Şimdi Ara

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam peki kaç km metre için geçerli benim dediğim japonya değil ingiltere de yapıyorlar G.fast isimli yeni teknoloji, yüksek hızlı interneti standart bakır kablolar üzerinden iletiyor.

Günümüzde yüksek hızlı internet kullanmak isteyenler fibere yönelmek zorunda kalıyor. Ancak G.fast isimli yeni bir teknoloji, fiber altyapısına gerek duymadan, standart kablolar vasıtasıyla yüksek hızlı internet vaat ediyor. Bu teknolojiyle her caddeye ya da sokağa fiber altyapısı kurmak yerine, anahtar bölgelere yüksek hızlı bir internet erişim noktası yerleştirilmek yetiyor.

Yani altyapıda herhangi bir değişiklik yapmadan, halen kullanılan bakır kablolar vasıtasıyla 1 Gbps’e ulaşan hızlarla internet erişimi mümkün hale geliyor. Böylece fiber altyapısı kurulmasına gerek kalmadan yüksek hızda internet bağlantısı sağlanıyor.

G.fast şu anda bir İngiliz telekomünikasyon şirketi tarafından da test ediliyor. Yakın zamanda bu teknoloji kullanılarak İngiltere’de bazı bölgelere yüksek hızlı internet erişimi sağlanacağı da belirtiliyor. British Telecommunication, yaptığı araştırmalarda G.fast’in fiber altyapısına göre beş kat daha hızlı ve beş kat daha ucuz olduğunu görmüş.

G.fast, yüksek hızlı internet erişimini yalnızca çok yakın yerlere verebiliyor. Yani her sokağa yerleştirilen internet erişim noktası, 100 ila 150 metre yakınlardaki bölgelere interneti dağıtabiliyor. Ancak, teknoloji geliştirilme aşamasında ve önümüzdeki süreçte daha geniş bir alana internet sağlanabilir.

Projeyi geliştiren şirketler arasında Deutsche Telekom (Alman telekom şirketi) ve Nokia’nın da yer aldığını belirtelim. Ayrıca 2020’de 10 milyon farklı noktada G.fast erişim noktasının bulunacağı da gelen bilgiler arasında. kaynak:https://www.technopat.net/2016/03/21/g-fast-bakir-kabloda-fiber-hizi-sagliyor/

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Açıkçası artık dünyada ki hiçbir işletmeci bakır kabloya yatırım yapmıyor. Çünkü bir süre sonra kablo eskiyip sinyal kayıpları vs. yaşanıyor. Kısa vadede altyapı yapılamayacak yerler için ideal olsa da uzun vade için pek fazla işe yaramıyor. Türk Telekom'da staj yaparken İstanbul'da Çatalca tarafında bir köyde buna benzer birşey denendi. Yeni teknoloji filan değil, standart teknoloji üzerinden standart bakır hatlar yerine yalan olmasın 24'lük bakır hatlar kullanıldı bu hatlar Çatalca merkezde ki santralden köydeki santral arasında iletişim sağlamak amacıyla kuruldu. İlk başlarda gerçekten işe yaradı, köyde fazla internet kullanıcısı olmadığı için toplamda 9 km mesafede 450 kusür Mbps taşıyabildi. Ama uzun ömürlü olmadı, çünkü bakır kabloların fiyatları çok yüksekti, hala yüksek. Her santral arasına böyle yapmanın hesabı milyar dolar'lar olunca şirket haklı olarak girişmedi. İşte o dönem (2007) yılında alınan kararla Türkiye'de ki tüm santraller ve data merkezleri arasına fiber döşenmeye başlandı ve hesaplamalara göre Türkiye'nin tamamı bu yıl yani 2016'da fiber ile kaplanacaktı. Ama bizde kazanç çok önemlidir, o yüzden ilk önce herkese fiber yerine mahallelere kadar fiber döşeyelim o dolaplardan yüksek hızlı verelim dediler ve bu işlem şimdiki tahminlere göre 2021'de bitecek. Ancak şu anda şirket içinde değilim ve farkettiğim kadarıyla mevcut dolapları da değiştirmeden eski tarihi eser dolaplara fiber çekiliyor. Yani şimdide dolap masrafını kaldırdılar.

Şu anda Türkiye'de şu eski tip dolaplara bakır üzerinden 320 - 500 Mbps hız geliyor. Yani eski tip saha dolabı da olsa birtek siz bağlı olursanız yani rahat 250 Mbps alırsınız. Ama bir saha dolabına en az 150 kişi bağlı. (Bazıları telefon, bazıları internet sonuçta ikiside kapasiteyi etkiliyor.) Ama bakırlar çok eski en yenisi 2004'e ait, bakımda yapılmadığı için örnek bizim mahalle adama 1 Mbps bile düşebiliyor. Bizim mahallede ki saha dolabı 2012 yılında 472 Mbps geliyordu. Hiçbirşey yapılmasına gerek kalmadı, kablolar eskidi vs. derken şu anda toplam 300 küsur Mbps zor geliyor.

Japonya bunu nasıl kullanıyor?
    Bildiğim kadarıyla Japonya'da 4 servis sağlayıcı var ve 3'ü erken kurulmuş ve çoğu yere fiber getirirken diğer firma geç kurulduğu için rekabette geri kalmamak için 4G ile bakır sinyali birleştirerek 50 Mbps veriyor. Bu bakır kablo üzerinden dünyada son kullanıcıya verilebilen en yüksek hız.
    Japonya ile ilgili kaynağı bulursam ekleyeceğim.

• Bu hız testini yaparken bir yandan da Windows'un görev yöneticisini açın bakın bakalım orada ağ bölümünde download/upload hızında ne yazıyor. Bir de herhangi bir yere (örneğin Google Drive'a) bir dosya gönderin bakalım kaçla gönderiyor. Merak ettim.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Kismen dogru fakat, bu sizin isiniz degil. Siz hizmet alirsiniz, ekmegin nasil geldigine degil donerin tadina/zevk-i sefâsini surersiniz.

Kablolama/iletisim hatti Telekomun sorumlulugundadir. Siz hizmete para odersiniz, rogar kapagini acip bakim yapmak hic alakadar etmez/etmemelidir. Telekom nasil hallederse halletmeli. Mudurune kadar cikin. Basamaktaki elemanlar ugrasmak istemiyor olabilir.

Yalitim iyidir, suphe yoktur. 1960 kusur yillarinda dosenen koy hatlari suan hala calismakta. Sehir hatlarinin daha taze olmasi lazim. (ki daha once oturdugum mahallede -sehrin en eski mahallelerinden biridir asfalt 2009 yilinda sokaklarina gelmistir-, baglantida sorun yoktu/olmadi. 3 kisi kullandigimiz zaman bile oldu)

Muhtalemen fare falan kemirmistir, plastik 17 senede curuyecek bisey degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarjinaL -TR kullanıcısına yanıt
    Zaten rögar kapağını filan ben kaldırmadım bunları Telekom görevlileri yaptı. Üsküdar müdürlüğüne gittim, saha operasyonları müdürüyle konuştum. İmza toplayıp genel merkeze kadar mahallece imza toplayıp gönderdik adamlar ilgilenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Zaten rögar kapağını filan ben kaldırmadım bunları Telekom görevlileri yaptı. Üsküdar müdürlüğüne gittim, saha operasyonları müdürüyle konuştum. İmza toplayıp genel merkeze kadar mahallece imza toplayıp gönderdik adamlar ilgilenmiyor.

Iyi yapmissiniz fakat o imzalar direk en uste gitmez, ilk kime ulasiyorsa is onda bitiyor.

Artik ay basimi gelmistir ne olduysa, kivirip atmistir imzalari.

###

Özel mesaj ile devam edecegim...

• adamolayı çözmüş helalolsun.cine 5in şifrini am silsıkıp izlemeye benziyor
  • Bu upload yükseltme işi bildiğim kadarıyla mümkün değil. Hatta sizin yaptığınız da şu diyebilirim. Ping'iniz gördüğünüz gibi yüksek yani bağlantınız stabil değil. Siz bağlantının stabilitesini bozduğunuz için upload düzenli olmuyor. Bağlantınız stabil olmadığı için dosyalar kesik kesik gidiyor ve parça parça halinde giden veriler birikerek gittiği için upload hızınız yüksekmiş gibi çıkıyor. Oluşan durum bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gambit2

Bu upload yükseltme işi bildiğim kadarıyla mümkün değil. Hatta sizin yaptığınız da şu diyebilirim. Ping'iniz gördüğünüz gibi yüksek yani bağlantınız stabil değil. Siz bağlantının stabilitesini bozduğunuz için upload düzenli olmuyor. Bağlantınız stabil olmadığı için dosyalar kesik kesik gidiyor ve parça parça halinde giden veriler birikerek gittiği için upload hızınız yüksekmiş gibi çıkıyor. Oluşan durum bu.

Hayir mumkun. Modem bazli kirma yontemleri var... Istedigin hizi, AKK olmadan al...

Yurtdisinda Motorola ADSL modemler ile yapanlar mevcut fakat yargilananlar olmus. Internet uzerinde ustu acik bir sekilde bulunamiyor maalesef. Yontem "uncapping" olarak geciyor...

Pingin yuksek olmasi baglantinin kararliligi ile alakali degil, mesâfe kaynakli bir degerdir.

Ayrica Tor uzerindeki upload testi gayet kararliydi. Dikkat ederseniz, Tor aginda iken uploadin zaman cizelgesi duz bir hatta ilerliyor. TTNet agi ise, testin sonuna kadar farkli degerlerle dalgalaniyor.

Son yaptigim detayli testler sonucu, 491kB/sn upload hizinin Turkiye'nin yurt disi cikisi ile Tor'un o an kullandigi servis saglayici arasindaki iletimi ifade ettigini anladim.

Ve bu demek degildir ki, biz ADSL'de 0.64Mbit upload hizina mahkumuz. Suan modemde rapor edilen azamî upload degerinin sadece 4/1'ini kullanabilmekteyiz...

Ayni durum download icinde gecerli. O hiz (16 paket / 20 kusur rapor) modeme geliyor fakat modemde her ne varsa, cikista frenliyor.

hocam bizim burada turk telekom yazıyor genelde telefon yazan kapak yok ayrıca o kadar fazla bina bile yok bazı sokaklarda ev bile yok fakat altyap var
    Bu mesaja eklenen görseller:

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)
    Hocam bende UPLOAD Hız 50 Mbps'ye kadar görüyor
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    2005'ten sonra yapylan rögar kapaklarynyn üzerinde Türk Telekom yazar. Ondan öncekilerde ise Telefon yazar, ayny ?ekilde eski telgraf hatlarynyn bulundu?u ve üzerinde PTT yazan rögar kapaklary da vardyr. (Bunlar 1980 öncesine ait.) Ancak PTT yazan rögar kapaklarynyn altyndan geçen kablolary da Türk Telekom kullanyyor. Altlarynda ne tip kablo var bilmiyorum.
    Hocam bunlar turk telekom afyon 2002 deprem'den sonra altyapı yeniden kurdular
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

hocam bizim burada turk telekom yazıyor genelde telefon yazan kapak yok ayrıca o kadar fazla bina bile yok bazı sokaklarda ev bile yok fakat altyap var

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)

Bu kapakları açmak isteseler nasıl açıyorlar ya çekmek için yer falan yok

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

Bu kapakları açmak isteseler nasıl açıyorlar ya çekmek için yer falan yok

Gorsel patlamis goremedim ama, uzerindeki yazinin her iki tarafinda centikli oyuk vardir. Kaba dokumdur, 100KG kadar olmasi lazim... Vinc ile kaldiriyorlardir buyuk ihtimalle.

hocam o kadar ağır değil ben kendim bile açıyorum hocam görsel'de sorun yok görünüyor

Ne 100 kilogramı hocam Türk Telekom görevlisi kazma vuruyor çentik yerine sonra tırpan gibi bişeyle kaldırılıyor. Zincir bulsanız ve çentik yeri açıksa sizde kaldırabilirsiniz.
    hocam yarın bir kaç resim atcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Ne 100 kilogramı hocam Türk Telekom görevlisi kazma vuruyor çentik yerine sonra tırpan gibi bişeyle kaldırılıyor. Zincir bulsanız ve çentik yeri açıksa sizde kaldırabilirsiniz.

Atik su rogarlari 80kg kadar oluyordu. Ayrica plastik kapaklardan bahsetmiyorum, yuvarlak koyu renkli olanlar... Bir karis kadar kalinligi var kapagin?

Onlar biraz daha ağır olabilir sonuçta zamanla paslanıp çökme ihtimali var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.