Şimdi Ara

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TekTekel'in kistigi musluklari acamaya ne dersiniz? Hakkimiz olani kullanmaya baslamanin vakti gelmistir!

Alcak Kullanim Kotasina yine her zaman ki gibi 1. haftada tikanmis nefes aldirmiyordu. Belki bir kestirme bulurum umuduyla degisik yollara yonelmistim...

TOR! internetin anonim agi.. Google'in sunucularini bile kandiriyordu. (Google ile kullanildiginda Google,10 yil onceki logosunun bulundugu bir sayfaya yonlendirip, guvenlikten gecirmekte) Belki bu ag o kestirmeyi bulabilirdi? Tor agina baglanip arkaplanda daha onceden actigim Ookla'in meshur "Speed Test" servisine gecis yaptim, testi baslattim.

Ping, Tor'un protokolleri geregi yuksekti tabi. Indirme hizi ortalama AKK degerinden sadece 60kB/sn azalmis olup, yukleme hizi ilk baslarda 2.000kB/sn'e firlayip 491kB/sn de sabitleniyordu. Bu mukemmel bir seydi

50~80kB/sn degisken TekTekel yukleme hizi, 491kB/sn de sabitlenmisti. Ekran goruntuleri sizlerle... (Konumum: Balikesir | Servis Saglayici: Bursa DGN Teknoloji)

1. Goruntu TOR aginda olup, 2. goruntu ISP (TTNet) aginda kaydedilmistir.

TTNet'in Upload Hızında Yaptığı Alçaklığı Ezin! (Upload Hızınız 490kB/sn Olsun!)

TOR'un degisken yonlendirme yapisi belki bu degerlerde dalgalanma yapabilir, ancak en iyi adres bulunup sabitlenebilirde... Ote yandan bu gece karsilastigim durumu pek arastiramadim... Tor'un hangi protokolu buna sebep yahud cozum oluyordu? Bunu bulabilirsek, Tor'dan bagimsiz rahat bir sekilde kullanilabilir. Diger bir meselede AKK'na takilmamis baglanti nasil performans verir? Bunada bakmak lazim.

TTNet belki kendinden gelen baglantiyi kisitlayabilir, peki ya bizden gelecek olani? Tor ne guzel cevap vermis... Upload'da kemer sıkması zor olsa gerek.

Unutmadan; Baglanti referanslarim,

*AirTies5650TT VDSL Router Modem
    *16Mbit ADSL baglanti
    *I9305 WiFi-N (wifi ile test sacma gelebilir, evet ama hâdise boyle vukû buldu.)

Saygi ve selâm ile sizlere sunarim.

[Duzenleme:: ekran goruntusu adresleri]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL -TR -- 12 Nisan 2016; 6:51:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tor un baglantisini test etmissin. Orada 100 mbit uploadta yazsan senin uploadin 1 mbittir.

• O senin hızın değil hocam. Mesala Android veya iPhone telefona Puffin Browser isimli tarayıcıyı yükleyip speedtest.net'ten test yap dehşet hız çıkıyor.
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Tor bir servis saglayici degil agdir.

TTNet'in yurtici aginda ayni saglayiciya maks. 91kB/sn ile veri aktariliyorken bu durum Tor agi icinde, ISS'na 491kB/sn ile veri aktarildigi gorulmektedir.

• Burda bir dehsetlik soz konusu degil, modemin rapor ettigi maks. ulasilabilirlik sinirlari dahilinde deger cikmaktadir.

Ayrica tarayici ile Ookla'nin sitesine baglanmadim, kendi agimi direk Tor'a yonlendirdim. Ardindan mobil uygulama ile test ettim.

• Keşke dediğiniz gibi olsa. Modeme gelen upload 800 kbps, yani santral size bu hızı tanımlamış, hiçbir şekilde bu hızın üzerine çıkamazsınız. Kaldı ki bakır kablo üzerinden upload en fazla 3 Mbps oluyor ki o bile stabil bağlantı değil. Yani ADSL ile bütün sınırları kullansanız 384 kb/sn gönderebilirsiniz.
  • VPNde de yüksek çıkabiliyor upload. Sağlıklı bir sonuç için TOR ile bir yere dosya upload etmeye çalışın ve hızınızı görün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload hızı ne zaman yükselecek !
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • adslde böyle bişey zaten fiziken mümkün değil. zaten 3.5 mbit uplaod maximum destekliyor.ki onada ulaşmak imkansıza yakın. birara kasperksy internet securty kullananların downloadları çok yüksek çıkıyordu buda onun gibi yanıltıcı bir durum.
  • Puffin Browser isimli tarayıcıyıla yapsa en az 25 Mbps upload olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

adslde böyle bişey zaten fiziken mümkün değil. zaten 3.5 mbit uplaod maximum destekliyor.ki onada ulaşmak imkansıza yakın. birara kasperksy internet securty kullananların downloadları çok yüksek çıkıyordu buda onun gibi yanıltıcı bir durum.

Modemin bana rapor ettigi upload: 2.4mbps

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Keşke dediğiniz gibi olsa. Modeme gelen upload 800 kbps, yani santral size bu hızı tanımlamış, hiçbir şekilde bu hızın üzerine çıkamazsınız. Kaldı ki bakır kablo üzerinden upload en fazla 3 Mbps oluyor ki o bile stabil bağlantı değil. Yani ADSL ile bütün sınırları kullansanız 384 kb/sn gönderebilirsiniz.

Santral ile benim sunucuya gonderdigim verinin ne alakasi var? Modeme gelen rapor 16mbps download ve 2.4mbps upload.

Simdi ben bu indirme hizini (16mbps) sonuna kadar kullanabiliyorum, ya peki upload? o neden 0.64' de sabit?

Asil stabil olmayan 0.64mbps. Veri gonderimi cok dalgali. Fakat bu durum TOR'da mevcut degil, download kadar stabil.

Ayrica, telefon hatti dijital degil analogdur. Bakir alasim gayet kaliteli ve saf gorunmekte. Neticede yeri geldiginde 80V'a kadar akim gecirmekte.

@plusnettr;

Vakit bulabilirsem asil onu deneyecegim.

• 1.Resim bozuk.

• MarjinaL -TR kullanıcısına yanıt
    Siz hangi sunucuya veri gönderirseniz/alırsanız alın bu ilk önce santrale, sonra Türk Telekom serverlerine daha sonra ilgili sunucuya ulaşır. Bakırda internet ile elektriği bir tutmayın, birincisi elektrik hatları havadan geçer dolayısıyla kalın bir dış alaşım ile kaplı ve fırtına yağmur dışında büyük zarar görmez. Yeraltı ise daha kötü, ülkenin neredeyse %70'inin telefon dolayısıyla internet altyapısı atıksu kanallarıyla aynı yerden geçiyor ve bu kablolar zamanla artık dokunduğunuzda kopacak duruma geliyor.
    Bunun en büyük örneğini ben gördüm, ilk başta bakır üzerinden 20 Mbps hız alabiliyordum ama şimdi bu 12 Mbps'e kadar düştü, çünkü kablo zaman geçtikçe eskidi ve çok fazla zarar gördü. Bırakın 80 V'yi ben ADSL hızım artsın diye santralden çıkış gücünü 18'den 22'ye çıkartırdım ankastre duman çıkardı. Bu bile kablonun ne hale geldiğini gösteriyor.

Eğer uzun süredir stabil 16 Mbps alıyorsanız büyük ihtimalle çevrenizdeki saha dolabına kadar fiber geliyordur. Bu durumda bölgenizde VDSL desteğiniz vardır, Hipernet paketlerine geçebilirsiniz.

• Dsl modülasyonunda modeme hangi hız değerleri geliyorsa teorik olarak bu hızların üstüne çıkamassınız.

Gerçek fiber olsaydı mümkün olabilirdi ancak bu tür birşeyle değil tabiki, ileri seviye network, bgp, route bilginiz olmalı, kendinize ait isp ye anons ettiğiniz ipleriniz olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Siz hangi sunucuya veri gönderirseniz/alırsanız alın bu ilk önce santrale, sonra Türk Telekom serverlerine daha sonra ilgili sunucuya ulaşır. Bakırda internet ile elektriği bir tutmayın, birincisi elektrik hatları havadan geçer dolayısıyla kalın bir dış alaşım ile kaplı ve fırtına yağmur dışında büyük zarar görmez. Yeraltı ise daha kötü, ülkenin neredeyse %70'inin telefon dolayısıyla internet altyapısı atıksu kanallarıyla aynı yerden geçiyor ve bu kablolar zamanla artık dokunduğunuzda kopacak duruma geliyor.
    Bunun en büyük örneğini ben gördüm, ilk başta bakır üzerinden 20 Mbps hız alabiliyordum ama şimdi bu 12 Mbps'e kadar düştü, çünkü kablo zaman geçtikçe eskidi ve çok fazla zarar gördü. Bırakın 80 V'yi ben ADSL hızım artsın diye santralden çıkış gücünü 18'den 22'ye çıkartırdım ankastre duman çıkardı. Bu bile kablonun ne hale geldiğini gösteriyor.

Eğer uzun süredir stabil 16 Mbps alıyorsanız büyük ihtimalle çevrenizdeki saha dolabına kadar fiber geliyordur. Bu durumda bölgenizde VDSL desteğiniz vardır, Hipernet paketlerine geçebilirsiniz.

TTNet'in adresleri bellidir. Servis saglayiciya ulasan bilgilerim, TTNet'den degil Tor'dan gelmekte. Yani, "bu adres surdan baglaniyor / suraya ait" vs. Servis saglayici ona gore islem yapar.

Hayir, telefon hatlarida direklerle iletilir ve guclu bir yalitkan ile kaplidir. Elektrik hatti acik gelmektedir, kaplama yoktur.

Bazi bolgelerde telefon hatti ve elektrik hatti yeraltindan gelmektedir, atik su sebekesi ile alakasi yoktur. Gectigi yol/tunel yapisi ayridir ve kablolari cok iyi korunaklidir.

Ankastre (terminal kutusu?) dediginiz birlestirici/cogaltici konumundadir, yuksek direnc haricinde pek zarar gorecek bisey degildir.

Amacim muhaliflik degil fakat koru korune elestirmemek lazim.

VDSL modem var zaten de, tarifeleri bulamadim telekomun yeni sitesinde sacma bir hal almis.

Telefon hatlarının %90'ı yer altından gelmektedir. Öyle olsa yollarda üzerinde "Telefon" "Türk Telekom" yazan lögar kapakları ne için var. Gözümün önünde o kapak kaldırıldı ve altından geçen kablo artık bakırdan eseri kalmamış bildiğiniz çamurdan teller haline gelmişti. Yer altından gelen kablolardan bir uç direklere giderken diğerleri yer altından gider. Bazı köylere ve küçük mahallelere havadan geçtiği doğrudur.

Elektrikte ise haklısınız büyük çoğunluğu havadan geçmektedir, elektrikte ki bakır kablonun daha dayanıklı olduğu konusunda hemfikiriz direk olarak telleri görmüyoruz. Çünkü üzeri kaplamalıdır, ve bu da onları yer altına göre daha dirençli yapmaktadır. Telefon hatları ise direklere çıkan kablolar kaplanmış, yer altındaki kablolar ise kaplanmamıştır. Ve size hemen bizim mahalleden bir resim göstereceğim, her yağmur yağdığından internet hızım orada ki kablo ıslandığı için düşüyor.

TTNet sitesine girebilirsiniz, Türk Telekomun sitesinde ise hiper tarifeleri şunlar;

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/ttnethipernet/Sayfalar/Turk-Telekom-Hipernet.aspx

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    %90 tamamen gecerli olmayabilir, hatlar dosenirken bolgenin karasal alt yapisina gore planlanir. Yani, asfalt ve o bolgeden gececek hatlar es vakitte projelendirilirse mumkun olur. Aksi halde toprak yola veya hali hazirda asfalt yola yapmak luzumsuzdur.

Direklerdeki elektrik kablolari celik olup aluminyum kaplamadir.

Yeraltindaki telefon hatlari acik olamaz. Bende doseme asamasinda gormustum, kol gibi kablolar bir yigin olup, gayet guzel yalitilmistir.

Yeralti yalitilmadan dosenemez;

-Bakir oksitlenir,
    -Kacak akim,
    -Malzeme dayanimi,
    -Parazit

vs. vs.

Size ulasan hizmette, hizmeti engelleyecek kadar sorun varsa Telekoma bildirin. Olmadi, merkezine gidin bire bir tenkit edin.

Tarife adresi icin ayrica tesekkur ederim.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam adslde artık 1000Mbps vermek mükün fakat daha turkey'de yok
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Hocam o 1000 değil, 100 ve henüz denenen teknoloji. Japonya şu anda yanılmıyorsam bakır üzerinden en fazla 50 Mbps veriyor ancak bunlar ülkemizde kullanılanlardan değil, çok güçlü akım ve sinyal ileten kablolar.
    Gitmedim mi hocam kapılarını aşındırdım ama adamlar düzeltmek için hiçbirşey yapmıyorlar. Belediyenin atıksu kuyusunu derinleştirmesi lazım diyorlar, belediye ise bizim sorumluluğumuzda değil İSKİ sorumluluğunda diyor sonuç hiçbirşey olmuyor. Resim şu.. Her yağmur yağdığında ya hızım düşüyor ki bu düşüş bazen kbps'lere kadar iniyor, hele çok şiddetli yağmur varsa hiç hat gelmiyor. Ve resmini attığım yerde ki lögar kapağını kaldırdılar kablolara biraz baktılar rapor edeceğiz deyip gittiler. Üzerinden 5 yıl geçti, ben aylık ödediğim ücretlerle şimdiye hatı kendim döşemiştim. Ve o lögar kapağını kaldırdıklarında orada ben sadece çamurdan ayırt edilemeyecek teller gördüm.

Şimdi benim merak ettiğim eğer bunlar çok iyi yalıtılmış ve kaplanmış olsaydı ben her yağmurda internet sorunu yaşarmıydım? Eğer dediğiniz gibi çok iyi kaplanıp yalıtılıyorsa tek açıklama var hatlar 1998'de döşenmiş o yıllardan buraya eskiyip zedelenmiş, oksit yapmış vb.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.