor, şimdi sıkıştırıyorum, getirtebilirsem ona geçeceğim... IP değişmiyor ama olsun, en azından aboneleri az ve temiz altyapı... Kullanan bulursam çevreden sorayım hatta bakayım, sinyalizasyon nasıl, kopma var mı, hız ve PING nasıl diye... Saha dolaplarından dolayı biraz kuşkudayım, bölgede başka yerde yok, tek dolap ve 4 mahalle ötemde yukarıda, büyük bir dolap... Gelse bile belki mesafeden veya santralden dolayı sıkıntı yaşatabilir... Hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 16 Aralık 2016; 8:34:43 >

• 2 gün önce 35 Mbps Hipernet paketine geçtim benim tracert sonucum bu şekilde iyi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozman1 -- 16 Aralık 2016; 9:33:28 >
  • sozman1 S kullanıcısına yanıt
    Hocam senin PING değerlerin gayet iyi... Speedtest sonuçlarını da gönder bakalım. Telekom üzerinden kaç PING gözüküyor bakalım. Gerçi bu değerlerle 10-15 arası vardır diye tahmin ediyorum.

Benimde 15 normalde ama sağolsunlar akşamları 18.20 sonrası istikrarlı olarak artık 120-150 arası geziyor... Haliyle 1,5 megabiti hem indirme hem de sayfa açılışlarında ancak alabiliyorum.

Bu adamlarda FEZANET bile kullansan kar etmez.

Memleketin artık bakır kablo altyapısından, külüstür server cihazlarından kurtulması lazım. Bakır kabloyu da geçtim, 3 kuruş paraya kıyıp port açsalar, cihaz alsalar insanlar yine bu PING'i, sinyalizasyon sorununu çekmeyecek...
    Speedtestte 10-15 çıkıyor ping hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozman1 -- 16 Aralık 2016; 13:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTnet Gecikme(ms) Yükseldi ve Düşmüyor

nasıl beyler?
  • Norain kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde...

Tahminimce 10-15 arası...

Speedtest'te telekom üzerinden test al bakalım.

Gerçi yurtdışında 90 küsürlü değerleri görmüş. O kadar sorun olmaması lazım.

torrentle max 12mbitle indirme yapıyorum. sadece Lol oynuyorum ve her maç ping 60 veya 90 oluyor. 90 olunca sanki 200+ ping varmış gibi oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norain -- 16 Aralık 2016; 17:34:51 >
    Kablolu değerler mi kablosuz değerler mi bunlar hocam?

kablolu hocam.
    Benim değerler kablosuz hocam

Kablolu veya kablosuz pek fark olacağını sanmıyorum. Bu aralar adamlarda ciddi PING sorunu var. Trafiği yurtiçi ve yurtdışı ciddi derecede sıkıştırıyorlar gibi gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.