Şimdi Ara

TTNET TAAHHÜT ALDATMACASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun süredir 8 mbit sınırsız internet kullanıyorum. limitsiz kotasız bilmemne değil en sınırsız olandan 110 lira olan :D (ttnetin yalan isimlendirmeleri yüzünden ne hale düştük). 8-9 ay önce ttnetten aradılar taahhüt verirseniz 6 ay indirimli falan filan istemiyorum dedim. ısrarla bi daha bi daha aradılar. iyice sordum bak kardeşim ben zaten ttnetten çıkmayacam ama tarife değişebilirim o konuda sorun olmayacaksa ancak öyle geçerim dedim. bana sadece ttnet aboneliğinizi kapatırsanız indirimleri ödemeniz gerekecek dedi. ben de hiç düşünmesem de taahhüt falan vermeyi kabul ettim o zaman. 16 mbitlik tarifenin 59 lira olduğunu yeni farkettim. hattım da uygun geçmeye ağustos bitmeden aradım geçeyim diye eylül ayına girdik mi 59 yerine bi 110 lira daha bize gircek çünkü. uzun uzun bekletip sistemde hata oluyo bilmemne dediler. bekledik bekledik sizin taahhüte göre sadece üst paketlere geçiş yapabilirsiniz dedi. e 16mbit üst paket işte dedim. sadece daha yüksek ücretli pakete geçebilirsiniz dedi. hangi adsl paketine geçebilirim dedim. hiç bir pakete geçemezmişim. benim ki en pahalıymış vdsle geçebilirmişim anca. dedim kardeşim böyle böyle sorduk da geçtik. şikayet dilekçesi aldı arıyacaklar dedi. eylüle girdik bize bi 110 daha girdi hala arayan soran yok. şimdiden 50 lira zarardayım bi de üstüne tarife değişmek için farkları istiyolar 180 lira.

yani resmen dolandırıcılık hatta çingenelik yapıyolar o üst paket bu alt paket geçemezsin falan diye. ne yapabilirim bu durumda hakkımı aramak için.

• Vallahi üstad tüketici haklarının bu düzeyde olduğu güzelim memleketimizde hiç bişey yapamazsın haybeden yorulma adamı sinirleri bozuluyor

Kaymakamlıkta hakem heyeti var ama onlarada başvurursan işe telefonda verdiğin sözlü tahaaütle paket değişimi yaptığın için çok uzuyor
  • Cep telefonu tarifelerinde de aynı durum var taahhüt verince daha düşük ücretli tarifeye geçemezsiniz.Yapacağınız şey basit kampanya dahilinde kazandığınız indirimleri geri ödeyerek kampanyadan çıkmanızdır.Sizden talep edilen miktarda kampanyada ne gibi avantajınız olduysa onların ücretidir.Aslında çokta ters bir durum yok hani ekstradan bir ceza alıyorlarsa kızmakta haklısınız ama bildiğim kadarıyla sadece kazanılan indirimlerin iadesini istiyorlar taahhüt bozdururken.
  • TTnetin kampanya koşullarında genelde şu cümle olur:

quote:

Kampanya başlangıcından xx aylık abonelik taahhütü sonuna kadar kampanyaya giriş yaptığınız tarife/hız paketinin aylık kullanım ücretinin altında bir tarife/hız paketine inmemek kaydıyla tarife değişikliği yapabilirsiniz.
  • Üst tarife olayında yalan söylüyorlarlar. Yutturabildiğine Taahhüt sözleşmesine bakarsanız böyle bir madde olmadığını göreceksiniz. Peki bunu neden yapıyorlar? Fanteziler ve renkler tartışılmaz.

Ben de bir ara taahhüt verme gafletine düşmüştüm. Kotalıdan kotasıza yani üst tarifeye geçmek istememe rağmen taahhütten dolayı geçemeyeceğim söylendi. Dilekçe milekçe bir sürü işkence çektim. Sonra TTnet'in online işlem merkezinden o değiştirilemez tarifeyi değiştirdim. Tavsiye ederim.
  • Aynı şeyi yaşadım ben de. Yaklaşık 1 yıldır 4Mbit sınırsız (89 TL) kullanıyorduk ve bundan 10 ay önce TT bıkmadan kampanya için arayıp duruyordu. Yok işte 6 ay boyunca şu kadar indirim vereceğiz, kampanyadan çıkmak isterseniz aradaki farkı ödeyip çıkabilirseniz de bilmem ne. Önceden ağzım yandığı için ben ısrarla reddetmeme rağmen, yeter artık rahatsız etmeyin (bunun küfürlü versiyonunu düşünün) tarzında geri çevirmeme rağmen, en son annemi işteyken arayıp yağlamışlar ve onay almışlar. Neyse dedik artık iş işten geçmiş sonuçta. 2 yıllık taahhüt karşılığında indirime girmiş bulunduk. Ardından geçen ay ben de 16 Mbit netlimitsize geçeyim dedim ve kampanyadan yararlandığım için geçemediğimi gördüm. Aradık sorduk TT'yi, dedik böyle böyle kampanyadan yararlanmıştık. Önceden söylediğiniz gibi aradaki farkı ödeyip taahhütten çıkmak istiyoruz falan dedik. Tamam dediler kapadılar, ertesi gün anneme tekrar dönmüşler. 150 TL kampanya bedeli (toplam yararlandığımız indirim tutarı) ve üstüne eklenmiş bir 200 TL ! Dedik bu nedir, nerden çıktı bu ? Yok işte 4 ay önce başka bir kampanyaya girmişiz de onun bedeliymiş de bilmem ne. Ne kampanyasıymış bu diyoruz, adamda tık yok. Kavga, dövüş, bilmem ne ama adamlar bana mısın demiyorlar. Yani bu bizi ilk başta indirime sokmaya çalışan kişiler (ki tahminimce bunlar TT çalışanı değiller, soktukları adam başına para alıyorlar) önce bu şekilde bizi tek bir telefon onayıyla zararsız kampanyaya sokup, ardından kendi kafalarına göre başka bir kampanyaya tekrar sokarak fazladan kar ediyorlar. Hadi onu geçtim, diyelim ki biz 2. bir kampanyaya daha dahil olduk (ki benim bildiğim kadarıyla 2 kampanya birleştirilemez, yani böyle bir şey normalde mümkün değil), bundan bizim niye haberimiz olmadı ? Bize niye getirisi olmadı ? Niye faturada görmedik ? Niye 200 TL bozma parası ödemek zorundayız ? Cevap yok. 350 TL'yi ödeyin çıkın diyorlar ısrarla. İşin özü ; TT tarafından resmen kazıklandık ve hala 4 Mbit kullanıyoruz. Dava açmaya kalksak, bir şey yapsak elimizde kanıt yok. Sisteme göre sonuçta biz 2. bir kampanyaya girmişiz. "Hayır biz geçmedik, onlar kendileri geçirmiş, vallaha bak" desek mahkeme bunu dikkate alır mı ? Almaz tabii. Adamlar resmen kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Yasaları kendi çaplarında istedikleri gibi çarpıtıyorlar. Biz de böyle kaz gibi yolunuyoruz.

Umarım sizde de bu şekilde ekstra bir tutar çıkmaz. Çıkarsa geçmiş olsun.

• telefonla alınan onay işlemlerinde telefonla gorusen yakınınıza guvenlik sorgusu yapılıp yapılmadığını ogrenin.
    benim de basıma geldi bi kaç kere arayıp benim onayım olmadan tarifemde değişiklik yapmışsınız die, itiraz ediolar onay verilmiş die, son söz valla bilmiorum ben yarın sanayi ve ticaret bakanlığına itirazımı ediorum onayım olmadan işlem yapılmış die gerisini siz bilirsiniz, adamlar geri adım atıp işlemi geri alıorlar.
    ailemi de uyardım sonraki aramalarında onay kelimesi gecen herseye teli kapatıolar yuzlerine :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superbox taahhüt bitti
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

Cep telefonu tarifelerinde de aynı durum var taahhüt verince daha düşük ücretli tarifeye geçemezsiniz.Yapacağınız şey basit kampanya dahilinde kazandığınız indirimleri geri ödeyerek kampanyadan çıkmanızdır.Sizden talep edilen miktarda kampanyada ne gibi avantajınız olduysa onların ücretidir.Aslında çokta ters bir durum yok hani ekstradan bir ceza alıyorlarsa kızmakta haklısınız ama bildiğim kadarıyla sadece kazanılan indirimlerin iadesini istiyorlar taahhüt bozdururken.

evet sadece indirimleri istiyorlar ama 6 ay birlikte toplu 180 lira az para değil. zaten 50 lira da zarar oldu geçemedim diye yok yere. benim asıl kızdığım yanlış bilgi vermeleri. hiç kampanyaya girmesem ben zaten ödeyecektim o 180 lirayı 6 ayda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukilhan -- 4 Eylül 2011; 20:12:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara.deniz

Üst tarife olayında yalan söylüyorlarlar. Yutturabildiğine Taahhüt sözleşmesine bakarsanız böyle bir madde olmadığını göreceksiniz. Peki bunu neden yapıyorlar? Fanteziler ve renkler tartışılmaz.

Ben de bir ara taahhüt verme gafletine düşmüştüm. Kotalıdan kotasıza yani üst tarifeye geçmek istememe rağmen taahhütten dolayı geçemeyeceğim söylendi. Dilekçe milekçe bir sürü işkence çektim. Sonra TTnet'in online işlem merkezinden o değiştirilemez tarifeyi değiştirdim. Tavsiye ederim.

baktım şimdi online işlem merkezine maalesef önlemi almışlar orada. sadece pahalı vdsl tarifeleri ve profesyonel, ekstra, plus, işyeri gibi adlarda kazık adsl tarifeleri var seçebildiğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Aynı şeyi yaşadım ben de. Yaklaşık 1 yıldır 4Mbit sınırsız (89 TL) kullanıyorduk ve bundan 10 ay önce TT bıkmadan kampanya için arayıp duruyordu. Yok işte 6 ay boyunca şu kadar indirim vereceğiz, kampanyadan çıkmak isterseniz aradaki farkı ödeyip çıkabilirseniz de bilmem ne. Önceden ağzım yandığı için ben ısrarla reddetmeme rağmen, yeter artık rahatsız etmeyin (bunun küfürlü versiyonunu düşünün) tarzında geri çevirmeme rağmen, en son annemi işteyken arayıp yağlamışlar ve onay almışlar. Neyse dedik artık iş işten geçmiş sonuçta. 2 yıllık taahhüt karşılığında indirime girmiş bulunduk. Ardından geçen ay ben de 16 Mbit netlimitsize geçeyim dedim ve kampanyadan yararlandığım için geçemediğimi gördüm. Aradık sorduk TT'yi, dedik böyle böyle kampanyadan yararlanmıştık. Önceden söylediğiniz gibi aradaki farkı ödeyip taahhütten çıkmak istiyoruz falan dedik. Tamam dediler kapadılar, ertesi gün anneme tekrar dönmüşler. 150 TL kampanya bedeli (toplam yararlandığımız indirim tutarı) ve üstüne eklenmiş bir 200 TL ! Dedik bu nedir, nerden çıktı bu ? Yok işte 4 ay önce başka bir kampanyaya girmişiz de onun bedeliymiş de bilmem ne. Ne kampanyasıymış bu diyoruz, adamda tık yok. Kavga, dövüş, bilmem ne ama adamlar bana mısın demiyorlar. Yani bu bizi ilk başta indirime sokmaya çalışan kişiler (ki tahminimce bunlar TT çalışanı değiller, soktukları adam başına para alıyorlar) önce bu şekilde bizi tek bir telefon onayıyla zararsız kampanyaya sokup, ardından kendi kafalarına göre başka bir kampanyaya tekrar sokarak fazladan kar ediyorlar. Hadi onu geçtim, diyelim ki biz 2. bir kampanyaya daha dahil olduk (ki benim bildiğim kadarıyla 2 kampanya birleştirilemez, yani böyle bir şey normalde mümkün değil), bundan bizim niye haberimiz olmadı ? Bize niye getirisi olmadı ? Niye faturada görmedik ? Niye 200 TL bozma parası ödemek zorundayız ? Cevap yok. 350 TL'yi ödeyin çıkın diyorlar ısrarla. İşin özü ; TT tarafından resmen kazıklandık ve hala 4 Mbit kullanıyoruz. Dava açmaya kalksak, bir şey yapsak elimizde kanıt yok. Sisteme göre sonuçta biz 2. bir kampanyaya girmişiz. "Hayır biz geçmedik, onlar kendileri geçirmiş, vallaha bak" desek mahkeme bunu dikkate alır mı ? Almaz tabii. Adamlar resmen kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Yasaları kendi çaplarında istedikleri gibi çarpıtıyorlar. Biz de böyle kaz gibi yolunuyoruz.

Umarım sizde de bu şekilde ekstra bir tutar çıkmaz. Çıkarsa geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. sizin durumunuz daha da kötüymüş. o parayı ödeyeyim dediğinizde başka para çıkarmışlar. bence peşini bırakmayın. çünkü kullandığımız limitsiz tarifeler son zamdan da sonra iyice uçuk fiyatlara geldi. gerçi 6 ay oldu :D 16mbit 59 liralık tarife varken ötekiler düşünülmez bile. ben 6 ay önce görsem bu tarifeyi hiç bulaşmazdım kampanyaya. zaten bulaşmayacaktım ya neyse...

• Yahu ne biçim şirket bu, illallah yani, düşmanımın başına vermesin Allah. Efendim siz şimdi ödediğiniz faturaları bir yerden bulacaksınız ya da dilekçeyle mi bir şekilde TTNET ten fatura bilgilerini isteyerek tüketici haklarından bilgi alıp fatura bilgilerine göre kanıt göstericeksiniz bence. 150 TL boşuna verilmez. Beni de arıyorlar tarife değiştirmek için ama ben evde yokken benden başkası karışmıyor onaya falan. Konuşmalarınız da kayıt altında aklınızda bulunsun, umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regular6 -- 4 Eylül 2011; 21:05:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.