Şimdi Ara

TTNET Kablosuz (Wireless) Bağlantı ANİ PİNG ARTIŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar konunun yeri burası olmayabilir fakat nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı forumun diğer bölümlerine giremiyorum.
    Airties RT-211 modem var 3-4 yıldır kullanıyorum.8 mbit net war ortalama 4-5 mb çekiyor 8 i belki sabaha karşı görebiliyorum.Lol'e başladığım dönem takribi 2 yıl önce falan ping durumum ne nasıldı tam hatırlamıyorum ama şimdi ortalama 55-70 arası ping ile oyuna giriş yapabiliyorum.Sorun şu oyunun farklı anlarında ping birden 200-300 arasına yükseliyor ve tekrar 55-70 arası olması gereken değerlere düşüyor.Buna hiçbir şekilde çözüm bulamıyorum, ttnet ile görüşüyorum laptop kullandığımdan dolayı Ethernet girişine oranla daha yavaş hız alacağımdan bahsediyorlar.Bende kendimce çözümler bulmaya çalışıyorum.Modem şuan bulunduğum odada ve laptopa yaklaşık 1 metre uzaklıkta ama laptopa çektiğim kablo bir hayli uzun 2 oda uzaktan telefondan geliyor.

-Şimdi gelen kablonun uzun olup da modemin laptopa yakın olması mı net hızım için iyidir ?
    -Yoksa modemi 2 oda ileri götürüp bulunduğum odadan o mesafedeki modeme bağlanmam mı daha iyi olacaktır ?

Her ikisini denedim modem bulunduğum odadayken çekim gücü mükemmelde, telefonun bulunduğu odaya yani telefona modemi 25-30 cm lik kablo ile bağladığımda çekim gücü 2 çubuğa iniyor.

Bir başka can alıcı sorum şu ve bu sorunum ping sorunu yaşayan birçok kişiyi ilgilendiriyor.Anlattığım gibi evimdeki internet yapısı bu şekilde sorunlarım da gayet açık.
    Dayım bana yaklaşık 150 metre mesafede oturuyor.TTNET santrelinede tam olarak benden 150 metre yakın konumda yani..O evindeki net 8 mbit de değil ne kadar kullanırsa günlük o kadar fiyat ödüyor.Modemide TTNET'in verdiği benimkine göre daha sıradan bir kablosuz modem, deneme amaçlı laptopla dün dayıma gittim.Modemi telefonla yanyana ve 1 oda mesafeden laptopı açtım ve lole girdim.60 civarı ping aldım arkadaşlar..Ve benim evimdeki gibi kesinlikle ping yükselmedi, yaklaşık 30 dk customda denedim ping sürekli sabit, bendekine oranla 10-15 ping yüksek olsada inanın oyun akıcılığına sekte vurmuyor.Bende ping düşük ama inanılmaz iniş çıkışlar yaşanıyor.
    Cevap olarak santrele yakınlık uzaklık konusunu gösterebilirsiniz ama bu kadar basit olmamalı yani benden de 500m-1km ve daha uzaktaki kişilerde o zaman minimum 500 ping mi alıyorlar yani..

Nedir çözüm ne yapıcaz beyler splitter değiştirmekten, kabloları yenilemekten canım çıktı paramızla rezil oluyoruz resmen..

• Kusura bakmasın kimse ama forum vazifesini yitirmiş resmen..Ne bir fikir veren var ne bişey..Boş işlerle meşgul herkes
  • quote:

Orijinalden alıntı: 08arnavut08

Kusura bakmasın kimse ama forum vazifesini yitirmiş resmen..Ne bir fikir veren var ne bişey..Boş işlerle meşgul herkes

elindeki modem eski bi kere sorun çıkarması normal gibi. ayrıca arkaplanda çalışan programlar varsa ve güncelleme tarzı şeyler yapıyorsa pingin artabilir. örneğin antivirüs programları sık güncelleme yapar. kablosuzdan online oyun oynamak sıkıntılı iştir. modemden 5-6 metre fazla uzaklaşırsan lag olur kesinlikle. tavsiyem sağlam bi modemde dene leptopu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Orijinalden alıntı: 08arnavut08

Kusura bakmasın kimse ama forum vazifesini yitirmiş resmen..Ne bir fikir veren var ne bişey..Boş işlerle meşgul herkes

elindeki modem eski bi kere sorun çıkarması normal gibi. ayrıca arkaplanda çalışan programlar varsa ve güncelleme tarzı şeyler yapıyorsa pingin artabilir. örneğin antivirüs programları sık güncelleme yapar. kablosuzdan online oyun oynamak sıkıntılı iştir. modemden 5-6 metre fazla uzaklaşırsan lag olur kesinlikle. tavsiyem sağlam bi modemde dene leptopu.

Haklısın en kısa zamanda modemi değiştireceğim, mevcut güncellemesi bile 2007 yılına ait dönemin şartlarında uygun gelmişti fakat eskimiş olduğunu aşikar..Saolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 08arnavut08 -- 14 Nisan 2013; 4:42:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.