Şimdi Ara

TTNET İnternet Kesilme Problemi (Modem Işıkları Yanıyor) Bilgisi Olan Yardım Edebilirmi Acaba _?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum firmadan internet kullanıyorum:
    Paket : Üniversiteli (Yalın İnternet Paketi)
    Kapasite : 8 mbit 8196 KB Download 799 KB Upload
    Sınırlandırma : 50 GB Adil Kullanım Sınırı
    Modem : TP-Link TD854W
    Kablo Bağlantısı : Santral----------Ankastre----------Modem (Hatlar 6 aylık altyapıda kullanılan kablo modemin dibine kadar geliyor. Modeme giden soketle birleştirip doğrudan modeme takılı)

Sorunum;
    • Modemdeki Power - ADSL - İnternet ışığı yanmasına rağmen,
    • 24:00 - 17:30 Arasında saatte bir internet kopuyor.
    • 17:30 - 24:00 Arası internet namına bişey yok;
    Oyuna girer girmez, facebookta anasayfaya tıklar tıklamaz vb internet 15-30 sn arasında gidiyor ancak yinede modemdeki tüm ışıklar yanık halde.

Sorunu gidermek açısından:
    - Farklı modem denedim,
    - TTNET DNS lerini kullanıyorum hem pc dns ayarlarından hem modemden,
    - Kablo bağlantılarını iyice sağlamlaştırdım,
    - Modemi fabrika ayarlarına getirip denedim,
    - Diğer Modemi firmware güncellerken lütfen modemi yeniden başlatınız yazısı geldi ve yeniden başlatınca tamamen bozuldu (TP-Link TD864W)
    - 1 Haftadır TTNET müşteri hizmetlerini arıyorum sorunu çözme anlamında,
    Hat değerleri kontrolü yapılıyor normal diyorlar. Ancak kopma sorununun
    Olduğunu ekrandan gördüklerini söylüyorlar. Her defasında kontroller
    Gerçekleştirilecektir efendim diyip sonuç yine aynı.

Fatura son 2 ay 36 tl geldi.

Şaşırtıcı olay ondan önceki paketim 16 mbit 50 gb adil kullanım sınırı Yalın İnternet 67.99 TL Onda İlk ay aynı problemi yaşadım sonraki 11 ay sorunsuz 13 mbit şekilde en şiddetli yağmur ve rüzgarda dahi 0 sıkıntı ile kullandım interneti.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor. Tecrübesi veya bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim

Gerekli veriler : (Eksik bişey varsa ekleyebilirim)

Hat Değerleri :

http://i.hizliresim.com/wMoZ1N.png

http://www.youtube.com/watch?v=92zjzPzjBgA&feature=youtu.be

• Değerlere ve Videoya baktım hatta sorun yok, Laptop ile modem arasında bir ağ sorunu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Değerlere ve Videoya baktım hatta sorun yok, Laptop ile modem arasında bir ağ sorunu var.

Laptoptamı bilemem ancak:
    Masa üstü pcdede aynsını yapıyor
    Laptopta kablo ve kablosuzdada aynısını yapıyor.
    Galaxy S4 cep telefonndada aynısını yapıyor.

!!! 15 SNlik kesilmede internet bağlantısı testi yapıyorum modemden bağlantı başarısız diyor.
    Bir ipye ping attırıyorum başarısız oluyor.
    İnternet gelince:
    Hem internet bağlantısı başarılı oluyor hemde ping atabiliyor modem.
  • MrPeGaSuS kullanıcısına yanıt
    Tüm cihazlarda denediğinize göre sorun modemde.
  • quote:

TTNET Te aynısını söyledi ancak. TD864W modemi takıncada yine aynısı oluyor.

Sorun modemde olması imkansız :)

Aynı modemi bir önceki paketi iptal ettirmeden kullanıyordum çünkü :(

Bir önceki aboneliğimin süresi doldu 64 tlden 84 tlye çıktı Bağlantı kopması olmuyordu ama !!! 84 Tl olan paketimi iptal ettirdim.Üniversiteli kampanyası olan paketim vardı onu taşıttırdım aynı hat üzerine. iptalden 1 ay sonra taşındı yani !!! eylül 2013te paket iiptal oldu ekim 2013de şuanki paketim taşındı. Yani modemler sağlam.

İlk başlarda 4-5 saatte kopma oluyordu. Knight online oynadığım için hiç kopmaması gerekti. Müşteri hizmetlerini aradım ayarlayacaklarını söyledile daha beter oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrPeGaSuS

quote:

Bir önceki aboneliğimin süresi doldu 64 tlden 84 tlye çıktı Bağlantı kopması olmuyordu ama !!! 84 Tl olan paketimi iptal ettirdim.Üniversiteli kampanyası olan paketim vardı onu taşıttırdım aynı hat üzerine. iptalden 1 ay sonra taşındı yani !!! eylül 2013te paket iiptal oldu ekim 2013de şuanki paketim taşındı. Yani modemler sağlam.

İlk başlarda 4-5 saatte kopma oluyordu. Knight online oynadığım için hiç kopmaması gerekti. Müşteri hizmetlerini aradım ayarlayacaklarını söyledile daha beter oldu.

Birde modemleri başka hatta deneyin bakalım.

• quote:

quote:

quote:

Birde modemleri başka hatta deneyin bakalım.

Tamam fırsatım olunca onlarıda denicem.

Ancak aklımı kurcalıyor. Gece yarısı 24:00 ile akşam üzeri 17:30 arasında bu problem min 1-2 saat süreyle oluyor. 17:30 - 24:00 arası dakika başı. Modem alıcam para boşuna gitmesin diye araştırıyorum.

Yinede ilk fırsatta denerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çalışır durumda oldugundan emin oldugun bir modemle deneme yap. mesela eşinden dostundan al bi modem dene bakalım. modem sorunu gibi görünüyor. 2 modem arızalı da olabilir. yanıltmasın seni mümkün bu.
  • Telekomdan geldiler hat değerleri çok iyi sakın değiştirtme dediler. 15 tatil yoğunluktan dolayı santraller kaldırmıyormuş. Kendisindede aynı sıkıntı olduğunu söyledi hadi hayırlısı :(
  • quote:

Arkadaşlar malum firmadan internet kullanıyorum:
    Paket : Üniversiteli (Yalın İnternet Paketi)
    Kapasite : 8 mbit 8196 KB Download 799 KB Upload
    Sınırlandırma : 50 GB Adil Kullanım Sınırı
    Modem : TP-Link TD854W
    Kablo Bağlantısı : Santral----------Ankastre----------Modem (Hatlar 6 aylık altyapıda kullanılan kablo modemin dibine kadar geliyor. Modeme giden soketle birleştirip doğrudan modeme takılı)

Sorunum;
    • Modemdeki Power - ADSL - İnternet ışığı yanmasına rağmen,
    • 24:00 - 17:30 Arasında saatte bir internet kopuyor.
    • 17:30 - 24:00 Arası internet namına bişey yok;
    Oyuna girer girmez, facebookta anasayfaya tıklar tıklamaz vb internet 15-30 sn arasında gidiyor ancak yinede modemdeki tüm ışıklar yanık halde.

Sorunu gidermek açısından:
    - Farklı modem denedim,
    - TTNET DNS lerini kullanıyorum hem pc dns ayarlarından hem modemden,
    - Kablo bağlantılarını iyice sağlamlaştırdım,
    - Modemi fabrika ayarlarına getirip denedim,
    - Diğer Modemi firmware güncellerken lütfen modemi yeniden başlatınız yazısı geldi ve yeniden başlatınca tamamen bozuldu (TP-Link TD864W)
    - 1 Haftadır TTNET müşteri hizmetlerini arıyorum sorunu çözme anlamında,
    Hat değerleri kontrolü yapılıyor normal diyorlar. Ancak kopma sorununun
    Olduğunu ekrandan gördüklerini söylüyorlar. Her defasında kontroller
    Gerçekleştirilecektir efendim diyip sonuç yine aynı.

Fatura son 2 ay 36 tl geldi.

Şaşırtıcı olay ondan önceki paketim 16 mbit 50 gb adil kullanım sınırı Yalın İnternet 67.99 TL Onda İlk ay aynı problemi yaşadım sonraki 11 ay sorunsuz 13 mbit şekilde en şiddetli yağmur ve rüzgarda dahi 0 sıkıntı ile kullandım interneti.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor. Tecrübesi veya bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim

Gerekli veriler : (Eksik bişey varsa ekleyebilirim)

Hat Değerleri :

http://i.hizliresim.com/wMoZ1N.png

http://www.youtube.com/watch?v=92zjzPzjBgA&feature=youtu.be

modemi bina ankastre yanına tak oradan dairene
    cat5e kablo ile çek en temizi

• 20 Dk önce ekip geldi. Sanırım ankastrede korozyon olmuş. Eve gelen bloyu biraz kesip tekrar taktı taktı. Israr etmeme rağmen santralden gelene aynı işlemi yapmadı :( Kesilmeler azaldı ve kesilme olduğu zaman 5 sn gibi bir sürede geriye geliyor oda fazla rahatsız edici inş oyundan da atmaz :)
  • Bu arada arkadaşlar kablo yollarını santralden değiştirttim sorun tamamen çözüldü. Sizde sorun varsa bunu yaptırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su son dediğini anlamadım santral falan

• Tplink modemdendir o. Ben de her gun modem resetliyorum artik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.