Şimdi Ara

TTnetle bu hıza alış türkiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andromedia345

Sokaktaki saha dolabi ile ilgisi yok. O beyaz dolaplarla ilgili degil yani. Binanizin altina kadar turuncu fiber optik kablolar geliyor ve binanin altinda baglaniyor. O dolabin ustunde FİBER İNTERNET yaziyor. Bu sekilde oluyor fiber. Saha dolabi, mini fiber vs baska seyler.

Yani bu sistemde sokaga kadar degil direk oturdugunuz binaya fiber geliyor.

Tamam benim de sokaktaki tip11'e lafım yok. Bunlar tip11'den alıp evlerin altına tip1 mi koyacaklar?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

tamam şimdi çaktım. Apt. içinde de ufak bi beyaz kutu var.

Aynen. Simdi zaten binaya fiber geldigi icin telefon kablosunun islevi kalmiyor. Bazen eve kadar cat cekiyorlar bazende asagida birakiyorlar. Mesela ben ileride yuksek hiz istersem modemim degisecekmis.

Peki şu an 24 Mbit'e kadar eski adsl modem olarak kullanıyorsunuz. 24'ten sonrasına geçmek isterseniz modem değişecek, değil mi?

Oturduğunuz yer site mi normal caddedeki/sokaktaki bir apt. mı?
  • quote:

quote:

quote:

Sokaktaki saha dolabi ile ilgisi yok. O beyaz dolaplarla ilgili degil yani. Binanizin altina kadar turuncu fiber optik kablolar geliyor ve binanin altinda baglaniyor. O dolabin ustunde FİBER İNTERNET yaziyor. Bu sekilde oluyor fiber. Saha dolabi, mini fiber vs baska seyler.

Yani bu sistemde sokaga kadar degil direk oturdugunuz binaya fiber geliyor.

Tamam benim de sokaktaki tip11'e lafım yok. Bunlar tip11'den alıp evlerin altına tip1 mi koyacaklar?

Sokaktakiler tip 5 oluyor kapasitesine gore. Evin altina tip 11 veya gpon koyuyorlar fiber yani.

Bence sizin yanlışınız var. Dışarıya konanlar sokağın ortasında bulunanlar tip11, apt. içinde olan 1x1x0,5 gibi olan kutular da tip1 değil mi? Bana müdürlükteki operasyon şefi böyle bilgi verdi.

Şu heriflerin yaptığı işi hiç akıl sır erdiremiyorum. Daha geçenlerde tanığım altyapı çalışan telekomcuyla yolda muhabbet ede ede gidiyorduk. Yolda 3 mt. genişliğinde 1,5 metre boyunda bir dolap gördüm. Abi bu tip11 değil mi dedim evet dedi.

Şimdi hangisi nedir kafam iyice karıştı

• Bu daha evvelden kullandığımız dolap.

TTnetle bu hıza alış türkiye

Buda apartmana takılan kutu

Resimler dandik oldu biraz.
  • @KernelTrap

Sana zahmet dışardaki yeni kutunun resmini de koyar mısın?
  • quote:

Tip 11 tip 1 karistiriyor olabilirim hocam ama ustunde kocaman fiber internet yaziyor :) ve 20 abonesiyim 21.90 kusur hiz cikiyor.

Yanlışım varsa düzeltin. Benim bildiğim tip1 işte @KernelTrap arkadaşın koyduğu 2. resim:  TTnetle bu hıza alış türkiye
  • quote:

@KernelTrap

Sana zahmet dışardaki yeni kutunun resmini de koyar mısın?

Dışarda yeni kutu falan yok, o karşıdaki eski kutunun önünde logar kapağı gibi kapaklar var, onların altından fiber döşediler cadde boyunca, o ara net yoktu zaten. Sonra o fiberleri alttaki resimdeki apartman girişindeki kutuya bağladılar. Bo uygulamadan önce o sokaktaki eski kutudan bildiğimiz rengarenk tellerden geliyordu apartmana. Şu anda andromedia345 arakdaşın dediği gibi turuncu fiber kablo geliyor, üstü siyah plastik ile kaplı.
  • Eklemeyi unutttum, benim evin içinde splitter dan çıkan kabloda ek var birde üstüne üstlük :)) o ekde olmasa daha fazla alabilrim sanırım da artık uğraşmaya gerek yok, ha 20 ha 21, kota 50gb olduktan sonra :(

Şu anda 27GB dayım, kaldı 23, ayın 25 ine kadar falan dayansa 5 gün idare edilir yine. Bide ilk ay bu, bakalım test ediyorum ne kadar kullanıp kullanmadığım. Şu an 4mbit sınırsızda iken çektiğim tüm dizileri ve filmleri aynen çektim, sadece eskiden bişeyi çekerdim sonra silerdim. Şimdi ince eleyip sık dokuyorum biraz daha. Ama öbür türlü 95 tl verirken şimdi 40 tl veriyorum.(2 yıl tahütlü kampanya)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selenga_68

ttnetdeyken 1mb hız alıyordum testte 0.80 filan çıkıyordu dopinge geçdim 1 senedir dopingdeyim 13 mb sabitlediler sonuç ortada

AKK durumunuz nasıl?
    60 gb oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenga_68 -- 14 Nisan 2012; 20:25:51 >
  • quote:

quote:

quote:

ttnetdeyken 1mb hız alıyordum testte 0.80 filan çıkıyordu dopinge geçdim 1 senedir dopingdeyim 13 mb sabitlediler sonuç ortada

AKK durumunuz nasıl?
    60 gb oldu

bu zamana kadar 50'yi geçmenize rağmen hiç mi düşmedi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

AKK durumunuz nasıl?
    60 gb oldu

bu zamana kadar 50'yi geçmenize rağmen hiç mi düşmedi?

hiç düşmedi 20 marttan sonra ttnetdeki herkesin hızı düşdü kotaı geçen geçmeyen çoğunun hızı düşdü smile dekilerinde düşdü ama benim hız düşmedi allaha şükür

• quote:

hiç düşmedi 20 marttan sonra ttnetdeki herkesin hızı düşdü kotaı geçen geçmeyen çoğunun hızı düşdü smile dekilerinde düşdü ama benim hız düşmedi allaha şükür

Ne güzel. Aylık indirme miktarınız ne kadar? Yani genelde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 15 Nisan 2012; 2:23:57 >
  • minumum 2mb hız versin sesimi çıkarmam...online videoları en azından izletir.
  • Ttnetteyim evimin bahçesinde Fiber kutu var, geçenlerde modemimi ücretsiz Vdsl modemle değiştirdiler, dünde hattımı Vdsle geçirip hızımı 20mbit yapmışlar sağolsunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Ttnetteyim evimin bahçesinde Fiber kutu var, geçenlerde modemimi ücretsiz Vdsl modemle değiştirdiler, dünde hattımı Vdsle geçirip hızımı 20mbit yapmışlar sağolsunlar.

Sizin bağlantınızın türü gerçek limitsiz mi? Ve ne kadar ücret ödüyorsunuz?
  • Limitsiz olması lazım ve sanırım 65TL. Fiyat pahalı zaten en ucuzu ne kadarki?
  • quote:

quote:

valla bilader en az 60 65 oluyor ay ay değişiyor
  • quote:

quote:

quote:

AKK ilk uygulanmaya başlandığı zaman benim de kota 60-65 idi. Sonra 10-15 GB'lik indirme listesi hazırlayıp asılmaya başlayınca hızımı düşürmüşlerdi. Mesela nisan ayı başında çoğu kişi 50'yi geçer geçmez düşürmediler. Belki de senin kota 50'ye yakın değerler olduğu için düşürmemişlerdir bile.

o bakımdan tam anlayabilmek için indirme kotanızın (bana göre) en az 120-150 GB ve sonrası olması gerekli. Anca dopingde uygulanmadığını bu şekilde anlayabiliriz. Yanlış anlamayın amacım sündürmek değil, olayı kavrayabilmek

• quote:

quote:

quote:

quote:

AKK ilk uygulanmaya başlandığı zaman benim de kota 60-65 idi. Sonra 10-15 GB'lik indirme listesi hazırlayıp asılmaya başlayınca hızımı düşürmüşlerdi. Mesela nisan ayı başında çoğu kişi 50'yi geçer geçmez düşürmediler. Belki de senin kota 50'ye yakın değerler olduğu için düşürmemişlerdir bile.

o bakımdan tam anlayabilmek için indirme kotanızın (bana göre) en az 120-150 GB ve sonrası olması gerekli. Anca dopingde uygulanmadığını bu şekilde anlayabiliriz. Yanlış anlamayın amacım sündürmek değil, olayı kavrayabilmek

anlıyorum seni ama ttnetde kotası 50.019 olanı çat diye indirmişler birde ttnet kotaya bakmaksızın heresin hızını düşürdü smile hakeza öyle ama doping de öyle bişeye rastgelmedim.kotayıda geçdim ama sömürüpde deneyeceğim

• quote:

anlıyorum seni ama ttnetde kotası 50.019 olanı çat diye indirmişler birde ttnet kotaya bakmaksızın heresin hızını düşürdü smile hakeza öyle ama doping de öyle bişeye rastgelmedim.kotayıda geçdim ama sömürüpde deneyeceğim

Evet öyle ama şu an (kuvvetli ihtimal) biri ADSL kullanıcısı da, smile kullanıcısında da AKK uygulanmıyordur. ttnet de uygulanmadığı zaman smile, doping, biri vs. onlarda da uygulanmıyordu. Hepsi el birliği yaparak bu uygulamaya geçtiler. Şu an da ttnet de AKK devre dışı kaldığından diğer ISS'lerde de devre dışıdır çok büyük ihtimal.

O bakımdan şimdiki deneme sağlıklı bir sonuç vermeyebilir ama yine de çokça indirme yaptıktan sonra buraya sonucu yazarsan seviniriz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.