Şimdi Ara

TTNET ROKET (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.839
Cevap
22
Favori
112.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ttnetin verdiği 100mbitten gene hayır gelmez. 92nin üstüne cıkmamış

Fransada 100mbit hatla 98.22 gördüydüm speedtestte.

TTNetin fiberi bile dandik
  • yeni gördüm valla pişman oldum kacirdigima.akk yi aştıktan sonra 1 gün kullanmak çok iyi.hemde hattimiz enfazla kaç mbiti destekler bunu görmüş oluruz.20 mbitlik fiberde sorunum yok.ama hattim100 almaz herhalde binada dolap yok.50-60 ne görsek kardır :) bilseydim dun kullanırdım,Suan evde de değilim bu ay kaçırdık .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roket değil başka bişey de çıkarsalar bu dandik altyapıyla yarı yolda kalız uplad bile veremeyen ıss ne hayır gelir ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

roket değil başka bişey de çıkarsalar bu dandik altyapıyla yarı yolda kalız uplad bile veremeyen ıss ne hayır gelir ki ?

yarı yolda kalcak birşey yok.fibernet aboneleri için şuan 1 günlük max hızı deneme imkanı hele hele bunu akk yı aştıktan sonra kullanırsan + 1 gün demek.Hatta bu hizmet muhtemelen belli süre ücretsiz gidecek sonra ücretli hale gelecektir, o yüzden kullanmak isteyenler kullansın derim.

• 26 saat oldu ttnet roket bitmedi. 24 saatte 277 GB download yapmışım, hala indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

@Intruder
    Bu ttnetin verdiği 100mbitten gene hayır gelmez. 92nin üstüne cıkmamış

Fransada 100mbit hatla 98.22 gördüydüm speedtestte.

TTNetin fiberi bile dandik

TTNet'in verdiği router ve modemlerde gigabit olmadığı için Fast Ethernet portu bulunuyor. Bu portlarda en fazla pratikte 94 mbt destekliyor. Maalesef bu darboğazla karşı karşıya kalıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

26 saat oldu ttnet roket bitmedi. 24 saatte 277 GB download yapmışım, hala indiriyorum.

Sizin hat rokete müsait o halde? Değerler nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

26 saat oldu ttnet roket bitmedi. 24 saatte 277 GB download yapmışım, hala indiriyorum.

Eve kadar GPON fiber uygulaması olduğu için modem verilmiyor. Tilgın router veriliyor, eve cat6 kablo çekildi öyle alıyorum interneti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Önemli değil...

Hattımın aksak olsada 100mbit kaldırabildiğini görmüş oldum böylece.
    Bakır kablolara göre iyi hız hemde 25 senelik bir binadayım ev olarak eskimiş olsa gerek.
    Bu arada ekleme VDSL2 Teoride 250Mbit verebiliyor ama santrale uzaklığım yaklaşık 500m.
    500m 50mbit verebiliyor normalde. Ama ortalama 5.6mb/sn seyrediyor sabit.

Valla tamam TTNET'in fiyat politikasına karşıyım ama TTNET ilk defa bu fiber işini iyi becerdi diye düşünüyorum. Bir de şu FTTB sistemleri için verdikleri Tilgın'ları değiştirseler harika olacak. 1 yıldır fibernet'deyim. Tabi bazı sorunlarım oldu ama genel anlamda çok mutluyum. TTNET ADSL'de hat değerlerim berbat olmasından karşın en fazla 6 megabit alabilirdim ve onda da her 5 dk da bir netim kopardı. Şimdi o haldeyken, fibere geçince ohh be dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 30 Nisan 2013; 23:22:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Önemli değil...

Hattımın aksak olsada 100mbit kaldırabildiğini görmüş oldum böylece.
    Bakır kablolara göre iyi hız hemde 25 senelik bir binadayım ev olarak eskimiş olsa gerek.
    Bu arada ekleme VDSL2 Teoride 250Mbit verebiliyor ama santrale uzaklığım yaklaşık 500m.
    500m 50mbit verebiliyor normalde. Ama ortalama 5.6mb/sn seyrediyor sabit.

Valla tamam TTNET'in fiyat politikasına karşıyım ama TTNET ilk defa bu fiber işini iyi becerdi diye düşünüyorum. Bir de şu FTTB sistemleri için verdikleri Tilgın'ları değiştirseler harika olacak. 1 yıldır fibernet'deyim. Tabi bazı sorunlarım oldu ama genel anlamda çok mutluyum. TTNET ADSL'de hat değerlerim berbat olmasından karşın en fazla 6 megabit alabilirdim ve onda da her 5 dk da bir netim kopardı. Şimdi o haldeyken, fibere geçince ohh be dedim.

Zaten Son birkaç haftadır 'bir başkadır benim memleketim' diye bağırarak milletin Adsl'sini bozup fibere geçirmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğim inşallah.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

100mbit fiber

Bu kadar gülecek ne var, Vdsl2'yi fiber diye kakalayıp milleti hala Vdsl modem hat değerlerine bakmaya zorlayan TTNET. Bu ayıp onlara ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Nisan 2013; 23:57:08 >

• quote:

@Scaevola
    Arkadaşım sallamaya nekadar meraklısınız.

1990 yılındaki harddiskler bile 20mb yazıyordu saniyede en fazla.
    Sen 100mbit fiberinle kaç indiriyorsun , saniyede 9 10 hadi en fazla 12 mbite cıktın birşey olmaz.
    Harddiskin darbogaz olması için 20mb yazma üstüne cıkman lazım , saniyede 35 40 mble indirmen lazımkı harddisk darbogaz yapmaya başlasın kafa okuyucu diske yetişemesini arıza cıkarsın.

Biraz daha saygılı olsaydınız daha iyi olurdu. Sonuçta benim de bir dayanağım var ki böyle söyledim.

Eğer tek bir dosyayı tek bir parça halinde indiriyor olsaydım dediğiniz doğru; fakat aynı anda 6-7 dosyayı her biri en az 5 paralel download'a sahip olacak şekilde indirdiğinizde aynı anda 30'dan fazla diske yazma işlemi gerçekleşiyor. İndirdiğim dosyaların çoğu 10 GB üzerinde olduğu için bir de bu 5 parçanın download sonrası bir araya getirilmesi işlemi oldukça zaman alan bir işlem. Bu iki faktör birleşince özellikle disk doldukça ister istemez diski zorlayıcı bir durum oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scaevola

quote:

@Scaevola

Sen 100mbit fiberinle kaç indiriyorsun , saniyede 9 10 hadi en fazla 12 mbite cıktın birşey olmaz.
    Harddiskin darbogaz olması için 20mb yazma üstüne cıkman lazım , saniyede 35 40 mble indirmen lazımkı harddisk darbogaz yapmaya başlasın kafa okuyucu diske yetişemesini arıza cıkarsın.

Biraz daha saygılı olsaydınız daha iyi olurdu. Sonuçta benim de bir dayanağım var ki böyle söyledim.

Eğer tek bir dosyayı tek bir parça halinde indiriyor olsaydım dediğiniz doğru; fakat aynı anda 6-7 dosyayı her biri en az 5 paralel download'a sahip olacak şekilde indirdiğinizde aynı anda 30'dan fazla diske yazma işlemi gerçekleşiyor. İndirdiğim dosyaların çoğu 10 GB üzerinde olduğu için bir de bu 5 parçanın download sonrası bir araya getirilmesi işlemi oldukça zaman alan bir işlem. Bu iki faktör birleşince özellikle disk doldukça ister istemez diski zorlayıcı bir durum oluyor.

Haklısın. O genelde gördüğümüz değerler tek dosyayı yazma hızı. Yani belki de 10 farklı dosyayı yazarken darboğaz yaşanabilir. 4K, 512k vb okuma yazma hızları burada önemli olan şey.

• quote:

quote:

quote:

@Scaevola

Haklısın. O genelde gördüğümüz değerler tek dosyayı yazma hızı. Yani belki de 10 farklı dosyayı yazarken darboğaz yaşanabilir. 4K, 512k vb okuma yazma hızları burada önemli olan şey.

Merhaba paralel download yapsanızda 100mbit hatla biri 9mbit biri 5 6 le indireceği için sıkıntı olmaz. Cok down merakaldıysanız gidin alın 240gb ssd ona indirip mekanik hdd kopyaolayın gittsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightningRaven -- 2 Mayıs 2013; 11:29:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Scaevola

Merhaba paralel download yapsanızda 100mbit hatla biri 9mbit biri 5 6 le indireceği için sıkıntı olmaz. Cok down merakaldıysanız gidin alın 240gb ssd ona indirip mekanik hdd kopyaolayın gittsin

Ben zaten öyle yapıyorum 256 GB SSD'ye yazdırıyorum. Ama belki IDE bağlantı türündeki bir eski HDD, çoklu dosyaları aynıanda işlerken darboğaz yapabilir diye düşünüyorum.

• quote:

Ben zaten öyle yapıyorum 256 GB SSD'ye yazdırıyorum. Ama belki IDE bağlantı türündeki bir eski HDD, çoklu dosyaları aynıanda işlerken darboğaz yapabilir diye düşünüyorum.

Aynı anda 10 gblik 5 dosya kopyalasak harddisk bunu parçalara bölüp yollar. Oyuzden terracopy diye program var , tek bant üstünden yolluyor onunla test etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

yeni gördüm valla pişman oldum kacirdigima.akk yi aştıktan sonra 1 gün kullanmak çok iyi.hemde hattimiz enfazla kaç mbiti destekler bunu görmüş oluruz.20 mbitlik fiberde sorunum yok.ama hattim100 almaz herhalde binada dolap yok.50-60 ne görsek kardır :) bilseydim dun kullanırdım,Suan evde de değilim bu ay kaçırdık .

Merak ettiğimden akk yı aşmayı beklemeden denedim :) tahmin ettiğim gibi oldu 50-60 mbit civarı görürüm diyordum 50 mbit aldı hat , upload ise diğer arkadaşlar gibi 4 mbit geldi.Genel kullanımda akk aşıldıktan sonra gayet işe yarar.

TTNET ROKET

• HiperNet kullanıcıları ile ilgili bir gelişme var mı ? T11 var ama kullanamıyoruz.
  • Ben geçen ayın sonunda yapmıştım, modemi restart yapmayı unuttum mayıs ayına 30 gb sarktı :D

TTNET ROKET
  • quote:

Orijinalden alıntı: abc1905

Ben geçen ayın sonunda yapmıştım, modemi restart yapmayı unuttum mayıs ayına 30 gb sarktı :D

TTNET ROKET

Hocam sen taşındın mı yoksa sistem mi değişti :) ben seni fttc kullanıyorsun sanıyordum ama baktım ping 0 , hızda 90 küsür görebilmişsin roketle.fttb ye geçmişsin gibi duruyor sonuçlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.