Şimdi Ara

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    öyle bişey mümkün değil yani şu an mümkün olmayan bir şey iddia ediyorsunuz bu konudaki bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. modeminizin arayüzünde desteklediği upload hızı 2.4 mbps yazıyor olabilir ama hızınız 800 kbps ye sabitlenmiştir. isterse tor tarayıcı hızınızın 1 gigabit oldugunu söylesin. siz upload yaparken yine 800 kbps de gönderecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

öyle bişey mümkün değil yani şu an mümkün olmayan bir şey iddia ediyorsunuz bu konudaki bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. modeminizin arayüzünde desteklediği upload hızı 2.4 mbps yazıyor olabilir ama hızınız 800 kbps ye sabitlenmiştir. isterse tor tarayıcı hızınızın 1 gigabit oldugunu söylesin. siz upload yaparken yine 800 kbps de gönderecektir.

Mumkundur, "uncapping" yontemiyle sabittir.

Ayrica, akip gitmis bir tartismaya dalip 1. mesaja cevap vermenizde muammadir.

###

Modemin desteklidigi hizdan degil, rapor ettigi "ulasilabilir hiz" degerinden bahsediyorum. 16mbps indirme var diyor, 1.7~2mb/sn arasi almaktayim. Soyledigi deger dogru. Fakat is yuklemeye gelince tuhaflasiyor. "2400kbps yaparsin abi" demekte, 90kb/sn'de nefes nefese kaliyor. Kararsiz bir sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    ustam fibernette 1000mbps internet var 1100tl falan fiyatı :D
    diğer konuya gelirsek bu adamları 1 an bile rahat bırakmak olmuyor arkadaşlar ben bile bu fiber kabloyu çekmeleri için 3 yıl uğraştım türk telekomdaki insanlarla arkadaş oldum mübarek bu sayede bugün amacıma ulaştım akk belasından dolayı 35mbps netimi kullanamıyorum upload hızı şu 1.97 :S böyle saçmalık cidden olmaz arkadaşlar bu 1000mbps internetin bile upload hızı 2mbmiş saçmalığın daniskası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusTiMe -- 19 Nisan 2016; 21:58:24 >
  • MarjinaL -TR kullanıcısına yanıt
    uncap yöntemiyle yapılabiliyordu evet ama bu yöntem kapanalı 12 sene oldu zaten. ama dediğim gibi upload hızın testte 100 gigabit görünsede senin gönderme hızın 800 kbps yi geçmeyecektir.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Eski tip dolaplara nasıl fiber getiriliyor ?

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Eski tip dolaplara kadar fiber geliyor, sonra ADSL karta bakır ile montajı yapılıyor. Böylece son kullanıcı çok rahat 16 Mbps hız alabiliyor, hatta ADSL üzerinden 24 Mbps de alabiliyor. Dolap eski olduğu için VDSL kart vb. şeyler desteklemiyor dolayısıyla en yüksek 24 Mbps verilebiliyor. Böyle yapılan birkaç dolap gördüm sanıyorum ki amaç santrale uzak bölgelere veriyi kayıpsız ve masrafsız taşıyabilmek.
  • Tor browser zaten yavaş çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

uncap yöntemiyle yapılabiliyordu evet ama bu yöntem kapanalı 12 sene oldu zaten. ama dediğim gibi upload hızın testte 100 gigabit görünsede senin gönderme hızın 800 kbps yi geçmeyecektir.

Ben oyle "abarti" degerlerden bahsetmedim, modemin bana rapor ettigi indirme / yukleme hizlari dahilinde elde ettigim sonucu paylastim. Normalde olmasi gereken degerdi bu.

Arastirdigim kadariyla, yurt disinda bazi tunel servisleri ile ISS'nin kisitladigi xDSL bant genisligi asilabiliyormus. Tabi tum ISS'lar degil, %70 oran veriyor...

Onceki mesajlarimda bahsetmis oldugum; son tespitlerim, 490kB/sn gercek bir deger. Fakat test benim ile santral arasi degil, santral ile yurt disi cikisi arasini olcmekte.

Yani, tor ile katildigim bir ag 490kB/sn aktarim yapabiliyor. TTnet aglari ise 0.6x mbps'de sinirlanmis.

Ayrica 490kB/sn tor ile alabildigim en yuksek deger. Her baglantida farkli sonuc veriyor. 250kB/sn'de aldigim oldu.

Uzun lafin kisasi, alt yapi yuksek uploadi destekliyor olabilir, TTNET tarafinda genel bir sinirlama mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL -TR -- 20 Nisan 2016; 18:59:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Eski tip dolaplara kadar fiber geliyor, sonra ADSL karta bakır ile montajı yapılıyor. Böylece son kullanıcı çok rahat 16 Mbps hız alabiliyor, hatta ADSL üzerinden 24 Mbps de alabiliyor. Dolap eski olduğu için VDSL kart vb. şeyler desteklemiyor dolayısıyla en yüksek 24 Mbps verilebiliyor. Böyle yapılan birkaç dolap gördüm sanıyorum ki amaç santrale uzak bölgelere veriyi kayıpsız ve masrafsız taşıyabilmek.

"eski dolap" mevcut olmayandir.

Kabinler fiber icin kuruldu. Oncesinde (ADSL) direk telefon hattini kullaniyorlardi..

Tum kabinlerde ayni yontem mevcuttur. Apartmanlara konulanda tum dairelere dagitir, mustakil bolgelerede kabinler dagitir. Zaten fiber projesi tum dunyada bu sekilde organize ediliyor, dagitim standartlarindan biri.

Amacınız neyse duruma göre değişir. Hatta isterseniz yolun yarısını fiberler diğer yarısını bakırla bile taşıyabilirsiniz. Şu anda fiberi eski tip saha dolabına bağlamanın tek zorluğu onu ADSL karta bağlamaktır. Onun içinde birkaç cm bakır kullanarak bağlarsınız.
    Santraller o kadar küçük upload hızıyla uğraşmaz. İki santral arasını sadece bakırla bağlasanız bile 200 Mbps/20 Mbps bağlantı sağlanıyor. Ancak son kullanıcı tarafında elbet bir kısıtlama var. ADSL üzerinden çok stabil şekilde 1 Mbps upload hızı verilebiliyor, Türk Telekom 800 kbps veriyor. ADSL'in son kullanıcı da en yüksek desteklediği upload hızı Annex M ile 3 Mbps'dir. Ancak bu hız stabil değildir, kopma, hatalı veri gönderme gibi sorunlar olur.
    Eski tip saha dolabı dedikleriniz şu gri olanlar mı ? Onların içinde ADSL kartı var mı ki ?

• konu neden kitlenmiyor merak ediyorum troll oldugu gün gibi aşikar. adsl nin fiziki yapısına ters düşen bir iddia.dial up bağlantıyla 16 mbit bağlandığını iddia etmek kadar saçma.
    Eve o gri olanlar. Tabii ki var, onların içinde büyük bir kart vardır hem toplayıcı hemde dağıtıcı görevi görürler. Şimdi bile kapasiteleri yeterli ama çok eskidi artık, onlara fiber çekilen yer İstanbul'da bir iki yer gördüm. Ama içlerinde birçok port çalışmıyor, çalışanların çoğu eskimiş vs. Onlara fiber çekmek ilerde yerine koyulacak dolabın daha ucuza gelmesini sağlayacaktır aksi halde fazla uzun ömürleri kalmadı.
    Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada konudısı olacak biraz ama fikrinizi almak istiyorum. Son bir kaç ay içinde bazı yerlere yeni FTTH bağlantı uygulanmıştı. Keza telekomun imaj yenileme çalısması da var. Sizce telekom artık FTTC sistemlerden ziyade FTTB ve FTTH sistemlere mi yönelecek ileriki zamanlarda ?

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu. Biliyorsunuz Superonline her zaman FTTB ve FTTH sistemlerle fiber hizmeti verirken Türk Telekom 2012 yılından bu yana hep FTTC sistemlerini tercih etti, ilk 1 km'ye kadar başarılı hizmet verse de Türk Telekom santralleri tamamen ortadan kaldırmayı planladığında bunlar yetersiz kaldı. Çünkü bu kabinler maximum 2 Gbps destekliyor ve maximum 150 kişiye hizmet verebiliyor. Oysa eski tip saha dolapları da kapasite hariç 150 kişiye hizmet veriyor. Bu yüzden FTTH değil ama daha fazla FTTB planları hazırlandı. Ancak Türk Telekom'un imaj yenilemesi öncelikle mobil, baz istasyonlarına kadar fiber getiriyorlar. Bu kapsamda baz istasyonlarına yakın ve büyük binalara FTTB hizmeti verilecek diğer yerler ise FTTH olarak devam edecek. Öncelikli hedefleri standart olarak 8 Mbps'i verebilmek. Bunlar çok çok ileri planlar ve o zamana kadar ne olacağı belli değil.
    işte hocam bir sorum olacaktı bu kablodan kimse hizmet almıyor bizm evin önünde bittiyor sokak devam'ın da ise kablo yok şimdi altyap gelir fiber mi gelir yoksa adsl mi devam eder ?
     TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)
     TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Belli olmaz. Bakır kablo çok eski getirmemeleri lazım diyeceğim yalan olur bizde çamur rengine bürünmüş bakır kabloya ek yaptılar.
    hocam turk telekom müdürlüğünü aradım sordum afyon'na gelin dilekçe verin diyorlar durma göre bakarız diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 11 Mayıs 2016; 19:37:13 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.