Şimdi Ara

TTNET Yalın İnternet-Port Kiralamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yalın internet kullanıcılarından alınan aylık sabit ücretin gerekçesinin; sabit telefon hizmeti kullanmayan abonelerin Türk Telekomdan port kiralama bedeli olduğu söyleniyor.

Port kiralamak nedir?

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 14 Ağustos 2013; 9:58:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prtkl

Herkese Merhabalar,

Yalın internet kullanıcılarından alınan aylık sabit ücretin gerekçesinin; sabit telefon hizmeti kullanmayan abonelerin Türk Telekomdan port kiralama bedeli olduğu söyleniyor.

Port kiralamak nedir?

Kolay gelsin.

türk telekom telefonlu ve yalında aynı sisteme kullanıyor. Adsl ya da vdsl portlarıyla size net veriyor
  • açıklamanız için teşekkür ederim. normal adsl kullanıcısı 63 tl öderken, yalın internet kullanıcı 78 tl ödüyor, her iki abonede port kiralamak durumundaysa ben neden 15 tl fazla ödüyorum onu merak etmekteyim. yalın internet kullanıcısının evinden çıkan adsl kablosunun ulaştığı yerde telekom için ekstra bir maaliyet yaratmakta mıdır da ben normal adsl kullanıcısına göre fazla para ödüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 14 Ağustos 2013; 11:13:18 >
  • prtkl P kullanıcısına yanıt
    güzel bi soru

tahminimce net parası 63 lira, biz zaten sabit telefon kullanarak portu meşgul ediyoruz ve sabit tel parası da geliyor

yalın nette santralden port kullanmak zorundalar yoksa net hizmeti verilmez

yani net parası ikisi içinde 63 lira+ port kiralama
  • Normal adsl kullanıcısı gidip evindeki telefonu iptal ettirirse, evindeki adsl i kullanmaya devam edebilmesi için eskiden kullanığı portu kullanmaya devam edecek ve yine aynı portu işgal etmeye devam edecek ama evinde artık telefon olmadığı için fatura gelmeyecek ve sadece 63 tl ödemiş olacak; çünkü adsl kullanma ücreti 63 tl.

Şimdi portu kiralatan adam kalkıpta siz 63 tl değil artık 63+15 tl ödeyeceksiniz dese ne dersiniz bu adama? Bu 15 lira ne oluyor diye sormaz mısın?
  • prtkl P kullanıcısına yanıt
    hayır kullanamaz , yalın net olur o. fatura yine 63+15 olur

sorulmaz mı tabi sorulur
  • soruyu tersten sorup tekrar düşünmenizi gönülden rica ediyorum. Buradan alacağım teknik bilgiyle tüketici hakları mahkemesine başvuruda bulunup hakkımı orada aramaya çalışacağım. Ancak itirazın gerekçesinin haklı bir sebebi olduğunu onlara teknik olarak izah edebilmek istiyorum.

adsl yalın internet kullanıcısı herhangi bir telekom şubesine gidip ben yalın internet kullanıyordum ancak artık kullanmak istemiyorum paket değiştirmek ve normal adsl kullanıcısı olmak istiyorum derse, bu adam senin adsl abonesi olabilmen için ve paketini değiştirebilmen için sabit telefon başvurusunda bulunman gerekiyor derse bu teknik olarak haksızlık değil midir? Eğer haksızlık değilse nedenini biraz ayrıntılı anlatabilirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 14 Ağustos 2013; 12:27:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber İnternet Paylaşımı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla arkadaşım bu sorunu çözersem profesör olurum heralde
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.