|
Huawei HG521 Modem Şifreni Unuttuysan Öğrenme Adımları
Huawei HG521 modem şifreni unuttuysan, onu sıfırlayarak kolayca geri alabilirsin. İşte adım adım bir kılavuz:
- Modem arayüzüne eriş: Bilgisayarının veya mobil cihazının adres çubuğuna "192.168.1.1" yaz ve Enter'a bas.
- Giriş kimlik bilgilerini gir: Kullanıcı adı genellikle "admin"dir, varsayılan şifre ise "admin" veya "huawei1234"tür. Bu kimlik bilgilerini biliyorsan, giriş yap.
- Şifreyi sıfırla: Kullanıcı arayüzünde "Yönetim" sekmesine tıkla ve ardından "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" seçeneğini bul. Şifreyi sıfırlamak için üzerine tıkla.
- Modemi yeniden başlat: Modemi fişten çek ve birkaç dakika bekle. Ardından, tekrar tak ve açılmasını bekle.
- Varsayılan şifreyle giriş yap: Şimdi modem arayüzüne "admin" kullanıcı adı ve "admin" veya "huawei1234" varsayılan şifresiyle giriş yapabilirsin.
- Yeni bir şifre belirle: Modem arayüzünde "Sistem Araçları" sekmesine git ve "Yönetici Şifresi" seçeneğini bul. Burada yeni bir şifre belirleyerek modem güvenliğini sağlayabilirsin.
Önemli Notlar:
- Modemi sıfırlamak tüm yapılandırmalarını siler, bu nedenle önce önemli ayarların bir yedeğini alman önerilir.
- Varsayılan şifreyi güvenli bir şifreyle değiştirmeyi unutma.
- Sorun devam ederse, İnternet servis sağlayıcınla iletişime geçebilirsin.