Şimdi Ara

TTNET Hat Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTNET 8 mbit netlimitsiz internet kullanmaktayım (genelde 5-6 mbit hız alıyorum). Taahhütüm bitmek üzere. İki seçeneğim var, 16 mbit'e yükseltmek ya da VDSL'e geçmek (karşı sitede fiber kutusu var, ttnet fiber nerede uygulamasında adresimde vdsl hizmetini alabileceğim yazıyor.

Ekte bulunan hat değerleri ışığında ne tavsiye edersiniz? 16mbit'e geçsem verim alır mıyım? vdsl nasıl olur?

Şimdiden çok teşekkürler.

TTNET Hat Değerlerim

• LVTHN L kullanıcısına yanıt
    16ya geçersen hattın sınıra ulaşır. kopma oluşturabılır vdsl alırsan hat kalıtesı bı nebze ıyıleşır 24mbps alabılırsın
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

Kullandığım modem U.S. Robotics usr 9108

Bu durumda 24 mb'e kadar hipernet için yeni modem almam gerekir mi? bir diğer başlıkta 24 mb'e kadar olan hızlar için adsl+2 modemlerin yeterli olduğu yazılmış..
  • LVTHN L kullanıcısına yanıt
    ttnet kullanıyorsanız ve taahüt yoksa kampanya ve sözleşme ıle verebılıyor, eğer taahüt var ıse üst paket olduğu ıçın vdsl2 modem almanız gerekır bunuda aylık taksıtlı satış ıle verıyor. adsl modem ıle teorık hız 24 mb evet fakat adsl teknolojısının destekleyebıldığı en son hız yanı sorunların çıkmaması elde değıl. tabı hattın mükemmel olması gerek adsl verılmesı ıçın şuan sızde bu durum yok. o yüzden vdsl2 modem ıle bağlanmanız en ıyısı üstelık vdsl den bağlanırsanız 2 mbps upload hızı oluyor
  • Tekrar teşekkür ederim. En pratik çözüm olarak yarın da ya Cuma günü yakınımdaki Türk Telekom Müdürlüğü'ne gitmeye karar verdim. Orada teknik arkadaşları bulup hattımın durumu ile ilgili bilgi isteyeceğim. Artık fibermi, hipermi, übermi o zaman karar vereceğim. :)
  • Bugün en yakınımdaki Telekom müdürlüğüne gittim. Teknik servis sorumlusu mühendis bir Bey'e yönlendirdiler. sağolsun kendisi çok yardımcı oldu. Fakat ne yazık ki şüphelendiğim bir konuyu teyit etti. Ttnet bilerek hız limitlemesi yapıyor. Sizin hızınızı 6 mbit'e çekmişler, Allah allah neden acaba dedi, ben bunu düzeltirim 8 mbit'e çıkarırım dedi, şimdi eve geldim, hakikaten hızım artmış, 7.5 mbit hız alıyorum şu anda. Son 1 yıldır TTNET ikna tarifesini kullanıyordum (ayda 44 TL), bu tarifeyi kullanmaya başladıktan sonra hızım epey yavaşlamıştı (1.5 mbit). Sonra 3-4 defa arıza kaydı bırakıp, taahütüm bitince iptal edeceğin tehditlerinden sonra hızım yükselmişti. Onu da 6 mbit'le sınırlamışlar. Yani, evet, TTNEt manuel olarak hızınızı limitliyor, özellikle indirimli tarife kullanıyorsanız.

Fakat maalesef hattım santrale uzakmış. 8 mbit'in üzerinde hız alamazsın, boşuna 16'ya geçme dedi. Ayrıca Vdsl'de olmaz sana dedi. Sözün özü, ttnet'ten 8 mbit üzerinde hız alamayacağım.

diğer alternatifim ise Superonline fiber. onların ofisine görüşmeye gittim fakat bütün tarifeleri 24 ay taahüttlü. dedim 1 sene sonra taşınırsam ve gittiğim yerde fiber olmazsa ne olacak? 100 TL nakil ücreti alıp ADSL abonesi olarak 24 ay taahütü yeniden başlatacaklarmış (oh babam oh) yerseniz :) dedim ben öyle bir taahütün altına giremem..

Yani şu anda 2 arada 1 derede kaldım..ne yapsam karar veremiyorum. Ya 8 mbit'ten 12 ay ttnet taahütü yapıp devam edeceğim ya da büyük bir risk alıp 24 ay superonline fibere gireceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LVTHN -- 13 Şubat 2015; 19:44:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hat değerlerim nasıl?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.